Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.686
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Nello kaže...

Hvala lijepa na odgovoru. To sam i mislio. Na XP moguće jer sam jednom napravio a win 7 komplicirano. Pozdrav.

I na tom XP-u si imao sreću ,pa su sistemi bili slični.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
12 godina
neaktivan

Da li su ovo official verzije ,odnosno zanima me da nisu uređivane preko nekih programa ?

Hvala

16 godina
neaktivan
probook_vk kaže...
 Da li su ovo official verzije ,odnosno zanima me da nisu uređivane preko nekih programa ?

Hvala

Čisto i netaknuto. Nešto kao djevice:)

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
12 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
probook_vk kaže...

Hvala

Čisto i netaknuto. Nešto kao djevice:)

Ok,hvala na brzom odgovoru.

12 godina
neaktivan

Forumaši ! :)

Imam problem ... Naime danas mi je susjed donio toshibin laptop da mu instaliram windowse ...

Inače laptop danas kupljen ...

I upalim ja uredno , umetnem cd od windows 7 i uđem u boot menu .

U boot meniu mi nudi sljedeće :

1. HDD/SSD Toshiba MQ01ABD050 (S1)

2. ODD         TSSTcorp CDDVDW SN-208AB (PM)

3. USB

4. LAN           EFI network 0 for IPv4   ... bla bla

Ja odaberem stavku pod brojem 2 i stisnem enter .... pojavi mi se checking media ... u gornjem lijevom kutu te nakon nekog vremena pojavi mi se sljedeća slika :

http://s10.postimg.org/x8qropzyx/image.jpg

Ja mislim da je on palio laptop te išao instalirati windows 8 koji je bio na njemu i nije do kraja znao i ugasio ga . I sada kako da to riješim ? Skinem wind 8 ? Završim do kraja instalaciju i onda tek windows 7 ?

Hvala unaprijed svima !

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 17:36 (defactore).
16 godina
defactore kaže...

Ja odaberem stavku pod brojem 2 i stisnem enter .... pojavi mi se checking media ... u gornjem lijevom kutu te nakon nekog vremena pojavi mi se sljedeća slika :

http://s10.postimg.org/x8qropzyx/image.jpg

Ja mislim da je on palio laptop te išao instalirati windows 8 koji je bio na njemu i nije do kraja znao i ugasio ga . I sada kako da to riješim ? Skinem wind 8 ? Završim do kraja instalaciju i onda tek windows 7 ?

Ne. Ovo se sada starta nedovršena instalacija Osmice sa hdd-a. Pokreni baš instalaciju Sedmice sa dvd-a i prvo obriši CIJELI hdd.

Onda instaliraj Sedmicu.

Ako ne možeš sa dvd-a, probaj sa usb-om.

I promjeni redosljed - stavi dvd na prvo mjesto u BIOS-u.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.5.2013 17:51 (kizo2703).
12 godina
neaktivan

problem je šta nemogu opce bootati cd . da li mogu wind 8 cd staviti pa repair napravit ?

14 godina
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Ako ti ne boota sa instalacijskog medija, znači da nisi podesio first boot device u BIOSu (traži u google kao to podesiti), možda ti taj medij koji imaš nije bootabilan ili je neispravan. Uvijek bez obzira što bilo na disku (uz uvjet da je računalo ispravno) moraš moći bootat sa instalacijskog medija i pokrenut novu instalaciju.

Valentin

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma nisam uspio nista rijesiti ...

stavim hdd iz laptopa u svoj pc spojim i dignem windowse skupa sa svojim hddom unutra .

Odem i formatiram ovaj hdd ...

Nakon toga vratim ga opet u laptop te probam bootati ! BEZUSPJEŠNO !

Vratim ga u svoj PC ištekam svoj hdd . ostavim samo do laptopa ... Bootam cd i dignem windowse na hddu od laptopa ali ukopcan u mom pcu . Windowsi rade i sve ...

Vratim hdd unutar laptopa - upalim - Upali se Toshiba - Crni ekran ... Checking media [failed] pa nakon par sec ispod opet Checking media i onda na kraju mi izbaci restart !

Ali bar više nema onoga da treba nastavit wind instalirat ...

PLEASE POMOĆ !

14 godina

Taj laptop ima kvar, sada da li je to problem u kontroleru HDD ili samoj matičnoj ploči (dođe na isto), to treba utvrdit servis.

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Taj laptop ima kvar, sada da li je to problem u kontroleru HDD ili samoj matičnoj ploči (dođe na isto), to treba utvrdit servis.

Ili je do dvd čitača!

Nenad
14 godina
Nello kaže...
Valentin17 kaže...

Ili je do dvd čitača!

Moguće i to, može probat prebacit instalaciju na USB Flash, pa probat pokrenut.

Valentin
12 godina
neaktivan

Trebao bi rušit windows e sad pitanje...imam dva hdd...na jednom je sustav a na drugom dokumenti i igre!

Koliko mi je pametno ostavit taj hdd sa dokumentima i igrama...znači to nisam planiro brisat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bushido002 kaže...

Trebao bi rušit windows e sad pitanje...imam dva hdd...na jednom je sustav a na drugom dokumenti i igre!

Koliko mi je pametno ostavit taj hdd sa dokumentima i igrama...znači to nisam planiro brisat...

Nije to nikakav problem, bootaš računalo sa DVDa, pokreneš setup,  u setupu formatiraš particiju na kojoj je OS sada, na tu partciju normalno ponovo snimiš OS.

Valentin
16 godina
neaktivan

Kad krene instalacija sveje ok na kraju ne dovrši do kraja8ona zelena crta na dnu ne ide do kraja) i monitor nema slike grafička nvidia gtx 550 ti,amd athlon x3 3,2 ghz,4 gb ddr3 ram monitor lg studioworks 995 e mislim da je problem u monitoru i napajanje imam corsair vx450 w.koji bi još mogli biti problemi kod instalacije sve je kompatibilno za mon... nisam siguran

mk

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
logan42 kaže...

Kad krene instalacija sveje ok na kraju ne dovrši do kraja8ona zelena crta na dnu ne ide do kraja) i monitor nema slike grafička nvidia gtx 550 ti,amd athlon x3 3,2 ghz,4 gb ddr3 ram monitor lg studioworks 995 e mislim da je problem u monitoru i napajanje imam corsair vx450 w.koji bi još mogli biti problemi kod instalacije sve je kompatibilno za mon... nisam siguran

Ako ti instalacija nije završila ili je neuspješno završila znači da je problem je u hdd tj sigurno imaš bad sectori. Provjeri alatom hirens boot i nek se skenira zdravlje vaš hard diska. Ako ga ima baci hdd i kupi nove i instaliraj novu.

Nenad
16 godina
neaktivan

nema bad sektora windovsi su  u redu. vistu digne normalno.ovo je konfiguracija:phenom x4 b50 3.2 Ghz,RAM DDR3 4GB RIPJAWS GAMING SERIES MB Gigabyte 78lmt-s2p, Samsung dvd/rw DL pržilica Sata, HDD 320 GB Sata, grafika gtx 550 ddr5 1 GB, NAP.. CORSAIR VX 450 W

mk
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 6:25 (logan42).
15 godina

namjeravam upgradat sa HDD na SSD na laptopu.

Mislio sam samo zamjenit hard za ssd u laptopu i pokrenut instalaciju.

Je li treba možda nešto u BIOS sredit ili prije instalacije nešto napravit?

Pump The Jam Pump It Up
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bruno03 kaže...

namjeravam upgradat sa HDD na SSD na laptopu.

Mislio sam samo zamjenit hard za ssd u laptopu i pokrenut instalaciju.

Je li treba možda nešto u BIOS sredit ili prije instalacije nešto napravit?

Prije nego ideš instalirat OS na novi SSD u BIOSu si moraš podesit SATA mod na AHCI, da bi kad snimi OS radio TRIM.

Kad snimiš OS na SSD, skineš si SSD fresh, instaliraš ga, on ti bude podesio OS za rad sa SSD, da se izbjegne nepotrebno pisanje po SSDu i time skraćivanje njegovog radnog vijeka.

Skini si i ovo, dobro dođe, sam si pronađi punu verziju, ovo je trial.

Valentin
16 godina
neaktivan

Dakle imam sljedeci problem kod instalacije Windowsa 7 -64 bit verzijom:
Kad ubacim DVD od windowsa i bootam ga primarno iz biosa izgleda da ga komp uopce ne prepoznaje... tocnije pocne mi sa ucitavanjem (Instaling Windows loading) i nakon tog loadinga mi ude u DVD ali mi bude samo plawa windows 7 pozadina sa strelicom misa, znaci bez ikakvih opcija da mogu odabrat i bez icega... probo sam cekat nekih 5 min oce li se sto pojaviti ili dogoditi i 0 bodova...jedina opcija mi je da restartam komp pomocu reset botuna na kucistu

Zatim sam iso ucitat DVD preko windowsa normalno ali mi izbacuje sljedeci error: " The version of this file is not compatible with the version of Windows you're running. Check your computer's system information to see whether you need an x86(32-bit) or x64(64-bit) version of the program, and then contact the software publisher"...
dakle nece mi niti ucitat preko windowsa, a problem nije do DVD-a jer sam vec dvije verzije 64-bitnih Windowsa 7 probao i na obe mi javlja isto...

Kako se moze rijesit ovaj problem, ako je neko imo isto iskustvo? :/

Trenutno imam Windows 7 32-bit...
Procesor: http://ark.intel.com/products/33911
6 GB RAM
Graficka: GF 9800GT
Maticna: Gigabyte EP35 DS3L

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Razlog ovoga što ti se pokazuje kad setup pokreneš iz windowsa je taj to što ti pokrećeš setup iz x32 verzije i pokušavaš instalirati verziju x64, to tako ne ide, ova greška koju ti on izbaci je normalna i ne predstavlja problem, da bi instalirao x64 verziju, moraš radit clean install (custom) u instalaciji, a ne upgrade.

Ovo što ti setup stoji, probaj prebacit instalaciju na USB flash sa ovim programom i probaj instalirati sa USBa, tako budeš eliminirao kvar čitača.

Ako problem ostaje, onda je vjerovatno problem RAM memorije, ako imaš više keksova, isprobaj jedan po jedan, ako imaš samo jedan keks, onda probaj od nekoga posudit RAM pa probat.

EDIT: Gore na početku stranice u postovima imaš linkove za orginal windows 7.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 7:43 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Razlog ovoga što ti se pokazuje kad setup pokreneš iz windowsa je taj to što ti pokrećeš setup iz x32 verzije i pokušavaš instalirati verziju x64, to tako ne ide, ova greška koju ti on izbaci je normalna i ne predstavlja problem, da bi instalirao x64 verziju, moraš radit clean install (custom) u instalaciji, a ne upgrade.

Ovo što ti setup stoji, probaj prebacit instalaciju na USB flash sa ovim programom i probaj instalirati sa USBa, tako budeš eliminirao kvar čitača.

Ako problem ostaje, onda je vjerovatno problem RAM memorije, ako imaš više keksova, isprobaj jedan po jedan, ako imaš samo jedan keks, onda probaj od nekoga posudit RAM pa probat.

EDIT: Gore na početku stranice u postovima imaš linkove za orginal windows 7.

Sta se tice ove greske koju mi pokazuje kad pokusavam setup pokrenut iz windowsa, on javi tu gresku cim ja pokusam pokrenut setup...ne stavim ja u instalaciji update niti nista...samo pokrenem setup i odma baci taj error.. znaci nemogu iz windowsa apsolutno nista..

sta se tice ovoga sa USB-om to cu sad probat.. a zanima me jos da li mogu napravit clean install samo na C particiji di mi se nalaze windowsi i programi, bez da diram D particiju na kojoj mi se nalaze dokumenti, slike, itd..?

14 godina

Ti ne možeš u samom OSu koji je x32 pokrenut setup za instalaciju x64, jednostavno x64 aplikacija (u ovom slučaju to je windows setup) ne može biti pokrenuta na x32 windowsu.

Ti moraš imat samu instalaciju na USBu ili DVDu, bootat računalo sa toga medija (nemaš druge), pokrenut instalaciju, kad dođeš do particija, odeš na DRIVE OPTIONS, tamo formatiraš C particiju i na nju snimiš windows 7 x64.

Iz samog windowsa možeš radit samo upgrade, recimo možeš nadogradit Win 7 Home Premium x32 na Win 7 x32 Ultimate, ili Win 7 Home Premium x64 na Win 7 x64 Ultimate, a promjenu sa x32 na x64 možeš radit samo da bootaš računalo sa instalacijskog medija, odabireš custom (clean install), formatiraš particiju sa windowsom i ponovo na nju snimiš OS.

Podaci koje imaš na D particiji ostaju.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 12:10 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jasno mi je to sve ..samo vidis u prvom postu sta sam napiso sta mi se desava kad bootam DVD odma iz biosa
"Kad ubacim DVD od windowsa i bootam ga primarno iz biosa izgleda da ga komp uopce ne prepoznaje... tocnije pocne mi sa ucitavanjem (Instaling Windows loading) i nakon tog loadinga mi ude u DVD ali mi bude samo plawa windows 7 pozadina sa strelicom misa, znaci bez ikakvih opcija da mogu odabrat i bez icega... probo sam cekat nekih 5 min oce li se sto pojaviti ili dogoditi i 0 bodova...jedina opcija mi je da restartam komp pomocu reset botuna na kucistu"

Sad cu probat sa USB-a pa javim jel uspilo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nemesis777 kaže...

Jasno mi je to sve ..samo vidis u prvom postu sta sam napiso sta mi se desava kad bootam DVD odma iz biosa
"Kad ubacim DVD od windowsa i bootam ga primarno iz biosa izgleda da ga komp uopce ne prepoznaje... tocnije pocne mi sa ucitavanjem (Instaling Windows loading) i nakon tog loadinga mi ude u DVD ali mi bude samo plawa windows 7 pozadina sa strelicom misa, znaci bez ikakvih opcija da mogu odabrat i bez icega... probo sam cekat nekih 5 min oce li se sto pojaviti ili dogoditi i 0 bodova...jedina opcija mi je da restartam komp pomocu reset botuna na kucistu"

Sad cu probat sa USB-a pa javim jel uspilo :)

I meni se to znalo nekad pojaviti, ostavi tako 10-20min. i pojavit će ti se instalacija...

16 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

I meni se to znalo nekad pojaviti, ostavi tako 10-20min. i pojavit će ti se instalacija...

ozbiljno? O.o

14 godina
neaktivan
nemesis777 kaže...
Liverpool1892 kaže...

ozbiljno? O.o

Da, probaj...

EDIT: Jesi uspio? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.6.2013 15:01 (Liverpool1892).
16 godina
neaktivan

Uspilo je :D
thnx :D

12 godina
neaktivan

kad se tek kupi laptop a nema windowse, jel treba stavit cd od tih windowsa, jer vidim da nisi nigje spomenuo u tutorialu..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sirko4 kaže...

kad se tek kupi laptop a nema windowse, jel treba stavit cd od tih windowsa, jer vidim da nisi nigje spomenuo u tutorialu..

F1-IVO kaže...

-Nakon što ste konfigurirali i spremili postavke u BIOS-u (namjestili prvi boot device na cd/dvd-rom) prilikom pokretanja dočekat će vas slijedeći prozor

Ako piše da se namjesti kao boot uređaj cd/dvd onda se podrazumijeva da se ubaci disk a ne topli sendvič:)

Pregledom sticky tema možeš vidjeti da postoji i alternativni način instalacije pomoću usb sticka.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice