Problemi sa boot-om

poruka: 6
|
čitano: 1.946
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problemi sa boot-om

pozdrav!

kupio sam novi laptop pokusavam na njega instalirati win7 medutim kad resitiram comp i dodem do dijela kad trebam stisnuti neku od f tipki da postavim boot sa cd-a comp taj dio automatski preskoci tj nedopusta mi to zna li neko kako da rijesim problem ????

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problemi sa boot-om
tomo989hr kaže...

pozdrav!

kupio sam novi laptop pokusavam na njega instalirati win7 medutim kad resitiram comp i dodem do dijela kad trebam stisnuti neku od f tipki da postavim boot sa cd-a comp taj dio automatski preskoci tj nedopusta mi to zna li neko kako da rijesim problem ????

Moraš ući u bios, pogledaj po netu koju tipku treba stiskat da se uđe u bios za model tvog laptopa, kad uđeš u bios nariktaj prvi boot uređaj DVD snimač/čitač a za drugi HDD, dalje normalno instaliraj windowse, imaš i temu na forumu o tome.

Valentin
16 godina

-koristi quickmenu za izbor boota ili uđi u BIOS i postavi optical kao prvi.

-ako je HDD prazan (neparticioniran, ne formatiran) tad bez obzira ide po redosljedu na sve boot uređaje i pojavljuje se install.

-ako postoji particija na HDDu i on je postavljen po redosljedu prije tad se ne pojavljuje optical, ako se pojavi tad je i ova poruka 'press..' 5 sec.

-vjerojatno je uključen i EFI boot koji dodatno ubrza-preskoči, isključi.

Ulaz u BIOS je obično, DEL, F2, ENTER.. dok je QuickMenu F8-F12.. (piše na ekranu, ako je logo s TAB se prikazuje POST, tipka PAUSE zaustavlja da stigneš pročitati..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

problem je sto mi uopce ne izbacuje onaj dio di ti pokaze sta stisnit za ulazak u bios, pokusao sam sa vise tipki i neda mi da uđem u bios...

16 godina

-PAUSE, TAB... nešto mora pisati na ekranu (može biti i isključeno ili čak namjerno onemogućeno u BIOSu), prolistaj manual.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Problemi sa boot-om

Pronađi manual za laptop,tamo sigurno ima nešto što će ti pomoći,jer nije u svakog računala ista tipka za ulazak u bios.....Napiši ovdje model laptopa ako se ne možeš snaći....Ajde baš vidi,da znam model,odmah bi pogledao....

Tech Geek or?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice