Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.900.494
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
djigibao kaže...
softwaremaniac kaže...
...jer sam malo guglao, pa sam vidio da neki driver zna zezati ili Avast.

Koji driver?

Mrežni, a preporuča se i ovo:

• Run sfc /scannow
  • Check for Windows Updates
  • Open Device Manager and update the Network Driver
  • Run all updates in the Windows Store
  • Run Windows Update again
  • Run Disk Cleanup
  • Uninstall Antivirus software
  • Delete all Temp files
  • Run "Prefetch" in the command bar and select all, then delete all
  • Restart the computer
  • Doduše ovo se pojavljivalo na 8.1
  • Link
  • Imaš u tome još jedan link gdje je Avast bio problem, zato sam te pitao.
Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
17 godina
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
Windows 10 - dojmovi, problemi

Nakon ažuriranja Windows 10 ne mogu otvoriti postavke mrežnog adaptera i neman internet vezu.. koristim Eduroam internet i samo mi piše "unknown network" pa sam htio u postavkama provjerit do čega je ali ne mogu otvoriti postavke.. 

Je li netko imao sličan problem? 

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 15:28 (galinjo24).
16 godina
neaktivan

Direktni download linkovi:

Windows 10 Technical Preview 10041 x86

Windows 10 Technical Preview 10041 x64

Windows 10 Enteprise Technical Preview 10041 x86

Windows 10 Enteprise Technical Preview 10041 x64

Svi su EN-US, u .esd formatu, koji morate konvertirati u .iso sa esd decrypterom. Uputstva su u folderu, pod Read Me.

''Pravi'' .iso-i će na MS-ovim stranicama biti dostupni tek za par dana, kad dođe u ''slow'' varijantu updatea.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 17:43 (kizo2703).
14 godina
osvit kaže...

sve u redu prošlo, update sa 9926 na 10041...samo traje dugo

nakon update,greška 0x80248007 

17 godina
Meni isto sve proslo uredu, malo je dugo trajalo za nadogradnju ali ok.
Jedino sto sam morao popravljati kalendar i ostale dvije app, ali to je greska koja se dogodila mnogima.
17 godina

Ovo je link:

https://mega.co.nz/#!VgZVnQAZ!IqkwZprl-KzIXwTCwFw2miCr5odK9hqIvvrMN7HITkc

Komentar onog koji je stavio taj ISO:

My self-created from ESD....

ISO hash values.... Eset scanned 100% clean

CRC32: 0076B943

MD5: 0447BF9533D1AC4689EFC44F14DC7BEA

SHA-1: AFEC6BF4F0EDAD09A593F183CE1C2D2D5E863CE4

SHA-256: 8C00D20CDA86F64FA2FB60C2F6305E

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 19:17 (djigibao).
14 godina
kizo2703 kaže...

''Pravi'' .iso-i će na MS-ovim stranicama biti dostupni tek za par dana, kad dođe u ''slow'' varijantu updatea.

ako će biti na MS onda ćemo sačekati pa napraviti novu instalaciju

16 godina
neaktivan
valisaurea kaže...

nakon update,greška 0x80248007 

If the Windows Update troubleshooter can't resolve your problem, follow these steps to resolve the problem manually:

Step 1: Stop the Windows Update service
Step 2: Delete temporary update files in the SoftwareDistribution folder (empty Download folder)
Step 3: Restart the Windows Update service

Moj dodatni savjet: restaraj PC i ponovno probaj Windows Update.

valisaurea kaže...

ako će biti na MS onda ćemo sačekati pa napraviti novu instalaciju

Ovo jesu linkovi na MS servere:

h**p://b1.download.windowsupdate.com/c/updt/2015/03/10041.0.150313-1821.fbl_impressive_clientpro_ret_x64fre_en-us_8a78ed7270f949769b28e4f20600b25c7144936d.esd

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 19:29 (kizo2703).
14 godina

formatirao cijeli hdd sa win 10,spora veza ,dugo traje ponovni update

sačekat ću MS

14 godina

Jel imao itko problema kod win 10 iso fajla skinutog s msove stranice? već dva puta skinuo iso i error javlja kod stvaranja boot usb-a preko rufusa. kad probam samo unrarat iso, onda mi pak ne želi pokrenuti setup i izbaci 'bad image'  0xc0000020

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Instalirao Windows 10 TP na staru kućnu kantu koja služi za testiranje (kizo, hvala na linku). Kanta je stara nekih 8-9 godina, windowsi 8 nisu se uopće mogli instalirati na ovo računalo (vidi sliku s komponentama), dok je 10-ka prošla bez problema. Na prvi pogled mi sve izgleda isprano ali je izuzetno brzo (obzirom na komponente).

Stručnjak za odmaganje...

0 0 hvala 0
15 godina

Neznam jel tko skužio ali boje su za razliku od win 8.1 dosta ispranije na win 10

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Instalirao Windows 10 TP na staru kućnu kantu koja služi za testiranje (kizo, hvala na linku). Kanta je stara nekih 8-9 godina, windowsi 8 nisu se uopće mogli instalirati na ovo računalo (vidi sliku s komponentama), dok je 10-ka prošla bez problema. Na prvi pogled mi sve izgleda isprano ali je izuzetno brzo (obzirom na komponente).

Sad si mi dal ideju da probam, također na jednoj sličnoj kanti iz 2004!

16 godina
kizo2703 kaže...

* * *

Je li to MS rekao ili opet one priče "next week". U međuvremenu mi je nestao MOLEX to SATA napajanje pa ne mogu SSD ni upogoniti sa Windowsima.

mario.L_hr kaže...

Nije ovo uopće loša kanta. Takva je kod mene trenutno radna (i kućna) ATI 4670 1GB RAM, Athlon 5000+ i 4 GB DDR2 667 MHz memorije u dva kanala.. i računar je preporođen od pojave Windowsa 8 (doduše to i jeste računar za Windows 7) ali ova ideja novi OS da ti en treba novi Hardware mi je fenomenlna. Keep on MS. 

kizo2703 kaže...
mario.L_hr kaže...

* * *

Ali ovako nešto bi bilo jako zanimljivo. Neki jednojezgreni Pentium 4 sa 512 MB DDR RAM-a.  

16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Je li to MS rekao ili opet one priče "next week". U međuvremenu mi je nestao MOLEX to SATA napajanje pa ne mogu SSD ni upogoniti sa Windowsima.

Ali ovako nešto bi bilo jako zanimljivo. Neki jednojezgreni Pentium 4 sa 512 MB DDR RAM-a.  

Ne mora. I zadnji put, kad je izašel 9926 build, linkovi su updateani tek nakon tjedan dana, kad je počelo sa ''slow'' downloadom.

P4 sa 2 gb rama.

dax-lax kaže...

Jel imao itko problema kod win 10 iso fajla skinutog s msove stranice? već dva puta skinuo iso i error javlja kod stvaranja boot usb-a preko rufusa. kad probam samo unrarat iso, onda mi pak ne želi pokrenuti setup i izbaci 'bad image'  0xc0000020

Probaj Windows 7 USB DVD Download Tool, provjereno radi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2015 21:18 (kizo2703).
14 godina
galinjo24 kaže...

Neznam jel tko skužio ali boje su za razliku od win 8.1 dosta ispranije na win 10

Valjda još nisu završili s "krečenjem". 

Hint: pročitaj post iznad svoga.

kizo2703 kaže...

Zašto ne. Treba probati.

Envy kaže...
Nije ovo uopće loša kanta. Takva je kod mene trenutno radna (i kućna) ATI 4670 1GB RAM, Athlon 5000+ i 4 GB DDR2 667 MHz memorije u dva kanala.. i računar je preporođen od pojave Windowsa 8 (doduše to i jeste računar za Windows 7) ali ova ideja novi OS da ti en treba novi Hardware mi je fenomenlna. Keep on MS. 

Ja imam 2 GB RAM-a i slabiji procesor od tvoga. Windowse 8 nisam uopće uspio instalirati na ovo računalo.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Zašto ne. Treba probati.

Vidjet ćemo. Upravo skidam 32 bitnu Desetku, pa javim jel to radi. Windows 8 je bio na njemu, ali 8.1 više nisam mogao instalirati. Zbog čega, nemam blage veze.

14 godina
kizo2703 kaže...

Vidjet ćemo. Upravo skidam 32 bitnu Desetku, pa javim jel to radi. Windows 8 je bio na njemu, ali 8.1 više nisam mogao instalirati. Zbog čega, nemam blage veze.

Mene je 8-ca otkantala.

14 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

Ne mora. I zadnji put, kad je izašel 9926 build, linkovi su updateani tek nakon tjedan dana, kad je počelo sa ''slow'' downloadom.

P4 sa 2 gb rama.

dax-lax kaže...

Probaj Windows 7 USB DVD Download Tool, provjereno radi.

Ne radi. Izbacuje grešku da je iso korumpiran.  Ziher je do samog fajla pa ću ga sad još jednom skinut mamicu mu. Kaže se treća sreća

16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

* * *

* * *

P4 sa 2 gb rama.

* * *

Gdje nadje P4 sa 2 GB RAM-a. To bi bilo kao kada bi sada netko rekao da ima 64 GB DDR3 na Haswellu. :D

mario.L_hr kaže...
* * *
Envy kaže...

Ja imam 2 GB RAM-a i slabiji procesor od tvoga. Windowse 8 nisam uopće uspio instalirati na ovo računalo.

I ja sam do nedavno imao 2 GB RAM-a ali razliku uoćavaš tek kada aplikativni dio počne da ga ždere (Browser sa 20-tak tabova, tada 2 na 4 GB je kao plata od 2k kuna i 4k kuna bukvalno, svako povećanje RAM-a osjetiš).

Dakle evo i vidieo koliko brzo pali ovaj moj stroj. PS moram urediti, ovo je definitivno najgori forum godine, umećemstavljam link on mi ubacuje gore na sam početak iskre Kizo imena

16 godina

Evo video, kao što se vidi ne mogu upisati ispod link nego mi uvijek ubacuje na početku.

Dakle mašina nije ni malo loša. Pravljena je za 7-m sa 8-com se preporodila, sve obavlja dosta brzo i zadovoljavajuće, ali..  tek kada sam neki dan počeo da slažem Haswell konfiguracije Obično Pentium G3240 sa 4 GB DDR3 1333MHz vidio sam da mi je mašina magarac, a ovaj Haswell raketni pogon.

Inače ide mi update za sada 60% -fbl_impressive_10041 Pofessional se zove ako se ne varam.

I još imam jednu zamjerku na IE unutar ovog foruma: Ctrl+Backspace da obriše predhodnu riječ više ne radi. Užasno mi smeta odnosno nedostaje, barem meni koji koristi sve žive i ne žive kratice za pisanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Gdje nadje P4 sa 2 GB RAM-a. To bi bilo kao kada bi sada netko rekao da ima 64 GB DDR3 na Haswellu. :D

Dell Optiplex mini tower. U ono vrijeme, jako dobre mašine.

A za Haswell (ili Broadwell), ako nađeš ploču koja prima toliko rama, bez brige može staviti i 192 gb rama.

17 godina
djigibao kaže...

Ovo je link:

https://mega.co.nz/#!VgZVnQAZ!IqkwZprl-KzIXwTCwFw2miCr5odK9hqIvvrMN7HITkc

Komentar onog koji je stavio taj ISO:

My self-created from ESD....

ISO hash values.... Eset scanned 100% clean

CRC32: 0076B943

MD5: 0447BF9533D1AC4689EFC44F14DC7BEA

SHA-1: AFEC6BF4F0EDAD09A593F183CE1C2D2D5E863CE4

SHA-256: 8C00D20CDA86F64FA2FB60C2F6305E

Moze netko potvrdit ako je ovo OK?

MD5

SHA-1

SHA-256

16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Moze netko potvrdit ako je ovo OK?

MD5

SHA-1

SHA-256

Svaki put kad se file promjeni, mijenjaju se i hashevi. Ti hashevi odgovaraju SAMO ovom iso-u.

17 godina

Radi li novi streaming muzike s onedrive-a u Music aplikacji na Win10?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo iskustva kao i po običaju:

- Update je prošao (valjda) bez problema, novi instalacijski screen ste vidjeli, ako zapne ostavite ga. Meni je zapeo na 3% i čekao sam 20 minuta da se makne i onda se brzo odmicao (i to cura ga spasila jer sam sa njom pričao na telefon). Nakon par restarta opet je zapeo i opet sam sačekao ali otišao sam spavati. Ujutru me sačekalo login screen logirao se i on nastavio one Appove instalirati.

- Ne vidim neku razliku od 9926

- Windows.OLD od preko 13 GB na mom sićušnom SSD-u od 120 GB mi je muka gledati, i sve što je update ostavio za sobom muka mi je i znati šta tu ima, ne čisti mi se ništa ručno, ide uskoro clean install.

- Drivere od zvučne neće da instalira. Prepozna, skine, krene instalacija dođe do 33% i zapne. Dešavalo se to i u prijašnjiim Buildovima kada upalim računar da vidim crveno X na sličici od zvučnika ali brzo se ugasi odnosno zvučna propjeva.

- kada se ovori Start desno od Skype ikona (narandžasta, plava i ljubičasta) nemaju ništa nego samo kocke te boje i ispod naziv: @{microsoft.windowscommunicationsapps_17.5.9800.207 niti jednu od tik kockica (appova) ne može da otvori. Valjda ovaj broj od 9800 ima veze možda sa nekim od prijašnjih buildova.

- Start je progovorio i hrvatski pa su News postale Vijesti, Gastronomy - Gastronomija, Fianncy - Financije ali Music nije Muzika, valjda ne zna MS šta mi BiH slušamo: Glazbu li Muziku pa je ostavio na Music. Inače problem sa startom su imali prije izbacivanja ovog Builda, možda me je nešto i potrefilo od toga. Ja preferiram hrvatski a Windows dorsira bosnski.

- Desni klik na Ethernet pa na properties javlja grešku. I to je greška iz Moder UI Control Panela u Network and Sharing Centru uopće ne mogu nikako kliknuti ni na Home Group: Joined i na Connections: Ethernet

Što se tiče aplikativnog djela sada od ne-windows aplikacija istaliran je 64 bitni Chrome (i to bez mog Acconta) i potvrđuje ista mjerenja kao i prije. Prilikom samog otvaranja programa IE je ravno 6 puta brži od Chroma (bez obzira na prvo, drugo ili koje već pokretanje) 0,5s u korist IE naspram 'cijelih' 3s koliko treba da Chrome bude spreman za www...

- primjetio sam da kada se Chrome maximizira sada se gornji dio (vrh prozora malo pomakne) tako da skoro počinje od one same ikone Primjerice bubamare kraj Bug Onlinea. To se najbolje primjeti na nekim stranicama koji imaju maximiziranu kvadratnu ikonu (primjer: http://www.cisco.com/web/learning/netacad/index.html)

- bijela korpa za smeće je užasna ali to je sve što ću reći o samom ukusu GUI-a. Inače mi ovkao kako su krenuli idu na ljepše od 8-ce.

Dakle ISO se skida ovaj koji je Kizo rekao i to idem sa Pro verzije na Ent, naravno 64 bitnu. Radim čisti Clean pa da vidim ima li kakvh pomaka. Mada moram priznati da mi je entuzijazam za novim Buildovima totalno opao. A neka intuicija kada ovo bude i gotov OS biće tu još puno megalomanskih nadogradnji.

Mnogo toga ide u pravom smjeru (onako kako želimo mi ne-linuxaši), ali bojim se da su ipak ovaj puta uzeli malo poveći zalogaj ili je možda OS takav kakav je, zato što smo mi Insideri srepmni da trpimo biti MS-ovi pokusni kunići.

Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Envy kaže...

- Windows.OLD od preko 13 GB na mom sićušnom SSD-u od 120 GB mi je muka gledati, i sve što je update ostavio za sobom muka mi je i znati šta tu ima, ne čisti mi se ništa ručno, ide uskoro clean install.

- Drivere od zvučne neće da instalira. Prepozna, skine, krene instalacija dođe do 33% i zapne.

Dešavalo se to i u prijašnjiim Buildovima kada upalim računar da vidim crveno X na sličici od zvučnika ali brzo se ugasi odnosno zvučna propjeva.

Čemu služi Disk Cleanup?

Drugi put, backup samih drivera, pa onda upgrade. Nakon toga, vratiš samo one koji zayebavaju. DriverBackup!

Događa se i meni, ali to je problem Windows Audio servisa, NE DRIVERA. I bez obzira na to zvuk radi.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Malo vijesti: Stižu jezični paketi, neslužbeno. Hrvatskog još uvijek nema.

A tu je i Server 10

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 13:43 (kizo2703).
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

- Drivere od zvučne neće da instalira. Prepozna, skine, krene instalacija dođe do 33% i zapne.

Dešavalo se to i u prijašnjiim Buildovima kada upalim računar da vidim crveno X na sličici od zvučnika ali brzo se ugasi odnosno zvučna propjeva.

(1) Čemu služi Disk Cleanup?

(2) Drugi put, backup samih drivera, pa onda upgrade. Nakon toga, vratiš samo one koji zayebavaju. DriverBackup!

(3) Događa se i meni, ali to je problem Windows Audio servisa, NE DRIVERA. I bez obzira na to zvuk radi.

(1) Ok, primljeno na znanje, kroz regularni Cleanup dor C: našao je 22 MB, tek klikom Clean up system files našao sam što mi je trebalo i na kraju je reako da preko 22 GB podataka obrišem. Sve sam pobrisao ALI fodleri Windows.OLD neki od par GB su tu još uvijek i ne mogu ih se riješiti.

(2) Ne dolazi u obrzir nikakvo dodatno naprezanje, barem ne kod mene. Za serviserske usluge ok i zahvaljuem na infomaciji, ali sada želim da to radi iz kutije (čitaj: iz Upgradea)

(3) Dakle u Device Manageru lijepo stoji uzvičnik kraj Audio Device on High Definition Audio Bus, na properties istog stoji 

"The drivers for this device are not installed. (Code 28)

This operation returned because the timeout period expired."

Što god da probam, Windows pronađe drivere, skine ih i krene da instalira i onda dobijem duže čekanje (možda nekliko minuta i ovakav Screenshoot:

Zvučna kartica Zvučna kartica

Ili evo ti kompletan Zvučni inventar:

Zvučni Inventar Zvučni Inventar

U svkaom slučaju neću se više ovim problemom baviti, idem Clean Install da radim ovog novog Builda. Jedu me ovi novi Windowsi, živog me jedu 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice