Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.886.497
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Sreo sam na Guru3D i Geforce forumima kako nekim ljudima sa GTX 970 / GTX 980 ne radi DX 12 API test...

Ista stvar kod mene; u driverima prepoznaje DX 12 API dok za test ne

Moj PC  
0 0 hvala 3
16 godina

Meni je isto javljalo grešku prilikom aktivacije (ključ 8.1. Pro sa DreamSparaka). Kada sad isključio Eset firewall/antivirus, te postavke mrežne stavio na automatksi (IP/DNS), aktivacija je odmah prošla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
bugi.kc kaže...

Meni je isto javljalo grešku prilikom aktivacije (ključ 8.1. Pro sa DreamSparaka). Kada sad isključio Eset firewall/antivirus, te postavke mrežne stavio na automatksi (IP/DNS), aktivacija je odmah prošla.

na što konkretno misliš?
IP4/6?

Nemam nikakav AV/firewall osim Windowsovih

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
17 godina

meni se upravo instalira 3dmark pa javim u vezi dx12

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 19:04 (4mal).
16 godina
neaktivan

sudy, problem je do njih, nije panika, probaj kasnije, masu ljudi ima ovaj problem.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Dali ima neko problem slican nakon sto oznacim samo da upgrade win 

http://prntscr.com/7ygxzf

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hawkhawk kaže...

Dali ima neko problem slican nakon sto oznacim samo da upgrade win 

http://prntscr.com/7ygxzf

Kakvi biseri!  

Vidio sam već to po Twitteru danas..  

Lijep pozdrav ;)
14 godina
odjavljen

Sad mi frend kaže da se samo preko one ikonice dobiva besplatna licensa, jel to istina? I imam problem kod aktivacije, skinio sam Win Pro preko onog programa i instalirao ga(ne čista instalacija), kaže mi da se moram s netom povezati da bi aktiviro Windows.. Imam neta, LANom sam povezan

0 0 hvala 0
14 godina

negdje sam proćitao na forumu da će se moći u win 10 pro verzijama isključiti automatski update

da li je to moguće ili se mora isključiti na gpedit.msc

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
sudy_freak kaže...
bugi.kc kaže...

na što konkretno misliš?
IP4/6?

Nemam nikakav AV/firewall osim Windowsovih

Na IPv4 mislim. IPv6 sam isključio (maknuo kvačicu). Malo i meni bilo čudno zašto, ali mi proradilo nakon toga.

14 godina

u navedenim mapama odjednom izmjene

windows-bt 0 mb,a windows ws 43,7 mb

12 godina
neaktivan
MOŽE NEKO NAPISAT mini recenziju za WIN 10 kako rade igre i program sve klizi il il problema ja i frend cekamo nečiji odg tako da znamo ocemo ga instalirati danas ili ne hvala unaprijed!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Windows 10 RTM Build 10240 je konačna ISO verzija?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
suspendiran

definitivna preporuka za clean install, ili samo da se ostave fajlovi koji su na računalu, kod upgrade na 2 računala dodju neki hijeroglifi u my computeru kad treba prikazat ikone kod onog tree'a sa lijeve strane, dok na clean install'u sve lijepo radi.

Moj PC  
4 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...

Windows 10 RTM Build 10240 je konačna ISO verzija?

Danas je počela službena nadogradnja i prodaja toga ISO-a, što ti misliš dali je prava?????

a to dali je konačna ..nije...uvijek će se nadograđivati kao i svi Windowsi do sad ..možda samo u drugim vremenskim razmacima ili veličinama...nikad nece biti konačna verzija ,dok ju ne ukinu ili izađe neka nova ( a navodno nemaju u planu izdavati novu ,nego samo nadograđivati)

13 godina
neaktivan

Skinuo, stavio na USB, instalirao :)

Pozdravio se sa svim aplikacijama (ukljucujuci igre, steam, orgin, MS Office paket) gotovo clean instal, sa zadrzanim podacima.Prvi dojmovi su jako impresivni, ubrzanje je vidno, preglednost odlicna, i dobra stvar je sto mnoge stvari se mogu obavit iz samog sistema, npr, preuzimanje jezicki paketa i te stvari, win radi sam :)

Puno stabilniji, svi driveri na mjestu, nema nekih gresaka, bilo je problema u pocetku sa Wifi, tj nije mi htijelo pronaci moj ruter al na koncu i to su pronasli.Jedino sto jos nisam otkrio je ikona My computer i kako provjeriti da li je aktiviran :)

EDIT : Pronasao i to, trenutno je nemoguce aktivirati ( vjerovatno pretrpani?!) sve u svemu na prvu izgleda impresivno...sto ce biti kasnije vidjet cemo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 19:31 (blue_tander).

3 0 hvala 2
14 godina
odjavljen
Cryogenic kaže...

definitivna preporuka za clean install, ili samo da se ostave fajlovi koji su na računalu, kod upgrade na 2 računala dodju neki hijeroglifi u my computeru kad treba prikazat ikone kod onog tree'a sa lijeve strane, dok na clean install'u sve lijepo radi.

Rado ali kako da dođem do ključa kad se neće aktivirati? Kaže mi samo da se ne može aktivirati i da pokušam poslije, instalirao sam ga preko onog programa i sad sam skinio ISO i sad idem na Clean install(kad dođem do ključa)

Uz to, dal vama radi InPrivte? Meni to ne radi još od zadnje TP verzije, prije nisam ni isprobavao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 19:34 (Dex.pwn).
12 godina
neaktivan

Windows 10 jeftini keyevi ekipa u komentarima pise da je legit ja cu sutra uzet win 10 key za 35$ pa javim jel legit ili ne !

https://www.reddit.com/r/microsoftsoftwareswap/comments/3ey81m/h_windows_10_rollout_tomorrow_microsoft_windows/

cijene u slici dolje!

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 19:36 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Dex.pwn kaže...
Cryogenic kaže...

Rado ali kako da dođem do ključa kad se neće aktivirati? Kaže mi samo da se ne može aktivirati i da pokušam poslije, instalirao sam ga preko onog programa i sad sam skinio ISO i sad idem na Clean install(kad dođem do ključa)

Uz to, dal vama radi InPrivte? Meni to ne radi još od zadnje TP verzije, prije nisam ni isprobavao.

Sa M$ stranica: http://windows.microsoft.com/en-id/windows-10/media-creation-tool-install

• If you upgraded to Windows 10 on this PC by taking advantage of the free upgrade offer and successfully activated Windows 10 on this PC in the past, you won't have a Windows 10 product key, and you can skip the product key page by selecting the Skip button. Your PC will activate online automatically so long as the same edition of Windows 10 was successfully activated on this PC by using the free Windows 10 upgrade offer.

16 godina
neaktivan

Skinuo sam Windowse 10 koristeći Media Creation Tool, alat sa službenih stranica:
http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Imam Windows 7 Ultimate x64 SP1.
Međutim, problem je što mi instalacija nudi da sačuva fileove i datoteke, a ne nudi mi prvu opciju koja čuva aplikacije, fileove i datoteke.

Ima li način da sačuvam sve, odnosno da odaberem prvu opciju ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 19:41 (Kobe24).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vi se žalite što još niste dobili update a meni ukinuli i onu GWK ikonicu Interesantno, prilikom redovnog updata Win KB stvari danas mi se instalirao i famozni KB3035583 a još odavno sam ga imao instaliranog(to je onaj GWK) i rezervisao 10ku, sad nakon ponove instalacije je kao što sam već rekao GWK ikona nestala. Malo se izgleda MS pogubio u svemu ovome.

Jedan savijet: opušteno ljudi,polako. Bit će 10ka neće nigdje pobjeći nadogradnja (osim možda meni ovako) nije kao da nemate nikakvog OS-a pa ne možete koristiti računalo.

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.

1 0 hvala 2
14 godina
odjavljen
MatkoBB kaže...
Dex.pwn kaže...
Cryogenic kaže...

Sa M$ stranica: http://windows.microsoft.com/en-id/windows-10/media-creation-tool-install

• If you upgraded to Windows 10 on this PC by taking advantage of the free upgrade offer and successfully activated Windows 10 on this PC in the past, you won't have a Windows 10 product key, and you can skip the product key page by selecting the Skip button. Your PC will activate online automatically so long as the same edition of Windows 10 was successfully activated on this PC by using the free Windows 10 upgrade offer.

Ček ček, ne razumijem sad, kako na kraju dobiti tu besplatnu licensu?

14 godina

Skidam W10,pošto sam na 7ici prilikom instalacije dovoljno je formatirati samo c disk i dali če igre i programi koji su već instalirani raditi na 10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poštovanje,

evo nekoliko mojih problema ili primjedbi o win10 pro.

Možda malo više zauzeće RAMa u odnosu na Win8.1. Ponekad u pozadinskim procesima se uključe Kalkulator?, Trgovina, Vijesti, to razumijem, jer trebaju se ažurirat, ali onaj Search, konstantno je u pozadini!

Problem sa veličinom IE11 prozora, od početka kada sam ppostao "insider" ono zapamtilo samo jednu poziciju i veličinu. Uzalud brisanje sa CCleanerom.

Pa ovaj dosadni Input Indicator; svaki put kad startam windows opet se pojavi; probao isključit Akcijski Centar i sat, to radi, a ovaj HRV svaki put vraća:(

Ovaj Edž preglednik, nije loš, samo nedostaju mi desni klik akceleratori(ubrzivači).

I još, gdje se brišu osobni podaci-informacije sa živih pločica?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kobe24 kaže...

Skinuo sam Windowse 10 koristeći Media Creation Tool, alat sa službenih stranica:
http://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

Imam Windows 7 Ultimate x64.
Međutim, problem je što mi instalacija nudi da sačuva fileove i datoteke, a ne nudi mi prvu opciju koja čuva aplikacije, fileove i datoteke.

Ima li način da sačuvam sve, odnosno da odaberem prvu opciju ?

Preko tog je nemoguce sacuvati aplikacije, ja sam prije pet minuta na taj nacin podigao sistem.Sve aplikacije idu bay bay, svi filmovi, datoteke ostaju.Aplikacije se brisu :)

EDIT : Kolegi iznad, sve procese, koji ti rade u pozadini mozes ogranicit u postavkama, ja sam odznacio da mi u pozadini moze radit, kalkulator i te stvari.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 19:41 (blue_tander).
16 godina
neaktivan

Ima li ikoji način da se sve sačuva ?

13 godina
neaktivan
Kobe24 kaže...

Ima li ikoji način da se sve sačuva ?

Da pustis da ti Windows upodate na sedmici sam odradi nadogradnju.

16 godina
neaktivan

Zahvaljujem, pričekati ću onda, nisam bio svjestan činjenice da postoji razlika između downloada preko ovog alata i automatskog updejta.

Pokrenuo sam skidanje preko alata, jer mi se još uvijek automatski windows 10 nije počeo skidati.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 19:45 (Kobe24).
13 godina
neaktivan
Kobe24 kaže...

Zahvaljujem, pričekati ću onda, nisam bio svjestan činjenice da postoji razlika između downloada preko ovog alata i automatskog updejta.

Pokrenuo sam skidanje preko alata, jer mi se još uvijek automatski windows 10 nije počeo skidati.

Nisi na redu...nadogradnje ce mozda trajati i po tjedan.

Pitanje : Jel itko aktivirao 10 tku?Ili je ''zakrceno''?

14 godina
odjavljen

Šta će se desit ako sad napravim clean install s ISO datotekom koju sam skinio preko programa?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice