Promjena izgleda ikone na 100 foldera odjednom

poruka: 6
|
čitano: 1.637
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dakle, prije jedno 10-15 godina kad sam radio nekakve foldere na računalu imao sam fiks ideje da za sve stvari stavim različite ikone. Naravno prestao sam to raditi jer mi se nije dalo zahebavati s tim, pa sad imam jedno 100-150 foldera raznih boja i oblika.

Zanima me dali je moguće sve ih s par pritisaka mišem vratiti na default? Možda ima neki program za to ili tak nešto?

Probao sam označiti sve i promijeniti ikonu, ali ikona se promjeni samo na folderu kojeg sam kliknuo desnim mišem, a ne na svima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Možeš preko uređivanja desktop.ini filea

Proguglaj malo

You have to be odd to be number one
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Skinuo besplatni programčić Folder Marker.

Označio sve ikone i kliknuo "Restore default"

I problem rješen... Ima još zgodnih stvari, tipa pofarbate ikone, označite im prioritet i sl...  Al mislim da ga više neću koristiti, ali bilo bi korisno nekom tko radi s mnogo foldera, spisima i sl.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

The desktop.ini file can technically be deleted from any directory, although it's not advised. It should be noted that because the file saves settings associated with the folder in which it is contained, deleting it changes the settings back to default. For example, if you changed the icon of a folder, then deleted the desktop.ini file, the icon would revert to what it was before.

Izvor: http://www.computerhope.com/issues/ch001060.htm

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Promjena izgleda ikone na 100 foldera odjednom
Top Bugovac kaže...

The desktop.ini file can technically be deleted from any directory, although it's not advised. It should be noted that because the file saves settings associated with the folder in which it is contained, deleting it changes the settings back to default. For example, if you changed the icon of a folder, then deleted the desktop.ini file, the icon would revert to what it was before.

Izvor: http://www.computerhope.com/issues/ch001060.htm

Da, ali ja ne mogu naći taj file... W8.1

Kliknuo sam da mi se pokažu Hidden Items, ali ga nema.

A kad hoću napraviti novi, kaže mi da je on tamo... 

Inače, do sad nisam znao ni za što služi desktop.ini, pa sam ga tu i tamo znao obrisati jer sam mislio da nije uopće bitan 

Isto tako nisam siguran da bi brisanjem rješio problem. Jer kad folder kopiram na drugo mjesto, ostane ista ta ikona, a nisam kopisao i desktop.ini s njom. Zanimljivo, morat ću to malo proučti kak radi, čim nađem taj file 

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2016 16:13 (lllnuclearlll).
15 godina

Otvori u winraru :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice