Particija na prvoj instalaciji

poruka: 5
|
čitano: 1.292
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Uzeo sam novi laptop sa 1tb hard diskom.

Sad me zanima kad budem instalirao vindows koliko da ostavim za c a koliko za d.

Da li pola pola ili 300gb za c a 700 za d.

Instalirati ću windows pro i ms office. 

Ili da sve bude na c da neradim particiju.

Šta je bolje. 

0 0 hvala 0
17 godina

To sve ovisi o tebi. Nema boljeg rješenja. Jedan je disk, ako prdne, svejedno ti je na kojoj particiji ti je šta.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Particija na prvoj instalaciji
ante-sb kaže...

Uzeo sam novi laptop sa 1tb hard diskom.

Sad me zanima kad budem instalirao vindows koliko da ostavim za c a koliko za d.

Da li pola pola ili 300gb za c a 700 za d.

Instalirati ću windows pro i ms office. 

Ili da sve bude na c da neradim particiju.

Šta je bolje. 

-nema bolje nego requirementsi OSa + appsa + usera, ako se ne zna koliko, tad u jednom komadu, ako se zna tad u više, ima par prednosti-optimalnije..

-poželjno, nakon što se sve instalira, ostaviti dovoljno mjesta za tempove-updateove.. i s time biti do 50% zauzetosti-slobodnog, kad je manje slobodnog, počinje usporavanje kao gužva na cesti.. uobičajeno iznad 100GB-200.. i kao btw, geometrija diska je bliža binarnim, ne dekadskim vrijednostima, dok je 1TB zapravo 93nešto TiBija.. i ostatak će biti manji ovisno kako računamo, npr 250+700.

Father_Dougal kaže...

..Jedan je disk, ako prdne, svejedno ti je na kojoj particiji ti je šta.

-da, ne.. ovisno o kvaru. U normalnom radu, češće strada boot-sys dio, čista fizička ograničenja i zakoni.. podjelom na particije, podaci.. mogu biti neoštećeni. Prednost je imati particije, čak i kad je i dalje jedan disk.. može se usporediti s jednim folderom. Naravno, šteta je izrezati ga na premale-neupotrebljive dijelove. Danas ni to nije zapravo važno, sve se može iz OSa, resizati.. prednost ako se odmah napravi neka particija čisto zbog rasporeda slova-pathova.. za gornji primjer, može se (karikirano, skoro pogrešno), napraviti druga particija od recimo 10GB .. pa se po potrebi korigira veličina, na uštrb prve susjedne, u hodu po potrebi. Nije neka stvar koja je 'zacementirana' u kamenu ili da je potrebno cleaninstall.. pa zato, bolje bar jednu imati, nego nemati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
Re: Particija na prvoj instalaciji

Bolje je dvije jer za koju godinu kad budeš trebao clean instal formatiraš samo C:

Za C: je dovoljno i 200 Gb

Svoje slike, dokumente, videa ne drži na C: ( možeš i nakon instalacije My Dokuments sa tim folderima prebaciti na D: "move" )....a da ne spominjemo folder "desktop" koji drži samo za shortcut-e.

15 godina
neaktivan

Ok. 

Stavio bi onda 250 na c a ostatak d.

Sad da pitam koliko onda trebam upisati?

Jer mislim da se neupisuje u gb već u mb.

Ako netko zna molim da napiše.

Hvala.

Edit. 

Da li onda upišem 256000  

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.2.2018 18:48 (ante-sb).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice