Iphone 4 gubi signal!

poruka: 277
|
čitano: 59.010
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Iphone 4 gubi signal!
bistri kaže...

Po meni postoji par mogucnosti mogucnosti:

Prva:

(mokri san vecine ovog foruma) je ta da je apple napravio ogromnu pogresku u dizajnu iPhonea 4.

Druga:

da je apple napravio jedan genijalan potez i to na sljedeci nacin. Muku su mucili sa jailbreakom i unlockom na iOS4 jel je doso skoro instant i pokrio skoro sve modele i basebandove....sad posto se isti problem sa gubitkom signala replicira i na 3g i 3gs koji vrte iOS 4, je logicno da NIJE hardverska greska sto bi moglo ukazat na sljedece

-- Apple nije znao di je rupa koja se koristi za exploit za jb i unlock do trena kad nije izbacio operativni sustav i mobitele, tocnije morali su izbacit iOS da bi se docepali exploita i vidli kako funkcionira...sad koji je najbolji nacin da pwnas jailbreak - izbaci iOS4 -> namjerno napravi signal loss i "natjeraj" korisnike da upgrejdaju na iOS 4.01 (ako sam u pravu vidicemo to jako brzo) te samim time i onemogucis jailbreak jel sad znas di je exploit.

Tim potezom si dobio par korisnika koji ce ravno tjedan dana mrmljat o gubitku signala + onemogucio si jailbreak i posebice unlock na dugo vremena.

Ovaj tjedan ce pokazat sve.

Ma bravo. Los prijem signala i los polozaj antene nazvat genijalnim potezom. Ma bravo. Klap klap klap. Stvarno mi nije jasno kako se neko toliko nisko moze spustiti i pricati takve gluposti. Toliko gluposti ni marketing applea nije mogao smisliti. Druze tebi samo cipele vire iz stevine zadnjice.

:)
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ma bravo. Los prijem signala i los polozaj antene nazvat genijalnim potezom. Ma bravo. Klap klap klap. Stvarno mi nije jasno kako se neko toliko nisko moze spustiti i pricati takve gluposti. Toliko gluposti ni marketing applea nije mogao smisliti. Druze tebi samo cipele vire iz stevine zadnjice.

Ajd PROCITAJ, po meni je greska softwareski namjerno napravljena jel se replicira i na starijim iPhoneima.....

Druze CITAJ pa komentiraj

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
neaktivan

Citaj ti sebe. Genijalno je jer je "greska softverskinamjerno napravljena". Koja kompanija koja drzi do sebe namjerno pravi greske???????????? Daj mi jos jedan jedini primjer da je nesto slicno napravila bilo koja kompanija bilo kad. Jel ti znas koliko para mogu izgubiti na tuzbe samo???? I daj link gdje je sluzbeno potvrdjena ta tvoja suluda teza.

17 godina
neaktivan
Iphone 4 gubi signal!
Mah, svi referentni mediji opet su iPhone stavili na prvo mjesto među postojećim smartphoneovima. U najgorem slučaju navedeno je da im je "subjektivno" iPhone broj 1 al da vrijedi razmisliti i o top android telefonima (evo, droid x).

Pohvalno za androide je da su napokon uhvatili priključak, u nekim stvarima je sw čak sposobniji (bez jail brejka na iOS u) al generalno performanse, hw, OS i aplikacije gledajuci iPhone je i dalje the phone. :)
A.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hardverski je vrh. Tu svako ko kaze drugacije jednostavno niej objektivan. Eto cak i ja veliki hater to kazem ;)

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Citaj ti sebe. Genijalno je jer je "greska softverskinamjerno napravljena". Koja kompanija koja drzi do sebe namjerno pravi greske???????????? Daj mi jos jedan jedini primjer da je nesto slicno napravila bilo koja kompanija bilo kad. Jel ti znas koliko para mogu izgubiti na tuzbe samo???? I daj link gdje je sluzbeno potvrdjena ta tvoja suluda teza.

Ako nakon updatea na 4.01 se rijesi problem sa signalom + onemoguci jailbreak + unlock onda ce bit potvrdjena, vidicemo.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 17:42 (bistri).
17 godina
neaktivan
bistri kaže...

Ajd PROCITAJ, po meni je greska softwareski namjerno napravljena jel se replicira i na starijim iPhoneima.....

Gresis ako misis da je greska namjerna. Na starijim je moguce da pravi probleme zbog [stavi_razlog]. Inace ovo sa signalom je klasicna greska kod dizajniranja telefona, odnosno njegovog primo-predajnika. Na strani  Ars Technice su uradili test iPhonea 4 i puna im je usta hvalospjeva o mogucnostima i kvalitete kamere (WTF?) ali negde pri kraju "osvrta" likovi su posteni i priznaju da je ovo neoprostiv grijeh Applea

Pa vele:

We were able to reproduce this problem consistently once we learned the proper technique for "cupping" the phone—before watching a video how to do this, several of us on staff were unable to just figure out on our own how to make this happen. It seems to happen in both high and low coverage areas, though it happens more severely in areas that are less 3G-saturated.

Isto tako dodaju:

The trick seemed to work better when we moistened our hands(Znojni dlanovi, jel? Ovo je jos jedan bonus fail), but it's hard to tell whether this was directly related to the signal-dropping effect or not. We also tried it with the phone wrapped in saran wrap, and signal still dropped, but seemingly not as much as with bare hands. Regardless, the end result is the same: this is a real phenomenon and a very disappointing development 

I sada sledi tvoja teorija sto se tice nadogradnje, brejkanja, "genijalnoscu" Applea i svega drugo:

There's also rumor (Ali ovo je samo "rumor"..dakle) running through the grapevine that Apple plans to release an update to the OS (iOS 4.01) soon that will help recalibrate the baseband frequency of the antenna. Let's just say that we here on staff are very skeptical—it certainly doesn't seem as if this is a problem that can be remedied through software, especially when you consider the input from experts about antenna design and the fact that other phones have shown the same problems. We'll reserve judgement until such an update comes out, but we're not holding our breath. 

Pojedinosti  iPhone 4: the Ars Technica review

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
bistri kaže...

Ako nakon updatea na 4.01 se rijesi problem sa signalom + onemoguci jailbreak + unlock onda ce bit potvrdjena, vidicemo.

Pa onda opet to nikako nije dobro, jer stim se onda opet gubi dobar dio toga što jailbreak omogućuje(i na kojeg se ovdje svi pozivaju kad se nađe mana iphona u softveru) i samo zbog toga bi odustao od iphona jer mi treba jailbreak da mogu slati podatke preko bluetootha...

Stoja
17 godina
Lazarus Long kaže...
bistri kaže...

Gresis ako misis da je greska namjerna. Na starijim je moguce da pravi probleme zbog [stavi_razlog]. Inace ovo sa signalom je klasicna greska kod dizajniranja telefona, odnosno njegovog primo-predajnika. Na strani Ars Technice su uradili test iPhonea 4 i puna im je usta hvalospjeva o mogucnostima i kvalitete kamere (WTF?) ali negde pri kraju "osvrta" likovi su posteni i priznaju da je ovo neoprostiv grijeh Applea

Pa vele:

We were able to reproduce this problem consistently once we learned the proper technique for "cupping" the phone—before watching a video how to do this, several of us on staff were unable to just figure out on our own how to make this happen. It seems to happen in both high and low coverage areas, though it happens more severely in areas that are less 3G-saturated.

Isto tako dodaju:

The trick seemed to work better when we moistened our hands(Znojni dlanovi, jel? Ovo je jos jedan bonus fail), but it's hard to tell whether this was directly related to the signal-dropping effect or not. We also tried it with the phone wrapped in saran wrap, and signal still dropped, but seemingly not as much as with bare hands. Regardless, the end result is the same: this is a real phenomenon and a very disappointing development 

I sada sledi tvoja teorija sto se tice nadogradnje, brejkanja, "genijalnoscu" Applea i svega drugo:

There's also rumor (Ali ovo je samo "rumor"..dakle) running through the grapevine that Apple plans to release an update to the OS (iOS 4.01) soon that will help recalibrate the baseband frequency of the antenna. Let's just say that we here on staff are very skeptical—it certainly doesn't seem as if this is a problem that can be remedied through software, especially when you consider the input from experts about antenna design and the fact that other phones have shown the same problems. We'll reserve judgement until such an update comes out, but we're not holding our breath. 

Pojedinosti iPhone 4: the Ars Technica review

sreća što mi se ruke ne znoje ljeti, ne držim često orošenu pivu (i nitko me ne nazove dok ju u rijetkim trenutcima imam u posjedu), mob mi je uvijek u vidokrugu tako da mogu birati položaj kako ću ga primiti...

zanima me kako bi se taj drekec ponašao u našim gustim magluštinama koje nas prekriju na kontinentu pola zimsko/jesenskog perioda lol...

http://www.gricni.com/
17 godina
neaktivan

Hehehe

Koliko uslova se treba poklopiti da se to ne desava. Pocinje se cijeli zivot korisnika vrtiti oko iphone. Te ga JB, pa ga drzi u odredjenom polozaju pa se nadaj da ti je ekran ok, da ti je dobra pokrivenost signalom pa ovo pa ono. U mom selu se kaze slabom ku..u i dlaka smeta ;)

17 godina
logic kaže...

Hehehe

Koliko uslova se treba poklopiti da se to ne desava. Pocinje se cijeli zivot korisnika vrtiti oko iphone. Te ga JB, pa ga drzi u odredjenom polozaju pa se nadaj da ti je ekran ok, da ti je dobra pokrivenost signalom pa ovo pa ono. U mom selu se kaze slabom ku..u i dlaka smeta ;)

amen LOL

17 godina
neaktivan
Iphone 4 gubi signal!
Upravo suprotno. Ekipa sa ars technice je uspjela replicirati fenomen tek kad su (pazi) pregledali vise puta kako to treba držati telefon. Dakle kao sto sam rekao, ako ideš cijepidlaciti možeš uspjeti prigusiti signal. U normalnoj upotrebi teško i nikako.

Svejedno, trebaju to rjesiti upravo radi negativne reklame jer mnogi sad upiru u tu manu. Sto se mene tiče, ako je to najveća mana iPhone je pogodak u sridu sto su prodajni rezultati upravo i potvrdili. 1,7 milijuna u jedan dan. Najbolje prodavan Apple uređaj ikad.
A.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Gresis ako misis da je greska namjerna. Na starijim je moguce da pravi probleme zbog [stavi_razlog].

-> Lose napisan algoritam za odabir najboljeg signala sa najmanjim nr

...this is a real phenomenon and a very disappointing development...
->

->
->

....it certainly doesn't seem as if this is a problem that can be remedied through software, especially when you consider the input from experts about antenna design and the fact that other phones have shown the same problems. We'll reserve judgement until such an update comes out, but we're not holding our breath...

->A zasto se isti problem poceo sa iOS4 pojavljvat na 3gs i 3g, pa nije valjda da je to cijelo vrijeme postojalo, kako su ti svi ljudi pricali onda -.-'

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.6.2010 18:55 (bistri).
17 godina
artfull kaže...
Upravo suprotno. Ekipa sa ars technice je uspjela replicirati fenomen tek kad su (pazi) pregledali vise puta kako to treba držati telefon. Dakle kao sto sam rekao, ako ideš cijepidlaciti možeš uspjeti prigusiti signal. U normalnoj upotrebi teško i nikako.

Svejedno, trebaju to rjesiti upravo radi negativne reklame jer mnogi sad upiru u tu manu. Sto se mene tiče, ako je to najveća mana iPhone je pogodak u sridu sto su prodajni rezultati upravo i potvrdili. 1,7 milijuna u jedan dan. Najbolje prodavan Apple uređaj ikad.

misliš da se znalo za ovu manu da bi prodaja bila tako urnebesna....

po meni tip na videu nije imao problema više puta za redom replicirati nepogodan položaj i to nije jedini video na netu o toj temi...

ali praksa je pokazala da netreba biti prvi u redovima kad dođe neka novotarija. bolje pričekati, vidjeti koju recenziju...mane...prednosti i onda e odlučiti dali kupiti ili ne...

17 godina
neaktivan
sokre kaže...

sreća što mi se ruke ne znoje ljeti, ne držim često orošenu pivu (i nitko me ne nazove dok ju u rijetkim trenutcima imam u posjedu), mob mi je uvijek u vidokrugu tako da mogu birati položaj kako ću ga primiti...

Kod mene baš suprotnoSmijeh, zbog znojenja obično nosim svoj gamepad kod frendova.

A pivica je vrlo često u ruci, ako se ne rosi neću je ni piti :).

artfull kaže...
U normalnoj upotrebi teško i nikako.

A što ako se dogodi?

Meni je znao štekati Tele 2 signal sve dok mi nisu rekli da postavim ručno operatora na T mobile.

Sva sreća pa se to dogodilo kod zvanja frendova, ali da se to dogodi kod nekog bitnog dogovora ili bi mobitel završio u komadima (da je mobitel kriv kao u ovom slučaju) ili bi automatski mjenjao mrežu.

Sad, kupim uređaj, moram čekati par mjeseci da se napravi JB (eto neki kažu da je razlika JB Phonea i out-of-the-box uređaja nebo i zemlja), i još moram dokupiti 30$ gumu da mogu telefonirati.

Inače ja s znojnim i šlampavim rukama mogu jedino iFartat dok se ne pokvari...

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
protjeran

naravno zato što je iphone :):):)

Z
17 godina
neaktivan
sokre kaže...

ali praksa je pokazala da netreba biti prvi u redovima kad dođe neka novotarija. bolje pričekati, vidjeti koju recenziju...mane...prednosti i onda e odlučiti dali kupiti ili ne...

u svakom slučaju - to je uvijek najpametnije.

A.
17 godina
neaktivan
wyks kaže...
sokre kaže...

Kod mene baš suprotnoSmijeh, zbog znojenja obično nosim svoj gamepad kod frendova.

A pivica je vrlo često u ruci, ako se ne rosi neću je ni piti :).

artfull kaže...
U normalnoj upotrebi teško i nikako.

A što ako se dogodi?

Meni je znao štekati Tele 2 signal sve dok mi nisu rekli da postavim ručno operatora na T mobile.

Sva sreća pa se to dogodilo kod zvanja frendova, ali da se to dogodi kod nekog bitnog dogovora ili bi mobitel završio u komadima (da je mobitel kriv kao u ovom slučaju) ili bi automatski mjenjao mrežu.

Sad, kupim uređaj, moram čekati par mjeseci da se napravi JB (eto neki kažu da je razlika JB Phonea i out-of-the-box uređaja nebo i zemlja), i još moram dokupiti 30$ gumu da mogu telefonirati.

Inače ja s znojnim i šlampavim rukama mogu jedino iFartat dok se ne pokvari...

Pa moguće je da se dogodi ... ono, jednom u 100 puta ako imaš takvu kombinaciju uređaja sa greškom i lošeg signala.

Bez obzira, ukoliko to ne isprave soft fixom ili u proizvodnom procesu nekakvim uzemljenjem ili nečim ne bih svakom preporučao kupiti do tad taj uređaj i slažem se da bi rezultati možda bili malo lošiji.

Iako i to je upitno, jer nakon što je taj fenomen rastrubljen preko svake granice na netu, kao što to biva svaki put kad apple nešto zahebe, stvar se i dalje prodaje brže nego se može proizvesti ... još jedan fenomen ... očigledno velika većina ipak ne vjeruje da je taj problem tako izražen ili bitan ili su uvjereni da fix dolazi. 

A.
16 godina
artfull kaže...
još jedan fenomen ... očigledno velika većina ipak ne vjeruje da je taj problem tako izražen ili bitan ili su uvjereni da fix dolazi. 

Ili možda velika večina o iphonu 4 zna samo ono što su vidjeli na vijestima kad je bilo predstavljanje? Moji frendovi svi su čuli samo ono što je bilo na televiziji a kad na youtubu ukucaš iphone 4 prvo što ti dođe je appleova  reklama za njihov mob di sve zvuči lijepo i prekrasno, brda i doline i onda takvi odmah trče u dućane...ne kažem da su svi takvi ali većina sigurno je. Već smo nekoliko puta rekli da ako je nešto najprodavanije nije nužno i najbolje(ali nije ni smeće, daleko od toga, iphone4 je vrlo solidan mob)

Stoja
17 godina
neaktivan
Iphone 4 gubi signal!

Još jedan

iPhonea 4 kako gubi signal.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Još jedan

Hvala na ovome, ovo me je uvjerilo da kupim iPhone.

Kao što se svi lopovi na sudu brane s time da ima onih što su ukrali i više od njih, kao što se ubojice brane hitlerom i kao što se IT firme brane time da to radi i MS, Google, Intel; tako mi je odmah lakše što iPhone gubi signal, eto ljudi moji problema nema jer jedna od 200 aktualnih Nokia čini isto.

Eto na tubeu ima 2 filmića o tome a siguran sam da tih 2 slučaja mogu pobiti 10 mil prodanih u pola 2008 god. i mogu naštetiti odličnim review-ovima.

Inače E71 je dobila sljedeće nagrade u smartphone kategoriji.

Mislim da je to ista godina kad je 3G bio aktualan a i on je smarthphone, jel da?

(ovo je možda debilan primjer ali nije li u ovoj temi više puta spominjana prodaja uređaja kao argument protiv svih mana mobitela?)

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
17 godina
neaktivan

Ja se ne sjecam u 10 godina da sam i na jednom mobu gubio signal ili da je pukla veza radi toga. Evo sad sam svj x10 maltretirao na razne nacine i nema sanse da i jednu crticu skines. I ko je imao Nokiju zna da veza ne puca ni sa jednom crticom. A i na ovom videu se uredno vidi oznaka 3g pa mi to ne lici da je pukla veza.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 12:11 (logic).
17 godina
wyks kaže...
vjeko kaže...

Još jedan

ako tebe treba uvjeravati da kupiš iphone, ti onda nisi iphone mušterija.

@logic

ja sam uspio maknit samo crticu na sony ericssonu k750 kad ga poklopim odozgo. al naravno da bih više crtica srušio da sam u americi, jer tamo je lošija mreža (amerika je velika zemlja, tako neki kažu na forumu)

Ja:"Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc!" Učiteljica:"Samo ga nemoj tako držat."
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.6.2010 12:19 (hrvooje).
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
wyks kaže...
vjeko kaže...

Još jedan

Nisi shvatio kontekst ili?

16 godina
Iphone 4 gubi signal!

Priprema se moguca tuzba protiv Applea zbog problema sa signalom:

http://www.intomobile.com/2010/06/28/class-action-lawsuit-for-the-iphone-4-on-the-way/

Kako je u americkom pravosudnom sustavu sve moguce tko zna kako bi se ovo moglo zavrsiti posebno jer je odvjetnicka firma nanjusila potencijalni izvor poprilicne odstete, a i korisnici koji su iskusili problem bi se takodjer lako mogli polakomiti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
wyks kaže...
vjeko kaže...

Još jedan

@logic

ja sam uspio maknit samo crticu na sony ericssonu k750 kad ga poklopim odozgo. al naravno da bih više crtica srušio da sam u americi, jer tamo je lošija mreža (amerika je velika zemlja, tako neki kažu na forumu)

Kkave veze ima velicina zemlje sa kvalitetom signala ;)

Niej bas da i moju i tvoju zemlju pokriva jedna bazna stanica ;)

Prije bih rekao da je to do standarda. Mi koristimo GSM a oni CDMA ili tako nesto. Sjeti se da u filmovima izvace antene na mobu. To kod nas nikad nisam vidio ni na jednom mobu.

17 godina
wyks kaže...
hrvooje kaže...
wyks kaže...
vjeko kaže...

Još jedan

Nisi shvatio kontekst ili?

shavatio sam ja kontekst. al ako se kupuje iphone, onda se ne pita dal ima bluetooth, dal mogu mijenjati bateriju, dal mogu stavit sliku psa za wallpaper, dal prekida kad zovem, nego se jednostavno kupi radi zagrižene jabuke na poleđini. to je kao da netko kupuje ručno izrađen maybach i kaže e ako mi date i tekućinu za stakla odmah uzimam auto .

Ja:"Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc!" Učiteljica:"Samo ga nemoj tako držat."
17 godina
logic kaže...

Kkave veze ima velicina zemlje sa kvalitetom signala ;)

Niej bas da i moju i tvoju zemlju pokriva jedna bazna stanica ;)

Prije bih rekao da je to do standarda. Mi koristimo GSM a oni CDMA ili tako nesto. Sjeti se da u filmovima izvace antene na mobu. To kod nas nikad nisam vidio ni na jednom mobu.

zaboravio sam ironija tag. sad kad si spomenio izvlačenje antena, ne znam zašto su mi napamet pali sculder i mully. al pusti ti holivuđane, oni već nekoliko desetaka godina čitaju iste novine, tako da nisu neki ogledni primjerak

17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

shavatio sam ja kontekst. al ako se kupuje iphone, onda se ne pita dal ima bluetooth, dal mogu mijenjati bateriju, dal mogu stavit sliku psa za wallpaper, dal prekida kad zovem, nego se jednostavno kupi radi zagrižene jabuke na poleđini. to je kao da netko kupuje ručno izrađen maybach i kaže e ako mi date i tekućinu za stakla odmah uzimam auto .

Ma da, ali poanta mi je bila reći da je debilno u temi o jednom mobitelu stavljati linkove da se to događa i drugima.

Mogla je i Toyota stavljati članke da na Yugiću ne radi ništa kako spada da pokažu ljudima da su ustvari sretni što je otišla "samo" papučica gasa.

15 godina
neaktivan
Iphone 4 gubi signal!

I jesu ovi applovci šta iskemijali?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice