Instalacija Windows 7 operativnog sustava
- poruka: 2.252
- |
- čitano: 684.796
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Jel mi preporucujete da instaliram Ultimate i da li ce 64-bit raditi na mome kompu?
Jel mi preporucujete da instaliram Ultimate i da li ce 64-bit raditi na mome kompu?
instaliraj onaj za koji imaš licencu...
64-bit će radit, ali nema smisla stavljat kad imaš 2gb radne memorije
instaliraj onaj za koji imaš licencu...
64-bit će radit, ali nema smisla stavljat kad imaš 2gb radne memorije
Ko je rekao da imam licencu?
Ipak cu 32-bit.
Da li ima razlike između Windowsa 7 home premium 64x i ultimate 64x u igrama i programima općenito. Inace aero mi netreba a i sve je adjusted for best preformance.
Da li ima razlike između Windowsa 7 home premium 64x i ultimate 64x u igrama i programima općenito. Inace aero mi netreba a i sve je adjusted for best preformance.
Nema nikakve razlike, inače home premium ima aero.
ovako imam jedan problem, brat je na kompu imo win xp, hdd mu je bio podjeljen u 2. particije, na jednoj OS drugoj njegove stvari. Međutim danas je htio staviti win 7 formatiro je tu particiju i instaliro na nju. Instalacija je prošla uredu no nakon rebota dode do onog screena di pise " press any key ..." i normalno je ako nista ne stisnes da bi se trebo win7 počet pripremat međutim nista! ostane samo na tom screenu. POmoć :D
Instalacija je prošla uredu no nakon rebota dode do onog screena di pise " press any key ..." i normalno je ako nista ne stisnes da bi se trebo win7 počet pripremat međutim nista! ostane samo na tom screenu. POmoć :D
U BIOS-u prebaci hard na prvo mjesto za boot i onda probaj. Ako ni tada ne krene dalje ,definitivno treba napraviti reinstalaciju ,najbolje sa ''Untouched'' verzijom.
Pozdrav Bugovci, trenutno imam Win XP Service Pack 3 i zelio bih ga zamijeniti za Windows 7, imam nekoliko pitanja.
1.Kako da uradim instalaciju sa desktopa jer ne mogu narezati .iso datoteku na dvd?
2.Da li cu morati praviti dodatnu particiju za instalaciju Win 7 jer imam samo jednu (pogledaj sliku)
3. Da li ce mi se svi podaci izbrisati kada uradim format?
4. DA li je uopce moguce napraviti ovakvu instalaciju
5.Sta trebam napraviti da ne bi imao dual boot nego samo Win7 ?
Mozete li mi nesto vise o ovome objasniti ovdje ili ako je moguce na PM
Hvala
Možda ti je ova zadnja opcija i njabolja. Kod nekog zaprži 7-cu na DVD, kad već kažeš da tvoj ne radi, pa onda lijepo pukni fresh instal ( prije toga napravi kopiju podataka koji ti trebaju ) i vozi dalje sa 7-com
Uspješno sam instalirao Windows 7 ultimate 32 bit!
Sve mi je ostalo spremlje a i nie bilo puno nekih podataka, ostalo je u Windows.old
Kako se promijeni boja taskbara? kod mene je ljubicast
EDIT: PROMIJENIO
Pozdrav, kupio sam dns novi hard od frenda, mislim da je cak i polovan danije novi, ali eto u cemu je problem kada idem instaliravat windows 7 normalno on pokrene i kada treba odabrati particiju ja nemam sto odabrat, kaze nesto u vezi drivera da ih nema, sad neznam u cemu je problem jel moze neko sto prije odgovorit
Unaprijed hvala
Pozdrav, kupio sam dns novi hard od frenda, mislim da je cak i polovan danije novi, ali eto u cemu je problem kada idem instaliravat windows 7 normalno on pokrene i kada treba odabrati particiju ja nemam sto odabrat, kaze nesto u vezi drivera da ih nema, sad neznam u cemu je problem jel moze neko sto prije odgovorit
Unaprijed hvala
-win7 instalacija ti je dala odgovor, daj driver.
Suprotno (vjerskom) vjerovanju, da OS koristi hardware po duhu svetom, driver je ipak potreban. Ako je nova ploča (zapravo chipset-kontroler) tad je manja šansa da je driver već integriran u OS, pa ga moraš dodatno dati, jer bez tog nema HDDa.
-drugo rješenje ovisi o MBO-BIOSu, opcijama za SATA mod, u Compatability-IDE (generička emulacija starog kontrolera) modu nisu potrebni driveri (radi i XP), dok AHCI-RAID.. isključivo ako OS ima drivere.
-driver pronađeš na str. proizvođača MBO ili CDu koji si dobio uz MBO. Potreban je tzv, DOS-F6 driver (txt mode, običan ini-info), može na USB disku, dok je XP isključivo na disketi (floppy).
.. i napomena, ima korisnika koji skinu driver i kažu evo skinuo sam ga.. treba ga instalirati, ako je zapakiran npr ZIPom, treba ga raspakirati (ne samo snimiti na USB..)... da bi install OSa mogao nešto s tim.
-treće rješenje je slipstremanje drivera u instalaciju (CD-DVD)...
imam lenovo g570 instalirani su win7 ultimate htio bi ih reinstalirat i napravit drugacije particije nego su sada ali nece pokrenut samu instalaciju windowsa sve je podeseno u biosu kako treba prilikom pokretanja tj startanja boota ne pojavljuje se instalacijski prozor
prilikom paljenja racunala sa win7 cd u dvd romu stisnem space pojavi se prozor sa windows boot manager pise chose operating system to start or pres tab to select tool ispod je windows7 a skroz na dnu tools windows memory diagnostic
u sredini je napomena to specify an advanced option for this choice press f8 kada stisnem f8 pise redom repair your computer , safe mode, safe mode with networking , safe mode with comand prompt , enable boot logging , enable low-resolution video , last known good configuration , directory services restore mode , debugging mode, disable automatic restart on system failure , disable driver signature enforcement , start windows normaly
nigdje same opcije za instal win molim pomoc hvala
.. ali nece pokrenut samu instalaciju windowsa sve je podeseno u biosu kako treba prilikom pokretanja tj startanja boota ne pojavljuje se instalacijski prozor
..
-nije podešen BIOS ili je neispravan medij-player..
- quickboot meni je obično F7-8-9-10-11-12 (ili neka druga tipka). Tad si 'najsigurniji' jer BIOS ili sam notebook mogu imati svakakve opcije koje se ne mogu napamet odgovoriti.. -čitaj upute, tamo piše.
npr novi lenovo modeli imaju posebnu tipku za paljenje i ulazak u BIOS, drugi problem je što se ovisno o postavkama računalo možda ne gasi-ne reboota od nule itd..
jel mi može itko pomoć
pokušavam staviti first device boot ali nemrem ući u bios mode
imam hp 650
Pritišći escape kad upališ laptop.
Starting Setup Utility
▲ Turn on or restart the computer. While the “Press the ESC key for Startup Menu” message is
displayed in the lower-left corner of the screen, press ESC. When the Startup Menu is displayed,
press F10.
-na HPu su godinama iste tipke, F10 - ulaz u BIOS, F9 - quick boot meni, Esc - izbor/meni na kojem se vide sve te tipke.. RTFM.
-svejedno je dali u BIOSu podesiš ili koristiš F9, ali F9 je samo za taj boot, možda je bolje postaviti (pravi) redosljed CD-HDD u BIOSu tako da je kasnije u slučaju potrebe dovoljno ubaciti CD i rebootati..
-u slučaju UEFIja, potrebno je omogućiti legacy boot = isključiti secure boot.
Instalirala sam Windovse 7 Ultimate na novi laptop Toshiba L850-1EZ. Zašto nemam pod Connect to the Internet mogućnost wireless? Piše: Windows did not detect any networing hardware i kad kliknem na show connection pojavi se samo Broadband i Dial-up.
Pa skini drivere sa stranice proizvođača i instaliraj.
EDIT: Evo stranice, samo biraš svoj laptop i OS i pronađeš WLAN driver.
http://www.toshibamea.com/downloaddrivers.aspx?PageID=23
Samo pripazi jel OS x32 ili x64.
Hvala. Kod instalacije jel trebam mjenjati mjesto instaliranja? snimio ga je u folder temp, ali opet nista od wirelessa.
Hvala. Kod instalacije jel trebam mjenjati mjesto instaliranja? snimio ga je u folder temp, ali opet nista od wirelessa.
Ne moraš mjenjati. Kada instaliraš resetiraj PC.
Ili napravi update i sam bi trebo instalirati.
Ako si skinio driver on je zazipan i moraš ga odzipat i nakraju nađeš setup i instaliraš i to je to.
koliko se meni cini lijepo ga je instaliralo, ali ne radi :( mozda sam uzela krivi drive? zapravo nije mi jasno koji drive pod intel uzeti: https://aps.toshiba-tro.de/wlan/?page=downloads
uzela sam zadnji, imam win7, x64, intel inside core i5.
koliko se meni cini lijepo ga je instaliralo, ali ne radi :( mozda sam uzela krivi drive? zapravo nije mi jasno koji drive pod intel uzeti: https://aps.toshiba-tro.de/wlan/?page=downloads
uzela sam zadnji, imam win7, x64, intel inside core i5.
Idi na device manager ako je tam žuti uskličnik, klikni na njega za update on će nać drivera na netu. A isto tako pogledaj Tipke sa onim FN + slika wirelles jer stime uključuješ i isključuješ.
nemam net na tom laptopu :(
sad vidim da mi je pored ikonice laptopa taj žuti uskličnik pa tko zna što mu sve još fali...
sad vidim da mi je pored ikonice laptopa taj žuti uskličnik pa tko zna što mu sve još fali...
Pogledaj ispod laptopa piše ti koji je vendore wirelles. npr atheros, jer postoji više njih.
Evo ovako , skinuo sam verziju W7 na ovoj stranici:
http://www.w7forums.com/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads-t12325.html
ovaj pod imenom "Windows 7 Professional x64 English"
I kad pokrenem instalaciju samo mi ovo izbaci :
http://zaslike.com/files/ltbzz5ssou3kofgqiogt.png
Konfiguracija : http://upload.slike.com/?v=sOQAU.png
U cemu je problem ?