Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.896.174
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Windows 10 - općenito

A bilo je nešto opako, čim su mi se opet uduplali diskovi u exploreru....

kužim ja kaj ti očeš reč, kad je na full za svaki fajl iz te vreče se bude ogasio pri pokretanju istog...pismenost by Mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - općenito

kada vracam pc u izvorno stanje (oporavak racunala bez aplikacija)dali je to isto kao i cista instalacija

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
U pravilu je, jedino ti staru instalaciju spemi u Windows.old ali to obrišeš kroz Windows program za čiščenje.
16 godina
Windows 10 - općenito

Malo Fashbacka!

Od mene ste navikli da dobjate dojmove (u početku vrlo opišrne kasnije kraće vezano za sitnije promjene) ali nakon tog novog pod builda printer opet "zakova". Stoga neću duljiti nego vratiti se da sam tokom jučerašnjeg dana Instalirao Windows 7 SP1 te dodatak u vidu Adobe Readera (na stiku mi je ionako dokument kojeg trebam isprintati - njih 369 stranica).

Proguli Printer nekako i ajde pokušam napraviti neki Update (hoće - neće Errora more) prvo se mora napraviti update samog Windows updatea, kako bi star update dobio mogućnosti novog Updatea (!!!) I to je prošlo nekako sa nekakvim Errorima - da provjerim update.. vrti se sto godina hoće li ili ne ni sami ne znate (nemate oppciju da gledate koliko vam Ethernet bandwitha "guta"). I ok zatreba meni "Stari" dobri Windows 10 (Insider ili ne nije bitno, sve je sinhornizovano) i krenem ja (oko 21h) da ugasim računar i imam šta vidjeti:

Nemojte gasiti računar dok se ne izvrši update... 1 od 207.

Majko draga.. izgeldao sam čitam Room (2015) u trajanju od 2h i 7 minuta + pauze za čaj i neki desert a da Update još nije završio. Počeo je u 21:00 a završio je oko 23:45. Sva sreća da mi to nije jedini HDD (ili SSD) sa spremnim OS-om, jer da je što "gorilo", već nakon 15 minuta bilo bi čupaj disk na živo.

Zaključak: Sedmica u koju se neki ovdje kunu sva updejtovana nije ta stara 7-ca na koju se mnogi kunu. Sva 4 OS-a (7/8/8.1/10) osim izgleda, školjke i dodataka.. u samoj srži politike Microsofta teže da budu - jedno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Envy kaže...

Malo Fashbacka!

..mogućnosti novog Updatea (!!!) I to je prošlo nekako sa nekakvim Errorima - da provjerim update...

---. Počeo je u 21:00 a završio je oko 23:45. ..

Zaključak: Sedmica u koju se neki ovdje kunu sva updejtovana nije ta stara 7-ca na koju se mnogi kunu. Sva 4 OS-a (7/8/8.1/10) osim izgleda, školjke i dodataka.. u samoj srži politike Microsofta teže da budu - jedno.

-to je sve od ljeta.. (win10), MS maltretira. Ništa se ne spaja/upgrejda (nikakva nova mogućnost, ni najava npr dx12-ie12.. zparavo obrnuto MS prijeti da nikad ni neće). Još smješnije npr win8 ne možeš instalirati ie11.. mora 8.1

-jednostavno, update traje satima, ne zbog veličine, nego namjernog usporavanja.

+ btw, podsjetnik na moju svađu s nekim juzerom.. win7 +sp1 + .. na to mora proči MSov update za update. (on možda ima slipstrimanu verziju, yogurt). Tek tad se pojavi MS-w10 offer, tek tad win7 (i w8-8.1) prorade normalno, bez ovog usporavanja i čekanja satima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Windows 10 - općenito

danas mi se u mapi C pojavilo slijedeće:

WINDOWSGABRIOLA.tt2

zna li tko o čemu se radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
16 godina
ihush kaže...
Envy kaže...

Malo Fashbacka!

..mogućnosti novog Updatea (!!!) I to je prošlo nekako sa nekakvim Errorima - da provjerim update...

---. Počeo je u 21:00 a završio je oko 23:45. ..

-to je sve od ljeta.. (win10), MS maltretira. Ništa se ne spaja/upgrejda (nikakva nova mogućnost, ni najava npr dx12-ie12.. zparavo obrnuto MS prijeti da nikad ni neće). Još smješnije npr win8 ne možeš instalirati ie11.. mora 8.1

-jednostavno, update traje satima, ne zbog veličine, nego namjernog usporavanja.

+ btw, podsjetnik na moju svađu s nekim juzerom.. win7 +sp1 + .. na to mora proči MSov update za update. (on možda ima slipstrimanu verziju, yogurt). Tek tad se pojavi MS-w10 offer, tek tad win7 (i w8-8.1) prorade normalno, bez ovog usporavanja i čekanja satima.

Ma nisam ni rekao da se mogućnostima žele spojiti (dx12, IE 11), nego ne znam ni ja čime... a mislim da čak malo tko ovdje zna, ukoliko ne radi u užem krugu Microsofta.

Znači Update od 2h i 45 minuta nije šala. I da pojavila se Win 10 ponuda koja protekne bez problema.

Ali da i nekim dijelovima se itekako spojila sa Win 10. Recimo Power Menagmentom (mjereno na utičnici), zatim prepoznavanju dva monitora nekih more sitnica koje su dolazile tek uz Windws 8/8.1/10.

Ali eto, htio sam i to podjeliti pa nek stoji posebno za one koji na nekom OS-u ne rade ništa korisno a svađali bi se do sutra koji je OS bolji.

17 godina

Bilo je slicnog govora o tome na jednoj temi nedavno, o tome kako CPU ide na 100%...

Win.7 update 100% CPU usage!?!

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Ma nisam ni rekao da se mogućnostima žele spojiti (dx12, IE 11), nego ne znam ni ja čime... a mislim da čak malo tko ovdje zna, ukoliko ne radi u užem krugu Microsofta.

Znači Update od 2h i 45 minuta nije šala. I da pojavila se Win 10 ponuda koja protekne bez problema.

Inače, mogao si to izbjeći - dovoljno je samo instalirati i aktivirati Sedmicu (ili Osmicu, 8.1 verziju) i aktivirati ju, te onda napraviti GenuineTicket.

I onda napraviš clean install Desetke i aktiviraš OS sa tim ticketom.

Evo ti cijeli tutorijal.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Poz...planiram stavit win10 jer sam skuzio da kao student imam pravo na skroz besplatan oriđiđi windows...zna neko sta o tome, pretpostavljam da to traje za stalno i kad nisi vise student, samo sto onda vise nemas pravo dalje skidat? Isto sam cuo da je malo bolji put do 10ke skinit 8.1 pro od tamo, pa tek onda 10ku kad mi dode za upgrade (valjda ce mi bit ponudeno ako skinem win8 ovim putem?) jer da valjda povuce sve drivere i ostalo koje cu svakako lakse pokupit na osmici...?

0 0 hvala 0
14 godina
mar94 kaže...

Poz...planiram stavit win10 jer sam skuzio da kao student imam pravo na skroz besplatan oriđiđi windows...zna neko sta o tome, pretpostavljam da to traje za stalno i kad nisi vise student, samo sto onda vise nemas pravo dalje skidat? Isto sam cuo da je malo bolji put do 10ke skinit 8.1 pro od tamo, pa tek onda 10ku kad mi dode za upgrade (valjda ce mi bit ponudeno ako skinem win8 ovim putem?) jer da valjda povuce sve drivere i ostalo koje cu svakako lakse pokupit na osmici...?

Nemoj se zahebavat s 8.1. Idi odmah na Windows 10, ne vjerujem da ćeš imati problema s driverima.

Stručnjak za odmaganje...
9 godina
neaktivan

Ovo ostalo stoji, da nema nikakve cake u skidanju windowsa kao student? A za 8.1 mi je receno u jednom informatickom ducanu, cisto kao eto da je bolje jer da cu na osmici sigurno nac sve, a na 10 mozda i ne...inace lap je asus k555lb i sta se tice drivera cini mi se da je sve tu na netu za 10ku, jedino ne znan ako ima kakvih programa ili nesto da su upitni kod skidanja na 10, ne virujen da bi mi bezveze rekli da je bolje tako..iako bi bilo lipo izbjec tu 8, slazen se..

14 godina
mar94 kaže...

Ovo ostalo stoji, da nema nikakve cake u skidanju windowsa kao student? A za 8.1 mi je receno u jednom informatickom ducanu, cisto kao eto da je bolje jer da cu na osmici sigurno nac sve, a na 10 mozda i ne...inace lap je asus k555lb i sta se tice drivera cini mi se da je sve tu na netu za 10ku, jedino ne znan ako ima kakvih programa ili nesto da su upitni kod skidanja na 10, ne virujen da bi mi bezveze rekli da je bolje tako..iako bi bilo lipo izbjec tu 8, slazen se..

Sve što radi na 8.1 radi i na 10 (neka me netko ispravi ako pišem krivo, moje iskustvo je takvo) čemu nepotrebno petljati kad odmah možeš na 10. 

15 godina
mario.L_hr kaže...
mar94 kaže...

Sve što radi na 8.1 radi i na 10 (neka me netko ispravi ako pišem krivo, moje iskustvo je takvo) čemu nepotrebno petljati kad odmah možeš na 10. 

Meni ne radi tv kartica (Terratec Cinergy XS) ni na kompu ni na laptopu na win10, dok na 8.1 uredno radi. 

16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

Inače, mogao si to izbjeći - dovoljno je samo instalirati i aktivirati Sedmicu (ili Osmicu, 8.1 verziju) i aktivirati ju, te onda napraviti GenuineTicket.

I onda napraviš clean install Desetke i aktiviraš OS sa tim ticketom.

Evo ti cijeli tutorijal.

Hvala kolega, ali nisi čitao pažljivo moje postove. Ne treba mi 10-tka nego 7-ca da isprintam dokument od skoro 400 stranica jer Printer neće na Windows 10.

Btw: Imam već 3 Windowsa 10. Jednan Insider na SSD-u a drugi legal (Dream Spark) na nekom Seagate bogu od 500 GB (inače mamma mia: u životu nisam vidio da neki HDD ima preko 110.000 paljenja i gašenja a  kroz moje ruke tj. kroz Sentinel prošlo je njih ako ne četverocifreni broj onda ne i manje a nisam vidio niti jedan da je doživio 10.000 paljenja i gašenja (start / stop brojač), dakle nije Seagate baracuda nego nešto iz Enterprise orkuženja + jednu desetku, nadogradnja sa legalne 7-ce WD Blue.

U svakom slučaju hvala za Tutorial, poslužit će nadam se. 

16 godina
mario.L_hr kaže...
* * *

Kao Insider: pa i ne baš - možeš se u tome uvjeriti na prvoj stranici ovog forma (ili među prvima) gdje u startu MPC-HC x64 nije radila, ali ekipa je stvarno bila vrijedna, faktički preko noći ispravili kroz neku bezu samo za Windows 10 dati Player.

Kao regular user imaš tu i tamo poneki komad softvera koji neće (recimo moj PCIe LPT kontroler za Printer) radio je do nekada a onda smjena verzije sa 10.0 na 1511 jednostavno je prestao raditi.

Ali generalno sve megalomansko tipa Adobe, Corel, Autodesk i sl. radi. Ali ako vam sve radi a ne radi ključna karika u lancu, kao meni Printer za mala i srednja preduzeća (evo sa jednim tonerom printam 11-ti paket listova od 500 komada, a imam još 2 orginalna, svaki košta oko 450 kuna) a imam potrebu za istim onda se nekako osjećam osakaćeno iako vidim, meni barem itekako štimau, sve prednosti koje donosi novi OS.

U većini slučajeva krivi su sami Vendori jer ako se sjeaćate one priče oko one PCI USB 2.0 kartice (4 sa strane i jedan unutra, Via je mislim u pitanju) ovdje nikada nikome nije proradila niti na jednom OS-u.

Uglavnom trebat će Microsftu vremena i vremena (jer ne ovisi sve o njemu kao gornji primjeri) da neka verzija 10-ke dostigne uglađenost i stabilnost 8.1 verzije.

10 godina
protjeran
Windows 10 - općenito
pozz,ima li neki drugi picture viewer ?Onaj sto mi ga nudi nece ni da zumira ni da salta slike ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ja imam na svom Picasa 3 i odličan je.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mackocicko2004 kaže...
pozz,ima li neki drugi picture viewer ?Onaj sto mi ga nudi nece ni da zumira ni da salta slike ?

Mozes si vratiti onaj dobri stari Windows Photo Viewer, tu imas sve upute kako: (nije tesko)

http://winaero.com/blog/how-get-windows-photo-viewer-working-in-windows-10-rtm/

17 godina
protjeran
mackocicko2004 kaže...

Aktiviraj stari picture viewer (isti onaj iz Sedmic i Osmice)

http://www.howtogeek.com/225844/how-to-make-windows-photo-viewer-your-default-image-viewer-on-windows-10/

EDIT: w0rtex83 me pretekao za minutu

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 9:35 (Prince-Artas).
10 godina
protjeran
Prince-Artas kaže...
mackocicko2004 kaže...

Aktiviraj stari picture viewer (isti onaj iz Sedmic i Osmice)

http://www.howtogeek.com/225844/how-to-make-windows-photo-viewer-your-default-image-viewer-on-windows-10/

EDIT: w0rtex83 me pretekao za minutu

Znaci i vama smeta ovaj novi viewer ? :)

17 godina
protjeran
Windows 10 - općenito

Inače ne koristim ni jednu metro/universal aplikaciju osim onu za vremensku prognozu.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Možda banalno pitanje, ali da ne bi bilo - mora li se za potrebe firme u uredu uzeti PRO verzija, ili može HOME? Isto vrijedi i za office - trebam obično piskaranje u wordu + ponekad excel, s tim da šefica hoće originalne windowse + office jer ima komp s  (ja sam predlagao ubuntu + libreoffice)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
O tome ima raznih tumacenja, a najsigurniji si ako to pitas lokalni inspektorat za njihov stav o tome , znaci vidi sa ispostavom min financija i min gosp....

0 0 hvala 0
14 godina
Envy kaže...

Kao Insider: pa i ne baš - možeš se u tome uvjeriti na prvoj stranici ovog forma (ili među prvima) gdje u startu MPC-HC x64 nije radila, ali ekipa je stvarno bila vrijedna, faktički preko noći ispravili kroz neku bezu samo za Windows 10 dati Player.

Kao regular user imaš tu i tamo poneki komad softvera koji neće (recimo moj PCIe LPT kontroler za Printer) radio je do nekada a onda smjena verzije sa 10.0 na 1511 jednostavno je prestao raditi.

Ali generalno sve megalomansko tipa Adobe, Corel, Autodesk i sl. radi. Ali ako vam sve radi a ne radi ključna karika u lancu, kao meni Printer za mala i srednja preduzeća (evo sa jednim tonerom printam 11-ti paket listova od 500 komada, a imam još 2 orginalna, svaki košta oko 450 kuna) a imam potrebu za istim onda se nekako osjećam osakaćeno iako vidim, meni barem itekako štimau, sve prednosti koje donosi novi OS.

U većini slučajeva krivi su sami Vendori jer ako se sjeaćate one priče oko one PCI USB 2.0 kartice (4 sa strane i jedan unutra, Via je mislim u pitanju) ovdje nikada nikome nije proradila niti na jednom OS-u.

Uglavnom trebat će Microsftu vremena i vremena (jer ne ovisi sve o njemu kao gornji primjeri) da neka verzija 10-ke dostigne uglađenost i stabilnost 8.1 verzije.

Zašto nepotrebno plašiti čovjeka sa nekim vlastitim radi-ne radi. Ti, kao Insider, si u ovom slučaju nerelevantan jer Insider često puta imaju problema sa stvarima koje se riješe do verzije za obične korisnike. 

16 godina
mario.L_hr kaže...
Envy kaže...

* * *

Zašto nepotrebno plašiti čovjeka sa nekim vlastitim radi-ne radi. Ti, kao Insider, si u ovom slučaju nerelevantan jer Insider često puta imaju problema sa stvarima koje se riješe do verzije za obične korisnike. 

Ispod njega ili iznad rekao je lik da mu ne radi neka kartica.

Ali ovaj put sam probao na Clean Windows 10 Pro i na Upgreadovani Windos 10 Pro sa OEM 7-ce, dakle non-Insider. A da ti kažem ista je stvar, probano sa svim mogućim i nemogućim instalacijama 10240 radio je taj čuveni ASIX MCS9865IV-AA PCI LPT kontoler ali na 10586 nije ni na Insider htio niti na non-Insider plu na Insider 14267 Buildu neće.

Ne plašim - govorim iskustva. Možda nekome neka PCI kartica nije bitna a neokme jeste (kao i neki aplikativni dio) - to bi mogla biti karika koja puca, jer ja samo pohvale imam u kojem smijeru MS ide - ali dok ne dođe do tog cilja - mi Insideri ćemo djecu poroditi :D

14 godina

Jesi li primjetio da je u konkretnom slučaju, na koji sam ja odgovorio, u pitanju student i da je u pitanju Laptop. Ako je u pitanju neki od novijih laptopa (zadnjih cca 5 godina) kolike su šanse da nešto ne proradi? Moje iskustvo je takvo da sve proradi od prve. Eventualno se može otići na stranice proizvođača grafičke i skinuti zadnje dostupne drivere.

A to u kojem smjeru ide MS bi se dalo pričati.

17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

HP Probook 6470b iz 2013., WiFi chip Broadcom BCM943228HM4L 802.11 a/b/g/n WiFi

Na sedmici radi besprijekorno, na desetki puca veza svako malo. 

But how do it know - The basic principles of computers for everyone

0 0 hvala 0
16 godina
mario.L_hr kaže...

Jesi li primjetio da je u konkretnom slučaju, na koji sam ja odgovorio, u pitanju student i da je u pitanju Laptop. Ako je u pitanju neki od novijih laptopa (zadnjih cca 5 godina) kolike su šanse da nešto ne proradi? Moje iskustvo je takvo da sve proradi od prve. Eventualno se može otići na stranice proizvođača grafičke i skinuti zadnje dostupne drivere.

A to u kojem smjeru ide MS bi se dalo pričati.

Ti kažeš ovo: "Sve što radi na 8.1 radi i na 10 (neka me netko ispravi ako pišem krivo, moje iskustvo je takvo) čemu nepotrebno petljati kad odmah možeš na 10."

On kaže ovo: "Meni ne radi tv kartica (Terratec Cinergy XS) ni na kompu ni na laptopu na win10, dok na 8.1 uredno radi."

Ja kažem ovo: "Meni ne radi LPT PCI kartica niti na jednoj od mogućih verzija i podverzija na bilo kojoj ploči pod Windowsom 10 dok 8.1 uredno radi, čak i na kutiji piše"

Izvini ali ti imaš neku opširnu tezu iz koje izvlačiš zaključke mi konkretne probleme oko kojih se borimo iz zbog kojih tvoja teza pada u vodu. Na Windowsu 10 sam od studenog 2014-te ali ne mogu reći ljudima da je OS u ovom trenutku ispeglaniji od Windowsa 8.1, i to govorim (pored moje struke) kao informatičar-serviser gdje je od tog trenutke par stotina računara prošlo kroz moje ruke. Ako netko ide na novi računar ok - neka ide na Windows 10 ako misli da će mu svaka kartica raditi (ako nema Terratec Cinergy XS) ili neki komad od softvera, na kraju krajeva uvijek se može se spustiti na neku od nižih verzija.

Windows 8.x prati loša glas zbog nekakvog ćudovišta koji će vas pojesti dok spavate a zove se Modern UI Start dok Windows 10 prati neka loša karma nasljeđena od ovog prvog.

A sada da pričamo u kojem smijeru MS ide... nećemo razglabati temu ja ću reči da se meni lično - sviđa.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice