WI-HI standard za osobe ostečenog sluha u razvoju.

poruka: 1
|
čitano: 1.039
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
WI-HI standard za osobe ostečenog sluha u razvoju.

Jedan PDF članak koji opisuje što osobe koje imaju ostečeni sluh mogu očekivati u budučnosti. Ako nosite slušne aparate ili umjetnu pužnicu koja bude također imala bluetooth podršku ali za novi Bluetooth LE kodek i standard koji bi došao uz njega. 

Standard bi se zvao WI-HI i evo link na pdf na engleskom jeziku di možete pročitati detalje  https://www.ehima.com/wp-content/uploads/2020/11/Wi-Hi-public-paper-November2020.pdf

 

 

Pdf članak na Hrvatskome, nije savršen jer sam preveo preko google translatea

https://docdro.id/Z22OB5h

 

 

Ukratko razvija se standard koji bi mogao biti u upotrebi na raznim mjestima pa u Kinima, kad želimo čisti zvuk od filma, dakle kad zvuk ide preko mikrofona često se tu pohvataju šumovi, slušni aparati nisu savršeni oni filtriraju neke zvukove da bi govor bio bolje razumljiv i to onda više nije prirodan zvuk koji emitiraju na filmu. Bluetoot standardom se to želi pojednostavniti i učiniti jednostavnim za upotrebu. Bit će samo potrebno ili na slušnom aparatu promjeniti program pritiskom na gumb ili preko smartphonea tražiti bluetooth kanale koje recimo trenutno emitira Kino. 

Upotreba bi trebala biti i na drugim mjestima kao zračne luke, autobusni kolodvori itd. 

 

U Americi na nekim mjestima postoji nešto slično ali ne bluetooth već t-coil to je nesto skuplja tehnologija, u kinima i drugim mjestima se postavlja zavojnica koja titra zvuk i slušni aparati su u mogučnosti to hvatati kada prebacimo na program T-coil. Nažalost kod nas to nije zaživjelo jer je tehnologija za zas očito preskupa a novi bluetooth bi trebao tehnologiju učiniti jednostavnijom i jeftinijim . 

 

Ispričavam se na pravopisnim greškama, vjerojatno ovo ne bude bilo svima zanimljivo ali meni i drugima koji nosimo slušne aparate ovo puno znači. 

 

 

 

 

 

 
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice