Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.896.022
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
kizo2703 kaže...
..

Restart i gotovo - OS je aktiviran, nije se čekalo dva dana da se skinu svi updatei na Sedmici/Osmici.

..

i dalje se ne razumijemo, nije tema za w10.. nego samo opaska na envyjevo iskustvo...

-nema veze s upgrade na w10 opcijom, update traje satima. Uopće nema veze s aktivaciom ili win 10.. naravno ima s vremenom koje potrošiš na update.

kad pokupi neki od kbxxx i pojavi se offer-w10, tad opet sve radi normalno.

Blentava situacija, ne slučajna.. tiče se samo usera w7-8.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
odjavljen
Windows 10 - općenito

Ušao u Insider program prije nekih 18-20 sati, još nisam dobio nikakvu nadogradnju. Riječ je o Slow krugu.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

pokušavam bezuspješno učitati poneki app  sa ms trgovine i stalno mi prekida učitavanje uz poruku error 0x80073cf9.pokušao sam nekoliko savjeta za eliminaciju ove greške ali bez rezultata.ima li netko iskustva s ovim problemčićem?

0 0 hvala 0
17 godina
hrvooje kaže...
ihush kaže...
.

hrvooje kaže...

HP Probook 6470b iz 2013., WiFi chip Broadcom BCM943228HM4L 802.11 a/b/g/n WiFi

Na sedmici radi besprijekorno, na desetki puca veza svako malo. 

upravo pišem s tog notebooka, na prvu.. imaš pogrešan driver, kod mene intel&marvell.. nema problema, prekida..

Ne vidim kako je to isto, ti imaš Intel WiFi chip, a kod mene Broadcom. Dva totalno različita komada hardvera. 

Kako mogu imati pogrešan driver. Nadogradio sa sistema koji je radio  (win7) pa neka sistem uzme od proizvođača driver koji odgovara, što bih ja o tome brinio

A da ipak probaš naći driver koji će proraditi kako treba? Ja sam "do maloprije" imao za USB WiFi NetGear WNDA3100v2 N600 driver koji su Win10 skinuli automatski... ma sve radi, 2,4GHz, 5GHz, bez greške... i onda nakon par minuta samo nestane veza... i nema je 2-3minute i opet se spoji i opet, malo radi pa opet nestane. Već sam mislio tražit pare nazad od ebay trgovca od kojeg sam to uzeo... I onda rekoh, ajd da vidim kod netgeara ima li kakih drivera. Skinuo, instalirao i eto, sad je već 3 sata bez greške VPN veza na firmu preko WiFi veze na tom adapteru bez greške. Samo je trebalo nebit lijen pa instalirati driver koji možda ipak bolje radi nego taj iz Microsoftove arhive.

17 godina
neaktivan
Gnjavator kaže...

A da ipak probaš naći driver koji će proraditi kako treba? Ja sam "do maloprije" imao za USB WiFi NetGear WNDA3100v2 N600 driver koji su Win10 skinuli automatski... ma sve radi, 2,4GHz, 5GHz, bez greške... i onda nakon par minuta samo nestane veza... i nema je 2-3minute i opet se spoji i opet, malo radi pa opet nestane. Već sam mislio tražit pare nazad od ebay trgovca od kojeg sam to uzeo... I onda rekoh, ajd da vidim kod netgeara ima li kakih drivera. Skinuo, instalirao i eto, sad je već 3 sata bez greške VPN veza na firmu preko WiFi veze na tom adapteru bez greške. Samo je trebalo nebit lijen pa instalirati driver koji možda ipak bolje radi nego taj iz Microsoftove arhive.

Neću,jer imam desetke takvih. Neka MS i partneri  ne budu lijeni i neka updateaju drivere koji rade. U čemu je štos? 

But how do it know - The basic principles of computers for everyone
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 22:56 (hrvooje).
16 godina
odjavljen

Yep, MS nema pametnijeg posla nego "surfati" kroz more drivera za sav mogući hardver ikad igdje proizveden, od onih najjadnijih FTDI klonova do zadnjih nvidijinih titanica ili ne znam čega.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Yep, MS nema pametnijeg posla nego "surfati" kroz more drivera za sav mogući hardver ikad igdje proizveden, od onih najjadnijih FTDI klonova do zadnjih nvidijinih titanica ili ne znam čega.

Onda ne treba ići niti jedan driver, a ne pogrešni.

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ima li lijeka za ovo - http://prntscr.com/achiav

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - općenito

Jel pod obavezno napravit clean install ili??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Kako to nije greška MS-a a kad je Linux u pitanju onda je greška Linuxa? Čudi me da ti imaš dvostruke standarde.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
Almin94 kaže...

Sta kaze mr. Google o tome - KLIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Almin94 kaže...

Sta kaze mr. Google o tome - KLIK

Nisam uspio rijesiti pomocu stotinu komandi, a ti mi sad ovo postas.

17 godina
Mogo si napisat da si isprobao 100 komandi.

Tko god ti misli pomoc ce ici na google i vidjet sta se nudi pa ce ti to predlozit i onda ces mu ti napisat to sam sve isprobao.

Mislim da je normalno kada se ima problem da se napise sto vise informacija tako da ti ljudi mogu sto bolje i brze pomoc, a na pitanje "ima li lijeka" ide takav odgovor...sorry
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Mogo si napisat da si isprobao 100 komandi.

Tko god ti misli pomoc ce ici na google i vidjet sta se nudi pa ce ti to predlozit i onda ces mu ti napisat to sam sve isprobao.

Mislim da je normalno kada se ima problem da se napise sto vise informacija tako da ti ljudi mogu sto bolje i brze pomoc, a na pitanje "ima li lijeka" ide takav odgovor...sorry

Ok, svaka cast. Znaci nikad ne postoji mogucnost da ce se pojaviti neko sa konkretnim odgovorom i rjesenjem?

17 godina
...u nadi je spas...strpljen spasen...

Imas Windows instalaciju (.iso, DVD...)?
Na Google sam vidio da se moze uz pomoc nje, jesi probao?
16 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

Onda ne treba ići niti jedan driver, a ne pogrešni.

Bolje da radi bar nekako (u konkretnom slučaju, da možeš barem skinuti ispravan driver) nego da ne radi uopće. Što bi bilo bolje da nema slike nego da se grafička prebaci u VGA mod?

mario.L_hr kaže...

Kako to nije greška MS-a a kad je Linux u pitanju onda je greška Linuxa? Čudi me da ti imaš dvostruke standarde.

Nisam ja nikad rekao da su driveri greška linuxa (isto kako xyz driver nije greška MSa osim ako ga nisu pisali) ako su 3rd party. Možeš mi pokazati gdje sam to rekao?

Greška je Canonicala, Linusa i ostatka ekipe na vrhu što ne zna organizirati bandu koja se svađa je li bolji rpm ili deb (pa naprave yum ili koji već k, uglavnom fork nečeg što od starta nema smisla) umjesto da se uhvate nečeg konkrentog.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Nisam ja nikad rekao da su driveri greška linuxa (isto kako xyz driver nije greška MSa osim ako ga nisu pisali) ako su 3rd party. Možeš mi pokazati gdje sam to rekao?

Greška je Canonicala, Linusa i ostatka ekipe na vrhu što ne zna organizirati bandu koja se svađa je li bolji rpm ili deb (pa naprave yum ili koji već k, uglavnom fork nečeg što od starta nema smisla) umjesto da se uhvate nečeg konkrentog.

Je li bolje da avion bar poleti, pa ako je neispravan nek bar dođe do pola puta ili da uopće ne poleti? E otpilike je tako nešto bezvezan i tvoj primjer. 

Što se tiče ovog drugog, donekle si u pravu, al to nije tema ove rasprave. Ja samo želim reći da, ako se sustav updatea i da ako sustav updatea drivera da treba onda updateati drivere koji rade. Samo bi slijepi fanboyi ovo mogli smatrati nelogičnim.

Citiram jednog developera koji je na temi o jednom OS-u rekao:

Developeri se ne žele zaebavati sa natjerivanjem IDEa da radi. On kad se upali, mora raditi bez greške, štucanja i rušenja svih 8 sati.

Sad ti za domaću zadaću samo umjesto IDEa stavi wifi :))

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 0:25 (hrvooje).
15 godina
neaktivan
djigibao kaže...
...u nadi je spas...strpljen spasen...

Imas Windows instalaciju (.iso, DVD...)?
Na Google sam vidio da se moze uz pomoc nje, jesi probao?

Da, jesam, ali ne pomaze.

16 godina
Windows 10 - općenito

Kad vam windows updateovi počnu papati vaš dragocjeni minijaturni prostor na skupo plaćenom SSD-u, provajte sigurno smanjiti veličinu vašeg "debelog" winsxs foldera sljedećim komandama...(CMD Prompt pokrenite kao administrator)

DISM.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup

DISM.exe /online /Cleanup-Image /SPSuperseded

DISM.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 1:31 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Ušao u Insider program prije nekih 18-20 sati, još nisam dobio nikakvu nadogradnju. Riječ je o Slow krugu.

Jel zna netko gdje je problem?  Čekam ga već dan ipo i dalje ga nema.

14 godina
Dex.pwn kaže...
Dex.pwn kaže...

Ako me pamćenje dobro služi Slow ring ti je skoro kao da nisi u Insider programu. Prebaci se na Fast a uvijek se možeš vratiti na slow.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
Dex.pwn kaže...
Dex.pwn kaže...

Ako me pamćenje dobro služi Slow ring ti je skoro kao da nisi u Insider programu. Prebaci se na Fast a uvijek se možeš vratiti na slow.

Pa nisam ni dobio build za slow ring, iako sam ušao u Insider. I dalje sam na verziji Windowsa izvan Insider kruga.

12 godina

Koja ti je jezična verzija windowsa? Insider možeš bit samo s Engleskim Windozama. Meni je nakon nekoliko dana na fast ringu došla nadogradnja.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
16 godina
odjavljen
hrvooje kaže...
Citiram jednog developera koji je na temi o jednom OS-u rekao:

Developeri se ne žele zaebavati sa natjerivanjem IDEa da radi. On kad se upali, mora raditi bez greške, štucanja i rušenja svih 8 sati.

Sad ti za domaću zadaću samo umjesto IDEa stavi wifi :))

Niti ovaj citat nema smisla. IDE nije dio OSa. Driver za wifi je. O IDEu se brine isključivo korisnik (čak i u slučaju MSa i VSa), za drivere možeš dobiti neke koji su povučeni sa win updatea (a MS ih nije provjeravao jer nitko to ne može sve provjeriti).

BTW, tko kaže da nije bio problem u glupoj kombinaciji čudnog drivera za USB kontroler i drivera za wifi dongle koji si nisu pričali? Što ako je u MSu ili kod proizvođača testirana kombinacija usb kontrolera i wifi kartice koja je radila bez problema i puštena je van?

Ponovno, je li bolje da se grafička upali u VGA modu ili da te dočeka prazan ekran?

Počeli smo sa izvlačenjem na gluposti... MS se ne bi trebao baviti sa driverima. Točka. Isto kako se Canonical ne bi trebao baviti driverima.

14 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...

Koja ti je jezična verzija windowsa? Insider možeš bit samo s Engleskim Windozama. Meni je nakon nekoliko dana na fast ringu došla nadogradnja.

Hrvatski.

12 godina
Dex.pwn kaže...
nicky.sl kaže...

Hrvatski.

Najprije napravi čistu instalaciju Engleske verzije desetke pa tek tad možeš očekivat insider buildove

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
Dex.pwn kaže...
nicky.sl kaže...

Hrvatski.

Najprije napravi čistu instalaciju Engleske verzije desetke pa tek tad možeš očekivat insider buildove

Onda ostajem izvan Insidera. Ide mi naživce što mi Edge ne radi kako treba, kao da ga je netko spalio. Baguje ovo ono, isključio sam Adguard, sad radi nešto malkoc bolje, al opet baguje.

16 godina
odjavljen
Dex.pwn kaže...

Onda ostajem izvan Insidera. Ide mi naživce što mi Edge ne radi kako treba, kao da ga je netko spalio. Baguje ovo ono, isključio sam Adguard, sad radi nešto malkoc bolje, al opet baguje.

Sad ću biti kao naša draga Arendelle ali - koji k znači "baguje" i odakle se to stvorilo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 14:51 (Sum_of_all_fears).
14 godina
odjavljen
To znači da program ne radi kako treba. Glagol za izbijanje bugova.
16 godina
odjavljen

Bugovi ne izbijaju. Bugovi se događaju. Nije to klip da izbije iz cilindra.

Zvuči glupo, nelogično i nema nikakvog smisla. U hrvatskom ne možeš izvoditi takve cirkuse. BTW, "izbijanje bugova" je daleko logičnije staviti u kontekst sa ispravljanjem bugova, jer "bug" dolazi od raznih moljaca u relejima koji su "bagovali" prva računala. Dakle, po tome, bugovanje bi bilo uklanjanje tih bugova/moljaca.

</end rant>

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 17:03 (Sum_of_all_fears).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice