Vista - hard stalno radi

poruka: 20
|
čitano: 3.029
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Vista - hard stalno radi

Da li ste primjetili to? Često ga čujem da bezveze radi, isključio sam auto defragment, da li još šta ima što sama Vista radi? Neko indexiranje ili tako nešto.

0 0 hvala 0
17 godina
Vista - hard stalno radi

Hm, to sam i ja primjetio. Kupa po hardu kao rudar neki, bez nekog specifičnog razloga.

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com | Blog - ivanwp.wordpress.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista - hard stalno radi

Vista u pozadini kada je računalo slobodno, radi defragmentaciju i indeksiranje. Za sve postoje odgovorni servisi, kao i monitor za vidjeti što i kako točno se dešava. U sklopu je Task Managera.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vista - hard stalno radi

Ovo pod services? Može li se i indeksiranje isključit? Mislim ako je baš to onda mi i ne smeta, više me smetalo što nisam znao kaj radi, imaš feeling ko da je upala u endless loop :)

17 godina
neaktivan

Najveća greška i problem kod svih OS-eva, a time i Windowsa je što se ljudi ponašaju kao da je to OSX na Macintoshu.

Windowsi su vrlo podesivi i sve se može uređivati, puno lakše nego kod Linuxa npr., pogotovo za ne-tehničke ljude.

Ne bojte se otvoriti Control Panel ili guglati o podešavanjima.

Lijepo u start ukucaj services.msc i dobiješ fini panel s popisom svih servisa, njihovog statusa, opcija, postavki itd. Imaš čak i opise što koji servis radi, a ako ti to nije dosta, za svaki provjeriš online.

Sve ima svoju svrhu i sve se može uključiti i isključiti.

Jednom kada znaš koristiti OS na PC-u kako treba, tada niti jedan OS nije "smeće" i "neupotrebljiv". I Windowsi i Linux zahtijevaju dozu pažnje i angažmana- rada i učenja. U suprotnom, nema smisla imati PC, već kupiš crnu kutiju Mac i oduševljeno ga koristiš.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Najveća greška i problem kod svih OS-eva, a time i Windowsa je što se ljudi ponašaju kao da je to OSX na Macintoshu.

Windowsi su vrlo podesivi i sve se može uređivati, puno lakše nego kod Linuxa npr., pogotovo za ne-tehničke ljude.

Lijepo u start ukucaj services.msc i dobiješ fini panel s popisom svih servisa, njihovog statusa, opcija, postavki itd. Imaš čak i opise što koji servis radi, a ako ti to nije dosta, za svaki provjeriš online.

Sve ima svoju svrhu i sve se može uključiti i isključiti.

Jednom kada znaš koristiti OS na PC-u kako treba, tada niti jedan OS nije "smeće" i "neupotrebljiv". I Windowsi i Linux zahtijevaju dozu pažnje i angažmana- rada i učenja. U suprotnom, nema smisla imati PC, već kupiš crnu kutiju Mac i oduševljeno ga koristiš.

Lijepo rečeno !

AMD Athlon64 X2 4000+, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB DDR2 Kingmax 800 Mhz, ATI Radeon HD2600XT, Hitachi 250 GB SATA II, Maxtor 250 GB SATA II, Samsung DVD-RW, Logitech Wireless Keyboard & Mouse, Philips 190CW Widescreen 1440 X 900 !
17 godina

Da, al to nije ni bilo upitno. Instalirao ju jučer i od tada radim na njoj i upoznavam. Isto si sve podešavam kao i XP kad je izašao i sve OS prije toga. Samo neke stvari treba pitati.

17 godina
neaktivan
Crayox kaže...

Da, al to nije ni bilo upitno. Instalirao ju jučer i od tada radim na njoj i upoznavam. Isto si sve podešavam kao i XP kad je izašao i sve OS prije toga. Samo neke stvari treba pitati.

Zato smo tu da jedni drugima pomognemo. :) - Slobodno pitaj.  

17 godina

Mislim da to nekako i je karakteristika Viste, dosta je napravljena da skriva optimizacije. Onako kao za početnike, ako me kužiš (sakrij advance opcije da ih ljudi ne strgaju :))...recimo, još uvijek nisam našao gdje bi si mogao Windows Explorer složit. Prvo da mi se ne pali favorits lol, to mi skroz bedasto, i kad mi se pali da mi ne otvara "my documents" odnosno moje ime, nego da mi ide u Computer odmah i da vidim driveove.

17 godina
neaktivan
Crayox kaže...

Mislim da to nekako i je karakteristika Viste, dosta je napravljena da skriva optimizacije. Onako kao za početnike, ako me kužiš (sakrij advance opcije da ih ljudi ne strgaju :))...recimo, još uvijek nisam našao gdje bi si mogao Windows Explorer složit. Prvo da mi se ne pali favorits lol, to mi skroz bedasto, i kad mi se pali da mi ne otvara "my documents" odnosno moje ime, nego da mi ide u Computer odmah i da vidim driveove.

http://forum.bug.hr/forum/topic/windows/sistemski_servisi_-_opisi/217.aspx?sort=asc&view=flat

Evo pa niže dolje ako ti što pomogne.

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2008 18:45 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan

JBT....KOJE JE U MENE SRANJE!!!!!IMAM LAPTOP I NA NJEMU VISTU...I SAD SAM INSTALIRAO SERVICE PACK 1,I UMJESTO DA MI SE LAPTOP POBOLJŠA ,ON JOŠ GORI....---CPU MI STALNO NA 100% ,NE SPADA....SRANJEEEEEEEEEEEEE!!!!!ZNA LI ITKO KAKO DA UNISTALIRAM TAJ SERVICE PACK,JER NA UOBIČAJEN NAČIN NEMOŽE-NIGDJE NEMA "UNISTALL"!!!MOLIM VAS POMOZITE.....HITNO-HELPP!!!!

17 godina
v_maxcpp kaže...

http://forum.bug.hr/forum/topic/windows/sistemski_servisi_-_opisi/217.aspx?sort=asc&view=flat

Evo pa niže dolje ako ti što pomogne.

Nisam našao ništa o exploreru :(
17 godina
neaktivan

Otovoriš control panel - uninstall a program i pod tasks sa lijeve strane odabereš view installed updates, pronađeš service pack na desnoj strani (KB936330) klikneš uninstall i to jet to. Nije trebalo toliko vike.

Dodatak: prije instalacije sp1 treba neki put pročitati i dodatak, tj M$ je izdao popis hardwera koji ima problema sa sp1 ili obratno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2008 21:24 (Perica).
17 godina

Razumij ga...čovjek u šoku...Microsoft tends to bring that up in people :)

17 godina
naxeem kaže...

Ne misliš valjda na KDE i njegovu svemoguću i jednostavnu konfigurabilnost?
  Sorry na offtopicu, ali nisam mogao izdržat  Cool

P.S. Windowsi oduvijek nešto čačkaju po disku, čak i kad pogasiš sve servise koji se daju pogasit (barem je bilo za XP). Valjda šalju podatke o korisniku i korisnikovim navikama u M$ Namigiva 

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan
skull kaže...

JBT....KOJE JE U MENE SRANJE!!!!!IMAM LAPTOP I NA NJEMU VISTU...I SAD SAM INSTALIRAO SERVICE PACK 1,I UMJESTO DA MI SE LAPTOP POBOLJŠA ,ON JOŠ GORI....---CPU MI STALNO NA 100% ,NE SPADA....SRANJEEEEEEEEEEEEE!!!!!ZNA LI ITKO KAKO DA UNISTALIRAM TAJ SERVICE PACK,JER NA UOBIČAJEN NAČIN NEMOŽE-NIGDJE NEMA "UNISTALL"!!!MOLIM VAS POMOZITE.....HITNO-HELPP!!!!

Miči Vistu s laptopa....  

samo za jaaake laptope...            - a nit tada ja Vistu nikad nebi stavio na lap

bobo desmra
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
skull kaže...

Miči Vistu s laptopa....  

samo za jaaake laptope...            - a nit tada ja Vistu nikad nebi stavio na lap

U mene je jaka ( bar mislim): 2 GB RAM-A  , 160 GB HDD , dual core 1.73 GHZ   !!!!Jeli to dosta?
17 godina
neaktivan
// dosta je kad te dvojica drže a treći tuče po jajima, a kaj se tiče drage Viste... nažalost meni i s 2GB memorije trtlja i spora je za neizdržat. Imam isti simptom da mi hard stalno nekaj vrti, onda kad povučem crtu to znači u konačnici da će mi hard i prije krepat nego da sam na njemu ima XP. I još nešto. Vista mi pojede 15GB prostora na hardu. A XP samo 2GB, a ostalih 13GB vjerujem svi bi mi jako dobro mogli iskoristiti, kaj ne?!
17 godina
neaktivan
skull kaže...
Core2Duo2 kaže...
skull kaže...

Miči Vistu s laptopa....  

U mene je jaka ( bar mislim): 2 GB RAM-A  , 160 GB HDD , dual core 1.73 GHZ   !!!!Jeli to dosta?
 Laptop je dosta dobar no ja na njega nebih stavio Vistu. Prije svega pojest će ti HDD-a, a i procesor je uže grlo... Mislim gledajući procesor sam po sebi u laptopu on je jak, no tu bi XP puno bolje iskazao snagu... Vista stalno nešto radi na "svoju ruku" pa bi ti proc stalno bio prezauzet...
Ako želiš performanse stavi XP!

bobo desmra
17 godina
neaktivan
Core2Duo2 kaže...
skull kaže...
Core2Duo2 kaže...
skull kaže...

Miči Vistu s laptopa....  

Laptop je dosta dobar no ja na njega nebih stavio Vistu. Prije svega pojest će ti HDD-a, a i procesor je uže grlo... Mislim gledajući procesor sam po sebi u laptopu on je jak, no tu bi XP puno bolje iskazao snagu... Vista stalno nešto radi na "svoju ruku" pa bi ti proc stalno bio prezauzet...
Ako želiš performanse stavi XP!

Odlučio sam...Skidam vistu,stavljam XP Professional !Tako je najbolje
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice