Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.835
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Re: Windows 10 - općenito
Kada upališ pc pritišći F11 i odaberi usb.
Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
x18x05x kaže...

nije F11 i dalje mi uđe u FREE DOS

16 godina
Gale92 kaže...
x18x05x kaže...

nije F11 i dalje mi uđe u FREE DOS

- čitaš rtfm, google howto + model, lupaš redom f2-f12.. esc, .. ili imaš poseban button (jedna lenovo serija..).

- nije ni potreban ulazak u BIOS (naravno, uđi i podesi ovisno o potrebama..) bolji je (konkretniji) boot-menu, tad vidiš dal je uređaj uopće bootabilan i koji mod (legacy-uefi.. ili oba).

- vrijeme dok postaviš pitanje i dobiješ odgovor (koji može biti netočan) je duže od npr googlea koji je trenutan. To nije kritika da se ne pomogne, nego nije efikasno, moraš nešto i sam probati.. imaš računalo u rukama, imaš internet, .. to mora biti dovoljno, ako nije tad ne diraj, zovi nekog.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 14:57 (ihush).
11 godina

Google -- boot menu -- naziv maticne ploce ili marka i model laptopa.

Pomalo, šegavo i vajka!
14 godina
Truljo kaže...

problem je u tome što meni recimo pri Boot, Boot Option #1, #2, NE VIDI bootabilni USB

a kad recimo idem upaliti laptop te stišćem ESC onda mi ga vidi, no kliknem na njega te mi ga vrati na FREE DOS, dal to znači da nije dobro bootabilni ili a radio sam s rufusom

a ISO kreirao s Ashampo Burning

16 godina
Gale92 kaže...
.. NE VIDI bootabilni USB
..

-čitaj..

btw, nisi ISO kreirao.. nego si ga vjerojatno downloadao.. ako je 'pravi' (bootabilan) tad će i kreiran medij biti.. ako nešto nisi zeznuo. MSov alat je dobar, radi (nema mogućnosti greške, koja se drugim alatima može napraviti nepozanvanjem opcija).

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 15:00 (ihush).
12 godina

Prvo ti nama reci od čega si ti radio iso pomoću Ashampa?

Lipo sam ti u PP reka odakle da skineš gotovi iso.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2016 15:16 (nicky.sl).
17 godina
Cumulative Updates Launching Today

http://news.softpedia.com/news/new-windows-10-cumulative-updates-to-launch-today-503878.shtml

Put this in the Captain Obvious section, but it’s Patch Tuesday time again and in addition to security updates released to fix vulnerabilities in Microsoft’s products, the Redmond-based software giant is also expected to publish new cumulative updates for Windows 10.

As it does every month, the company is very likely to release such cumulative updates for both the 10240 version launched in July 2015 and for the 10586 build also known as November Update. The latter, according to a report by WinBeta, is expected to be version 10586.318, with a patch pushing the same version number also expected to land on mobile too.

This piece of news might not come as a big surprise for Microsoft enthusiasts who have been keeping an eye on Windows 10 updates, mostly because new cumulative updates land every Patch Tuesday, but it’s still worth knowing that a new release is just around the corner for one big reason: CU have until now created all sorts of problems on Windows 10 computers, so make sure you make a backup before installing.

Back up before anything else

The previous cumulative updates released by Microsoft for Windows 10 either failed to install or led to various problems after that, including infinite reboot loops, BSODs, and errors experienced in the OS.

Starting with the latest cumulative update, however, Microsoft is trying to get in touch with impacted customers in order to provide workarounds and develop fixes, so hopefully the same strategy will be used this time too.

And since it’s Patch Tuesday, Microsoft is also expected to release several security updates for all Windows versions that are still supported (Vista, 7, 8.1, and 10), so no matter what version you are currently using, get ready for a big pack of fixes.

IT admins should also have in mind that some of today’s patches might require a computer reboot, so saving work on PCs in their network is a thing they must do before anything else. We’ll keep an eye out for reports and we’ll let you know should any botched updates are spotted.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Gale92 kaže...
Truljo kaže...

problem je u tome što meni recimo pri Boot, Boot Option #1, #2, NE VIDI bootabilni USB

a kad recimo idem upaliti laptop te stišćem ESC onda mi ga vidi, no kliknem na njega te mi ga vrati na FREE DOS, dal to znači da nije dobro bootabilni ili a radio sam s rufusom

a ISO kreirao s Ashampo Burning

Skini iso preko ms-ovog alata i napravi usb s njim.

Netreba ti nikakav drugi program.

Pomalo, šegavo i vajka!
16 godina
Re: Cumulative Updates Launching Today
djigibao kaže...

http://news.softpedia.com/news/new-windows-10-cumulative-updates-to-launch-today-503878.shtml

Put this in the Captain Obvious section, but it’s Patch Tuesday time again and in addition to security updates released to fix vulnerabilities in Microsoft’s products, the Redmond-based software giant is also expected to publish new cumulative updates for Windows 10.

As it does every month, the company is very likely to release such cumulative updates for both the 10240 version launched in July 2015 and for the 10586 build also known as November Update. The latter, according to a report by WinBeta, is expected to be version 10586.318, with a patch pushing the same version number also expected to land on mobile too.

This piece of news might not come as a big surprise for Microsoft enthusiasts who have been keeping an eye on Windows 10 updates, mostly because new cumulative updates land every Patch Tuesday, but it’s still worth knowing that a new release is just around the corner for one big reason: CU have until now created all sorts of problems on Windows 10 computers, so make sure you make a backup before installing.

Back up before anything else

The previous cumulative updates released by Microsoft for Windows 10 either failed to install or led to various problems after that, including infinite reboot loops, BSODs, and errors experienced in the OS.

Starting with the latest cumulative update, however, Microsoft is trying to get in touch with impacted customers in order to provide workarounds and develop fixes, so hopefully the same strategy will be used this time too.

And since it’s Patch Tuesday, Microsoft is also expected to release several security updates for all Windows versions that are still supported (Vista, 7, 8.1, and 10), so no matter what version you are currently using, get ready for a big pack of fixes.

IT admins should also have in mind that some of today’s patches might require a computer reboot, so saving work on PCs in their network is a thing they must do before anything else. We’ll keep an eye out for reports and we’ll let you know should any botched updates are spotted.

Windows 10 and Windows Server 2016 updates are cumulative. Therefore, this package contains all previously-released fixes.

If you have installed previous updates, only the new fixes that are contained in this package will be downloaded and installed to your computer. If you are installing a Windows 10 and Windows Server 2016 update package for the first time, the package for the x86 version is xxx MB and the package for the x64 version is yyy MB.

Znači instalirat će samo one patcheve koji FALE na kompu, tj nisu instalirani do datuma izlaska tog cumulative paketa koji sadrzi sve patcheve do sad,  a  nalaze se unutar tog CU paketa.

Osim onog inicijalnog fijaska sa prvom verzijom 1511 imagea, di bi nakon updejta na novu build verziju, MS reinstalirao svoj bloatware i vratio sve postavke na default, nikakvih takvih problema nisam imao, ni doma ni u firmi sa Win 10 updejtima, tipa BSOD i slično. A nainstalirao sam se toga, i još više imao posla sa kreiranjem i baratenjem custom  Win 10 wim i iso datoteka koje već u sebi prije instalacije imaju integrirane sve dostupne patcheve i software.

Kakva su vaša iskustva sa bsod ili problemima vezanim za Win 10 updates, pogotovo u firmama?

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
14 godina
odjavljen
BSoD sam samo jednom doživio na Windowsu Deset, a koristim ga otkako je izašao. To je nedavno bilo, navodno je Winamp uzrokovao BSoD, mijenjanje muzike preko multimedijalnih tipki

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
BSoD sam samo jednom doživio na Windowsu Deset, a koristim ga otkako je izašao. To je nedavno bilo, navodno je Winamp uzrokovao BSoD, mijenjanje muzike preko multimedijalnih tipki

0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Mislim ono, MS... Mislim sam da će ovaj update popraviti Edge, al ništa. I dalje je trom, malo manje nego prije, al opet... Šta učini od Pere, jebem ti sve.

Dok otvori karticu, treba mu tri-četiri sekunde.... Prebacivanje između kartica je isto tromo... Nadam se da sanjam.

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Sve sam ipak samostalno uradio, vala vam na savijetima........

0 0 hvala 0
11 godina
Gale92 kaže...

Sve sam ipak samostalno uradio, vala vam na savijetima........

Normalno da jesi...

Pomalo, šegavo i vajka!
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Zanima me jedan stvar u vezi Windowsa 10.

Kompjuter ima licencirani Windows 7 Pro s COA naljepnicom na kojem se nalazio Windows XP.

Da li ja mogu instalirati Windows 10 Pro i aktivirati ga pomoću ključa od Win 7 Pro ili moram prvo staviti Win 7 pa napraviti nadogradnju na 10?

Koliko vidim može se aktivirati samo ali nisam siguran.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 16:48 (vlatko).

0 0 hvala 0
12 godina
vlatko kaže...

Kompjuter ima licencirani Windows 7 Pro s COA naljepnicom na kojem se nalazio Windows XP.

Da li ja mogu instalirati Windows 10 Pro i aktivirati ga pomoću ključa od Win 7 Pro ili moram prvo staviti Win 7 pa napraviti nadogradnju na 10?

Hvala unaprijed.

Trebao bi moći ali bilo je slučajeva gdje nije htio prihvatiti ključ od sedmice tako da preferiram nadogradnju.

16 godina
nicky.sl kaže...
vlatko kaže...

Hvala unaprijed.

Trebao bi moći ali bilo je slučajeva gdje nije htio prihvatiti ključ od sedmice tako da preferiram nadogradnju.

- 99% neće prihvatiti OEM key.. ali treba probati.

procedura, skinuti w10 (home-pro.. jezik, 32-64.. po želji) kreirati medij, probati. Ako prođe ok, ako ne tako se u nastavku skrati vrijeme, nastavi se istim installom (kojeg bi upgrade povukao sam).

- u ovom slučaju nije sigurno ni dali će w7 aktivirati (možda..) a bez sp1 + ključnih nadogradnji nema upgradea na w10 kao preduvijeta. Tako da se svakako treba probati..

edit: + veći problem, ako nema recovery.. (particiju ili medij, install..) tad neće proći ni install+key za win7, tj morao bi biti OEMov install.. opet, treba probati.

Do unosa keya se ništa bitnog ne desi i nije veći gubitak vremena.. (minute), dok sam update w7 do ponude nadogradnje traje satima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 18:19 (ihush).
12 godina
vlatko kaže...

Hvala unaprijed.

Meni je zadnjih par puta prošlo, stim da mora biti novija verzija win10. Ne znam točno koja, ja sam svoju skinuo preko Media Creation Toola prije 3 tjedna. 

Pokreneš normalan clean instal, izabereš pro verziju i ako je sve ok neće te tražiti unos ključa nego će ga automatski prepoznati (iz biosa ili gdje se već sprema ključ to ne znam). Ako ti zatraži unos ključa vjerojatno ti neće proći ali pokušaj. Ako ne uspiješ jednostavno odustaneš pa nadogradiš sedmicu, nakon toga može clean install.

16 godina
SnakeST kaže...
..

Meni je zadnjih par puta prošlo, stim da mora biti novija verzija win10. Ne znam točno koja, ja sam svoju skinuo preko Media Creation Toola prije 3 tjedna. 

Pokreneš normalan clean instal, izabereš pro verziju i ako je sve ok neće te tražiti unos ključa nego će ga automatski prepoznati (iz biosa ili gdje se već sprema ključ to ne znam). Ako ti zatraži unos ključa vjerojatno ti neće proći ali pokušaj. Ako ne uspiješ jednostavno odustaneš pa nadogradiš sedmicu, nakon toga može clean install.

-to uopće nije ista stvar, nema veze s COA-OEM keyom.. to je ID ako je već aktiviran na MSovom serveru ili iz generacije w8-> key u BIOSu. Za w7 nema u BIOSu a nije ni aktiviran ID, ne vrijedi..

edit: kad jednom prođe tu proceduru aktivacije w10 na HWu (ID), tad taj postupak radi.

edit: BIOS u kojem je key, može se prepoznati po novoj 'COA' naljepnici s win logom bez keya (samo logo, razlika xp-7 je i key+verzija+OEM podaci).

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 18:17 (ihush).
12 godina
ihush kaže...

-to uopće nije ista stvar, nema veze s COA-OEM keyom.. to je ID ako je već aktiviran na MSovom serveru ili iz generacije w8-> key u BIOSu. Za w7 nema u BIOSu a nije ni kativiran ID, ne vrijedi..

edit: kad jednom prođe tu proceduru aktivacije w10 na HWu (ID), tad taj postupak radi.

Nisam dobro pročitao, na laptopu je bio XP... ok...

Inače nemam problema sa nadogradnjom sa 7 na 10 direktno sa clean install bez prethodnog upgradea kroz windows.

16 godina
SnakeST kaže...
..

Inače nemam problema sa nadogradnjom sa 7 na 10 direktno sa clean install bez prethodnog upgradea kroz windows.

-spadaš u onaj 1% :)) (mada nije baš jasno što kažeš s 7 na 10.. clean.. ako ti se da detaljnije? + i verzija ISOa s kojeg izvora..)

-mada je MS to izjavio, većina mora prvo aktivirati, nakon tog je ID u bazi..

i stvarno ima razlike oko verzija installera-ISOa, moguće da taj tvoj dozvoljava, neki prije-poslije ne .. (skeepanje unosa keya npr). MS ne objavljuje sve detalje, izvori i kad je sve s MSa različiti, retail-oem-partner-technet-msdn.. a sve verzije isprobati je besmisleno + nakon aktivacije više ne možemo znati kako se ponaša druga verzija installera..

nekoliko str prije je digibao isprobavao.. ja isto (w7 pro x32 nije išlo clean, nego upgrade.. nakon tog clean radi, trebao mi je x64 dupli posao).

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 18:31 (ihush).
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ma problem je ustvari sljedeći, instalirao sam i aktivirao Windows 7 ali se ne žele nadograditi, znači checking for updates stoji i ne miče se satima.

Ne mogu ni nadograditi na Win 10 jer također pri nadogradnji stane na istom problemu.

Pokušao sam to riješiti ali ništa ne pomaže, resetirao windows update center itd.

Tako da sam mislio staviti Win 10 i aktivirati ga sa ključem od 7-ice.

0 0 hvala 0
16 godina

i to je napomenuto više puta... ostavi satima. (kroz noć..)

MS čekira, ako je OK, nastavit će.

+ velika razlika ako je PC s manje od 2-3GB, s 4GB se vrijeme prepolovi (jer skida GBe i nešto petlja u memoriji..).

-postoje i kbxxxxx koje se može prije povuči, koj bi to ubrzali, ali MS ne daje infoe i to su promjenjive stvari.

za sad, SP1+ie11 + aktivna update opcija su requirements, tak da to može ručno skratiti vrijeme, ali prvi 'čeking' je i dalje u satima.

+poneki OEM w7sp1 medij, ako je iz prošle godine.. možda ima integriran odgovarajući update pa prođe brže ali tih medija ugl nema.. i ne pomažu za drugi brand.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 18:37 (ihush).
12 godina
Windows 10 - općenito

ihush 

Znači zadnja 3 puta, jednom win 7 i dva puta 8/8.1. Ne idem na nadogranju koju nudi Windows, nego ubacim win 10 dvd i radim clean instal. Naon instalacije prvojerim status i pise windows je aktiviran, stim da nijednom nisam upisivao ključ, nije mi nigdje tražilo. Pazio sam samo da bude ista verzija (home 32, pro 64 itd i isti jezik, mada za jezik mislim da nije bitno). Koje su točno verzije (oem, retail, baba, dida) ne znam jer nisu moji winsi nego od klijenata.

vlatko 

Imao sam isti problem i našao rješenje ovdje.

Uđi u CMD i zaustavi win update servis sa naredbom net stop wuauserv

Nakon toga skini Windows Update Client March 2016 (KB3138612) i instaliraj.

Meni je nakon toga našao ažuriranja u roku par min.

EDIT: Imam ISO skinut sa MSovih stranica i sa njim vršim instalacije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.5.2016 19:48 (SnakeST).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito

Nekoliko puta sam instalirao i aktivirao desetku s OEM ključem Windowsa 7 a imao sam problema s ključem od osmice (dva-tri puta). Čak sam prijatelju novu mašinu instalira s ključem s naljepnice na starom kompu tako da u ovom MS kupusu ništa nije isključeno.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
SnakeST kaže...

ihush 

Znači zadnja 3 puta, jednom win 7 i dva puta 8/8.1. Ne idem na nadogranju koju nudi Windows, nego ubacim win 10 dvd i radim clean instal. Naon instalacije prvojerim status i pise windows je aktiviran, stim da nijednom nisam upisivao ključ, nije mi nigdje tražilo. Pazio sam samo da bude ista verzija (home 32, pro 64 itd i isti jezik, mada za jezik mislim da nije bitno). Koje su točno verzije (oem, retail, baba, dida) ne znam jer nisu moji winsi nego od klijenata.

vlatko 

Hvala na savjetu, probat ću prvo to napravit ako ne uspije ide ponovno instalacija, vjerojatno sa Win 10 pa ću vidjet dal prolazi aktivacija.

16 godina
SnakeST kaže...

ihush 

Znači zadnja 3 puta, jednom win 7 i dva puta 8/8.1. Ne idem na nadogranju koju nudi Windows, nego ubacim win 10 dvd i radim clean instal. Naon instalacije prvojerim status i pise windows je aktiviran, stim da nijednom nisam upisivao ključ, nije mi nigdje tražilo. ...

- upravo tu je već razlika.. tj taj ID je već registriran (prošao provjeru, pokupio preresquited updateove..) upravo zato te ne traži key. To nije isto kao clean-w7-8 koji još nije došao do ponude upgradea..

- dok s w8-8.1 u slučaju notebooka key je u BIOSu pa nije usporedivo.. (predpostavljam da je notebook..)

17 godina
neaktivan
SnakeST kaže...

ihush 

vlatko 

Reci mi molim te jesi nakon restarta ponovno pokrenuo servis ili se automatski pokreće?

12 godina

Ako nisi ništa drugo dirao pokreće se automatski. Klik na windows update i to je to.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice