Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.905.921
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
Envy kaže...

Da da, samo neka ga poliraju, imaju još mjesec i pol. Samo nemojte živi bili te leakene instalirati - ružna iskustva do sada. 

Imam 10135 i radi mi bolje od ''službenog'' 10130, na kojem je pola stvari ''krepalo'' par dana nakon čiste instalacije.

Napravil sam upgrade na 10135 i nikakvih problema dosad.

Nuf said.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 20:02 (kizo2703).
16 godina
ALVIN kaže...

Vidim da je dvoje troje forumaša kroz prijašnjih 10-15 stranica spomenulo buduće Windows 11, pa 12...to tako u microsoftu dalje ne planiraju

LINK   Dakle verzija 11 nije u planu, već žele proizvoditi ćešće ali manje ''zakrpe'', dodatke, servis packove, dok im ne dođe na pamet nova promjena politike, tko zna kada....gospoda hoće nekakvu promjenu licenciranja, no to je za nas koje licencira kao i uvijek ''torrent'' ustvari nebitan podatak.

Podižem si malo hype čitajući okolo o windowsu 10 zadnjih par dana, veselim se i browseru Edge koji je nažalost u malom razvojnom zaostatku u odnosu na W10. Ja sam jedan od onih koji nadograđuje i mijenja operativne sustave rijetko. Imao sam bar 5 godina XP sp2 i sp3, sve Viste sam preskočio, W7 stavio na novokupljeni lap (XP mi ošao u povijest), sve verzije W8 preskočio, i sada zna se, W10 mi je u planu staviti u dual boot sa W7, naravno prethodno system image macrium reflectom...rutina.

btw. Čujem da će jako brzo nakon izlaska windowsa doći ''zakrpe'' pa i new features, pa možda pričekam, vidjet ću.

btw 2.  Nikada ne radim čak ni na programima upgrade, a na operativnom sustavu ni u ludilu, uvijek prakticiram čiste instalacije na novo. Upgrade zna sve sjebati, ne mora ali može, osim toga može ti sustav raditi malo usporenije a da ni ne skužiš, moguće baš iz razloga što upgrade nije najpravilnije sjeo. Zatim mogu ti doći neki problemi a da ni sam ne znaš da je razlog tome loše sjedanje upgradea, na takvim problemima se znaju izgubiti sati i sati. Čista instalacija je majka. Kad želim noviju verziju, skinem ju i instaliram ispočetka prethodno formatirajući disk.

Nije ti ovo podforum "Povijest Windowsa - kako ih koristim". Ne vidim ni problem niti dojam da neki opisuješ.. ali eto.. neka te. O Windwsu 11 sam ja pisao, ali samo rekao da ćeš na jesen 2016-te moći instalirati sledeću verziju Windowsa (nazovimo je za sada logično Windows 11) kao i do sada.

ALVIN kaže...

E da, netko je i uspoređivao W8 i W10 u brzini. Joj, ne možeš prazan OS bez programa na njemu uspoređivati sa nekim na koji si nakrcao masu programa od kojih se vjerovatno pola ubacilo u startup računala i stalno radi u pozadini...treba to nagomilano smeće od programa iz startupa pokretati.

Za dobar test performansi trebaju oba dva OS-a biti sviježe instalirani i po default postavkama (i naravno na istom hardware-u).

Inače meni svaki OS može odgovarati, nisam pičkica koja će plakati jer mu pazi ovo ''startup ili desktop'' nije po volji, da mi je vidjeti te likove koji su dizali glas zbog toga u W8, na šta liče. I to geekovi, kao da ti je problem podesiti jednom kako treba po želji (makar uz pomoć tweak alata) i uvijek si miran...ja sam uvijek bio i ostao za onu: ''bitnije su mi performanse i funkcionalnost nego šminka'', zato i prvo gasim aero is sve ostale stvari koje usporavaju računalo i koje ne mislim koristiti.....serem se na weather app i sve ostale, to ću spalit čim uključim prvi put W10, kao da sam retard pa da ne znam staviti accuweather i ostale sa svojim gradom u bookmarkse browsera i pogledat kad me zanima umjesto da mi radi stalno. Cortana ? Reći ću joj ''i will kill you'' i ugasiti je zauvjek. Windows update? haha  

Malkice ili malo više si ti propustio ne koristeći Windows 8.x jer čim kažeš: "Windws update? haha" WTF?! WU sada sve radi za tebe, nema više traženje vještice da ti kaže da li ADI ili Realtek treba na ThinkCentar A51 zvučnoj kartici  i je li mi model IBM-a 8123 ili 8239. Ne kužim smisao tvog posta? 

I da ovdje prvo testiramo i uspoređujemo brzine praznih (samo OS instaliran) Windowsa pa tek onda sa istim instaliranim programima kao na ranijim Windowsima (barem kod mene nije se niti jedan promjenio, islim samo da je Adobe neko DC ima u sebi sada, ostalo sve ostalo isto). I isto je važno da ako netko želi podjeliti iskustva (a tome je ovaj podforum i namjenjen) o starim i novim Windowsima dobro je da to uradi na istoj kanti. Tako ako imaš 1 GB RAM-a Winsi će ti se dizati sa 0.6 GB memorije ali ako ima 4 GB onda sa 1,3 GB... manje više o tome je bilo riječ tamo prvih 20 stranica.

Dakle nisi probao Windows 8.x nisi probao (koristio) Windwos 10. Imaš li kakvo pitanje? Da se nisi izgubio?

16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

Da da, samo neka ga poliraju, imaju još mjesec i pol. Samo nemojte živi bili te leakene instalirati - ružna iskustva do sada. 

Imam 10135 i radi mi bolje od ''službenog'' 10130, na kojem je pola stvari ''krepalo'' par dana nakon čiste instalacije.

Nuf said.

Ne čudi me sada kada razmislim, jer Windowsi se približavaju svom datumu izlaska. Sledeći službeni Build po meni je prvi RC. (predpostavka)

15 godina

Windows 10 nije samo ta usputna šminka, to ti je jasno

15 godina

@Envi

Ja ga neću nazvati Windows 11 jer je to dezinformacija, jednostavno kažeš ''Windowsi sa nadogradnjama koji će biti do tog i tog datuma''.

Windows update sam u 8 godina korištenja računala upalio nula puta, točnije rečeno bio je ugašen stalno, kladim se da će tako i ostati u W10. Uvijek je bilo sve odlično, ako treba skinuti novi driver naći ću ga na netu, ako ga se nikako ne može riješiti na taj način onda ću upaliti update da skinem samo te neke neophodne stvari i nakon instalacije ugasiti ga zauvijek.

Driveri i te neke sistemske fajle kao ''upgrade'', sistemske nadogradnje i ostalo izbjegavam stavljati naknadno, jer je tako najispravnije radi stabilnosti sustava i da će sve ugrađeno sjesti kako treba. Dakle, jednostavnim riječnikom da skužiš, ono kako postavim W7 na početku, ako sve funkcionira, ostaje mi bar 3-4 godine identično, zato sam i govorio o ''čistim instalacijama'', znači bez upgradea, diranja drivera, mijenjanja hardwarea (nisam gejmerčić)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 21:19 (ALVIN).
16 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Nuf said.

Meni 10130 radi savršeno, a bio je upgrade sa 1007x. Zanimljivo...

ALVIN kaže...

A tebi izgleda baš nije jasno da su te windowse dizajnirali ljudi malo pametniji od tebe i ako su oni ubacili svu tu šminku i điđe-miđe, onda valjda rade kako spada i ne narušavaju performanse OSa.

A ako to tebi ima prevelik utjecaj na performanse (mjerljiv), onda ti je PC ispod minimum specsa, tako da...

My name is Legion... For we are many!
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Meni 10130 radi savršeno, a bio je upgrade sa 1007x. Zanimljivo...

A tebi izgleda baš nije jasno da su te windowse dizajnirali ljudi malo pametniji od tebe i ako su oni ubacili svu tu šminku i điđe-miđe, onda valjda rade kako spada i ne narušavaju performanse OSa.

Jedino kaj još nikak da proradi kak spada im je ovaj yebeni Beta Store.

Ne troši svoje vrijeme i živce, nije vrijedno ....

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 21:27 (kizo2703).
15 godina

ALVIN kaže...

A ako to tebi ima prevelik utjecaj na performanse (mjerljiv), onda ti je PC ispod minimum specsa, tako da...

Svi ti šminka dodaci narušavaju performanse sigurno, samo je pitanje koliko. Još u Windows XP-u imaš pod opcijama izbor 1. Set for better performance

i 2. nešto kao ''set for eye candy'' (šminka) . Kad odabere prvu opciju, za performanse, skine ti masu tih vizualicacija i animacija itd, isto i u window7...

Pa prva stvar što se i gejmerima preporuča je da na game mašinu podese sve u korist performansi, googlaj recimo na youtube ''setup windows for gaming performance'' ....druga je stvar što se likovi žele dokazivati izgledom i šminkom svog računala, valjda se nemaju čim drugim dokazivati. Da tako sebe šminkaju i drže do izgleda svi bi izgledali kao brad pit, ali valjda je lakše to na pc-ju :D

16 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

Jedino kaj još nikak da proradi kak spada im je ovaj yebeni Beta Store.

Što ne radi u Storeu? Meni izgleda normalno...

kizo2703 kaže...

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Što ne radi u Storeu? Meni izgleda normalno...

Trenutno ima neki update Musica i taj nikak da se istalira.

ALVIN kaže...

Svi ti šminka dodaci narušavaju performanse sigurno, samo je pitanje koliko. Još u Windows XP-u imaš pod opcijama izbor 1. Set for better performance

i 2. nešto kao ''set for eye candy'' (šminka) . Kad odabere prvu opciju, za performanse, skine ti masu tih vizualicacija i animacija itd, isto i u window7...

Na nekom laptopiću sa XP-om i 1-2 gb rama je možda bilo bitno, ali na mašini sa 4+ gb rama, 1 i više gb rama na grafici i SSD-om je apsolutno svejedno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 21:43 (kizo2703).
16 godina
odjavljen
ALVIN kaže...

Windows update sam u 8 godina korištenja računala upalio nula puta, točnije rečeno bio je ugašen stalno, kladim se da će tako i ostati u W10. Uvijek je bilo sve odlično, ako treba skinuti novi driver naći ću ga na netu, ako ga se nikako ne može riješiti na taj način onda ću upaliti update da skinem samo te neke neophodne stvari i nakon instalacije ugasiti ga zauvijek.

Sry, ali još jedan dokaz da nemaš pojma. Gašenje updatea je jedna od glupljih ideja, što iz sigurnosnih, što iz praktičnih razloga. Driveri se uvijek skidaju sa odgovarajućih stranica, ovi na Updateu su stariji i nerijetko "generički" ali te nitko ne tjera da ih zadržiš ili instaliraš. Makneš kvačicu i gotovo. Isto kao i za update koji bi ti skršili loader (uglavnom zbog toga ljudi gase Update).

ALVIN kaže...
Driveri i te neke sistemske fajle kao ''upgrade'', sistemske nadogradnje i ostalo izbjegavam stavljati naknadno, jer je tako najispravnije radi stabilnosti sustava i da će sve ugrađeno sjesti kako treba. Dakle, jednostavnim riječnikom da skužiš, ono kako postavim W7 na početku, ako sve funkcionira, ostaje mi bar 3-4 godine identično, zato sam i govorio o ''čistim instalacijama'', znači bez upgradea, diranja drivera, mijenjanja hardwarea (nisam gejmerčić)

Sistemske nadogradnje narušavaju stabilnost sustava??? A zašto ih uopće izdaju?

ALVIN kaže...

Pa prva stvar što se i gejmerima preporuča je da na game mašinu podese sve u korist performansi, googlaj recimo na youtube ''setup windows for gaming performance'' ....druga je stvar što se likovi žele dokazivati izgledom i šminkom svog računala, valjda se nemaju čim drugim dokazivati. Da tako sebe šminkaju i drže do izgleda svi bi izgledali kao brad pit, ali valjda je lakše to na pc-ju :D

Efekti i ostale điđe ne narušavaju performanse 100% ako imaš PC koji je po minimum specs (Windows-nešto Certified klasa) dok za Ready klasu po defaultu gase Aero jer uglavnom tadašnje grafičke nisu podržavale WDDM. Danas to nema apsolutno nikakvog smisla jer najjadnija integruša u zadnjih 6-7 godina vrti Aero i ostale stvari bez ikakvog utjecaja na performanse.

Stvarno ušminkano, nema šta.

Kiiiiiiiiiiič!!! Ne. Kiiiiiiiiiiič!!! Ne.

kizo2703 kaže...

Trenutno ima neki update Musica i taj nikak da se istalira

"Kod mene radi normalno"

11 godina
odjavljen
Windows 10 - dojmovi, problemi

@ihush šta ti kažeš ? Animacije i te gluposti utječu unless you have minimum .

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ALVIN kaže...

Dakle u pravu sam ja.

Znao sam da će te se osjećati ugroženo, lupati minuseve, podržavati se ekipa i kad ste u krivu, klasika. Nema naklona s moje strane, ni pitanja, svugdje upadam čvrsto dečki, dominacija, nula respekta. 

Samo teški početnik može reći da da vizualizacije i šminka ne utječu na performanse. 

Ovaj video je u rangu sa Hitnom PC službom.

Kizo, jesam na početnik?

[edit] - gašenje vizualizacija je za wannabe gamere i malog 'o tetke. Ostali se na zaebavaju sa trivijalnim stvarima koje uštede 3 i pol MB RAMa jer imaju pametnijeg posla.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 22:10 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
8 1 hvala 0
15 godina

Windows update i upgrade ? Sigurnosno gledano nije loše, ali sigurnost možeš u slučaju da te brine riješiti drugim programima, mene ne brine. Nadalje, update/upgrade uvijek možeš riješiti instalacijom nanovo, znači u najnovijoj iso fajli windowsa uključena je i najnovija sigurnosna zakrpa itd, pa instaliraš na čisto ako je tako kritična sigurnosna zakrpa. btw. zadnja baš jako bitna sigurnosno/sistemska zakrpa koju su hakeri masovno iskorištavali je bila XP sp2, znači XPsp1 je bio rupa. Od tada do danas su sigurnosne zakrpe simbolične. Mislim nek radi kako tko hoće, po meni više destabiliziraš sustav upgradeima, tako da ja ne dvojim.

Postoje jako bitne nadogradnje sustava, i one bez kojih se lako može dalje. Da ću svakih 4-5 mjeseci instalirati sustav ispočetka zbog upgradea mi ne pada na pamet (kao ni upgrade/nadogradnja postojeće instalacije). Znači instalirat ću W10 recimo 10.09.2015-e, i držat ću ga dokle god radi sve bez problema, ako mi se svidi lista poboljšanja koju skupe do recimo pred kraj 2016-e godine možda reinstaliram sustav, a možda i ne, ovisi o dobroj volji.

Šminka? Mislim da je dovoljno rečeno. Svako za sebe odlučuje šta će ostaviti da mu stalno radi na računalu, ja ću sigurno te razne radilice pogasiti, iako imam i3 procesor i ok računalo.

0 11 hvala 0
14 godina
ALVIN kaže...

Kako objašnjavaš činjenicu da računalo staro cca 10 godina (tada složeno iz prosječnih komponenti) veselo vrti Windows 10 (Windows 8 nisam uspio ni instalirati) isto tako i Asus EeePC s Atom procesorom i 1 GB rama je uporabljiv s Windowsima 10.

Najlakše je laprdati a da nisi koristio.

Stručnjak za odmaganje...
11 godina
odjavljen

Ja 4GB laptop sa N2820 i 8.1 sve uklj. animacije i ne štekaju radi odlično. Nemam potrebe za gašenjem efekata.

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
mario.L_hr kaže...
ALVIN kaže...

Kako objašnjavaš činjenicu da računalo staro cca 10 godina (tada složeno iz prosječnih komponenti) veselo vrti Windows 10 (Windows 8 nisam uspio ni instalirati) isto tako i Asus EeePC s Atom procesorom i 1 GB rama je uporabljiv s Windowsima 10.

W10 će sigurno biti odličan sustav, ne trebam ga isprobati da bih to znao, vidim u kojem smjeru idu. Znam također da se windowsi mogu jako dobro podešavati pa stvari koje mi ne pašu lako skockam. Možeš masu toga isključiti i maknuti, poštimati i posložiti, i to je super.

W10 su optimizirali da ga podnesu i slabija računala očito, ali to ne znači da si ne pogasim neke vizualne efekte i appove tako da bude još bolji performansama. Većina ljudi si vremenom uspori sustav, računalo, a ako znaš kako postupati PC će ti sa istom instalacijom i nakon 5 godina raditi isto brzo kao i prvog dana.

17 godina
mario.L_hr kaže...
ALVIN kaže...

još da pogasiš sve one procese ko sa videa, pa moš zaigrat na tom EeePC-u crysis bez beda, po njegoj logici.

stvar je u optimizaciji OS-a, kod mene dok sam imal w10 (nesječam se koji bild) je davo više fps-a neg na w7 i 8.1, al sam ga maknuo jer nvidia nije još izbacila (tada) drajver koji bi mi omogučio adaptive v-sync, a to imam uklučeno iz razloga kaj mi netreba više od 60 fps-a, jer sve prek toga mi zakucava grafu i bezveze se grijei automatski buči, a sad mi se neda isprobavat, pričekal bum finalnu pa ugrade.

w10 je i bude bio daleko bolje optimiziran od w7 i 8.1.

mrakky
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 22:34 (mrakky).
11 godina
odjavljen

Neki ljudi kažu "radim format kad god uspori",a ima kantu iz 2007. Kažeš za Linux odmah kažu to ne valja . Neki očigledno ne znaju osnove održavanja računala (ovo očigledno naglašavam)

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ALVIN kaže...

@Envi

Ja ga neću nazvati Windows 11 jer je to dezinformacija, jednostavno kažeš ''Windowsi sa nadogradnjama koji će biti do tog i tog datuma''.

Znači dobronamjerno... drug mi tebi svi redom želimo dobrodošlicu na ovaj (ponajbolji rekao bih) dio bug online foruma. Ali meni nije jasno jesi li ti ispao iz kakve vremenske crvotočine staroj 12 godina ili si jedan od rijetkih koji se drže XP-a kao pijan plota (da daaaa, bilo je more takvih prije jedno 4-5 godina)

Dakle da krenem redom: 8 godina u IT sektru je kao puta 4 u automobilskom. Imati 8 godina star računar je kao imati auto od 32 godine. WU u XP-u je nebo a WU u 8.x i 10 je zemlja. Ako ti W10-tka ne nađe drivere (što do sada nikome nije pošlo za rukom) ručnom instalacijom samo ćeš ugroziti sistem, jer će u međuvremenu W10-tka pronaći odgovarajuće drivere.

Najvažnije: Nikad se od firme iz Redmonda nije desio slučaj da za novi Windows ne traba jači (skuplji ili noviji čitaj kako hoćeš) HW. TO se upravo prvi puta dogodilo sa Windowsom 8. I na neki način evoluiralo do sadašnjeg TP-a Windwsa 10. Vremena kada si samo par puta ubacio CD u 98SE ili XP bez SP, i da ti se poremeti autorun su davno prošlo vrijeme.

Jel shvataš da kada kupiš novi računar (Haswell arhitektura) ti zapravo nemaš Drivera da upogoniš shipset za XP. Nemaš drivera za XP.  To ti je isto kao da na taj svoj laptop pokušavaš staviti WIndows 3.11 i natjerati da ti radi i WLAN i NIC i neka TNT-ica. Ne ide.

kizo2703 kaže...
* * *

Evo ja sam gore pokušao i malo ću dole, ali lik se mora ohladiti to je bez daljenjeg, zato se svi naoružajte strpljenjem. 

ALVIN kaže...

* * *

Svi ti šminka dodaci narušavaju performanse sigurno, samo je pitanje koliko. * * *

Alvine, vjeruj mi da nitko na svijetu ne želi Windows 2000 look trenutno kao ja, čak i na WIndowsu 10. Druga stvar moraš shvatiti da su driveri za sam CPU, sjeverni most (sada dio CPU-a, na tvom računaru još NE), južni most, drugačiji sada za Windows 8.x (W10) nego na XP-u. Kod XP-a ako nisi imao Server 2003 CPU ti je zakucan na primjerce 2.6 GHz i nema mu maknuti. Sada je to sasvim druga priča, kod mene CPU (koji nativno kuca na 2.6 GHz) trenutno radi na 0,9 GHz, u blagim navratima skače na 1,2 GHz i ja ga faktički pasivno hladim. Zamisli da imam računar koji je 5 puta brži od XP-a, 0dB(A) buke, i manje troši struje. To nitko nije mogao predvijeti još ni u počecima 7-ce a pogotovo ne u doba XP-a.

ALVIN kaže...

* * * (1) XPsp1 je bio rupa. Od tada do danas su sigurnosne zakrpe simbolične. Mislim nek radi kako tko hoće, po meni više destabiliziraš sustav upgradeima, tako da ja ne dvojim.

* * * (2) Da ću svakih 4-5 mjeseci instalirati sustav ispočetka zbog upgradea mi ne pada na pamet (kao ni upgrade/nadogradnja postojeće instalacije). Znači instalirat ću W10 recimo 10.09.2015-e, i držat ću ga dokle god radi sve bez problema, ako mi se svidi lista poboljšanja koju skupe do recimo pred kraj 2016-e godine možda reinstaliram sustav, a možda i ne, ovisi o dobroj volji.

(3) Šminka? Mislim da je dovoljno rečeno. Svako za sebe odlučuje šta će ostaviti da mu stalno radi na računalu, ja ću sigurno te razne radilice pogasiti, iako imam i3 procesor i ok računalo.

(1) Ta rupa je zapravo virus Blaster koji je iskorištavao tkzv poplavu L2 keša unutar CPU-a pa se ljudima gasio račuanr nakon čega je su u MS-u natjerani da izdaju SP2 (inače WIndowsi sa SP1 su tek tada bili pravi Windowsi XP, a bez 1. SP, nisu bili ništa bolji od dobro uštimanog 98SE).

(2) Šta ćeš uraditi 10.09.2015 i šta ćeš instalirati. Finalni Windowsi izlaze 29.07.2015. Trenutna testna verzija traje do 02.10.2015. Nisi baš jasan.

Ja ne znam koji ti OS imaš ali vremena kada si morao isti dizati iznova radi gluposti koje su se nagomilale su: završena.

(3) Šminka? Sada ti GPU renderira H264 (noviji i HEVC iliti H265) ostavljajući ti CPU mirnim i hladnim... nemoj me pogrešno shvatiti, vidim da si bistar lik, ali samo malo (ili malo više) zastario sa opremom. Sve to što ti pričaš je bilo OK u svoje vrijeme, ali sada je 2015-ta godian i ništa nije isto.

16 godina
Silwncer kaže...

- AERO. Ako su zadovoljeni requirementsi, radi.. pa sad TiPSS, prvo teorija, svaki (ne)potrebni dodatak je ipak dodatak i teoretski usporava sys.. ali, ako se krosti VGA za GUI acc. tad je tp pogrešno, jednako kao što je pogrešno misliti da quake radi sporije na 3d acc nego u softmodu bez efekata.. upravo obrnuto, jednako je s GUIem, playanjem flash/YT videa, svega, jer sad je sve na AERO npr word-forma... ali (neimenovini stručnjaci iz PC hitne službe) to ne znaju i bubaju po svom ono što (ne)znaju.

-možda nisam dovoljno detaljan, npr prastare VGA akceleriraju iscrtavanje mousepointera, VGA to radi brže nego CPU, smanjuje transfer grafike kroz sabirnicu itd. kao i spriteovi (prastara 2d grafika). Svaka funkcija koju VGA preuzme na sebe kao grafički koprocesor, rasterećuje sys-cpu i time dobijamo bolje performanse, dok HW podržava akceleraciju.. bla-bla. (stop).

AERO je req za sve OEseve današnjice (pa i linux-osx) kao i svi ostali req.. ne zbog OSa, nego zbog appsa koje danas korsnik koristi. Efekti i kompletan GUI su naravno dio toga, dok 'DOSovsko' crnilo nije zanimljivo. Tablet danas može 'sve' što može neko normalno računalo. Efekti? Pa ovako, nek upali AERO temu i bencha igru, nek ugasi AERO i bencha igru.. rezuiltati isti.. (a zašto je u redovima gore).

ALVIN kaže...

..po meni više destabiliziraš sustav upgradeima, tako da ja ne dvojim.

..

-počni dvojiti. Ili koristi svoju slobodu/izbor. Bitno je da si zadovoljan (jedino ne inzistiraj na tvrdnjama ...). Ima tako ljudi koji npr ne jedu meso, ja ih nemam pravo siliti na meso, ima onih koji se mole 5x dnevno, ja nemam pravo suditi o njihovim vjerskim slobodama, neki npr nemaju TV.. a to je dokaz čega? Specijalizacije na quick tečaju PCemergencyja....

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Silwncer kaže...

Šta ga sad pitaš kad ti neće potvrditi da utječu jer bi značilo da priznaje da je u krivu bio.

Dobro jutro da utječu, ako treba naći ću ti još barem 20 videa sa istim preporukama i još 20 tekst članaka.

Najgori od svega su ti u videu spomenuti ''spike'' znači grafički šiljci koji pokazuju kako je procesorsko opterećenje skočilo na sekund. Znaš kako se to može manifestirati tijekom igranja igre, tako što ti igrica trza uvijek u momentu tog šiljka. Ti CPU šiljci se ne bi smjeli događati ako je sustav vrhunski odrađen, jer bi sustav trebao biti dovoljno pametan da shvati da ti trenutno igraš igru i da sve ostalo što je automatizirano ne pokreće tijekom igre, npr razne scheduling radnje, update appova i svega ostalo što spada pod windows....ako instaliraš još takvih programa koji ti stalno rade u pozadini (i kad su zatvoreni) te vjerovatnoće CPU šiljaka samo povećavaš, radi se o antivirus programima, messenger klijentima, browseri, ma masa mogućih programa...to je samo što se CPU šiljaka tiče, a u igri je još i ram a i disk writing

11 godina
odjavljen

Rekao sam unless you have minimum (da prevedem: Osim ako imaš minimum). Danas su računala i laptopi s 4GB po dobrim cijenama a i hardware je jeftin (kako kome). Win 10 kreće ka dobrom putu i u mom mišljenju najbolji Windows do sad (pored 8.1 i 7). Vista je bila loša sve do SP2 koju i danas vrtim na 1GB (home premium oriđiđi ) Uglavnom,čak i sa 2GB radiće perfektno tj.sve dok ispunjava sistemske zahtjeve.

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Silwncer kaže...

Rekao sam unless you have minimum (da prevedem: Osim ako imaš minimum). Danas su računala i laptopi s 4GB po dobrim cijenama a i hardware je jeftin (kako kome). Win 10 kreće ka dobrom putu i u mom mišljenju najbolji Windows do sad (pored 8.1 i 7). Vista je bila loša sve do SP2 koju i danas vrtim na 1GB (home premium oriđiđi ) Uglavnom,čak i sa 2GB radiće perfektno tj.sve dok ispunjava sistemske zahtjeve.

Nemoj se tješiti time da ako imaš premoćan hardware da možeš trpati na PC šta god poželiš. Samo daj, ubrzo ćeš se čuditi padu performansi tijekom igranja i čeka te reinstalacija

11 godina
odjavljen

Ja se bavim 3D dizajnom i grafičkim programima tako da me gaming ne zanima.

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

Nuf said.

Je li moguće da je tebi nešto krepalo?

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
14 godina
ALVIN kaže...

Nemoj se tješiti time da ako imaš premoćan hardware da možeš trpati na PC šta god poželiš. Samo daj, ubrzo ćeš se čuditi padu performansi tijekom igranja i čeka te reinstalacija

Što je loše u reinstalaciji. Pa eminentni servis (PC Hitna služba) preporuča istu kao lijek za sve probleme.

Stručnjak za odmaganje...
11 godina
odjavljen

Također i mogućnost portabilnog softvera,malo Googlanja i sve može.

Freeware Junkie Ltd.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

@Envy

Pričajmo malo o upgradeu umjesto o nebitnom XP-u.

Ekipa ovdje je očito navikla, i to kužim jer svi vole ići linijom manjeg otpora i rade kako im je lakše, jer im se neda instalirati sve program ispočetka....ali pošto sam pročitao dobar dio teme primjetio sam i par iskusnijih koji su radili clean install a ne upgrade. Clean install će uvijek biti sigurnije i stabilnije riješenje nego upgrade

Kažeš: ''Ja ne znam koji ti OS imaš ali vremena kada si morao isti dizati iznova radi gluposti koje su se nagomilale su: završena.''

Imam W7 zadnje dvije godine, prije toga XPsp2/3 6 godina.

Otkad sam počeo prakticirati system image ne znam šta su reinstalacije.

Stvar je u tome da ja ne želim raditi Upgrade sustava, već ako moram instalirati updateom značajno unaprijeđen sistem onda ću si ga instalirati na čisto.

Vrlo jednostavno.

Stavio sam datum otprilike u 09.2015-e jer se nadam da će se sitni update pojaviti nedugo nakon izlaska RTM-a, te će se iso sa istim tim updateom pojaviti na besplatnom dijelu neta ubrzo. Niko me ne ganja da moram instalirati baš prvi mogući RTM koji se pojavi. Ne bi htio da instaliram W10 (na dual boot) i da mi onda za dva mjeseca bude žao da se nisam strpio do nekog updatea koji daje napredak sustavu. Možda će ti update-i u početku biti najbitniji, iako će svi reći: ''već sada je w10 savršen''

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2015 23:34 (ALVIN).

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
ALVIN kaže...

Što je loše u reinstalaciji. Pa eminentni servis (PC Hitna služba) preporuča istu kao lijek za sve probleme.

Ja kad počnem kašljati samo reinstaliram windowse.

SoSlI' bopummeH motlhbogh val.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice