Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.796
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Cobra33 kaže... "radi boljeg rada nanovo instaliram Win7 koje imam legalne. Znači tu ne bi trebalo biti problema."
{#}
Svi su ti poslije dali točne i dobre savjete, ali se nitko nije dotakao ove citirane izjave.
U kom smislu imaš legalne Windowse ?????
Ako si ih kupio uz računalo, i platio oko 1.500 Kn onda si "imao" legalne OEM Windowse (znači imaš markicu na kućištu sa serijskim brojem i origigi CD - ako nemaš, zavaljali su te). A pravila za OEM operativni sustav kaže.....po starom (do ove godine) pravilu ako si promijenio više od 3 komponente, umrli su ti i Windowsi i trebaš kupiti nove. Od ljeta 2012 još rigoroznije....ako samo mijenjaš matičnu ploču...s njom odoše i Windowsi i treba kupiti nove. Jedino ako si kupio retail Windowse koji su duplo skuplji ...oko 3.000 Kn onda imaš pravo prenositi s pokvarenog na novo računalo koliko želiš puta i ta licenca je doživotna.
Iz iskustva...to se rijetko kupuje. Npr.......servis koji ima nekakovu dijagnostičku skupu opremu proizvedenu prije 7-8 godina i zadnja platforma na kojoj je proizvođač davao podršku je WIN XP. Kako znaju da će za vrijeme trajanja uređaja od 15-20 godina morati promijeniti recimo 4-5 laptopa zbog dotrajalosti i da neće moći kupiti više XP, a da im skupa oprema od nekoliko tisuća Eura ne postane neupotrebljiva a ispravna - onda se odluče kupiti retail Windowse.
Ako misliš, tko će to kod kuće kontrolirati......neće nitko - u pravu si, ali kada budeš instalirao WIN opet s istim brojem i kada kažeš da online izvrše aktivaciju ...otpušit će te i reći da je broj već iskorišten i da zoveš Microsoft Hrvatska na 0800-300-300 i njima objasniš zašto želiš ponovno koristiti već korišteni serial....................
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 13:55 (Drapet).
13 godina
neaktivan

Jel mi preporucujete da instaliram Ultimate i da li ce 64-bit raditi na mome kompu?

Love is in the air :)
15 godina
moderator
ajdin99 kaže...

Jel mi preporucujete da instaliram Ultimate i da li ce 64-bit raditi na mome kompu?

instaliraj onaj za koji imaš licencu...

64-bit će radit, ali nema smisla stavljat kad imaš 2gb radne memorije

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
ajdin99 kaže...

instaliraj onaj za koji imaš licencu...

64-bit će radit, ali nema smisla stavljat kad imaš 2gb radne memorije

Ko je rekao da imam licencu? {#}

Ipak cu 32-bit.

16 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Da li ima razlike između Windowsa 7 home premium 64x i ultimate 64x u igrama i programima općenito. Inace aero mi netreba a i sve je adjusted for best preformance.

0 0 hvala 0
14 godina
zeroname kaže...

Da li ima razlike između Windowsa 7 home premium 64x i ultimate 64x u igrama i programima općenito. Inace aero mi netreba a i sve je adjusted for best preformance.

Nema nikakve razlike, inače home premium ima aero.

Valentin
14 godina
neaktivan

ovako imam jedan problem, brat je na kompu imo win xp, hdd mu je bio podjeljen u 2. particije, na jednoj OS drugoj njegove stvari. Međutim danas je htio staviti win 7 formatiro je tu particiju i instaliro na nju. Instalacija je prošla uredu no nakon rebota dode do onog screena di pise " press any key ..." i normalno je ako nista ne stisnes da bi se  trebo win7 počet  pripremat međutim nista!  ostane samo na tom screenu. POmoć :D

0 0 hvala 0
16 godina
Castel kaže...

Instalacija je prošla uredu no nakon rebota dode do onog screena di pise " press any key ..." i normalno je ako nista ne stisnes da bi se  trebo win7 počet  pripremat međutim nista!  ostane samo na tom screenu. POmoć :D

U BIOS-u prebaci hard na prvo mjesto za boot i onda probaj. Ako ni tada ne krene dalje ,definitivno treba napraviti reinstalaciju ,najbolje sa ''Untouched'' verzijom.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan

Pozdrav Bugovci, trenutno imam Win XP Service Pack 3 i zelio bih ga zamijeniti za Windows 7, imam nekoliko pitanja.

1.Kako da uradim instalaciju sa desktopa jer ne mogu narezati .iso datoteku na dvd?

2.Da li cu morati praviti dodatnu particiju za instalaciju Win 7 jer imam samo jednu (pogledaj sliku)

3. Da li ce mi se svi podaci izbrisati kada uradim format?

4. DA li je uopce moguce napraviti ovakvu instalaciju

5.Sta trebam napraviti da ne bi imao dual boot nego samo Win7 ?

Mozete li mi nesto vise o ovome objasniti ovdje ili ako je moguce na PM

Hvala{#}

SLIKA

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.1.2013 18:33 (ajdin99).
15 godina
neaktivan

Možda ti je ova zadnja opcija i njabolja. Kod nekog zaprži 7-cu na DVD,  kad već kažeš da tvoj ne radi, pa onda lijepo pukni fresh instal ( prije toga napravi kopiju podataka koji ti trebaju ) i vozi dalje sa 7-com

Spija
13 godina
neaktivan

Uspješno sam instalirao Windows 7 ultimate 32 bit!

Sve mi je ostalo spremlje a i nie bilo puno nekih podataka, ostalo je u Windows.old

Kako se promijeni boja taskbara? kod mene je ljubicast

EDIT: PROMIJENIO

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.1.2013 9:47 (ajdin99).
12 godina
neaktivan

Pozdrav, kupio sam dns novi hard od frenda, mislim da je cak i polovan danije novi, ali eto u cemu je problem kada idem instaliravat windows 7 normalno on pokrene i kada treba odabrati particiju ja nemam sto odabrat, kaze nesto u vezi drivera da ih nema, sad neznam u cemu je problem jel moze neko sto prije odgovorit
Unaprijed hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
YoYo4 kaže...

Pozdrav, kupio sam dns novi hard od frenda, mislim da je cak i polovan danije novi, ali eto u cemu je problem kada idem instaliravat windows 7 normalno on pokrene i kada treba odabrati particiju ja nemam sto odabrat, kaze nesto u vezi drivera da ih nema, sad neznam u cemu je problem jel moze neko sto prije odgovorit
Unaprijed hvala 

-win7 instalacija ti je dala odgovor, daj driver.

Suprotno (vjerskom) vjerovanju, da OS koristi hardware po duhu svetom, driver je ipak potreban. Ako je nova ploča (zapravo chipset-kontroler) tad je manja šansa da je driver već integriran u OS, pa ga moraš dodatno dati, jer bez tog nema HDDa.

-drugo rješenje ovisi o MBO-BIOSu, opcijama za SATA mod, u Compatability-IDE (generička emulacija starog kontrolera) modu nisu potrebni driveri (radi i XP), dok AHCI-RAID.. isključivo ako OS ima drivere.

-driver pronađeš na str. proizvođača MBO ili CDu koji si dobio uz MBO. Potreban je tzv, DOS-F6 driver (txt mode, običan ini-info), može na USB disku, dok je XP isključivo na disketi (floppy).

.. i napomena, ima korisnika koji skinu driver i kažu evo skinuo sam ga.. treba ga instalirati, ako je zapakiran npr ZIPom, treba ga raspakirati (ne samo snimiti na USB..)... da bi install OSa mogao nešto s tim.

-treće rješenje je slipstremanje drivera u instalaciju (CD-DVD)...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.1.2013 19:18 (ihush).
12 godina
neaktivan

imam lenovo g570 instalirani su win7 ultimate htio bi ih reinstalirat i napravit drugacije particije nego su sada ali nece pokrenut samu instalaciju windowsa sve je podeseno u biosu kako treba prilikom pokretanja tj startanja boota ne pojavljuje se instalacijski prozor

prilikom paljenja racunala sa win7 cd u dvd romu stisnem space pojavi se prozor sa windows boot manager pise  chose operating system to start or pres tab to select tool  ispod je windows7 a skroz na dnu tools windows memory diagnostic

u sredini je napomena  to specify an advanced option for this choice press f8 kada stisnem f8 pise redom  repair your computer , safe mode, safe mode with networking , safe mode with comand prompt , enable boot logging , enable low-resolution video , last known good configuration , directory services restore mode , debugging mode, disable automatic restart on system failure , disable driver signature enforcement , start windows normaly 

nigdje same opcije za instal win molim pomoc hvala

0 0 hvala 0
16 godina
hrvatskalegija kaže...

.. ali nece pokrenut samu instalaciju windowsa sve je podeseno u biosu kako treba prilikom pokretanja tj startanja boota ne pojavljuje se instalacijski prozor

.. 

-nije podešen BIOS ili je neispravan medij-player..

- quickboot meni je obično F7-8-9-10-11-12 (ili neka druga tipka). Tad si 'najsigurniji' jer BIOS ili sam notebook mogu imati svakakve opcije koje se ne mogu napamet odgovoriti.. -čitaj upute, tamo piše.

npr novi lenovo modeli imaju posebnu tipku za paljenje i ulazak u BIOS, drugi problem je što se ovisno o postavkama računalo možda ne gasi-ne reboota od nule itd..

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 12:44 (ihush).
13 godina
neaktivan

jel mi može itko pomoć

pokušavam staviti first device boot  ali nemrem ući u bios mode

imam hp 650

0 0 hvala 0
15 godina

Pritišći escape kad upališ laptop.

14 godina
Evo iz manuala:

Starting Setup Utility
▲ Turn on or restart the computer. While the “Press the ESC key for Startup Menu” message is
displayed in the lower-left corner of the screen, press ESC. When the Startup Menu is displayed,
press F10.

Valentin
16 godina

-na HPu su godinama iste tipke, F10 - ulaz u BIOS, F9 - quick boot meni, Esc - izbor/meni na kojem se vide sve te tipke.. RTFM.

-svejedno je dali u BIOSu podesiš ili koristiš F9, ali F9 je samo za taj boot, možda je bolje postaviti (pravi) redosljed CD-HDD u BIOSu tako da je kasnije u slučaju potrebe dovoljno ubaciti CD i  rebootati..

-u slučaju UEFIja, potrebno je omogućiti legacy boot = isključiti secure boot.

12 godina
neaktivan

Instalirala sam Windovse 7 Ultimate na novi laptop Toshiba L850-1EZ. Zašto nemam pod Connect to the Internet mogućnost wireless? Piše: Windows did not detect any networing hardware i kad kliknem na show connection pojavi se samo Broadband i Dial-up.

0 0 hvala 0
14 godina

Pa skini drivere sa stranice proizvođača i instaliraj.

EDIT: Evo stranice, samo biraš svoj laptop i OS i pronađeš WLAN driver.

http://www.toshibamea.com/downloaddrivers.aspx?PageID=23

Samo pripazi jel OS x32 ili x64.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 8:41 (Valentin17).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala. Kod instalacije jel trebam mjenjati mjesto instaliranja? snimio ga je u folder temp, ali opet nista od wirelessa.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hurem kaže...

Hvala. Kod instalacije jel trebam mjenjati mjesto instaliranja? snimio ga je u folder temp, ali opet nista od wirelessa.

Ne moraš mjenjati. Kada instaliraš resetiraj PC.
Ili napravi update i sam bi trebo instalirati.  

15 godina
neaktivan
hurem kaže...

Ako si skinio driver on je zazipan i moraš ga odzipat i nakraju nađeš setup i instaliraš i to je to. 

Nenad
12 godina
neaktivan

koliko se meni cini lijepo ga je instaliralo, ali ne radi :( mozda sam uzela krivi drive? zapravo nije mi jasno koji drive pod intel uzeti: https://aps.toshiba-tro.de/wlan/?page=downloads 

uzela sam zadnji, imam win7, x64, intel inside core i5.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hurem kaže...

koliko se meni cini lijepo ga je instaliralo, ali ne radi :( mozda sam uzela krivi drive? zapravo nije mi jasno koji drive pod intel uzeti: https://aps.toshiba-tro.de/wlan/?page=downloads 

uzela sam zadnji, imam win7, x64, intel inside core i5.

Idi na device manager ako je tam žuti uskličnik, klikni na njega za update on će nać drivera na netu.  A isto tako pogledaj Tipke sa onim FN + slika wirelles jer stime uključuješ i isključuješ.

Nenad
12 godina
neaktivan

nemam net na tom laptopu :(

12 godina
neaktivan

sad vidim da mi je pored ikonice laptopa taj žuti uskličnik pa tko zna što mu sve još fali...

15 godina
neaktivan
hurem kaže...

sad vidim da mi je pored ikonice laptopa taj žuti uskličnik pa tko zna što mu sve još fali...

Pogledaj ispod laptopa piše ti koji je vendore wirelles. npr atheros, jer postoji više njih.

Nenad
12 godina
neaktivan

Evo ovako , skinuo sam verziju W7 na ovoj stranici:
http://www.w7forums.com/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads-t12325.html

ovaj pod imenom "Windows 7 Professional x64 English"

I kad pokrenem instalaciju samo mi ovo izbaci :
http://zaslike.com/files/ltbzz5ssou3kofgqiogt.png

Konfiguracija : http://upload.slike.com/?v=sOQAU.png

U cemu je problem ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 15:03 (zeejuvee).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice