Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.888.343
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Pa ne piše se gogle nego google hebote

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
18 0 hvala 7
9 godina
odjavljen

Zanimljivo, Google je kupio i tu domenu, ali nije napravio preusmjeravanje na pravu.

Rich bitch!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
Arendelle kaže...

Zanimljivo, Google je kupio i tu domenu, ali nije napravio preusmjeravanje na pravu.

Gogle

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
Arendelle kaže...

Možda je šta do njega, kod mene gogle.com uredno usmjerava na Google BiH (google.ba).

15 godina

Meni i dalje 10 brije da dela proc na 100%,al mislim da je lazno ocitanje.

Ove temperature na slici mi ne lice na procesor koji radi na 100%,kaj vi mislite,imam noctua nh-d14 hladnjak, a proc je na 4.4 ghz??!?

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 21:22 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Sortiraj u Upravitelju zadataka procese po opterećenju.

Rich bitch!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može li se windows 8 upgradeati na 10. Na mnogo referenci sam našao da su windows 7 sp1 i windows 8.1 podržani za upgrade, ali ne razumijem što je s običnom 8-icom, pa nije vrag da su podržali stariji windows 7, a 8 nisu ???

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 21:47 (Kobe24).
17 godina

ne moras nabavit 8.1 pa tek onda na 10-ku a 7-ca iz razloga radi lakseg prelaska na 10-ku za one koji ne gotive 8-cu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima li još netko problema kod gledanja određenih filmova u mkv formatu?

Dakle: MKV fajla, FullHD video, audio je DTS. Video se najčešće može gledati ali audio ne prolazi. Navodno stari problem još od builda 10044, i nesposobnost Realteka da sastavi dobar driver. Ako je neki drugi audio format onda je uglavnom ok.

Može neko potvrditi (ili osporiti)?

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

prvo preko kojeg playera gledas,drugo kako ti je spojen zvuk direkt plug i play ili putem nekog av recivera

kod mene sve ok vlc + spdif od av dolby a dts zna kod vece kompresije zekat

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 21:56 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
4mal kaže...

ne moras nabavit 8.1 pa tek onda na 10-ku a 7-ca iz razloga radi lakseg prelaska na 10-ku za one koji ne gotive 8-cu

Idiotizam Microsofta je uvijek bio zapanjujuć, ali nikad iznenađujuć. Hvala.

15 godina
neaktivan
Kobe24 kaže...

Može li se windows 8 upgradeati na 10. Na mnogo referenci sam našao da su windows 7 sp1 i windows 8.1 podržani za upgrade, ali ne razumijem što je s običnom 8-icom, pa nije vrag da su podržali stariji windows 7, a 8 nisu ???

7/8?/8.1 (očekuje se da su korisnici 8 updateali na 8.1)

idiotizam microsofta je uvijek bio na vrhuncu

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 22:04 (kale_fotograf).
17 godina

Uz Winaero Tweaker aplikaciju od danas jednostavno možete mjenjati boje prozora kao i na osmici...

Ali ne doktore!!! Microsoft to tako nije zamislio...

Gotov ti je OS, raspad sistema!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 22:12 (doktor1).
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
4mal kaže...

prvo preko kojeg playera gledas,drugo kako ti je spojen zvuk direkt plug i play ili putem nekog av recivera

Trenutno nemam spojen av receiver, već su mi spojeni "obični" zvučnici (stereo) direktno na zvučnu karticu. U Win 7 je to radilo bez problema.

Aplikacije koje (barem) otvaraju sve fajlove su MPC-HC i Windows media player, a onaj Media&TV app ponekad javlja greške pri otvaranju video fajli uz ove gore probleme.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
14 godina

Jel normalno da mi nakon clean installa doslovno prekopira staru c: particiju na e:, koju pritom formatira?

R.I.P. Tito Vilanova 25.04.2014. | Mes Que Un Club
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kako mijenjati ikonice (kalendar, pošta Xbox i ostalo) u start izborniku? Ništa mi ne da dodati a ni pomaknuti kao da je zaključano 

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ima ko ideju kako da u postavkama windows trgovine ugasim automatske nadogradnje aplikacija  ?  Opcija mi je zasivljena i veli da nisam administrator iako sam ulogiran admin accountom.  Home je verzija pa nemam group policy editor.

0 0 hvala 0
17 godina
bunkermax kaže...

Ima ko ideju kako da u postavkama windows trgovine ugasim automatske nadogradnje aplikacija  ?  Opcija mi je zasivljena i veli da nisam administrator iako sam ulogiran admin accountom.  Home je verzija pa nemam group policy editor.

Možda ovo.. Pod advance u windows update settingu...

Nemam pojma... Meni je ovo onemogućilo ažuriranja za office.. A sada za appove, možda i nije.. BO...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 23:09 (doktor1).
16 godina

Je li vi imate problema sa search opcijom ?! sto god upisem od aplikacija, ne može naći..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

Home verzija? ''Negdje'' u registryju. Kad i ako nađem postat ću.

doktor1 kaže...
Nemam pojma... Meni je ovo onemogućilo ažuriranja za office.. A sada za appove, možda i nije.. BO...

Naravno, ako isključiš updatee ''za druge Microsoftove proizvode'' da ti se Office neće ažurirati. Samo ne znam zbog čega to?

SHELBY_09 kaže...

Je li vi imate problema sa search opcijom ?! sto god upisem od aplikacija, ne može naći..

Jesi postavil indeksiranje u Control Panelu, da ti indeksira sve foldere i driveove, ako hoćeš brže traženje?

16 godina
kizo2703 kaže...

Jesi postavil indeksiranje u Control Panelu, da ti indeksira sve foldere i driveove, ako hoćeš brže traženje?

Iskljuceno mi je radi ssd-a. Search (win + s) mi je radio na 8ici bez problema , isto indeksiranje bilo iskljuceno.

15 godina

Situacija je ovakva. Imam prastaru 560 Ti (čekam 980 Ti, a 7950 je prodana)- Driveri za nju ne postoje. Windows ih digne i onda mi PC postane neupotrebljiv. Crasha na svakom videu ili pokretanju neke igre. Pokušao sam s onom forom da windows ne instalira drivere sam, ali ne pomaže. On i dalje lupa po svom. Kako to trajno maknuti. Kad sam na Microsoftovom Basic Display Adapteru sve radi ko vurica (na manjoj rezi doduše, ali barem sve radi i mogu koristiti PC). Kako onemogućiti Windowse da instaliraju te drivere?

Još mi se jedna čudna stvar događa:

Koji put ne boota winse nego baci dijalog : Please select boot device i ne mrda dok ja ne stisnem enter da bi on učito Winse sa SSD-a. Sve bi bilo okej da on to stalno (ne) radi, al to se dogodi jednom, pa dvaput ne, pa onda opet malo.

Real Player ne radi kako se spada. Točnije Real Downloader, ali pretpostavljam da je to do W10.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
pobriši drvere s programom driver sweper i instaliraj zadnje 8.1 drivete.
12 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 0:38 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
SHELBY_09 kaže...

Iskljuceno mi je radi ssd-a. Search (win + s) mi je radio na 8ici bez problema , isto indeksiranje bilo iskljuceno.

Ja sam ga uključil, pustil ga da radi i onda nakon 24 sata stavil samo SSD na exclude. Sve normalno radi dalje, sve se pronalazi instantno.

doktor1 kaže...

Uz Winaero Tweaker aplikaciju od danas jednostavno možete mjenjati boje prozora kao i na osmici...

Ali ne doktore!!! Microsoft to tako nije zamislio... 

Gotov ti je OS, raspad sistema!! 

Meni je za to dovoljan samo color mixer.

Ali, ak te to veseli, samo ti daj ....

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 23:54 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...

Meni je za to dovoljan samo color mixer.

Korisitm tu aplikaciju i za druge stvari tako da nema potrebe za fejspalmanjem!

Do novog updatea ta opcija nije radila...

P.S. možda da stavljaš png formate za fotografije... Jer ovako su ti slike krompir kvalitete...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 0:00 (doktor1).
16 godina
doktor1 kaže...

Korisitm tu aplikaciju i za druge stvari tako da nema potrebe za fejspalmanjem!

Do novog updatea ta opcija nije radila...

P.S. možda da stavljaš png formate za fotografije... Jer ovako su ti slike krompir kvalitete...

Nemoj se ljutit, nisam mislil ništa loše. Ma samo ti koristi kaj hoćeš.

Ova opcija radi cijelo vrijeme, ali je skrivena, kao i još dosta toga iz starog Control panela.

Recimo, ''obični'' Notification area icons je još uvijek tu,

a i još mnogo toga što je sad ''nevidljivo'' smrtnicima.

Napravit ću sad jedan dan tutorijal i stavit neke registry hackove.

Apropo slike, za ono što je trebala prikazati je .jpg sasvim dobar.

Za ''krumpir'' kvalitetu žali se moderatorima, jer to je kriv forumski softver koji smanji i uništi svaku sliku koja u većem formatu, bez obzira bila ona .png, .bmp ili .jpg.

9 godina
neaktivan

Novi sam ovdje pa molim strpljenje ako je ovo bilo.Dajte mi link ili broj posta.

dakle

Imam  W7 ultimate ,64, sp1.

Piše mi da mi je upgrade za W10 spreman

Ima li itko od vas ovdje koji je

a)
zadržao w7 (w8) na jednoj particiji (kod mene C)

b) clean instalirao w10 na drugu particiju

Da li mu je to uspjelo bez problema (taj famozni product key me brine )
(jer kažu da se ne može upisati product key od w7 pri clean instalaciji w10

c) Pošto nisam  stručnjak zanima me da li mi je clean instalacija  na novu particiju D koju sam pripremio jednostavna tj da li je to samo klikanje i upgrade aplikacija me vodi ili moram nešto posebno čarobirati sa tim ISO i product keyem.

-----

prijatelj mi savjetuje 

''prvo napravi upgrade pa tek onda clean install ako želiš. ja neću clean install jer mi upgrade radi odlično.''
a ja sam mu napisao :

Ma ako pratiš ovu temu savjetovali su da treba svakako clean instal na novu particiju jer upgrade preko W7 (ili W8) nije toliko dobra ideja kao clean install.
Ali reci mi ili recite mi, ako se odlučim za upgrade na W10 preko ovog sada W7 na ovoj particiji C i nisam zadovoljan ,

a) mogu li i kako vratiti se na w7 nazad na particiji C

b) i onda opet clean instalirati w10 na drugoj particiji D .

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zura kaže...
4mal kaže...

Trenutno nemam spojen av receiver, već su mi spojeni "obični" zvučnici (stereo) direktno na zvučnu karticu. U Win 7 je to radilo bez problema.

Aplikacije koje (barem) otvaraju sve fajlove su MPC-HC i Windows media player, a onaj Media&TV app ponekad javlja greške pri otvaranju video fajli uz ove gore probleme.

Evo samo da javim da sam riješio "problem" instalacijom AC3Filtera. Hvala kolegi na pomoći oko troubleshootinga.

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 9:41 (Zura).
9 godina
neaktivan

Ovisi li uspjeh instalacije o kompicu koji imate.

Ja imam lenovo ideapad Z580 ,core i3, 4GB Rama.

Je li to dobro ili loše ? 

Sam windows ocjenjuje processor speed  6,9 od mogućih 7.

ali mi opću ocjenu za sistem daj 4,8 jer mi je ocjena 4,8 najniža za desktop performance za aero :facepalm:

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice