Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.817
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Hardwhelper!!! kaže...
skylore kaže...

pozz ljudi..imam laptop sa linuxom a želio bi win 7 stavit na njega...dali je postupak isti kao i da idem nanovo inst windowse ili je neš drugačiji????

Bitna razlika u tvojoj situaciji je u tome da iz Windows-ovg alata za particioniranje nećeš vidjeti Linux particije stoga ..

-netočno. Particije su vidljive (nisu logički diskovi zbog nepodržanog FSa). Bootaj s installom i obriši, kreiraj nove. ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Pozdrav,

di mogu skinit windows 7 home premium - ne "krekirani" već obični pošto imam serijski kod ispod laptopa koji bi upisa prilikom instalacije

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oces li 32 bitni ili 64 bitni?

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
joze kaže...

di mogu skinit windows 7 home premium - ne "krekirani" već obični pošto imam serijski kod ispod laptopa koji bi upisa prilikom instalacije

Evo ti:

http://www.w7forums.com/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads-t12325.html sve je legalno, nije piratluk..

De gustibus non est disputandum.
16 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Oces li 32 bitni ili 64 bitni?

64, mario mislim da je to to  

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 12:44 (joze).
14 godina

Znaci ovaj vikend su mi se pojavili neki problemi s kompjuterom i nakupilo se puno smeca pa sam odlucio reinstallirat windowse. Medutim kada sam ih reinstallirao dobio sam 32bitnu verziju. Reinstallirao sam ih pomocu windows recovery cd-a. Windowsi su orginal. Moze neka pomoc kako da dobijem 64bitnu verziju? Sada sam malo prije opet pkusao napravit reinstall al mi je particija c ostala puna i nakon prvog reinstalla, to jest programi su i dalje na disku ali ih nemogu pokretat. Stvarno molim pomoc!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Znaci ovaj vikend su mi se pojavili neki problemi s kompjuterom i nakupilo se puno smeca pa sam odlucio reinstallirat windowse. Medutim kada sam ih reinstallirao dobio sam 32bitnu verziju. Reinstallirao sam ih pomocu windows recovery cd-a. Windowsi su orginal. Moze neka pomoc kako da dobijem 64bitnu verziju? Sada sam malo prije opet pkusao napravit reinstall al mi je particija c ostala puna i nakon prvog reinstalla, to jest programi su i dalje na disku ali ih nemogu pokretat. Stvarno molim pomoc!!

Što se patiš digni na novo windowse to i ako popraviš opet če ti se dešavati slicne stvari

15 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Trebaš na novo instalirat ali ovaj put da paziš dali je windows 7 64bitnu. x86 je 32 bitna, a kod x64 je 64 bitna pa mislim da si krivo instalirao 32bitnu. jer nisi pazio na što piše sa DVD-a.

Nenad
14 godina
Znaci kad idem reinstalirat trebam odabrat x64 a ne x86 i to cr rijesit problem? A sta s ovim datotekama?
12 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Znaci kad idem reinstalirat trebam odabrat x64 a ne x86 i to cr rijesit problem? A sta s ovim datotekama?

Najbolje ih prebaci sve na jednu particiju i kad budeš formatirao comp tu particiju nemoj brisati ili spremi na USB stick svejedno, da i kad budeš naravno instalirao pazi šta češ odabrati

14 godina
Ma ja bi najrade izbriso sve te datoteke postp bisu bitne vec je medu njima i puno smeca, a onda bi one bitne ponovno instalirao i to je to.
14 godina
neaktivan

Bok,

trebam pomoć oko instalacije Windowsa...

Kupujem laptop koji u sebi ima Linux. Kako se prije nisam susretao sa time, moje pitanje glasi:

Kako instalirati Windows 7, koji imam na DVD-u, preko Linuxa?

Hvala unaprijed na odgovorima...

0 0 hvala 0
14 godina
Odes u bios te stavis da se boota preko cd roma te slijedis upute, i onda kada zavrsis s instalom opet odes u bios te stavis da boota s harda na koji si instalirao windowse.
14 godina
neaktivan

Ali čitao sam da nejde baš tako jednostavno nego da se prvo moraju Linuxi kompletno izbrisati... ali nisam do kraja shvatio proces pa pitam ovdje...

0 0 hvala 0
14 godina
Kada ides na instalaciju s cd-a i pita te na koji disk( particiju) zelis instalirat, tamo imas opciju da formatiras disk i to ni trebalo pocistit linux
16 godina
Torlakidis kaže...

Ali čitao sam da nejde baš tako jednostavno nego da se prvo moraju Linuxi kompletno izbrisati... ali nisam do kraja shvatio proces pa pitam ovdje...

Imaš na prvoj strani tutorijal ,čitaj .....

Pokreni instalaciju sa dvd-a (ili usb-a) ,idi na Custom (advanced) - to je donja opcija ,IZBRIŠI SVE PARTICIJE NA DISKU (to je najbitnije ako je na hdd-u već instaliran Linux) i kreiraj nove.

Za sistem ti je dovoljno 80 gb ,ostale particije kako hoćeš ,možeš ih kreirati i kasnije iz Windowsa.

Thats it .....

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina

Pitanjce.

Planiram reinstalirati Windowse zbog BSOD problema pa me nešto zanima.

Imam 2 particije tj. C i D local disk. Na C-u su mi nekakvi sitni programi koje mi nije problem ponovno skinut i naravno, windows. Na D-u su mi sve skinute i instalirane igre i datoteke.

E sad, mogu li ja samo formatirati C disk i reinstalirati Windows ,a ovaj D ostaviti ovako? Hoće li biti ikakvih problema i hoće li igre raditi jer se ipak neke sitnice instaliraju na C disku (save game fileovi i slično)

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dv14 kaže...

E sad, mogu li ja samo formatirati C disk i reinstalirati Windows ,a ovaj D ostaviti ovako? Hoće li biti ikakvih problema i hoće li igre raditi jer se ipak neke sitnice instaliraju na C disku (save game fileovi i slično)

Naravno da možeš i naravno ,D ne moraš dirati. Saveove premjesti i sačuvaj na D particiji ,lako ih je kasnije samo vratiti na isto mjesto gdje su bili.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
dv14 kaže...

..

Planiram reinstalirati Windowse zbog BSOD ..

-nema reinstalla (da ima naslijedio bi sve postavke i programi bi radili, ali bi vjerojatno nalslijedio i probleme..), osim ako si na vrijeme napravio image backup.

-clean install:

- znači da brišeš windows particiju (format) i instaliraš čiste windowse, sve programe moraš ponovo instlairati.

- Podatci mogu ostati na drugoj particiji (ako i nju 'slučajno ne obrišeš).

- Igre koje imaš na drugoj particiji, samo instlairaj na jednak način, (D: disk?) i neće biti problema sa savegameovima dok onaj windowsov folder za save game možeš prije iskopirati na sigurno i kasnije vratiti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

Zna netko zašto prilikom instalacije stalno moram odabrati "Low resolution video" inače mi se samo prikaže crn ekran sa 2 bijele crte?

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel mogu kod frenda instalirat na svoj hard i onda ubacit svoj ahrd u komp. Jel će radit winsi onda ?

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hoce.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
Tommy_123 kaže...

Jel mogu kod frenda instalirat na svoj hard i onda ubacit svoj ahrd u komp. Jel će radit winsi onda ?

Neće ti radit. Winsi odmah instaliraju nekakve drivere i naravno kad prebaciš u PC s drugačijim hardware-om neće radit

15 godina
neaktivan

Svaki win koji stavim bootam i samo mi se miš pokaže. Neće dić setup da ga yebeš. Mislim da je problem u drajvu. Od frenda ću uzet usb dvd drajv pa ću vidjet :/

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Tommy_123 kaže...

Svaki win koji stavim bootam i samo mi se miš pokaže. Neće dić setup da ga yebeš. Mislim da je problem u drajvu. Od frenda ću uzet usb dvd drajv pa ću vidjet :/

Jesi probao s usb-a?

Ako ćeš koristiti win 7 USB/DVD Download tool windowsi koje misliš stavit na usb moraju biti bez ikakvih jogurta, znači original s microsoftove stranice.

15 godina
neaktivan

Ma mislim prikopčat CD drajv preko usb-a koji frend ima i u njega roknut yogurt w7.

Preko oovog.

ELS BLAUGRANES <3
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.10.2012 14:07 (Tommy_123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pokušao i sa cd usb drajvom i isti problem. 

Već par dana pokušava instalirati novi Windows (Windows 7) i winsi se bootaju normalno i prođe logo windowsa sustava Windows i dolazi do plave slike i onda bi se trebao setup pojavit ali ništa. Samo stoji i stoji. U stvari, ja sam imao problema s instaliranjem Windows 7, onaj error code 5 pa sam pronašao fix i uspio instalirati OS. Neželi se ni na W7 niti na visti pojavit setup. Pokušao sam ukloniti i zamijeniti kablove, ali to nije pomoglo. Fakat više neznam kaj da napravim :/

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

Pokušao i sa cd usb drajvom i isti problem. 

Već par dana pokušava instalirati novi Windows (Windows 7) i winsi se bootaju normalno i prođe logo windowsa sustava Windows i dolazi do plave slike i onda bi se trebao setup pojavit ali ništa. Samo stoji i stoji. U stvari, ja sam imao problema s instaliranjem Windows 7, onaj error code 5 pa sam pronašao fix i uspio instalirati OS. Neželi se ni na W7 niti na visti pojavit setup. Pokušao sam ukloniti i zamijeniti kablove, ali to nije pomoglo. Fakat više neznam kaj da napravim :/

Koja je matična ??

15 godina
neaktivan

Riješeno ;)

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

poz .. imam problem kad palim racunar pocinje sa dizanjem sistema i onda pocne da pišti (takav zvuk) i u trenutku kad bi trebao biti upaljen samo je crn monitor i to mi se desava par puta, znaci svaki put kad palim comp restartujem ga par puta da bi se upalio ( i uvjek kad zadnji put restartujem imam neke opcije i jakliknem starting normal windows tako nekako) kako mogu ovo rijesti da ne restartujem comp po 3, 4 puta prilikom svakog paljenja..????? .hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice