AMD Piledriver FX u trećem kvartalu 2012?

poruka: 284
|
čitano: 37.557
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD Piledriver FX u trećem kvartalu 2012?

A kako to znaš ???? Hoćeš da ti dam sutra screen shout FX 8120 u F1 2011 gdje se vidi kako se koristi ravnomjerno svih 8 jezgara ?????

14 godina
itomic009 kaže...

A kako to znaš ???? Hoćeš da ti dam sutra screen shout FX 8120 u F1 2011 gdje se vidi kako se koristi ravnomjerno svih 8 jezgara ?????

Ajde daj mi SS gdje ti se ingame koriste sve jezgre.

iclock2much
17 godina
zoharbizo kaže...
itomic009 kaže...

Pa mislim, šta reći. Povlačim se iz ove debilne rasprave kad vi meni ( koji niste probali ) govorite šta kako radi. Možete vi misliti što vas je volja što se mene tiče uostalom {#}.

Yebiga, nemogu se sloziti sa tobom kada znam da se kod FX6100 i 8120 ne koriste sve jezgre u igrama pa radi toga ima jedank ili losiji score od Phenoma II X4.

Ista je stvar sa PII X4 i X6, isti u igrama dok paralelizacija u igrama ne uzme maha.

Danas je to još uvjek tak da,{#} mnoge igrice koriste samo 4 jezgre a ostale ne vide ko da ih nema no i to če se promjenit u bliskoj budučnosti.Kad se to dogodi da sve igrice ili razni drugi programi počnu koristit, do recimo 8 jezgri/Threads tek onda če ovi stari Bageri doč na svoje i bit če iskorišteni kak spada kaj drugo.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 1:28 (rambox).
15 godina
itomic009 kaže...

Nisam nigdje vidio da ide na AM3+ socket, ali bilo bi super ako će ići !

Vidio sam u vise clanaka i rasprava, ali na ovom linku koji sam dao: 

"Both processor lines will continue to use the 2nd Generation Piledriver-based cores, thereby retaining use of Socket AM3+Socket C32, and Socket G34 throughout 2013."

Ima i tuten: http://pcper.com/reviews/Processors/AMD-Unveils-Steamroller-Improvements

"This is a Piledriver+ based CPU that will find its way into AM3+ sockets."

EDIT: Jos se ne zna ni za Excavator, ako ne revampaju jezgre i tu ima mogucnosti da ostane na AM3+. Ali po svemu sudeci on ce biti za DDR4 samo, a ne kao prije kako je bilo DDR2 i DDR3 IMC u amd procesorima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 10:25 (Leryan).
14 godina
protjeran

Šta ti baljezgaš da sam bezveze bacio pare ? Odi pogledaj moje rezultate 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Eto i početnih startnih cijena, novih FX Piledriver procesora koji dolaze na tržište u desetom mjesecu.{#}

http://www.cpu-world.com/news_2012/2012092001_Pre-order_prices_of_AMD_FX_Piledriver_CPUs.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa jedan FX 8120 košta oko 160 dolara a ovaj će koštati 240 dolara !!!! Pa tko tu koga hebe ???? 

14 godina
A dobro, koliko je 8120 kostao kad je dosao? To je normalna stvar kad izade novi proizvod. Zacas ce i taj procesor doci na normalnu razinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

Pa jedan FX 8120 košta oko 160 dolara a ovaj će koštati 240 dolara !!!! Pa tko tu koga hebe ???? 

Kaj se tiče Trinity APU znamo kakve su performanse,{#} no za ove nove FX procesore sve još uvjek visi u zraku a kak če ispast na kraju budemo videli za 30 dana.U slučaju da se ipak radi o pravim Piledriver procesorima, znači 15% bolje clcok to clock performanse u odnosu na prve Bagere(kao Trinity APU) onda je to nekaj sasvim drugo.{#}

Ako bude ovak kak sam naved u podebljanom iznad, onda gledaj ovako FX-8150 3.6ghz vs FX-8350 4ghz pa dobiješ okvirno 25% bolje Multithread performanse. Znači ovaj podebljani Pilediver u tom slučaju ima, na istoj frekvenciji okvirno 15% bolje performanse i kad još dodaš 400mhz višu stock frekvenciju lako dođeš do okvirno 25% bolji stock performansi bez greške i onda cijena od 250 dolara sasvim drukčije izgleda jel.{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 0:47 (rambox).
14 godina
neaktivan
rambox kaže...

Kaj se tiče Trinity APU znamo kakve su performanse,{#} no za ove nove FX procesore sve još uvjek visi u zraku a kak če ispast na kraju budemo videli za 30 dana.U slučaju da se ipak radi o pravim Piledriver procesorima, znači 15% bolje clcok to clock performanse u odnosu na prve Bagere(kao Trinity APU) onda je to nekaj sasvim drugo.{#}

Ako bude ovak kak sam naved u podebljanom iznad, onda gledaj ovako FX-8150 3.6ghz vs FX-8350 4ghz pa dobiješ okvirno 25% bolje Multithread performanse. Znači ovaj podebljani Pilediver u tom slučaju ima, na istoj frekvenciji okvirno 15% bolje performanse i kad još dodaš 400mhz višu stock frekvenciju lako dođeš do okvirno 25% bolji stock performansi bez greške i onda cijena od 250 dolara sasvim drukčije izgleda jel.{#}{#}

rambox jel to post bez 'kaj drugo' i 'fučkaš ga'? =)

Sometimes I feel like a prophet, misunderstood and under gun like a new disease disease disease
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2012 10:11 (cecenac).
17 godina
cecenac kaže...
rambox kaže...
 jel.{#}{#}

rambox jel to post bez 'kaj drugo' i 'fučkaš ga'? =)

Kolko vidiš da je ali nekaj si pozabil ima jel,{#} no pustimo sad to hm meni se sve više čini da klasični (nije APU)Steamroller procesori neče vidit AM3+socketa.Sve ide u novi FM2 Socket tak to izgleda za sad, evo kaj je rekla AMD gospoja koja je odgovorna za to područje.{#}

"AMD's Corporate Vice President, Desktop Product Line Leslie Sobon also mentioned that FM2 socket for desktop, which will be introduced with the official launch of desktop Trinity parts, will be here to stay. You can expect that AMD will stick with one socket for a longer time, as this is what AMD understand its upgrade market and loyal customers want. AMD believes that the recent changes in the company can get things going for the better, promising less delays, better execution and more marketing and market presence."

Usput nije loše pogledat još jednu FM2 matičnu,{#} u koju če ič Trinity APU opet 8+2 Phase naponska regulacija i veliki pasivni hladnjaci na tom djelu. Hm zbog čega sve to u praksi jel takva naponska regulacija, i tolki pasivni hladnjaci a najači Trinity APU ima samo 100W TDP-a. Oko Kaveri APU još ništ ne znamo konačno osim sitnica, ali navodno če kod njega najači model imat 125W TDP-a hm.{#}

13 godina

kad bi se onda mogao kod nas ocekivat..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Govori se da ih već štancaju i da odmah na dan puštanja u prodaju ( 23/10/ ) bi trebali biti dostupni širom svijeta. U vrh glave tjedana dana od lansiranja ako ne i sutra dan odmah.

14 godina
14 godina
protjeran

Znači isplatila se kupnja 990FXA-UD7 :) Nije uzalud bačeno 1500kn :)  Vidio sam tu vijest pred malo na OCNu

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Rekao sam ja... Samo se za excavator nece znati tocno jer ce mu valjda IMC biti samo za DDR4. Sad zamisli fintu da i to cudo ide na AM3+ sa DDR3 i sa DDR4... :D Onda preskacem i Steamrollera. :D

0 0 hvala 0
17 godina
itomic009 kaže...

Ma ta stranica nije baš pouzdana,{#} opčenito kad se radi o informacijama vezano za kompove to sigurno.Da su normalni stavili bi izvor informacije, da je AMD to rekel vezano za AM3+ i Steamroller no vjerojatno če ti procesori radit na tom Socketu no živi bili pa videli za sad je sigurno da ništ još nije sigurno bez službene potvrde tak to ide.{#}

14 godina

A da ti bokca, vidjet će mo uskoro {#}. Sljedeći tjedan stižu pune recenzije Trinity APU-a a onda iza 23. i Piledrover-a.

14 godina

Evo jedan video o nadolazećim Vishera procesorima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

7% brži core to core, 10% veći takt. To onda znači da bi trebao u prosjeku biti oko 15% brži od FX 8150 uz 15% manju potrošnju. To ga onda u biti stavlja rame uz rame sa i7 2600K osim potrošnje koja je i dalje bitno viša. Nije loše, ali samo da je  potrošnja jedno 30% manja, bilo bi super. E sad me još samo zanima da li će moći raditi onda na recimo 5.0Ghz 24/7 sa razumnim naponom.

14 godina
protjeran

Doma " stoje " Gigabyte 990FXA-UD7 sa kojom upogonit stroj ? uzet 3770k ili čekat fx8350 ? dobro pitanje

Gigabyte Z77X-UD5H

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Pa već je sada jasno da je i7 3770K bolji CPU.

17 godina
itomic009 kaže...

Pa već je sada jasno da je i7 3770K bolji CPU.

Opčenito je bolji da ali če koštat, 100 dolara više u praksi prema sadašnjim informacijama a to nije mala razlika.Ali FX-8350 ima identične rezultate u dekodiranju videa OBR testovi, ko taj Intel proc a to u praksi znači da je uloženo+dobiveno FX-8350 znatno bolja opcija za razne poslove s videom itd.{#}{#}

14 godina

Test novog FX 8350 procesora...KLIK!

Ako je vjerovati OBR-u pomaci u performansama su minimalni, ali ako je potrošnja niža bio bi to pun pogodak{#}

Cijene su bile poznate i prije, ali evo još jednom KLIK!

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 21:45 (filterini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Znači izbacit će novi CPU skuplji 600 kn koji je brzo isto kao stari !! Samo je pitanje koliko manje troši i koliko se clocka ??

14 godina

Cijene su preanapuhane, čim prva generacija FX-ova ode u EOL, cijene će se spustiti. Ali slažem se da je potrošnja i OC potencijal bitniji od ovakvog pomaka u performansama.

14 godina
protjeran

Dobro da sam ja kupio i7 :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Ja samo molim boga da usporedno s predstavljanjem novih FX-eva se uzurbano radi na novoj arhiktekturi,jer ova,sto mi je zao reci,suck big time!!

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
filterini kaže...

Test novog FX 8350 procesora...KLIK!

Ako je vjerovati OBR-u pomaci u performansama su minimalni, ali ako je potrošnja niža bio bi to pun pogodak{#}

Cijene su bile poznate i prije, ali evo još jednom KLIK!

Nula bodova.Koraci u performansama su minimalni jer je base clock veci za 400Mhz,pa s obzirom na to(govorim o fx8150 vs fx2 8350) i mutavom je jasno zakaj novi Fx-evi imaju maaalo vece performanse. Poceli su muljati,nek se vise okane tih prokletih modula. Najzanimljiviji je ovaj naslov klik iako bas ne vjerujem svemu sto procitam.Ali da je modularna arhiktektura promasaj il barem razocaranje,tu se svi slazemo.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice