Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.813
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
14 godina
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Laptop ima Atheros WLAN adapter (slika).

Link sa specifikacijama laptopa:

http://www.toshibamea.com/ComputerProduct/4/Satellite_L850-1EZ/51412?pageid=4

Znači skidaš ovo (slika 2 zaokruženo).

EDIT: Prvo raspakiraš RAR file, sada dobiješ exe file, njega raspakiraš na desktop u folder WLAN (odabereš browse i zatim odabereš folder WLAN koji si u prethodnom koraku kreirala na desktopu), zatim u tom folderu WLAN imaš file SETUP, desni klik na njega i run as administrator, sada bi moralo instalirat WLAN driver (SLIKA 3).

SLIKA SLIKA
SLIKA 2 SLIKA 2
SLIKA 3 SLIKA 3
TOČAN MODEL LAPTOPA TOČAN MODEL LAPTOPA
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 15:35 (Valentin17).

0 0 hvala 1
14 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
zeejuvee kaže...
Evo ovako , skinuo sam verziju W7 na ovoj stranici:
http://www.w7forums.com/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads-t12325.html

ovaj pod imenom "Windows 7 Professional x64 English"

I kad pokrenem instalaciju samo mi ovo izbaci :
http://zaslike.com/files/ltbzz5ssou3kofgqiogt.png

U cemu je problem ?

Jeb..., pa ne ide to tako, ti si skinuo x64 verziju 7ice i sada bi radio upgrade sa XPa x32, moraš radit clean install, snimi taj ISO sa Nerom na DVD (brzina 4x), snimi sve dokumente i ostalo sa diska (ako ih imaš), bootaj računalo sa DVDa, kod kreiranja particija izbriši sve particije i napravi nove (prije obavezan backup, svi podaci se brišu). Na jednu koju odabereš instaliraj 7, uglavnom radi prema tutorijalu na početku teme.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 16:01 (Valentin17).
12 godina
neaktivan

Radi. Hvala ti do neba :)

14 godina
neaktivan
hurem kaže...

Radi. Hvala ti do neba :)

Inače ispod svakog posta imaš tipku Hvala! 

12 godina
neaktivan

Instalacija je manje-više gotova :) Ipak, još me muči, zašto mi je prilikom instalacije win 7 ultimate bila zabranjena mogućnost novih particija, ikonica je bila siva, a koliko vidjeh na netu trebalo je biti žuto sunce.

0 0 hvala 0
14 godina
hurem kaže...

Instalacija je manje-više gotova :) Ipak, još me muči, zašto mi je prilikom instalacije win 7 ultimate bila zabranjena mogućnost novih particija, ikonica je bila siva, a koliko vidjeh na netu trebalo je biti žuto sunce.

Da li je u setupu pisalo tamo gdje je HDD kao na slici 1 ili kao na slici 2?

SLIKA 1 SLIKA 1
SLIKA 2 SLIKA 2
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 16:43 (Valentin17).
16 godina
hurem kaže...

Da bi se pojavilo ''žuto sunce'' ,prvo treba kliknuti na Drive options (advanced) - uokvireno.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
hurem kaže...

Da bi se pojavilo ''žuto sunce'' ,prvo treba kliknuti na Drive options (advanced) - uokvireno.

Jesam, i bas tamo sam vidjela da mi je sunce sivo a ne žuto :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 17:15 (hurem).
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
hurem kaže...

Da li je u setupu pisalo tamo gdje je HDD kao na slici 1 ili kao na slici 2?

Rekla bih da je pisalo samo Disk 0, Partition 1 i naravno tu svi GB.

14 godina

To sam i mislio, particija je već bila napravljena, veličina te partcije je bila i puna veličina diska, zato ti nije dalo da kreiraš nove particije, jednostavno sav prostor je bio iskorišten za tu particiju. Znači trebalo je napravit ovako, kliknut na tu particiju, odabrat DRIVE OPTIONS, zatim odabrat DELETE i zbrisat tu particiju, onda bi dobila prazan disk i tamo gdje je pisalo Partition 1 pisalo bi unallocated space (u mom postu slika 1 mislim), zatim odabrat to unallocated space, zatim odabrat NEW, upisat veličinu particije (primjer: za Win 7 je dosta recimo 50GB) i odabrat APPLY, windows pita da će napravit još neke particije potrebne za rad, odabrat OK, sada imaš SYSTEM RESERVED particiju od 100MB (ovo ništa ne diraš), particiju koji si izradila od 50GB i opet jedan unallocated space, opet odabereš taj unallocated space, opet kao i u izradi prve particije ideš na NEW, veličninu particije ostaviš kako je ako više ne misliš radit nikakve particije, odabereš APPLY opet. Sada imaš partcije ove: 1. System reserved (veličina 100MB), 2. Ovu od 50GB koju si prvu kreirala, 3. Ovu koju si drugu kreirala. Windows instaliraš na ovu od 50GB (prije nego počneš instalaciju odabereš FORMAT), ovu system reserved NE DIRAŠ, a ova koju si zadnju kreirala ti može biti za spremanje dokumenata, filmova i drugo.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 19:53 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

To sam i mislio, particija je već bila napravljena, veličina te partcije je bila i puna veličina diska, zato ti nije dalo da kreiraš nove particije, jednostavno sav prostor je bio iskorišten za tu particiju. Znači trebalo je napravit ovako, kliknut na tu particiju, odabrat DRIVE OPTIONS, zatim odabrat DELETE i zbrisat tu particiju, onda bi dobila prazan disk i tamo gdje je pisalo Partition 1 pisalo bi unallocated space (u mom postu slika 1 mislim), zatim odabrat to unallocated space, zatim odabrat NEW, upisat veličinu particije (primjer: za Win 7 je dosta recimo 50GB) i odabrat APPLY, windows pita da će napravit još neke particije potrebne za rad, odabrat OK, sada imaš SYSTEM RESERVED particiju od 100MB (ovo ništa ne diraš), particiju koji si izradila od 50GB i opet jedan unallocated space, opet odabereš taj unallocated space, opet kao i u izradi prve particije ideš na NEW, veličninu particije ostaviš kako je ako više ne misliš radit nikakve particije, odabereš APPLY opet. Sada imaš partcije ove: 1. System reserved (veličina 100MB), 2. Ovu od 50GB koju si prvu kreirala, 3. Ovu koju si drugu kreirala. Windows instaliraš na ovu od 50GB (prije nego počneš instalaciju odabereš FORMAT), ovu system reserved NE DIRAŠ, a ova koju si zadnju kreirala ti može biti za spremanje dokumenata, filmova i drugo.

Točno tako, bila je samo ta jedna paricija. I da, vidjela sam da je mogu izbrisati, ali me bilo strah. Jel to znači da ja sad nemam particiju System reserved? Moram čim prije napraviti podjelu particija...

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 15:44 (hurem).
16 godina
hurem kaže...

Točno tako, bila je samo ta jedna paricija. I da, vidjela sam da je mogu izbrisati, ali me bilo strah. Jel to znači da ja sad nemam particiju System reserved? Moram čim prije napraviti podjelu particija...

System Reserved particija ti nije ni bitna. Tu se inače nalaze samo boot fileovi i Recovery folder ,koji su sada na C:\.

Sada ,možeš šrinkati C particiju u Disk Managementu i napraviti još particija na tom disku.

Desni klik na Computer ,idi na Manage i tu na Disk Management.

Označi C i desni klik i Shrink

te sada shrinkaj koliko hoćeš. (u crvenom okviru će ti biti prava veličina C particije u MB nakon shrinkanja)
Klik na Shrink i to je ,više - manje ,to.

Na praznom prostoru (unalocated space) sada napravi jednu (ili više) particija.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.3.2013 16:37 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

Trebao bih instalirati Win 7, sa XP sp3...Isprzio sam mnogo bootabilnih dvd-ova i nemogu pokreniti instalaciju.Naravno u biosu podesio na HDD,,ali ne ide..onda sam odlucio isto napraviti sa usb stickom..koristio sam windows bootabilni tool za instalaciju,imao sam win 7.iso vec na hdd-u. Formatiran je stick i nstaliran win 7.Medjutim opet ista stvar,ne ide instalacija..u biosu sam podesio pokretanje sa Usb-fdd,mada ima jos usb-zip i usb-cd-rom,,tocno neznam sto izabrati..U uputstvo Microsofta ako se koristi taj Windows bootabilni tool da se prilikom restarta za bootanje treba stiskati f11,probao sam dosta puta i na druga dva izbora bootanja za stick...Sve mislim da je ta sedmica neispravna.Ima li netko savjet u vezi usb sticka,sto da postavim u biosu..Maticna Gigabyte P35-DS3P....Mozda sam nesto propustio...molim pomoc. Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina

Možda ti taj ISO nije bootabilan, snimi si ''Untouched'' (likovi) verziju Win 7, snimi ju sa nerom na 4x(nikako većoj) brzini na DVD, u BIOSu podesi Firest boot device (pogledaj u manual ploče) na Optical drive ili kako ti već piše, spremi promjene i mora radit, kad ti pita press any key... stisneš bilo koju tipku i instalacija kreće.

Valentin

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

OK to je na prvoj stranici,hvala..citao sam da se treba u Neri izabrati Image disc burn ili obicno copy data DVD..jer da se treba napraviti bootabilni DVD.

12 godina
protjeran
joka1 kaže...

OK to je na prvoj stranici,hvala..citao sam da se treba u Neri izabrati Image disc burn ili obicno copy data DVD..jer da se treba napraviti bootabilni DVD.

Ne trebaš ništa birati, skineš windows 7 orginal ISO koji već je bootabilan (linkovi u prethodnom postu), otvoriš Nero Burning ROM, ako ti otvori opcije one, klikneš cancel, ideš na file, pa na open, pronađeš ISO od OSa, dvaput klikneš na njega, on otvori novi prozor, odabereš brzinu prženja (4x, ne više) i klikneš BURN.

Očito nešto krivo radiš i nakon snimanja nemaš bootable ISO.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.3.2013 12:37 (Valentin777).
12 godina
neaktivan

Kada instaliram windovs 7 matična ploča i grafička piše da su več instalirane, zvuk radi, može se iči i na internet bez ikakvih dodatno instaliranih programa i ičega drugoga. Nemogu igrati ni jednu igricu jer nejde instalirati matična ploča, a piše da je instalirana. Kompljuter se 3 puta brže uključi nego prije. Neznam ni sam što da radim. Hvala unaprijed na svim odgovorima.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajde napiši smisleni post!

Kakvo instaliranje matične? Možeš instalirati drivere za chipset matične ploče. Skini drivere za grafičku karticu i instaliraj pa onda probaj pokrenut igre.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

to sam več uradiop i koliko god puta to napravi opet sve isto neradi igrica koja je prije par dana radila

16 godina
neaktivan

Jel ti baca kakvu grešku tipa: directX error, no video card installed i slično?

Šta se desi kad klikneš da pokreneš igru?

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

please insert game disc into your drive

piše samo ovo

16 godina
neaktivan
drajo kaže...

please insert game disc into your drive

piše samo ovo

Pa ubaci cd sa igrom osim ako imaš pirate onda ništa od pomoći na ovom forumu.

12 godina
neaktivan

igra je od pirata 

idem potražiti neku igru od koje imam cd

12 godina
neaktivan

ja imam problem jer sam instaliro ponovo windowse 7 ali iz safe mod-a i sad vidim da na c disku(imam samo jednu particiju) da imam sve duplo tj.popunjena mi je disk,widim stari windows old ali ga nemogu izbrisati jer kad krene kaže da trebam tražiti dozvolu od administratora,sad me zanima kako očistiti disk od starih instalacija,nisam radio upgrade već custom,kako to riješiti jer mi se sad neda opet ponovo vršiti instalaciju

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Desni klik na local disc C i odaberi disk cleanup. Označi da ti obriše staru instalaciju i to je to:

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 19:43 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

ja imam problem jer sam instaliro ponovo windowse 7 ali iz safe mod-a i sad vidim da na c disku(imam samo jednu particiju) da imam sve duplo tj.popunjena mi je disk,widim stari windows old ali ga nemogu izbrisati jer kad krene kaže da trebam tražiti dozvolu od administratora,sad me zanima kako očistiti disk od starih instalacija,nisam radio upgrade već custom,kako to riješiti jer mi se sad neda opet ponovo vršiti instalaciju

Ono što spomeneš windows old to je iz verzije 64 bita pa si vjerovatno instalirao 64 bita. Obično je to dio sistemska.

Nenad
12 godina
neaktivan

sad me zanima kako to riješiti,te duplikate mislim da si malo oslobodim prostor na disku?

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dajac59 kaže...

sad me zanima kako to riješiti,te duplikate mislim da si malo oslobodim prostor na disku?

Jesi uopće pročitao moj post?

Nađi ono sa slika i pronađi di ti pišu ostaci prethodne instalacije (bit će ti sigurno par giga) te zatim obriši.

EDIT:

Evo označi kao na slijedećoj slici:

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 20:03 (F1-IVO).
12 godina
neaktivan

kad kliknem desnom tipkol na local c ja nemam tu opciju,ja imam windows 7 a ti imaš windows 8,nemam to da mi pokaže disck cleanup

dajac
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
najbolje je u setupu ići na napredne opcije upravljanja diskovima preformatirati particiju onda nakon instalacije nema te windows old datoteke.
al ak je već tu probaj ju brisat parcijalno, mapu po mapu, ak ne ide, downloadaj si program unlocker, s njim ćeš uspjet obrisat sve..
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice