Prva instalacija win10

poruka: 19
|
čitano: 5.143
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Prva instalacija win10

poštovani

kupio sam laptop sa win10 home i kod instalacije imam problem ... dođem do točke gdje dalje ne mogu ..... pretopstavljam da bi trebao srediti particije da nastavim ... imate li ideju gdje nać softver za to ili neku tajnu kod prvog instaliranja ... sve sam probao ali ne mogu nastaviti s instalacijom ....

Hvala

No Guts No Glory !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Prva instalacija win10

pokusavas stavit OS na particiju od 8GB, sto jednostavno nejde. a ostalih 220GB je neformatirano..

izbrisi prve dvije sa liste i kreiraj jednu preko cijelog diska ili cijeli disk podijeli na dvije particije.. osobno ne bih isao ispod 120GB za OS, al i to je danas malo.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
nixass kaže...

pokusavas stavit OS na particiju od 8GB, sto jednostavno nejde. a ostalih 220GB je neformatirano..

izbrisi prve dvije sa liste i kreiraj jednu preko cijelog diska ili cijeli disk podijeli na dvije particije.. osobno ne bih isao ispod 120GB za OS, al i to je danas malo.

Polako,zar nije taj predinstalirani Win 10 upravo na tim particijama u slučaju da formatira jednog dana itd?

14 godina
Prva instalacija win10

Kao sto kaze kolega, kad dodes do ovog dijela. Obrisi vec kreirane particije i kreiraj dvije nove. 50/50 prostora je ok. I onda odaberi 1. Particiju kao putanju za instalaciju.

0 0 hvala 0
17 godina

preskocio sam taj dio :D

zakaj onda uopce OP pokusava instalirat ako je laptop nov? kaj ne bi trebalo biti predinstalirano?

uglavnom, njega yebe taj "nedodijeljen prostor na pogonu" koji treba formatirat (ako dobro tumacim hrvatski prijevod)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
neaktivan
Prva instalacija win10

win10 su kupljeni posebno ... laptop je kupljen bez OSa ..... i sad pokušavam staviti win10 na taj laptop sve do točke koja vam se nalazi na slici .. strah me brisat particije a i ne znam dal kod instzalacije mogu formatirati ntfs particije ili moram imat neki dos partition manager .... nisam dugo ovak od početka instaliral win10 sam više manje obnavljal staru instalaciju i particije su znači već bile složene ... 

No Guts No Glory !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prva instalacija win10

.. strah me jedino kod brisanja da nisu stavljeni neki driveri na te particije od 7-8 GB .... 

No Guts No Glory !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

drivere skines sa stranice proizvodjaca laptopa, a vjerojatno ce i win10 dosta toga potegnut kroz update.

ako je laptop "bez" OSa onda je gore vjerojatno free DOS il tak neko sranje

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 22:19 (nixass).
14 godina
neaktivan
Prva instalacija win10

.. .da gore je free dos ... i kaj da sve spojim u jednu primarnu particiju u bog ga veseli ??????

No Guts No Glory !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Podijeli pola-pola, na jedan instaliraj OS i druge sistemske programe nakon toga, ostalo imaš za Download i instalaciju eventualnih igara i sličnih stvari i to je to.
One ring to bring them all and in the darkness bind them
9 godina
odjavljen

Ti jednostavno neces da slusas ;) Obrisi te dvije i napravi nove dvije po 120 GB i oznaci prvu za instalaciju....

14 godina

Ja bi stavio dvije particije ako ces prrbacivati nesto na drugu particiju.. recimo igre ili nesto. Pa da ti ostane kod iduceg dizanjanwinsa itd.

Edit: da kolega Torrent bude sretan.. nije backup vec saveanje podataka prilikom rusenja windowsa...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.8.2017 22:37 (Ivan_cno).
9 godina
odjavljen
Ivan_cno kaže...

Ja bi stavio dvije particije ako ces backupirat nesto na drugu particiju.. recimo igre ili nesto. Pa da ti ostane kod iduceg dizanjanwinsa itd.

Backup jedne particije na drugu particiju istog diska? Od cega te stiti takav backup ;)

14 godina
neaktivan
Prva instalacija win10

da li će win sami formatirati hard ili mi je potreban neki drugi program za formatiranje harda 

No Guts No Glory !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ajd ne komplikuj vec uradi sto ti govorimo. Do sad bi vec imao win gore sa svim driverima....

14 godina

Ako igra igrice stavit ce ih na drugu particiju, da ne mora drugi puta skidati. Odnosno slike, filmove etc. Citaj malo.. nisam mu rekao da radi sigurnosni backup..

9 godina
odjavljen
Ivan_cno kaže...

Ako igra igrice stavit ce ih na drugu particiju, da ne mora drugi puta skidati. Odnosno slike, filmove etc. Citaj malo.. nisam mu rekao da radi sigurnosni backup..

To nije backup ;)

Al ok razumjeli smo se ;)

14 godina
neaktivan
Prva instalacija win10

... da sad ide obrisao sam sve particije i ostavio jednu veliku .... mali je ssd disk od 250 gb pa me strah da ak ih razbijam na dvije particije bilo bu malo prostora na primarnoj particiji .... uvijek još mogu podijeliti disk sa win partition magicom ako će mi trebati u windovsima ....

No Guts No Glory !!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prva instalacija win10

hvala svima na pomoći

No Guts No Glory !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka