ACTA je POBIJEDILA !? zaključana tema

poruka: 782
|
čitano: 143.307
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: ACTA je POBIJEDILA !?
rambox kaže...

To su Hrvatske pravne budalaštine ko prvo i ko drugo,{#} pa i treče jel jer mi uopče ne znamo pravi razlog zakaj je njemu došlo 15 ljudi i jel to uopče povezano sa ZAMP ono kaj piše u novinama ne znači puno jer oni često napišu bezvezarije. Ja kažem da nije vezano za ZAMP razmisli još jednom, pa ko je vidio 15 ljudi u kontrolu ili prisilu naplate jednog lokala zbog ZAMP-a fučkaj ga. Kolko ja znam ovi koji su kontrolirali za ZAMP-a, su išli i u neke druge lokale kao u kontrolu i nit u jednom slučaju ih nije bilo više od petorice pa i kad su išli u velike prostore znatno veče od tog lokala i kaj sad onda.{#}

Ako se neko zainati i neče plačat smrdljivi ZAMP,{#} pa neče mu dugove utjerat sa 15 ljudi več ide tužba pa onda Ovrha jel tak to ide a ne divizija kontrolora ili batinaša nismo u Medelinu jel.{#}

Možda i jesu, možda i nisu ZAMPovci iza toga, ono što mene zanima je da li su ZAMPovci negirali da stoje iza toga? Ako i ne stoje, zašto bi negirali? ...pa i u interesu im je da se misli da su oni iza toga, čak i ako nisu. "Politika straha" je ono što im fali i toga su svjesni. Da objasnim, npr. djelovanje same policije vidimo svakodnevno po medijima, te potencijelani kriminalac će najmanje dva puta razmisliti prije nego se odluči počiniti neko razbojstvo ili sl... dok paralelno, koliko stranica crne kronike je ispunjeno sa piratima? Da, znam da se događaju hapšenja pirata i u HR, koja su... koliko ono, godišnje padne jedan, dva? I to jer su prodavali okolo skinute sadržaje. Činjenica je da se u zadnje vrijeme, od pojave SOPA-e, ACTA-e piše u medijima o piratstvu više nego ikada, i eto, baš u ovom vremenu, slučajnosti li, u medijima se kritzira i ZAMP (koji je već godinama prisutan), a da radite u ZAMPu to vam se nebi sviđalo...

Ne kažem da, ovo što ću sada napisati jest tako, ali me cijeli ovaj show podsjeća na Američku situaciju. Vjerujem da ste gledali dokumentarce M. Moore-a, te mi je zanimljivo kako je prikazao u Fahrenheitu 9/11 vladino izluđivanje Amerikanaca sa teroristima kao prijetnjom, oružjem za masovno uništenje itd... istaknuti su različiti visoki političari kako u istim vremenskim periodima šalju suprotne poruke putem medija: "Teroristi su oko nas... Watch Out!" a onda na drugom TV kanalu: "Sigurnost je u našim rukama, odite na odmor, uživajte...(Bush)" i tako u krug... Sve je rezultiralo masovnom histerijom, strahom, te su, naravno, odmah po zakonu legalizirane razne metode prisluškivanja i praćenja svih živih i mrtvih. Za stalno. Slično sranje vidim i ovdje, dvojica Kaštelana budu uhićena, mediji stave u udarne vijesti kako je policija krenula protiv ilegalnih kopija bilo čega, strah, panika, jel ACTA zaživjela? Posjećenost forumima raste, ljudi traže odgovor... a onda se ispostavi da je nešto deseto (još uvijek ne znamo detalje, lol), ali ostao je: strah... Onda 15 gorila u odorama ulijeće u kafić u Zadru, opet novinari potežu sinuacije na ZAMP i sl, opet pitanja, "poruka" je poslana svim ugostiteljima, opet ljudi pitaju jel smijem skinut koju pjesmu, zampovci mudro šute, nema službenih izvještaja, a ja kao laik mogu samo pretpostavljati što je bilo tamo... Ali opet, strah ostaje. I to je bit. Općenito se zna, da bi vladao masom, demoraliziraj ju. Imao sam priliku posjetiti Rusiju i iz prve ruke vidjeti što je to - vladavina straha, jel možeš zamislit da hodaš po ulici Lenjingrada i da te nitko ne pogleda u oči? Ulazim u običnu robnu kuću, a na svakom katu dva frajera u uniformama sa automatskim puškama čuvaju svaki kat, wtf... Eto, očekujte još koje uhićenje u slijedećih par mjeseci u HR, vjerojatno nećemo znati prave razloge uhićenja, ali će difinitivno u tim slučajevima biti "prišiveno" i par ilegalnih cd-a. Čisto da se začini cijela situacija. Da se polako, periodično u Hrvata stvori taj neugodan osjećaj posjedovanja ilegalno skinutih severininih pjesama. Tko zna, možda im i uspije u cijelom naumu, zavisi o vama.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 1:38 (Canis).
14 godina
neaktivan
@Canis

Upravo tako, od rijeci do rijeci, sjedi pet! :D
Battlelog ~ UrbanFsk
14 godina
ACTA je POBIJEDILA !?

NASA domena dolje.

Također su se obrušili na crkvu.
Vatican.va, benedictomexico.com itd.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 21:29 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATIRade kaže...
90 % zemlje ne skida do mile volje.

90 % zemlje se ne zna ni koristiti internetom (ili si zaboravio na malu djecu ili na starije ljude, pa i ljude od 50 godina koji nikad nisu ni čuli za torente).

Bogme itekako ima danas i dice i staraca koji se kuže u tehniku (možda ne većina dice i staraca, ali ih ipak ima). Anyway mislio sam na 90% onih koji imaju kompjuter i znaju se služiti njime.

ATIRade kaže...
Što ti potičeš piratstvo svojim savijetima da je sigurno skidati ilegalni sadržaj?

Meni je čovjek koji se bavi sigurnošću informacija objasnio da to i nije baš tako sigurno kako se misli, iako su realno jako male šanse da će netko nastradati zbog toga. Više vjerujem svojem poznaniku nego nekome sa foruma kome nikad oči nisam ni vidio.

Kazne su prevelike pa vi vidite jel se isplati zbog 1 filma zahebavati.

A LOL pa šta ja imam poticati ikoga na išta ? Briga mene šta ti ili bilo ko drugi sa ovog foruma radite sa svojim vremenom...

Ja sam samo rekao da je komično kako mnogi premladi / nezreli / naivni / neuki ovdje dižu paniku zbog ova dva uhapšena Kaštelanina kao da je sad odjednom došao smak svijeta i da će svako ko skida piratluk odma u Sibir ! Rekao sam da se NIŠTA NIJE PROMIJENILO, ovo je samo jedan beznačajan slučaj, kojeg su mediji prenapuhali. A praksa je i dalje ista kao i oduvijek, kažnjava će se oni koji dilaju i možda pokoji nesretni downloader kojeg čisto pogodi peh pa naprave primjer od njega. S obzirom da ima milijuni pirata u Hrvatskoj čista je besmislica bojati se da će njih sve preko noći potrpati u zatvor.

A da je 100% sigurno nije, pa nije ništa u životu 100% sigurno, nije ni život 100% siguran. Čak i ako ništa ne piratiziraš nisi 100% siguran da te neće kazniti za piratstvo, greške su uvijek moguće pogotovo sa izuzetnom informatičkom pismenošću naše policije i pravosudnog sustava. Ja nisam reka da je 100% sigurno nego da je dovoljno sigurno da nije razumno previše se bojati posljedica u Hrvatskoj trenutačno. A definitivno je sigurnije nego sjesti u auto ili drugo pokretno vozilo, što većina nas radi svaki dan, iako svaka vožnja znači značajan (relativno) rizik od gadne smrti. Ako si spreman prihvatiti taj rizik, onda je rizik od piratiziranja ništa prema tome.

16 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?
pbandov kaže...
Znatiželjac kaže...

Je**m mu mater svim retardiranim političarima i novim zakonima,pi**a im materina jos nam je ovo trebalo.

Debili glupi,trebaju im se njihove zgrade zapalittttt

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KOJIIII su to invalidiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

EDIT-Procito sam samo prvu stranicu ove teme

ajd pogledaj datum....aktualno su drugačije reakcije, u ovom trenu vlada filozofsko problematični pristup, a ne spontano-agresivni. To smo odavno prošli...

Glupost nikad ne prolazi nažalost... {#}

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Canis kaže...

Eto, očekujte još koje uhićenje u slijedećih par mjeseci u HR, vjerojatno nećemo znati prave razloge uhićenja, ali će difinitivno u tim slučajevima biti "prišiveno" i par ilegalnih cd-a. Čisto da se začini cijela situacija. Da se polako, periodično u Hrvata stvori taj neugodan osjećaj posjedovanja ilegalno skinutih severininih pjesama. Tko zna, možda im i uspije u cijelom naumu, zavisi o vama.

Dobro si primijetio te paralele sa američkom politikom zastrašivanja terorizmom, međutim mislim da se ovdje radi čisto o slučajnosti a ne o dijaboličnoj uroti zastrašivanja ljudi da se okane piratstva.

Zašto su uhapšena ona dva Kaštelanina ? Jer je Interpol SLUČAJNO naletio na njih u nekoj svojoj istrazi ko zna čega i otkrio da piratiziraju pa su to prijavili našim murjacima, pa su naši murjaci požurili se sluganski uhapsiti ove, a na kraju ministar kaže da će se ispriča ako ovi nisu prodavali, dakle ono što Interpol i Ameri smatraju strašnim gnjusnim zločinom (piratiziranje za vlastite potrebe) naša murija smatra sasvim normalnim. A da nije Interpol SLUČAJNO naletio na njih i da nisu kao glupani pretpostavljali da mi Balkanci imamo iste kriterije kao i oni ne bi naša murija možda nikad ni uhapsila one, tako da je teško reć da je to dio urote naše vlasti da zastraše pirate, pogotovo što ih izjave ministra umiruju a ne zastrašuju.

A ovaj raid na kafić također nije ništa novo, i prije su se radile takve stvari... Kontrole su normalna stvar, samo su prije kontrolirali druge stvari a ne ZAMP reket kao sad...

Ova dva slučaja su prenapuhali mediji iz samo jednog razloga - otkad je ACTA dignula veliku dreku oko piratstva i prava na Internetu mediji su vidili da u tome "ima kruha", tj. da mogu dobro zaraditi na toj halabuci, i sad je sve vezano uz ACTA-u - ako padne ptica sa neba mrtva ubila je ACTA, ako se dogodi pomor ribe u Dravi otrovala ih ACTA, ako se polarni medvjedi muče sa topljenjem leda na Antarktiku zbog globalnog zagrijavanja - ACTA zagrijava planet... Ljudi koristite mozak i nemojte se utapati u medijskom žutilu nego raščlanite informacije od smeća !

E, i što se tiče posjedovanja ilegalno skinutih Sevinih pjesmi, ja nikad nisam ni želio posjedovati nijednu od njih jer čisto ne valjaju. Sad, njeno tijelo je sasvim druga priča, visoko kvalitetno kakvo je (pogotovo kad je bila mlađa), e to bih vrlo rado posjedovao...

{#}

16 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Sad, njeno tijelo je sasvim druga priča, visoko kvalitetno kakvo je (pogotovo kad je bila mlađa), e to bih vrlo rado posjedovao...

{#}

Jedino ako se zoveš Milan, inače nemaš šamse {#}.

Sve bi ja to, rođo, šmajserom!
15 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

Imam jedno kratko pitanje,jel mi se može išta dogodit ako skinem jednu igru s torrenta sa peer blockom,pošto ovi novi eu zakoni stupaju na snagu,jel nisam skido igru ima 3 mjeseca.

Street fighter ex je najbolji
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 12:19 (Znatiželjac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Znatiželjac kaže...

pošto ovi novi eu zakoni stupaju na snagu

koji zakoni?

12 godina
neaktivan
Znatiželjac kaže...

Imam jedno kratko pitanje,jel mi se može išta dogodit ako skinem jednu igru s torrenta sa peer blockom,pošto ovi novi eu zakoni stupaju na snagu,jel nisam skido igru ima 3 mjeseca.

Skidao ti sa peerblock-om ili bez njega dođe ti na isto. On ti baš i ne pomaže u onome što ti želiš. Kao što je Enkidu napisao jako su male šanse da te ajmo reći tako pronađu. Na tebi je samom da odlučiš jel ti se taj rizik isplati.

13 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

Da vas pitam... koliko su sigurni privatni trackeri????..? u vezi zekona,

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
WrongType kaže...

ma nemre ti ništa bit ni preko javnih, jedino ako si budala pa još i prodaješ to što skineš, a i tad bi te teško uhvatili.

www.facebook.com/Battlefield3.Info
16 godina
ACTA je POBIJEDILA !?

Zasad nema straha od skidanja, a nadajmo se da bu tak i ostalo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
WrongType kaže...

Nesigurni su isto kao i javni...male su šanse da nadrapaš, ako je suditi

po ostatku svijeta, jednog dana će netko biti kažnjen sa par milijuna kuna ili 10-ak godina

zatvora, ali pošto jako puno ljudi skida, male su šanse da to budeš baš ti

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
14 godina
segregator kaže...
WrongType kaže...

Nesigurni su isto kao i javni...male su šanse da nadrapaš, ako je suditi

po ostatku svijeta, jednog dana će netko biti kažnjen sa par milijuna kuna ili 10-ak godina

zatvora, ali pošto jako puno ljudi skida, male su šanse da to budeš baš ti

Zaigraj loto, ako osvojiš super 7, vjerovatno će te uloviti sa torrentima {#}

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
14 godina
protjeran
ACTA je POBIJEDILA !?

e ne kuzim i da naprave neki zakon kako ne kuze da bi onda vise od pola svijeta zavrsilo u zatvoru hahaha

1 0 hvala 0
14 godina
NoDiggity kaže...

e ne kuzim i da naprave neki zakon kako ne kuze da bi onda vise od pola svijeta zavrsilo u zatvoru hahaha

a vjerovatno bi odredili novčane kazne. A reda radi popunili par zatvorskih ćelija....najmanji problem smisliti neki kompromis XD

If applications are created with vb.net, what created vb.net ?
16 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?
Znatiželjac kaže...

Imam jedno kratko pitanje,jel mi se može išta dogodit ako skinem jednu igru s torrenta

Moguće posljedice :

1. Može te spržiti struja, ako takneš kućište mokrim rukama a unutra je nastao neki kratki spoj (recimo ogoljena žica od napajanja dodiruje kućište)...

2. Ako je ta igra jako dobra i postaneš ovisan o njoj tvoj društveni život može patiti, u ekstremnim slučajevima može čak doći i do smrti uslijed pretjeranog igranja...

3. Zbog previše klikanja mišem na torrente možeš dobiti sindrom karpalnog tunela :

http://en.wikipedia.org/wiki/Carpal_tunnel_syndrome

4. Može ti oslabiti vid od buljenja u monitor dok skidaš torrente

5. Možeš dobiti hemoroide od sjedenja dok igraš

Ukratko da sumiram, skidanje torrenata je jako opasno !

{#}

11 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Čuj amerima je svjedno bilo milionska kazna ili zatvor...sve to ide u isti džep jer su zatvori tamo privatni...a novčani lobi radi svašta..nije đaba ona stra !!PaRA vrTA đe BurGija NeMore!!1

kontam da je to sve intelektualno vlanistvo i sve...ali

zašto onda   kino ulaznica nije 10kn?? a mogla bi biti pa ne bi skidali filmove....

zasto novi naslvi igra nemaju razumne cijene nego astonomske... (zar nje bolje prodat provizvod 100x po x/2 € nego 30 x €))

Najgore je to ako se ogranice informacije....e onda je to banana.. totalna kontola   nesto kao fašizam i tolitarizam ..a protvi toga se borimo zar nee?? sjetite se 2 svijetskog rata i sada sj.koreje i iraka...

i kad se zbroji 2i2 smo sljepac ne vidi da hoce izvuku zadnju lipu   od nas te da krepamo od gladi.....

ako me nekontate pogledajte dokumentarce ne comercijanih izdavača....free su ;D

13 godina
neaktivan
najgore je stos hemoroide dobiti ..xaxaxaxaxax
13 godina
neaktivan
Enkidu kaže...
Znatiželjac kaže...

Imam jedno kratko pitanje,jel mi se može išta dogodit ako skinem jednu igru s torrenta

Moguće posljedice :

1. Može te spržiti struja, ako takneš kućište mokrim rukama a unutra je nastao neki kratki spoj (recimo ogoljena žica od napajanja dodiruje kućište)...

2. Ako je ta igra jako dobra i postaneš ovisan o njoj tvoj društveni život može patiti, u ekstremnim slučajevima može čak doći i do smrti uslijed pretjeranog igranja...

3. Zbog previše klikanja mišem na torrente možeš dobiti sindrom karpalnog tunela :

http://en.wikipedia.org/wiki/Carpal_tunnel_syndrome

4. Može ti oslabiti vid od buljenja u monitor dok skidaš torrente

5. Možeš dobiti hemoroide od sjedenja dok igraš

Ukratko da sumiram, skidanje torrenata je jako opasno !

{#}

najgore je to stos hemoroide dobiti..

xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxxaaxax

16 godina
NoDiggity kaže...

To nije poanta...poanta je da jedan-dva lika odrape za par milijuna kuna ili 10 godina zatvora, da se ostali zaplaše i

počnu kupovati legalno. Evo ti primjer:

"Back in 2007, the Minnesota mother made national headlines as the first person sued by the RIAA for copyright

infringement to actually take the case to trial (instead of settling out of court), after she was charged with

downloading copyrighted songs through the P2P network, Kazaa. At the trial's conclusion, Thomas-Rasset

was found guilty of illegally downloading 24 songs and was fined $10,000 for each one, amounting to a total

of $240,000 in damages. But the case was deemed a mistrial by the judge and Thomas-Rasset waited two

years for a retrial. Yesterday, the single mother of four was found guilty again, but this time ordered to pay

a mind-boggling $80,000 per song -- $1.9 million in all."

A ako mislite da će se naša vlast  samo nasmijati kao kineska ili ruska ako ih ameri pritisnu...think again

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

Te astronomske kazne su čista besmislica, to je čisti PR stunt za zastrašivanje.

Realna kazna sa nekakvim pravnim smislom bi jedino moglo bit recimo 10 centi po pismi, to im je realna vrijednost.

A i tako bi kazne mogle bit dovoljne za poduku, recimo puno ljudi ima kolekciju od 100 GB mjuze na disku, to bi bilo recimo 2000$, taj bi bogme ipak razmislio oće više skidati, a ne trilijun dolara, to je stvarno ridikulozno !

Nego ljudovi odoh ja na spavanje a prije toga samo da kažem - sutra idem na davanje krvi (između ostaloga), ajte i vi gdje god živite, em je lako i brzo, em možda šta omršaviš, em jednog dana moš skupit besplatno zdravstveno, em se odma osjećaš bolje moralno !

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ratifikacija-sve-bliza-eu-parlamentarci-ne-daju-da-sud-za-ljudska-prava-odluci-krsi-li-acta-prava-gradjana/606749.aspx

Nisam skužio, zašto je EU parlament stopirao izglasavanje ACTA-e na Sudu za ljudska prava?

...kako su i sami rekli da se radi o političkoj odluci, zanima me što je od ovoga:

a) Parlament je protiv ACTA-e i ne želi da to dođe do suda jer će ju sud odobrit

b) Parlament je za ACTU i ne želi da to dođe do suda jer će ju sud stopirat

?

0 0 hvala 1
14 godina

Najvjerojatnije b) jer su se političari odavno prodali.

12 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

To je tako kad korporacije koordiniraju svijetom..politika je k....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ACTA je POBIJEDILA !?

Imam osjećaj da će ju ratificirat gamad šugava. Mada čitam na TorrentFreaku i Anonymous twiteru da oni ovo zapravo smatraju pobjedom, a sad ono...vidit ćemo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

,,,,

Realna kazna sa nekakvim pravnim smislom bi jedino moglo bit recimo 10 centi po pismi, to im je realna vrijednost.

,,,,,

Kako si, molim te, dosao do ovog banalnog zakljucka?

Btw, 2000$ za 100Gb mjuze je apsolutno nikakav iznos, ja bi ga platio bez problema ovog trenutka.

Realna cijena pjesme je vrlo blizu one koja stoji u iTunesima, tj. 1$ do 10$ po pjesmi, ovisi o izvodjacu, popularnosti i svim ostalim cimbenicima.

Like your face - getting forced - to the floor ...
12 godina
neaktivan

Da li je legalno za osobne potrebe preko RapidShare-a skinuti film ili glazbu?

Da li je legalno gledati film na filmoviziji ili slušati pjesme na Yooutube?

15 godina
ACTA je POBIJEDILA !?

Sta je ovo svi ste se usrali skidat cim je par napuhanih prica "isplivalo" na nase smotane medije {#}

Nothing lasts forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice