Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.911.604
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Windows 10 - općenito

Hvala na savjetima izbrisao sam iz power shella dosta toga i start menu je sada osjetno "slobodniji" i mislim da ću špijuniranje iz windowsa u postavkam deaktivirati zbog manje problema koliko mogu pročitati od drugih ljudi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito
3n3m1 kaže...

Hvala na savjetima izbrisao sam iz power shella dosta toga i start menu je sada osjetno "slobodniji" i mislim da ću špijuniranje iz windowsa u postavkam deaktivirati zbog manje problema koliko mogu pročitati od drugih ljudi.

A gdje si to pročitao?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
3n3m1 kaže...

A gdje si to pročitao?

Imaš na Redditu hrpu ljudi s problemima.

Ništa. Kad se skuži IP se pojavi na internetu i onda se blokira. 

16 godina
odjavljen
Marko :D kaže...

Ali imaš i još veću hrpu koja nema problema... A i Reddit je inače totalno pouzdan i UOPĆE nema likova poput tebe koji napuhuju stvari bezveze.

Nitko nije dokazao da je telemetrija direktno uzrokovala ijedan problem... Nema dokaza, samo rekla-kazala.

A u međuvremenu dok se snađeš sve pošalje što nije do sada poslao....

Baš ste pametni

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ali imaš i još veću hrpu koja nema problema... A i Reddit je inače totalno pouzdan i UOPĆE nema likova poput tebe koji napuhuju stvari bezveze.

Nitko nije dokazao da je telemetrija direktno uzrokovala ijedan problem... Nema dokaza, samo rekla-kazala.

A u međuvremenu dok se snađeš sve pošalje što nije do sada poslao....

Baš ste pametni

Meni se čini da su jedini s problemima ovi koji neki vrag prčkaju i blokiraju "špijuniranje". Ne mogu vjerovati da netko fakat zabrijava ove stvari.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 14:59 (Mirko935).
14 godina
neaktivan

Ja ne napuhavam stvari bez veze. Nisam rekao kako telemetrija radi probleme (na Windows 10), ali Windows 10 nekima stvarno zadaje glavobolju. I sam znaš da je to istina, da svaki novi update hrpu tog pokvari. To što ti nikada nisi imao problema s Windows 10, to ne znači da oni ne postoje. Telemetrija ne radi probleme na Windows 10, ali sjećam se da radi na Windows 7 (jer je jedan kolega s foruma imao problema).

Ali oni ne mijenjaju IP jer da mijenjaju već bi ga dosada sto puta promijenili. 

16 godina
odjavljen

I rest my case.

"Telemetrija ne radi probleme, ali neke stvari rade, pa ćemo ugasiti telemetriju jer je Pero Perić imao problema na Win7!!! sa telemetrijom. I svaki novi update nešto pokvari ali to nema veze sa tim što mi dr*amo po sustavu."

Ja sam već x puta rekao da nije da samo meni Win10 radi kako treba, na svakom PCju u firmi radi kako treba i na svim PCjima koje ja održavam radi kako treba. I nitko nema problema sa telemetrijom.

Ajde molim te, zadrži svoje gluposti za sebe i nemoj tu ljudima preporučivati da skidaju neke 3.14zdarije koje možda da i možda ne sadrže novi ransomware jer "telemetrija je zlo". Ko hebeni doktor u srednjem vijeku, molitva ne pomaže, ajmo sa pijavicama ili ne znam, ajmo liku bušit glavu iako ga boli noga. I onda lik umre ali nije bio problem u nehigijenskim uvjetima i zahrđalim instrumentima jer "god wills it". I telemetrija.

Jbte, danas baš svašta ima pristup internetu....

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 15:16 (Sum_of_all_fears).
12 godina
Windows 10 - općenito

Evo meni Win 10 ne zadaje glavobolje radi uredno, svi updateovi se uredno instaliraju, za telemetriju me boli ona stvar.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Meni komp Windows 10 radi ok s programom ShutUp10 pa kaj. Za probleme nije kriv taj program jer su iste probleme imali/imaju i drugi ljudi koji ne koriste takve programe. Hoćeś reći da su ti programi krivi i za one probleme s driverima? Hmm...

1 1 hvala 1
12 godina

Meni komp Windows 10 radi ok s programom ShutUp10 pa kaj. Za probleme nije kriv taj program jer su iste probleme imali/imaju i drugi ljudi koji ne koriste takve programe. Hoćeś reći da su ti programi krivi i za one probleme s driverima? Hmm...

Daj molim te pročitaj šta pišeš pa se malo zamisli. Zar su za probleme s driverima krivi Windowsi ?!!? A ja mislio da su krivi proizvođači dotičnog hardvera pa su samim tim i proizvođači dotičnog drivera, tko im je kriv što neznaju ić ukorak s vremenom, jel možda Microsoft ?!!?

Jednostavna računica kaže ima problema koji se javljaju na Win10 sustavu ali preko 90% tih problema su izazvali sami korisnici koji čačkaju di im nije misto i instaliraju razna smeća koja tribaju popravit nešto što i nije pokvareno.

Takve korisnike ja volim i samo neka instaliraju sve i svašta i neka kvare Windowse jer na kraju krajeva zahvaljujući njima lipa svotica krznenih životinjica završi i u moj džep.

14 godina
neaktivan

Onda isto tako ispada da su proizvođači web kamera krivi što nisu u koraku s Microsoftom jer ne rade nakon instalacije AU. Svi su krivi samo je Microsoft med i mlijeko.

Samo mi je čudno kako su antivirusi normalno radili dok se AU testirao i kada su pustili update svim korisnicima, ništa nije radilo. Mora da su antivirusne kompanije krive za to jer nisu optimizirali antiviruse koji su prije puštanja updatea RADILI.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 16:48 (Marko :D).
12 godina

Onda isto tako ispada da su proizvođači web kamera krivi što nisu u koraku s Microsoftom jer ne rade nakon instalacije AU. Svi su krivi samo je Microsoft med i mlijeko.

Opet ne čitaš s razumjevanjem, pa nisam rekao da je Microsoft bezgriješan pa kriv je za onih 10%... ;-)

14 godina
neaktivan

Samo 10%? Ja bih rekao bar 55%, možda i više. Mi ne znamo što izaziva probleme, ali priznaj da je čudno kada nešto prije updatea tj. dok se testira radi, a odmah poslije updatea ne radi. Ne bih ja baš rekao da su baš za sve krivi proizvođači softvera. 😂

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 16:53 (Marko :D).
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Marko :D, a zašto ti koristiš Windows ako se toliko bojiš Microsofta i toliko imaš problema s njima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne bojim se nego mislim da to nije nimalo fer prema korisnicima. Navuku ih na Windows 10 kao "najbolja usluga" i onda korisnicima zadaju glavobolje. Koristim Windows 7 i s istima nikad problema. S Windows 10 sam imao najviše problema od svih Windowsa koje sam imao (a imao sam Windows 98, XP, Vista, 7, 8 i 8.1).

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 17:10 (Marko :D).
15 godina
neaktivan

Ne bojim se nego mislim da to nije nimalo fer prema korisnicima. Navuku ih na Windows 10 kao "najbolja usluga" i onda korisnicima zadaju glavobolje. Koristim Windows 7 i s istima nikad problema. S Windows 10 sam imao najviše problema od svih Windowsa koje sam imao (a imao sam Windows 98, XP, Vista, 7, 8 i 8.1).

Što nije fer? To što skupljaju informacije o radu sustava koji razvijaju zato da bi ga mogli unaprijediti? Sram ih bilo, govna prokleta.

Ja sam baš s Win 10 imao najmanje problema. Koliko sam osobno primijetio na svojim kompijuktorima, sa svakom novom verzijom Windowsa sam imao sve manje problema, prema istom popisu kao što je tvoj.

14 godina
neaktivan

Ovdje ne pričam o telemetriji već o problemima, ali kad smo već kod telemetrije, zar im stvarno treba toliko puno podataka? Ono što ti tipkaš, lozinke, mailovi, tvoja lokacija? To je izgleda stvarno neophodno za rad usluge.

Ali dobro, nema veze. Da svima srce bude na mjestu, Windows 10 je NAJBOLJI!

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 17:27 (Marko :D).
12 godina

Samo 10%? Ja bih rekao bar 55%, možda i više. Mi ne znamo što izaziva probleme, ali priznaj da je čudno kada nešto prije updatea tj. dok se testira radi, a odmah poslije updatea ne radi. Ne bih ja baš rekao da su baš za sve krivi proizvođači softvera. 😂

Opet ne čitaš s razumijevanjem, nisam rekao da su krivi proizvođači softvera nego proizvođači hardvera i korisnici koji ne znaju što žele.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 17:31 (nicky.sl).
14 godina
neaktivan

Dobro, štogod, mislim da smo završili... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 17:34 (Marko :D).
12 godina

Ne koristiš Win10 a ovdje soliš pamet svima nama koji ih koristimo.

Joj što mrzim teoretičare...

14 godina
neaktivan

Po tisućiti put, koristim Windows 10! Imam Windows 10 instaliran na jednom računalu koje koristim!

15 godina
neaktivan

Ovdje ne pričam o telemetriji već o problemima, ali kad smo već kod telemetrije, zar im stvarno treba toliko puno podataka? Ono što ti tipkaš, lozinke, mailovi, tvoja lokacija? To je izgleda stvarno neophodno za rad usluge.

Znači, po novom Windowsi dolaze i s keyloggerom i onda oni čitaju tvoj sexting s curom? Ili ti ukradu password pa ti čitaju mailove? Sigurno... Nema Microsoft pametnijeg načina za potrošiti pare nego imati 5-6 milijuna ljudi zaposlenih da čitaju gluposti. Daj mi samo reci otkud čupaš te informacije?

12 godina

Po tisućiti put, koristim Windows 10! Imam Windows 10 instaliran na jednom računalu koje koristim!

Pa u poruci prije si rekao da ne koristiš Win10 nego Win7, daj odluči se ...

14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Najviše vremena koristim Windows 7, srednje Windows 10, a najmanje Windows XP. Jel ovako dobro? 

Bok! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 17:42 (Marko :D).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Vidio je ono "send my input..." i zakljucio da je to keylogger.

Mozak - 0 bodova.

Na stranu cinjenica da NEMA DOKAZA DA MS SKUPLJA PRIVATNE PODATKE OD KORISNIKA NITI DA JE ITKO OSTECEN NA TAJ NACIN.
12 godina
Mirko935 kaže...

Znači, po novom Windowsi dolaze i s keyloggerom i onda oni čitaju tvoj sexting s curom? Ili ti ukradu password pa ti čitaju mailove? Sigurno... Nema Microsoft pametnijeg načina za potrošiti pare nego imati 5-6 milijuna ljudi zaposlenih da čitaju gluposti. Daj mi samo reci otkud čupaš te informacije?

Sigurno sa Linuxovog ili jabučarskog foruma kupi informacije jer takve nebuloze od njih mogu očekivat.

9 godina
neaktivan
Malo prije sam vratio sustav i sad mi se vrti krugić koliko treba čekat da ga pokrene

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najviše vremena koristim Windows 7, srednje Windows 10, a najmanje Windows XP. Jel ovako dobro? 

Bok! 

Znači, nemaš nikakav konkretni argument ni dokaz za svoje teorije, ali to te ne sprečava da tu ekipi sugeriraš da si instaliraju hrpe sranja na kompjutere? Odlično.

Daj rađe odi ozbiljno proučiti što je telemetrija, čemu služi i što se skuplja. Ovako samo radiš pomutnju ljudima. Ne kužim koji ti je smisao toga.

Za početak:

Relax, Windows 10 doesn't have a malicious 'keylogger'

16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Dakle, kao korisnik Windowsa 10 od prvog testnog releasea pa do zadnjeg stabilnog builda (trenutno sam na Edu varijanti zato jer mogu i jer imam key) mogu reći samo pozitivne stvari. Čak je neka starija računala nakon Win 7 preporodio i ljudima se sviđa pa ga drže i dan danas. Nikakva frka oko telemetrije. to sam prije u prvom stable buildu nešto kemijao sa appovima, ali danas 0 bodova oko toga. Ionako imam Adnroid fon tako je i on sa Googletom syncan i Google vuče podatke koje treba. Nema tu nikakve frke za takove 3.14darije, čemu panika oko telemetrije kad 90% ovog foruma ima ili Android ili iOS uređaj pa ih oni prate uz MS.

Inače, obavezno napravim remove stock aplikacija za glazbu, slike i video jer koristim alternative. Za sve ostalo me boli tuki, neka postoje appovi, ništa ne smetaju.

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice