Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 684.872
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
12 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Pozdrav,znaci ovako imam friško kupljen komp i sad bih na njega instalirao windows 7 64-bit.Imam jedan hdd od 500gb kakve bi trebale biti particije: 50 gb na c disku i 450 gb na d.Ako ne molio bih pomoc.Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Za sistem ti je to dovoljno, na drugu particiju instaliraš sve ostalo..

De gustibus non est disputandum.
15 godina
neaktivan

Uglavnom imam instaliran http://www.unawave.de/windows-7-tipps/code5-error.html?lang=EN pomoću ovog zato što mi je stalno bacao error code 5 kad sam bootal. Skinuo sam 7600 verziju i kad bootam winsi se dignu normalno ali neželi mipokrenut setup. Samo stoji i to je to :/ ?

EDIT: Ovo bi mi se trealo pokazat al ništa ?

ELS BLAUGRANES <3
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 19:42 (Tommy_123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tommy_123 kaže...

Uglavnom imam instaliran http://www.unawave.de/windows-7-tipps/code5-error.html?lang=EN pomoću ovog zato što mi je stalno bacao error code 5 kad sam bootal. Skinuo sam 7600 verziju i kad bootam winsi se dignu normalno ali neželi mipokrenut setup. Samo stoji i to je to :/ ?

EDIT: Ovo bi mi se trealo pokazat al ništa ?

Skini 7601 verziju ,sa integriranim SP1 odavde.

Kada ideš pržiti ,brzina ne smije biti veća od 4X i idi na opciju Write image file to disc.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan

Sve napravio kako si rekao i ponovo neće. Win8 mi najnormalnije oće instalirat a an W7 nema setup-a opće. Dođe do "starting windows" i onda se pojavi screen i nema setupa ?

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tommy_123 kaže...

Sve napravio kako si rekao i ponovo neće. Win8 mi najnormalnije oće instalirat a an W7 nema setup-a opće. Dođe do "starting windows" i onda se pojavi screen i nema setupa ?

A da probaš instalirati sa usb-a ,pošto ti nešto očito nije u redu s optičkim uređajem?

Ako imaš usb od 4 GB ,skini Windows 7 USB DVD Download Tool ,instaliraj ga i s njim napravi bootabilni usb i probaj onda instalirati.

Naravno ,uvjet je da imaš na PC-u mogućnost boota s usb-a.

Ako nemaš ,tu je Plop boot manager ili također ,EasyBCD

,koji također ima mogućnost dodavanja te mogućnosti na računala koja to ne podržavaju (pod Add new entry - Install PloP).

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.9.2012 0:55 (kizo2703).
13 godina
neaktivan

Ovako, radio sam nove windowse na kompu, i trenutno nemam DVD čitač pa sam pokušao uraditi windowse preko bootabilnog USB-a, no međutim svaki puta kad pokrenem instalaciju javi se neka greška. Kasnije sam pokušao isto to uraditi samo s eksternog harda, ali opet isto. 

Na kraju sam instalirao partition manager, napravio si novu particiju 60GB i na nju instalirao windows. Kad sam to sve završio, nakon instalacije drivera i svega, otišao sam i formatirao tu particiju na kojoj je bio stari windows instaliran, restartirao sam komp, i kad mi se pali, tj boota još uvijek imam da izaberem koji windows ću bootati, windows 7 (novi) ili windows 7 (stari). Kako da se riješim toga? Kako on uopće pokazuje da imaju 2 windowsa instalirana ako sam formatirao tu particiju na kojoj je bio instaliran starin windows?  

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne znam da li je na W7 isto, ali na XP-u ima u c:/ file boot.ini, i otvorim ga preko notepada i izbrisem jedan, tako je i u mene bilo, samo sto je u mene XP...

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

start > run > msconfig > boot > i tu staviš default os, a drugog izbriseš ili možeš s programom EasyBCD

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Zna li možda netko riješenje za moj problem. 

Nikako ne mogu instalirati ažuriranje koje mi je ponudio windows 7.

Radi se o ovome:  "Sigurnosno ažuriranje za Microsoft Visual C++ 2008 Service Pack 1 u obliku paketa za slobodnu distribuciju (KB2538243)"

Kad god kliknem na Instaliraj ažuriranje ovo mi se pojavi : http://i.imgur.com/dsqHK.png

Bio bih jako zahvalan ako mi možete pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mene zanima hoce li meni raditi windows 7 iman 896 mb rama ,,amd athlon 64 x2 dual core proesor 420+ 2.19 ghz ,ati radeon x 1200 series ?
ante

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BiTa kaže...
mene zanima hoce li meni raditi windows 7 iman 896 mb rama ,,amd athlon 64 x2 dual core proesor 420+ 2.19 ghz ,ati radeon x 1200 series ?

Windows 7 traži minimalno 1GB rama.

16 godina
BiTa kaže...

Hoće ,ali ne baš pretjerano brzo i naravno ,zaboravi na  Aero s tom grafičkom.

Treba ti još 1 gb rama ,onda razmišljaj o Sedmici.

Major950 kaže...

Je ,ali radi Sedmica i na 512 mb rama i Pentiumu III na 800 Mhz. Druga je priča kako to radi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 23:50 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
BiTa kaže...

Za identičnu konfiguraciju isto pitanje postao je korisnik "razorxxxx" na 3. stranici ovog foruma i teme.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 23:00 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan

Imam DreamSpark Premium accuont i preko njega mogu legalno skidati hrpu Microsoftovog softvera.Na jedan komp sam već instalirao Windows 7 64bit i dobio ključ za njega. Želio bih si sada staviti sedmicu 64biti na laptop ali mi ne daju novi key. Mogu si skinuti i Windows 8 , ali ostao bih na sedmici pa me zanima mogu li ključ od osmice iskoristiti i za licenciranje sedmice. Ili npr. ključ koji dobivam uz sedmicu 32bit iskoristiti za instalaciju 64bitne verzije?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 22:16 (Peruneph).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

decki imam problem,zelim srusiti sistem na laptopu(nakupilo se dosta stvari i ne svidja mi se starter)zelim staviti ultimate 32 bit.,ubacim normalno cd,klinkne space i otvori mi se ovo na slikama,nije ono normalno da instaliram zna li nekako kako normanlo instalirati?

to me danas citav dan mučiiii :(

tu ima na klinknem F8 i onda se pojavi to na drugoj slici. tu ima na klinknem F8 i onda se pojavi to na drugoj slici.
to se jos pojavi. to se jos pojavi.
Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tpg kaže...

decki imam problem,zelim srusiti sistem na laptopu(nakupilo se dosta stvari i ne svidja mi se starter)zelim staviti ultimate 32 bit.,ubacim normalno cd,klinkne space i otvori mi se ovo na slikama,nije ono normalno da instaliram zna li nekako kako normanlo instalirati?

Po slikama, uopce ti ne boot-a sistem sa CD-a(DVD-a)

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 22:50 (Haker_x).
15 godina
Haker_x kaže...
tpg kaže...

zasto mi se onda pojavi to,kad klikam space ili bilo koju tipku znaci da ocitava dvd?kuzis me?

15 godina
neaktivan
tpg kaže...
Haker_x kaže...

zasto mi se onda pojavi to,kad klikam space ili bilo koju tipku znaci da ocitava dvd?kuzis me?

Vjeruj da ti ne boot-a, to ti isto moze izbaciti iako nemas ubacen CD... mozda si pritiskao pogresnu funkcionalnu tipku, udji u bios i vidi da li ti je opticki uredjej No 1 prioritet

15 godina

Jesi namjestio u biosu da ti boota s cd-a? I piše li ti press any key to boot from cd/dvd kad se pali laptop?

15 godina

Hvala decki,rijesio sam,stavio sam da bota prvo cd/dvd sad radi upravo sam formatio i dizem novi sistem.

hvala jos jednom na brzim odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
BiTa kaže...

Hoće ,ali ne baš pretjerano brzo i naravno ,zaboravi na  Aero s tom grafičkom.

Treba ti još 1 gb rama ,onda razmišljaj o Sedmici.

Major950 kaže...

Je ,ali radi Sedmica i na 512 mb rama i Pentiumu III na 800 Mhz. Druga je priča je priča kako to radi. 

-radi, može se, čak na 96MB demonstrirana instalacija 7mice.. (minimum za instalaciju XP bez kemijanja je 64MB, ništa se nije bitnog mijenjalo, između 64-128 prolazi sedmica) besmisleno = neupotrebljivo.

-s barem 512MB računalo radi (ali previše swapa, sporo, ako jei stariji HDD ..) pošto je navedeno 896MB ... radit će OK dok se ne pokrene (bilo što) npr browser. Takvo računalo (ako se ne može dodati do količine 1.5-2GB) je optimalnije ostaviti na XPu (pa čak i win-server, linux itd..) nego sedmica (= vista).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

pozz decki opet problemcic.nakod dizanja sedmice ultimate 64 bit,ne mogu ukljuciti aero,pokusavao na sve nacine i ovo mi izbaci?kako to rjesiti?

pokusavao na ati stranici skinuti driver ali nece samo mi izbaci nesto od 1MB grafa je HD6470M .

to mi izbaci :

http://2.bp.blogspot.com/_2xKZgKYJlJs/SxmDCwLLxMI/AAAAAAAAAUc/kWXrdksy1cA/s1600-h/wddm.png

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 23:13 (tpg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trebaš drivere instalirati da bi radio aero. Ako nema drivera na stranici od amd-a. idi na stranicu proizvođača laptopa i tamo skini svoje drivere.

De gustibus non est disputandum.
16 godina
neaktivan
tpg kaže...

pozz decki opet problemcic.nakod dizanja sedmice ultimate 64 bit,ne mogu ukljuciti aero,pokusavao na sve nacine i ovo mi izbaci?kako to rjesiti?

pokusavao na ati stranici skinuti driver ali nece samo mi izbaci nesto od 1MB grafa je HD6470M .

to mi izbaci :

http://2.bp.blogspot.com/_2xKZgKYJlJs/SxmDCwLLxMI/AAAAAAAAAUc/kWXrdksy1cA/s1600-h/wddm.png

Koristi program "autodetect" i preuzmi čitav instalacijski paket od drivera!

http://deridownload.comze.com/
13 godina
neaktivan
tpg kaže...

pozz decki opet problemcic...

...pokusavao na ati stranici skinuti driver ali nece samo mi izbaci nesto od 1MB grafa je HD6470M .

Skini i pokušaj instalirati ovaj driver.

15 godina
Hardwhelper!!! kaže...
tpg kaže...

pozz decki opet problemcic...

...pokusavao na ati stranici skinuti driver ali nece samo mi izbaci nesto od 1MB grafa je HD6470M .

Skini i pokušaj instalirati ovaj driver.

ovo mi je pomoglo,hvala svima jos jednom {#}

13 godina
neaktivan

pozz ljudi..imam laptop sa linuxom a želio bi win 7 stavit na njega...dali je postupak isti kao i da idem nanovo inst windowse ili je neš drugačiji????

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
skylore kaže...

pozz ljudi..imam laptop sa linuxom a želio bi win 7 stavit na njega...dali je postupak isti kao i da idem nanovo inst windowse ili je neš drugačiji????

Bitna razlika u tvojoj situaciji je u tome da iz Windows-ovg alata za particioniranje nećeš vidjeti Linux particije stoga predlažem da prvo s instalacijskog medija za Linux pokreneš instalaciju i obrišeš particije (OVO ČINI IZRIČITO NA OSOBNU ODGOVORNOST - BRISANJEM PARTICIJA  GUBIŠ SVE PODATKE NA ISTOJ) te nakon toga pokreni instalaciju s Windowsowog medija, napravi particije i instaliraj OS.

Particioniranje naravno možeš napraviti i specijaliziranim alatima za tu namjenu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 21:04 (Hardwhelper!!!).
13 godina
neaktivan
Fala..samo mali problem je sta laptop dolazi sa inst linuxom...(sutra bi trebo stic) pa nezz dali cu imat cd sa linuxom...ako je probat cu ga onda skinut pa tako to rijesit
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice