Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.889.988
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Re: Windows 10 - općenito
Luka123 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ako sam ne znaš što misliš, kako ćemo mi znati?

BTW, tema je Windows 10 (a ova rasprava nema ni približne veze sa njima, iako ti misliš da su ti Windowsi krivo deklarirali tvoj monitor).

Pa dobro, izrazavanje odgovara 4x1080p monitora, naravno da nisam mislio da doslovno 4 monitora od 24", nego vec 4x2 milijuna pixela od monitora... valjda razumijes. 4k uhd ima nesto vise od 8 milijuna koliko znam, a sad ovi sto pricaju otvorit ce video imat cu bolju sliku etc. samo trolaju i onda traze neku gresku gdje se krivo izrazim... uopce nije bitno.

A poceo sam temu stim da mi driveri na windows 10 od graficke neproznaju monitor... ali ok, zivot ide dalje... nek se ljudi nasmiju sto vec mene nije briga

Trebalo bi da 4k video bolje izgleda od 1080p videa cak i na 1080p ekranu. Zbog toga jer se nece primjetiti artefakti nastali kompresijom, ili ce se manje primjetiti na 4k videu. Jedino u nekom lossles formatu ne bi bilo razlike.

16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Koristite li na W10 neki softver za održavanje (poput Ccleanera)?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
joze kaže...

Ja sam uvijek imao tune up na win 8.1....ali kasnije sam skužio da to samo uspori komp....na win 10 nemam nikakav cleaner i radi sve super....

12 godina
alinjo24 kaže...
joze kaže...

Ja sam uvijek imao tune up na win 8.1....ali kasnije sam skužio da to samo uspori komp....na win 10 nemam nikakav cleaner i radi sve super....

Ni ja nista ne koristim i sve pet bar za sada.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
AFARON kaže...
Luka123 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Ako sam ne znaš što misliš, kako ćemo mi znati?

BTW, tema je Windows 10 (a ova rasprava nema ni približne veze sa njima, iako ti misliš da su ti Windowsi krivo deklarirali tvoj monitor).

Pa dobro, izrazavanje odgovara 4x1080p monitora, naravno da nisam mislio da doslovno 4 monitora od 24", nego vec 4x2 milijuna pixela od monitora... valjda razumijes. 4k uhd ima nesto vise od 8 milijuna koliko znam, a sad ovi sto pricaju otvorit ce video imat cu bolju sliku etc. samo trolaju i onda traze neku gresku gdje se krivo izrazim... uopce nije bitno.

A poceo sam temu stim da mi driveri na windows 10 od graficke neproznaju monitor... ali ok, zivot ide dalje... nek se ljudi nasmiju sto vec mene nije briga

Trebalo bi da 4k video bolje izgleda od 1080p videa cak i na 1080p ekranu. Zbog toga jer se nece primjetiti artefakti nastali kompresijom, ili ce se manje primjetiti na 4k videu. Jedino u nekom lossles formatu ne bi bilo razlike.

Nisi u pravu, uvijek je najoptimalnije imati istu rezoluciju jer teorijski bi svaki downscalling ili upscalling narušio kvalitetu prikaza.

joze kaže...

Ja koristim CCleqner na win.10 i sve uredno radi!

Some people are so poor... all they have is money!
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Imam nekoliko pitanja. Radi se o laptopu Acer E15 (http://www.acer.hr/ac/hr/HR/content/model/NX.MLZEX.012). Nedavno instaliran Windows 10, dok je ranije bio Windows 7. Nakon instalacije Windows 10 vidljiv je bolji rad laptopa, no postoji problem.  Samo uključivanje laptopa je znatno znatno duže nego na Windows7, u čemu bi mogao biti problem? Također windows je prepoznao samo 2,4GHz snagu procesora, dok na naljepnici piše 2,7 GHz. Također u čemu bi mogao biti problem?

0 0 hvala 0
14 godina
Jesi li pogledao u Device Manageru da li je sve prepoznato. Na prvu bi rekao da su u pitanju driveri za chipset.
Stručnjak za odmaganje...
15 godina
Windows 10 - općenito

Imam "zanimljiv" problem s edgeom. Selektira mi stvari oko centimetar-dva ispod kursora. Je li netkome poznato takvo što?

Edit: Očito ima još sretnika... http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-networking/microsoft-edge-mouse-problem/8b3aea60-e403-4e97-b84f-6ab7387e9a51

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.9.2015 17:13 (Mr. Fugitive).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

A kaj se tolko svaki čas čudite bugovima prerano izašlog OS-a?

To je tak i dok se sve te stvari ne ispeglaju kroz updejte ili fixove, morati ćete se pomiriti sa time ili vratiti na 7-micu koji je po meni još daleko ispred 10-tke što se tiće stabilnosti i urednog funkcioniranja sistema.

Da neko ne pomisli da sam neki "hejter" 10-tke, ja ju također koristim i strpljivo čekam i podnosim neke mušice dok ju do kraja ne ispeglaju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito

koristim win10 od prvog dana i nemam niti 1 bug.

ne znam jesam li ja dobio neku posebnu verziju ili nisam zahtjevan korisnik?!

znaci svaki driver mi odlicno radi kao i program..

testirano na laptop-u i pc-u pod moj pc...

Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Ja sam primjetio jedan-dva sitnija buga a sa driverima isto nemam problema!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Pokrenuo sam nadogradnju na Winodws 10 s Windowsa 8.1 Pro

sve uredu prolazi, nadogradnje se preuzela 2,6GB,
instalacija je super započela sve 5,
no kada je došlo do toga da se laptop resetira te započinje nadogradnja pristiglo mi je do 25% te je onda kod mene nestalo struje.

Sada sam ponovno započeo proces nadogradnje, i sada vidim da se ponovno preuzima onih 2,6GB,
pa me zanima zar Winodwsi ne mogu prepoznat da je to već preuzeto, odnosno dal je isto pohranjeno i u računalu ili sad ponovno moram čekat da se ti GB preuzmu?

0 0 hvala 0
17 godina

Možda samo čekira je su li svi fileovi tu. A moguće i je i da se to sve nalazi u nekom temp folderu koji se nakon procesa nadogradnje briše. Ako je tako malo je to glupo jer eto u stvom slučaju moraš ponoviti postupak zbog nestanka struje.

16 godina
Gale92 kaže...
... no kada je došlo do toga da se laptop resetira te započinje nadogradnja pristiglo mi je do 25% te je onda kod mene nestalo struje.

Sada sam ponovno započeo proces nadogradnje, i sada vidim da se ponovno preuzima onih 2,6GB,
pa me zanima zar Winodwsi ne mogu prepoznat da je to već preuzeto, odnosno dal je isto pohranjeno i u računalu ili sad ponovno moram čekat da se ti GB preuzmu?

Ako ti je usred upgradea, kada sam sistem nije online i ''ne zna za sebe'', nestalo struje, naravno da sistem radi sve iznova pošto se i sam upgrade proces resetirao.

Probaj pokrenuti bilo kakav download i onda prekini vezu sa mrežom usred toga.

Najbolje što ćeš dobiti je nedovršen file/folder koji će biti corrupted i morat ćeš početi iznova!

Na bilo kojem OS-u!

Čista stvar logike.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Imam jedno pitanje. Imao sam instaliran Windows 10 na lapu koji se pokvario. Sada sam gurnuo disk kao vanjski u drugi lap da si backupiram podatke, ali ne mogu preuzeti ownership nad mapom \users\pero. Javlja da je pristup odbijen.

Hvala!

lp

0 0 hvala 0
16 godina
ck_kiki kaže...

Imam jedno pitanje. Imao sam instaliran Windows 10 na lapu koji se pokvario. Sada sam gurnuo disk kao vanjski u drugi lap da si backupiram podatke, ali ne mogu preuzeti ownership nad mapom \users\pero. Javlja da je pristup odbijen.

Preuzmi onda ownership na silu:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\takeownership]
@="Take ownership"
"HasLUAShield"=""
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell\takeownership\command]
@="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\takeownership]
@="Take ownership"
"HasLUAShield"=""
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\takeownership\command]
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" && icacls \"%1\" /grant administrators:F"

[HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\takeownership]
@="Take ownership"
"HasLUAShield"=""
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\dllfile\shell\takeownership\command]

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\takeownership]
@="Take ownership"
"HasLUAShield"=""
"NoWorkingDirectory"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell\takeownership\command]
@="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"

[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\takeownership]
@="Take ownership"
"HasLUAShield"=""
"NoWorkingDirectory"=""
"Extended"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shell\takeownership\command]
@="cmd.exe /c takeown /f \"%1\" /r /d y && icacls \"%1\" /grant administrators:F /t"
"IsolatedCommand"="cmd.exe /c takeown /f \\\"%1\\\" /r /d y && icacls \\\"%1\\\" /grant administrators:F /t"

Save as: Add Take Ownership Option.reg, desni klik i ''Run as Administrator''.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2015 15:12 (kizo2703).
14 godina
Windows 10 - općenito

Nadogradnja uspješno prošla,

no sada me zanima kako bi mogao riješiti ovaj problem (privitak-slika)

zanima me kako mogu odnosno gdje postaviti željenu rezoluciju prikaza, kao što sam imao na Winsima 8.1

0 0 hvala 0
16 godina
Gale92 kaže...

zanima me kako mogu odnosno gdje postaviti željenu rezoluciju prikaza, kao što sam imao na Winsima 8.1

Advanced display settings u Settingsima ili Screen resolution u ''starom'' Control Panelu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2015 16:04 (kizo2703).
15 godina
Windows 10 - općenito

Znatiželjni kolega je upgrade sa Win7 na Win10 napravio i sad mu nikako ne radi desetka jer mu nije komp dovoljno jak za njih, sad bi se on vratio na staru sedmicu ali da se ništa ne obriše nego da sve ostane kako je bilo, dali postoji koji način? Windows.old nije brisan. 

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 10 - općenito

Hvala,

eto ako netka zna još koju zgodnu značajku koju bi mogao učiniti na Windowsima 10, neka slobodno kaže.

Zasigurno mi sljede dani privikavanja na aktualni OS iz Microsofta, no siguran sam kako me isti neće razočarati.

Isto tako zaimalo bi me gdje se nalazi folder "Backup" Widowsa 8.1 , jer bi ga želio ukloniti pošto mi sve uredno radi i neću se vraćati na Windowse 8.1
A i mislim da tako samo bzvz zatrpava memoriju računala?

0 0 hvala 0
16 godina
Gale92 kaže...

Isto tako zaimalo bi me gdje se nalazi folder "Backup" Widowsa 8.1 , jer bi ga želio ukloniti pošto mi sve uredno radi i neću se vraćati na Windowse 8.1
A i mislim da tako samo bzvz zatrpava memoriju računala?

E, pa za to dragi, malo prosurfaj po temi - napisano je X puta.

A možeš i ovdje naći odgovor.

ERROR1911 kaže...

Znatiželjni kolega je upgrade sa Win7 na Win10 napravio i sad mu nikako ne radi desetka jer mu nije komp dovoljno jak za njih, sad bi se on vratio na staru sedmicu ali da se ništa ne obriše nego da sve ostane kako je bilo, dali postoji koji način? Windows.old nije brisan. 

Ako je to napravljeno prije manje od 30 dana, samo treba u Startup Options ići na ''restore to previous build'' opciju.

Tutorijal

Ako je prošlo tih mjesec dana, sorry, ali ne gine mu reinstall.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 1:15 (kizo2703).
15 godina

Vidim da se neisplati prodavat kljuceve sad dreamspark premium..iako su retail i netaknuti...eto ako itko ima šta ponuditi za kljuceve neka se javi u inbox..tanx..

12 godina
galinjo24 kaže...

Vidim da se neisplati prodavat kljuceve sad dreamspark premium..iako su retail i netaknuti...eto ako itko ima šta ponuditi za kljuceve neka se javi u inbox..tanx..

A tko će ti kupovat ključeve kad je desetka besplatna za sve pa i njih

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
Windows 10 - općenito

Zimus je cura kupila starom za bozic Asusov laptop, nov samo sa nekim free dosom. 

Nakon dva dana zajebancije sa instaliravanjem piratske verzije win 7 koju sam i sam imao odustao sam i nazvao ducan di su mi rekli da novi laptopi ne rade na win7 vec samo win8. Jbg, skinuo sam te i instalirao ih i jos uvijek rade.

E sad, nakon ovog uvoda  pitanje glasi; 

Ako su nas na neki nacin prisilili na koristenje win8 (ok znam da ima nacin za sedmicu al previse seksa) da li je takav slucaj sada i sa win10? Ili bi mogao biti posto je pomalo agresivna ta kampanja s prelaskom na desetku 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

kakva su iskustva korisnika koji su prešli s 7 ultimate, na W10 ?

jel ima nezadovoljnih, jel mi se uopće isplati prelazit s njih na W10, pošto sam više klasični korisnik nemam neku ljutu potrebu za "modernizacijom".

i kakvi su dojmovi korisnika s W8, koji su prešli na W10, jel im se čini sve bolje nego u prošlom operativnom sustavu, ili bi se rađe vratili nazad na W8 ?

može par dojmova, jer ne bih prelazio na W10, bez da čujem mišljenje ljudi koji su već prešli na to čudo.

i 5-3570K
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Sta je ovo prva stranica u temi pa jos nista nije napisano o tome?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

da listat ću sto stranica unatrag, da bi našao odgovor na tri pitanja, hvala ti na tome pametnjakoviću, ali poštedi me i zaobiđi ako ikako možeš, kao i ovi tvoji navijači što ti lupaju plusove ispod poruke.

pitao sam konkretna pitanja, da ne vrtim 60 strana unazad da bi našao dva odgovora na svoja pitanja. ako si ti lijen, i imaš potrebu pravit se pametan, ima netko tko nije i tko nije ovako pametan ko ti da me tako pametno savijetuje da listam stranice unatrag, inače ja ne vidim koliko stranica ima tema, hvala ti na tome što si me prosvijetlio, a sad me zaobiđi u širokom luku i da me više nisi uopće citrao.

ako ima netko da mi odgovori na pitanja, neka odgovori, ako nema nemojte me slučajno više citirat, nitko od vas 90 posto pametnjakovića na interentu što trolate ovdje 100 stranica glupostima, pa shodno tome baš i nije lako naći odgovore na ova moja pitanja iznad.

eto, nadam se da ste sad zadovoljni, pogotovo ovaj panglu iznad.

i 5-3570K
Moj PC  
1 17 hvala 0
16 godina
odjavljen
Dovoljno ti je da procitas prvih 5 stranica, ljencino. Dok si nakucao glupost od posta i jos vecu glupost od odgovora, mogao si to obavit.
And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
Windows 10 - općenito

How to za lijenguze...

Ukucajte u Google "bug forum,windows 10 pozitivno,negativno,dojmovi" ili nešto slično i necete trebat listat mnoštvo stranica u potrazi za odgovorima.

Jel to teško?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 8:37 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Odustajem kjuceve cu podjeliti prijateljima...pozzz

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice