Vrlo potrebna pomoć oko windows 7

poruka: 35
|
čitano: 7.982
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle, imam  veliki problem s windows 7 RC edition (barem se nadam da imam s njom problema) . Problem mi se pojavio danas. Radi se o tome da nakon otprilike 5-10 minuta što koristim neki program, bilo to firefox, bilo neke gadete, ili što drugo, pc se jednostavno 'smrzne' Pomicati kursorom mogu, ali niti jedna ikonica ne reagira. Resetirao sam pc, te sam opet učitao windowse. Mislio sam da je možda problem u nekoj mojoj komponenti. Provjerio sam brzine, temperature jezgri i slično ali sve je bilo ok. Nakon toga sam pokrenu igru (Burnout paradise koji inače vrtim na 50-60fps) i nakon kraćeg igranja igra je počela trokirati, tj. auti se 'zamrznu' dok npr. glazba i dalje svira. Onda se odlede, pa opet zamrznu itd. Opet sam resitirao komp i prešao na windows XP gdje je sve radilo ultra brzo. Ali ja ne želim koristiti XPNamigiva Stoga sam pokrenuo Sedmicu u 'Safe mode with networking'. Tu sve radi kako bi trebalo, bez zaleđivanja i sličnih sra... Stoga, ima li tko BILO kakvu ideju o čemu je problem i možda riješavanje tog problema. Jer...nije mi baš ugodno korisiti rezoluciju koju safe mode nudi...Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imas li instalirane sve drivere koji ti trebaju???

bubamara.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koliko ja znam, da. Prije par dana prije nego što se ugasio pc, automatski su se downloadirali svi driveri. Namješteno mi je da automatski updata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

JUčer je bila srijeda, a meni je defaultno namješteno da se srijedom u 1 defragmentira hard disk, pa je možda to globalno defaultno... pojima nemam

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vrlo potrebna pomoć oko windows 7

Možda napajanje ,možda driveri ,premalo memorije? Premalo podataka ,a s obzirom da veliš da je u XP-u sve u redu i sve radi bez problema mislim da je najprije stvar u memoriji.

Ipak ,više podataka o PC-u ne bi škodilo.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2009 17:35 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Intel Pentium E5200, 2GB ddr2 800mhz, ATI RADEON HD 4670, 660gb hdd...konfiguracija nema veze s tim (barem tako mislim ). Pc mi vrti  sedmicu od kad je izašla...a to je bilo davno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma ne velim ja ništa ,svega je dovoljno. Ako veliš da je to počelo danas ,imam samo još jedno pitanje :jesi li možda mijenjal verziju Sedmice ovih dana ,stavljal noviji build?

I'm so tired...
17 godina
neaktivan

Nisam ništa. Primijetio sam sada da mi je isključen update, pa sam ga uključio. Upravo se instalirao. Ali, ipak je li moguće da on radi probleme?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne vjerujem da bi ti se zbog njega smrzaval komp. Stvarno ne znam kaj bi bilo ,ali vidit ćeš sad ,ko zna.

I'm so tired...
16 godina
neaktivan

computer>desni klik>manage>device manager.....pogledaj ima li kakvih usklicnika ili upitnika...

izgledaju...ovako(slika dole)-

bubamara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ljudi moji, mislim da sam otkrio problem. Radilo se o Kasperskyu ili kako se god već pišeSmijeh Dakle, ja imam njegovu najnoviju verziju i do sada je sve super radilo i bez puno problema. Primijetio sam da mi nakon što iskoči informacija da ga trebam uključiti, komp se zaledi. ! I tako svaki put. Probao sam ga ukloniti, ali baš nije išlo. Pa ako nećemo po mojem, onda ćemo po njegovom. Uključio sam ga, instalirao potrebno zakrpe i sada radi sve ok...Valjda će potrajati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nije to nista, meni je nakada Kaspersky znao zaledit WinXP pa sam ga odjeb..(nije da nevalja al mi uspori racunar totale, al to je bilo davno)

Ako koristim Windows, moj potpis je ovdje. Ako koristim Linux nemojte mi zamjerit.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I meni se ovo desavalo sa RCom ali se nakon 2-3 sec. odmrzavao. Mislim da je neki od servisa koji salje anonimne podatke o koristenju ili WU.

Proveri postavke indeksiranja

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long
17 godina
neaktivan

? kako to?Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prvo ,upozorenje - da ne bi sad bilo koji je AV software bolji! Od beta verzije Sedmice isprobal sam pun k.... AV programa i dosad se NOD32 verzija 4 pokazal najbolji - ko da ga nema ,ne zauzima memoriju ni procesorsko vrijeme ,ne blokira bezveze downloade ko neki i vrte se samo dva procesa.

Pogledaj sliku.

Toplo preporučam da makneš Kaspersky i probaš. Nećeš požalit.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2009 0:54 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

I Norton je spreman za W7.

Trenutni build koji radi nosi oznaku 16.7.0.18 i sada je oficijalno proglaseno da ce raditi (i radi) na W7 (prije je bio na testiranje kod forumasa)

Dva procesa koji NIS 2009 koristi zauzimaju oko 5 Mb,ali i brz je i uci. Preporucam,puno toga su poboljsali sada

A competent and self-confident person is incapable of jealousy in anything. Jealousy is invariably a symptom of neurotic insecurity Lazarus Long
16 godina
neaktivan

ja sam vjeran aviri

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probao sam staviti AVG ali kaže da nije kompatibilan...probati ću s nekim što ste mi preporučili...HVALA na pomoći!Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja imam Windows 7 RC build 7100, i imam sljedeci problem. Kad god kliknem misem desnu tipku na neku aplikaciju izbaci mi  "Windows explorer stop working" Jel zna mozda netko kako rijesit ovaj problem, a da rjesenje nije reinstalacija Windowsa. Hvala

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zar nitko nezna rijesit moj problem??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Izvini ,ali razloga može bit kolko hoćeš. Jedan je preslab komp. Napiši u moj PC pravo stanje ,a ne pi***rije ,pa ćemo ti moći reći šta je!

I'm so tired...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Izvini ,ali razloga može bit kolko hoćeš. Jedan je preslab komp. Napiši u moj PC pravo stanje ,a ne pi***rije ,pa ćemo ti moći reći šta je!

OMG. razlog sigurno nemoze biti preslaba konfiguracija... razlog je iskljucivo software-ski. BTW. konfiguracija je E8400, 4GB RAM, HD4850... Ima li tko da mi pomogne.

16 godina
neaktivan

Jel RC original M$-ov ,koliko se procesa vrti i koji? Otvori Task Manager i napravi screenshot pa ga postaj.

I'm so tired...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Jel RC original M$-ov ,koliko se procesa vrti i koji? Otvori Task Manager i napravi screenshot pa ga postaj.

RC original MS-ov build 7100.... evo ss

17 godina
neaktivan

da se nadovežem na rikera, imao sam isti problem na visti sp2 i razlog je bio onaj novi microsoftov antivirus esentials

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam ja windows 7 b7100 x32 radi odlično nema smrzavanja dok sam koristio x86 non stop je bio blue screen a pazite radi na konfiguraciji intel core 2 duo 2.13 ghz 500 gb hdd 4gb ddr2 grafa 256 mb gddr3 ali stvarno nezz u čem bi bila stvar al ja mislim da je do rama i meni se smrzavo na 2 gb rama al sad od kak sam kupio još 2 gb radi ko avion a možda je windows napravio koji netreba upadate zna i do toga doč!!

Intel Core 2 Duo 2.13ghz ram ddr2 4gb grafička 256 mb gddr 3 nVidia hdd wd 500gb matična gigabyte s series 2x lg dvd-rw light scribe monitor 19incha agm kučište sagitta powered by raidmax(400W)window
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mato_Luks kaže...

imam ja windows 7 b7100 x32 radi odlično nema smrzavanja dok sam koristio x86 non stop je bio blue screen a pazite radi na konfiguraciji intel core 2 duo 2.13 ghz 500 gb hdd 4gb ddr2 grafa 256 mb gddr3 ali stvarno nezz u čem bi bila stvar al ja mislim da je do rama i meni se smrzavo na 2 gb rama al sad od kak sam kupio još 2 gb radi ko avion a možda je windows napravio koji netreba upadate zna i do toga doč!!

Postoji x64 i x86. x64 je 64-bitna verzija a x86 32-bitna verzija.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
16 godina
neaktivan

znam za to od kad več prvo sam koristio 86 bitnu pa je blue screan bio i od kak koristim 32 bitnu sve je ok sam zna jednom u 99% stat komp od kolko stvari upalim!!

Intel Core 2 Duo 2.13ghz ram ddr2 4gb grafička 256 mb gddr 3 nVidia hdd wd 500gb matična gigabyte s series 2x lg dvd-rw light scribe monitor 19incha agm kučište sagitta powered by raidmax(400W)window
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mato_Luks kaže...

znam za to od kad več prvo sam koristio 86 bitnu pa je blue screan bio i od kak koristim 32 bitnu sve je ok sam zna jednom u 99% stat komp od kolko stvari upalim!!

X86 je 32-bitna verzija , a 64-bitna verzija je nesto sasvim drugo...

16 godina
neaktivan
mtopol kaže...
Mato_Luks kaže...

X86 je 32-bitna verzija , a 64-bitna verzija je nesto sasvim drugo...

ne al nekontam ja sad imam x32 i sad ona radi kak treba ali na x86 stalno blue screan je izbacivo a nezz zaš!!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice