Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.889.595
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Bok ekipa,

nakon sto racunalo ostavim upaljeno ono se nakon nekog vremena samo ugasi iako je u postavkama podešeno da nikad ne odlazi u sleep.

U Event viewer posljedni zapis je: "The system is entering sleep. Sleep Reason: Application API".

Da li ima netko neku ideju? Što napraviti?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Windows 10 - općenito
djigibao kaže...
ERROR1911 kaže...

Dali ima tko problem s ovim update? 

...kod mene ista situacija...

...ali s obzirom da ne koristim IE ne zamaram se puno s tim...

Evo, sad se normalno instaliralo...nekoliko toga...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
djigibao kaže...
djigibao kaže...
ERROR1911 kaže...

Dali ima tko problem s ovim update? 

...kod mene ista situacija...

...ali s obzirom da ne koristim IE ne zamaram se puno s tim...

Evo, sad se normalno instaliralo...nekoliko toga...

Bila je ocito greška svima..jucer se ni meni nije htjelo..danas prošao update uredno;-9

16 godina
Windows 10 - općenito

Samo da napomenem da Disk cleanup ne čisti cache od Firefoxa. Za Chrome ne znam, jer ga ne koristim.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Puls3 kaže...
ERROR1911 kaže...
Dali tko od vas koristi neke programe za odrzavanje racunala tipa CCleaner ili nesto slicno za ciscenje? Tj odrzavanje racunala

Ja koristim samo alate ugrađene u Windows ništa više.

Samo IObit Uninstaller, da sve one ključeve neakon deinstalacije programa pobriše tjk. kao da ga nikada nisi dotični program ni instalirao.

Za ostalo zdrava pamet, i ništa od ti CC budalaština, generalno se sami natovare prilikom instaliranje nekih Free programa tipa uTorrent, Freemake Video Downloader mi je ponudio njih najmanje pet.

15 godina
Envy kaže...
Puls3 kaže...
ERROR1911 kaže...
Dali tko od vas koristi neke programe za odrzavanje racunala tipa CCleaner ili nesto slicno za ciscenje? Tj odrzavanje racunala

Samo IObit Uninstaller, da sve one ključeve neakon deinstalacije programa pobriše tjk. kao da ga nikada nisi dotični program ni instalirao.

Za ostalo zdrava pamet, i ništa od ti CC budalaština, generalno se sami natovare prilikom instaliranje nekih Free programa tipa uTorrent, Freemake Video Downloader mi je ponudio njih najmanje pet.

Pokazao mi se malo boljim REVO uninstaller nego IObit, performanse su (barem meni) definitivno bile na strani REVO-a te je bio skoro duplo brži, što se tiče detekcije li-la su iako bih i tu dao prednost REVO-u.

http://dottech.org/100309/windows-best-free-clean-uninstaller-program-review/

Eto jedan kratki review.

Swedish latin super funk.
12 godina
Windows 10 - općenito

Revu i ja koristim i mogu reć da je najbolji za taj posao. Doduše ja koristim pro inačicu al ni besplatna nije za bacit.

Moja topla preporuka za Revo Uninstaler

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

U vezi onih "velikih" ikona na ljevoj strani, kao problem je do Eset Nod 32, odnosno tvrtka radi na problemu, te se uskoro očekuje update koji će riješiti problem....
stoga se valja malo strpjeti.... 

0 0 hvala 0
17 godina
sirka666 kaže...
Envy kaže...
Puls3 kaže...
ERROR1911 kaže...

Pokazao mi se malo boljim REVO uninstaller nego IObit, performanse su (barem meni) definitivno bile na strani REVO-a te je bio skoro duplo brži, što se tiče detekcije li-la su iako bih i tu dao prednost REVO-u.

http://dottech.org/100309/windows-best-free-clean-uninstaller-program-review/

Eto jedan kratki review.

Revo free ne vidi x64 programe za to mozes koristiti Geek Uninstaller (free, portable, easy, light  )

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

imam bitdefender i događa mi se,ali ne uvijek da prilikom kad mi se digne sistem dobivam od win poruke da mi ne radi firewall od win niti od bitdefendera niti da mi radi antivirus, a kad pogledam u postavke od windowsa i bitdefendera vidim da uredno sve radi.

ima ko takvih sličnih problema?možda windows prije detektira nego kaj bitdefender počne raditi pa zato izbaci poruku?

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2015 13:59 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vjerojatno Windows ne detektira odmah prisustvo Bitdefendera
17 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Vjerojatno Windows ne detektira odmah prisustvo Bitdefendera

da, vjerovatno je to, sad sam baš nadopisal da je to moguće.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina
Windows 10 - općenito

Instalirao sam legacy, umjesto UEFI verziju ima li neki fix, tutorijal za win 10? Stvarno nemam volje reinstall po 3 put sve...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
jura kaže...

imam bitdefender i događa mi se,ali ne uvijek da prilikom kad mi se digne sistem dobivam od win poruke da mi ne radi firewall od win niti od bitdefendera niti da mi radi antivirus, a kad pogledam u postavke od windowsa i bitdefendera vidim da uredno sve radi.

ima ko takvih sličnih problema?možda windows prije detektira nego kaj bitdefender počne raditi pa zato izbaci poruku?

Bitdefender koristim već jako dugo pa tako i na W10 još puno prije službenog izlaska.

Bilo je dosta reinstalacija  ali nikad mi se tako nešto nije događalo.

16 godina
sirka666 kaže...
* * *

nicky.sl kaže...

* * *

djigibao kaže...
* * *

Za havlajujem na izvrnosj alternativi, ali poanta mog posta jeste da ukažem da je to jedini dovoljan i neophodan program, dakle neki unistaller koji će počistiti svaku nulu i jedinicu koja nije bila na mjestu prije datog programa.

Plus: naveo bi da bi bilo korosniko koristiti Ad Blockere unutar browsera, ta Chrome preporučujem daleko najbolji uBlock Origin koji detektuje mnogo više od vih tipa AdBlock koji prodaje dušu Googlu i sličnima da se pokoja 'reklama' i propusti. Međutm da su to samo reklame, što i jesu na ovim popularnim portalima, ako se malo dublje 'uroni' u net, ti tkzv .blockeri mogu itekako spastiti računar od infekcija koju niti jedan antivirus neće detektovati.

15 godina
Windows 10 - općenito

imam internet na usb sticku i htio bi dijeliti taj internet iliti otvoriti hotspot, znam da je bila ta opcija u windows 8.1 ali jel ima u windows 10?

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
GoodAngel kaže...

da listat ću sto stranica unatrag, da bi našao odgovor na tri pitanja, hvala ti na tome pametnjakoviću, ali poštedi me i zaobiđi ako ikako možeš, kao i ovi tvoji navijači što ti lupaju plusove ispod poruke.

pitao sam konkretna pitanja, da ne vrtim 60 strana unazad da bi našao dva odgovora na svoja pitanja. ako si ti lijen, i imaš potrebu pravit se pametan, ima netko tko nije i tko nije ovako pametan ko ti da me tako pametno savijetuje da listam stranice unatrag, inače ja ne vidim koliko stranica ima tema, hvala ti na tome što si me prosvijetlio, a sad me zaobiđi u širokom luku i da me više nisi uopće citrao.

ako ima netko da mi odgovori na pitanja, neka odgovori, ako nema nemojte me slučajno više citirat, nitko od vas 90 posto pametnjakovića na interentu što trolate ovdje 100 stranica glupostima, pa shodno tome baš i nije lako naći odgovore na ova moja pitanja iznad.

eto, nadam se da ste sad zadovoljni, pogotovo ovaj panglu iznad.

Ovo je najjači post na topicu, ikad..

Trebalo bi ga stavit na početku svakih deset stranica, ili manje..

Nadalje, ne znam kako vam rade windowsi sa bitdefenderom, a i ostalim bloatwerom od av programa..

Jedno vrijeme sam imao bitdef punu licencu na w7, i imao samo probleme, spor komp, non stop brljanje po disku, svako malo moraš restart, i tako dalje..

Windows 10 je super..

13 godina
Windows 10 - općenito

Dali netko ima problem kad se napravi refresh sam poslaze ikone i kad se restarta komp ikone koje su smanjene ponovo su velike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Ja na 10-tki imam BitDef. Free + Privatefirewall + MBAE i sve je super!

Naravno još i zaštitu Chroma sa uBlock-Origin i Avira browser Safety te Open DNS umjesto defoltnog.

Kaj se tiće brzine i neke stabilnosti je sve 5 osim nekih bugova u 10-tki koji nisu vezani za spomenutu zaštitu.

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - općenito

Privatefirewall radi na win 10? Meni na jednom računalu nije htio.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
brkan83 kaže...

Dali netko ima problem kad se napravi refresh sam poslaze ikone i kad se restarta komp ikone koje su smanjene ponovo su velike.

ja ti to imam, no meni se osim povratka na veliko, ikone poslože i uz ljevu marginu... navodno je problem uz Eset Nod 32, kao rekli su da rade na riješavanju problema, stoga se nadamo kako će uskoro problem biti riješen.

10 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ljudi ,pozdrav imam windows 10 pro n updatevao sam ga i nemogu ga updejtat, pogreška, kako sad mogu izbrisat updejt

msi matične ploče
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nadalje, ne znam kako vam rade windowsi sa bitdefenderom, a i ostalim bloatwerom od av programa..

Jedno vrijeme sam imao bitdef punu licencu na w7, i imao samo probleme, spor komp, non stop brljanje po disku, svako malo moraš restart, i tako dalje..

Windows 10 je super..

Bitdefender je super  .... al nije za svakoga......

17 godina
neaktivan
Re: install Windows 10 without having to upgrade f
djigibao kaže...
Ja sam stavio link na kojem pokazuju kako se moze instalirati Win 10 bez upgrejda, nisam testirao to.

To šljaka bez problema, jučer sam isprobao na maminom kompu. Jedino šta sam restart morao napravit dvaput jer prvi puta je još uvijek bilo aktiviran. Išao sam na clean install jer je sedmica koja je bila gore instalirana pred par godina i već je pokaziovala znakove degradacije a nije mi se dalo dvaput instalirat desetku.

Windows Phone 8.1 - L520, L822, L930...
15 godina

Danas imam vremena i idem složit SSD u prijenosnik, priključim SSD usbom na laptop i migraciju windoza napravima sa MiniTool partition wizard te nakon toga windoze se dignu normalno ali ikone na radnoj povrsini se ne daju slagati, slozim ih po svojem stisnem refresh sve se vrati na staro, zasto? I primjetio sam da su se jos neke aplikacije vratile na default postavke.

Edit: Nisu toliko bitne te app šta su se vratile na default koliko me nervira to da ne mogu premještati ikone. Probao sam neke re-buildove za icon ali ništa ne pomaže. Čitajuči par prijašnjih postova vidim da nisam jedini s problemom i ikonama da i ja koristim ESET za antivirus

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 18:14 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Pa pričekaj ažuriranje NOD-a.

bolje.hr - Bolje je hrvatski!
13 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ima li tko problema sa search funkcijom i Cortanom iz taskbara? Kada kilknem na search (ili pokusam nesto pretraziti) to jednostavno ne funckionira. Takoder, iz control panela (postavke) nemogu otvoriti postavke za search i cortanu.

Postoji li kakav fix (vec sam probao nesto s Powershellom, no nema uspjeha) ili sam prisiljen brisati ovaj korisnicki racun?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gale92 kaže...
brkan83 kaže...

ja ti to imam, no meni se osim povratka na veliko, ikone poslože i uz ljevu marginu... navodno je problem uz Eset Nod 32, kao rekli su da rade na riješavanju problema, stoga se nadamo kako će uskoro problem biti riješen.

Rješenje:
http://www.tenforums.com/general-discussion/17175-windows-10-folder-view-settings-desktop-icon-positions-not-saving-25.html

Potrebno je:

In regedit go to those 2 destinations
HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32\
and
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32\
Double click on (Default) and replace "%SystemRoot%\SysWow64\shell32.dll" with "%SystemRoot%\system32\windows.storage.dll" in both file destinations then restart your PC and everything should work fine !!

Međutim, da bi promjene u registru bile moguće , prije je potrebno:

You need to give yourself permission to edit the registry keys
Start by right-clicking on the last sub-key which in this case is InProcServer32 and click on Permissions the Advanced then change Ownership to yourself.
Assuming you're on Windows 10 click on Change -> Advanced again -> Find Now -> Administrators.
Then tick the "Replace owner on subcontainers and objects" and also "Replace all child object permission entries..."
Click OK
Then select "Administrators" in the Permissions window you first opened and tick "Full Control" then hit OK
Do that to the InProcServer32 folder and the {42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1} ?in both HKEY paths

mag.inf
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.9.2015 21:45 (bugi.kc).
15 godina
Windows 10 - općenito

Instalirao sam BitDefender free na 10-tku i sada svaki put kada upalim komp. iskače mi poruka da Windows Defender nije uključen!?!

Normalno da nije uključen,tako i treba biti ako instaliraš neki drugi AV program ali čemu notifikacija o tome?

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.9.2015 2:19 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Balkana kaže...

Ima li tko problema sa search funkcijom i Cortanom iz taskbara? Kada kilknem na search (ili pokusam nesto pretraziti) to jednostavno ne funckionira. Takoder, iz control panela (postavke) nemogu otvoriti postavke za search i cortanu.

Postoji li kakav fix (vec sam probao nesto s Powershellom, no nema uspjeha) ili sam prisiljen brisati ovaj korisnicki racun?

Ubij proces Cortana u task manageru i pokusaj opet.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice