SJCAM SJ5000, jeftina aternativa skupom GoPro

poruka: 349
|
čitano: 137.803
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Prije 2 dana je izašao novi firmware.

https://sjcamhd.com/sjcam-sj4000-wifi-v1-1-m10-v1-2-sj5000-v3-3-2-2-8-2-firmware-released/

Postoje tri verzije SJ5000+

Stara s 1.5" ekranom, stara s 1.54" i nova verzija.

Prema ovome:

http://www.sjcam.com/content/16-how-to-upgrade-the-sjcam-sj5000-action-camera-firmware

Pretpostavljam da ide ovako:

Ako si dobio kameru s firmwareom manjim od 2.4, onda imaš star 1.5".

Ako si dobio s firmwareom 2.4 do 2.6 onda imaš stari 1.54".

A ak si dobio s većim, onda imaš novu verziju.

Nisam 100% siguran, tako da ovo radiš na vlastitu odgovornost.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: SJCAM SJ5000, jeftina aternativa skupom GoPro
Heh,ne mogu se sjetiti koji je firmware bio gore,odmah sam je bio prebacio na 2.6

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Heh,ne mogu se sjetiti koji je firmware bio gore,odmah sam je bio prebacio na 2.6

0 0 hvala 0
11 godina

ljudi moze mala pomoc, sad sam dva dana bio na sljemenu bordati sa frendom i curama, i imali smo hero4 silver i neku KINESKU sa kinezom smo snmali u FHD a sa hero4 u 2k naravno kad sam stavio na youtube se kvaliteta sa hero4 izgubila. al nju ne zelim kupiti jer mi se ne daje toliko para.

Da li uzeti tu koju sam koristio ili bolje dodati para za sjcam 5000 ili xiaomi ili pak neku trecu, htio bi da ima FHD 60fps vise od toga nema potrebe ja mislim.

Pocetnici smo pa se nemojte smijati, prvi put na sljemenu i jos na crvenom spustu :D

ima je i na Gearbestu jel to europsko skladiste radi carine?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 21:40 (dennocro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dennocro kaže...

ljudi moze mala pomoc, sad sam dva dana bio na sljemenu bordati sa frendom i curama, i imali smo hero4 silver i neku KINESKU sa kinezom smo snmali u FHD a sa hero4 u 2k naravno kad sam stavio na youtube se kvaliteta sa hero4 izgubila. al nju ne zelim kupiti jer mi se ne daje toliko para.

Da li uzeti tu koju sam koristio ili bolje dodati para za sjcam 5000 ili xiaomi ili pak neku trecu, htio bi da ima FHD 60fps vise od toga nema potrebe ja mislim.

Pocetnici smo pa se nemojte smijati, prvi put na sljemenu i jos na crvenom spustu :D

Ova kineska je stvarno užas ja bi iša na SJ5000+,xiaomi ima odličan zvuk i također ambarellu ali ćeš morat naručivat sve dodatke(kučište i ostalo oko 35 dollara paket) samo šta xiaomi nema ekran pa ćeš morat sve priko mobitela radit i provjeravat opcije i sliku.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2016 22:08 (PC Street Hacker).
13 godina
dennocro kaže...

Ja osobno ne bi uzimao ni jedno od ovih "ostalih".

5000+, 5000x ili Xiaomi.

Najrađe 5000x, jer su napokon uveli stabilizaciju sliku.

Majdo ti ima kodove za popuste na Gearbestu, javi mu se.

Za sad ništa od njih s EU skladišta. Nabavi dobar popust, pa PDV neće tako jako boljeti :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
11 godina
CyberDemonVZ kaže...
dennocro kaže...

Ja osobno ne bi uzimao ni jedno od ovih "ostalih".

5000+, 5000x ili Xiaomi.

Najrađe 5000x, jer su napokon uveli stabilizaciju sliku.

Majdo ti ima kodove za popuste na Gearbestu, javi mu se.

Za sad ništa od njih s EU skladišta. Nabavi dobar popust, pa PDV neće tako jako boljeti :D

a prodat volan i kupit kameru, a carina se placa ? 

13 godina
dennocro kaže...

LOL, zašto mene pitaš za volan? :D

Ne, carina se ne plaća

11 godina
CyberDemonVZ kaže...
dennocro kaže...

LOL, zašto mene pitaš za volan? :D

Ne, carina se ne plaća

ma ne pitam te, enego kazem prodat cu volan i kupiti hahah

a ne moze nikako bez PDV-a da prodjem ili da narucim u neku drugu drzavu EU pa mi donesu u hrv?

15 godina

Prodati cu najvjerojatnije sj 4000 jer nemam sta pametno sad snimati haha do ljepšeg vremena pa na kacigu,uzeo bi si nešto bolje max 1000-1100 kn.

Htio bi malo bolju i vjerniju reprodukciju boja,1080p60fps,bolji mikrofon,a ostalo ništa posebno,uklapa li se xiaomi yi u to ili pak čekati neku akciju i na kojim sajtovima pratiti akcije ?

Hvala ;)

EDIT : SJ 5000x najbolji izbor,sta kazete ? Jel mikrofon stereo ili dalje mono,zvuk mi puno znaci.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 18:28 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

daj mi se javi ak mislis prodavat kameru. ja bih uzel za frenda naravno ak se dogovorimo za cijenu 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
12 godina
protjeran

upravo narucio svoju prvu action cam ;) uzeo xiaomi yi ambarella sa gearbesta za 550 kn . Sad par dana da prođe pa narucujem opremicu . 

Nemoj se prkosit gravitaciji .
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ojha svima !

Sta mislite recimo o ovoj kamerici Original Xiaomi Yi 1080P Car WiFi DVR

Jel to neki novi model. Iz ovdje prilozenog a ispravite me ako grijesim vidim da nema podesavanja rezolucije i da je baterija integrirana.

Ajd ovo oko reze snimanja me cak i ne dira ako je video kvaliteta bolja ali koliko baterija izdrzi, ovako stavis drugu i pici dalje a ovdje se mora puniti.

Recimo da je tu baterija slabija skoro 4x od one izmjenjive na sjcam 5000+kameri.

Hvala na vasem misljenju !!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

To je Car DVR, predviđena je za montažu s unutarnje strane vjetrobrana i da je stalno spojena na punjač pa joj i netreba neka baterija.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
11 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

To je Car DVR, predviđena je za montažu s unutarnje strane vjetrobrana i da je stalno spojena na punjač pa joj i netreba neka baterija.

Hvala ti na odgovoru. Evo jos jednog pitanja. Vidim da se gore spominjalo i sjcam 5000x elite koji je kao navodno bolji od sj5000+ ambrella pa mi sada nije jasno zasto je onda i na samim stranicama od sjcam taj X model jeftiniji od Plus Ambrella modela...

U cemu je fora...jeftinija proizvodnja ili je losija kvaliteta vide, zvuka...neki razlog mora biti.

Hvala jos jednom unaprijed svima.

15 godina
dxdandy kaže...
XXX-Man kaže...

Hvala ti na odgovoru. Evo jos jednog pitanja. Vidim da se gore spominjalo i sjcam 5000x elite koji je kao navodno bolji od sj5000+ ambrella pa mi sada nije jasno zasto je onda i na samim stranicama od sjcam taj X model jeftiniji od Plus Ambrella modela...

U cemu je fora...jeftinija proizvodnja ili je losija kvaliteta vide, zvuka...neki razlog mora biti.

Mislim da ima ugradeni gyro anti shake senzor tj.stabilizaciju videa sto ti puno pomaze kod npr.voznje motorom,downhill sa bikeom itd.

Evo kako to izgleda na GoPro.

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
Mislim da ima ugradeni gyro anti shake senzor tj.stabilizaciju videa sto ti puno pomaze kod npr.voznje motorom,downhill sa bikeom itd.

Evo kako to izgleda na GoPro.

Da, to mi je jasno, ali mi nije jasno da je jeftinije. Po svim specifikacijama bi trebao X model biti bolji. Bolji senzor, veca reza,vise fremova, veci display a manje pare.

Mislim nije da se ja bunim ali samo pitam.

Ovo sa gyro je super fora.

13 godina
dxdandy kaže...
XXX-Man kaže...

Isti hardver, tj. kuciste, isti proizvodjac, noviji firmware. Odlucili su se za nizu cijenu, a nisu dirali cijene starim modelima. Pogledaj po netu. Ak ti pase, uzimaj. Ima i tema od kolege o toj kameri ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2016 13:31 (CyberDemonVZ).
13 godina

Taj dio nije ni meni bas jasan zasto je tako s cijenom, ali dokle god je, super je :D

Bilo koju kameru da uzmes, neces sigurno pogrijesiti.. Imam trenutno X model, i prezadovoljan sam, uz kvalitetu narocito sam sretan s baterijom, koristenjem preko wifia i stand by-om..

Inace ukoliko si zainteresiran, imam kupon za kupovinu na Gearbestu po promo cijeni od 119.99$ za forumaše koji mi se jave preko pp..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
16 godina
neaktivan

Kakva je situacija sa gearbestom i dostavom u hrvatsku,mislin prodat svoju sj4000(a tek san je kupia) pa uzet sj4000 sa wifiom jel stvarno bez njega nemogu

15 godina
PC Street Hacker kaže...

Kakva je situacija sa gearbestom i dostavom u hrvatsku,mislin prodat svoju sj4000(a tek san je kupia) pa uzet sj4000 sa wifiom jel stvarno bez njega nemogu

Onda uzmi radije Xiaomi Yi + waterproof case da necime opravdas trosak,kvaliteta slike i video zapisa je klasu visa na Xiaomi,jedino sto nema ekran.

16 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
PC Street Hacker kaže...

Onda uzmi radije Xiaomi Yi + waterproof case da necime opravdas trosak,kvaliteta slike i video zapisa je klasu visa na Xiaomi,jedino sto nema ekran.

A već san uzea sve živo šta se da kupit za SJ,a pašu li mi dodatci i za xiaomi

13 godina

Koliko je meni poznato, svi dodaci koji se spajaju na kuciste (ona dva pipca i saraf) su kompatibilni sa SJ, Xiaomi i GoPro.

Samo su kucista razlicita.

Ovo sam pokupio s neta, pa nek jos netko potvrdi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Sva oprema paše jedino znaci treba jedan mini "sarafic" da mozes ako zelis kameru bez kucista monirati na neki od nosaca.. To bi bio ovaj dio - LINK

Sto se tice ekrana, postoji i ekran za Xiaomi koji je ujedno i baterija od 2400mAh, sto je po meni extra rijesenje za nekog tko voli puno snimati, evo i za nju LINK

Ukoliko se odllucis na kupovinu, postoji mogucnost preko GearBesta kupovine i popust i sotalih pogodnosti pa se javi preko privatne poruke.. A i u temi GearBest imas gdje su ljudi vec pisali da im Yi Cam dolazi s Gearbesta bez dodatnih troskova carine..

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
11 godina
neaktivan

Vidim tj. ne vidim da se spominje Firefly S6 model za koji sam zadnjih par dana gledao snimke na youtube i svi nekako su istog misljenja koji su ga usporedjivali sa SJCAM 5000x da daje Fireflay S6 bolju sliku i audio. Istog sam misljenja kao i oni ali joj dajem za manu u odnosu na 5000x model sto nema lcd.

Jel netko probao taj Firefly S6 pa da moze reci sta vise o njemu. I naravno prednost je niza cijena od SJCAM 5000x.

Evo i linka : http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_239152.html?gclid=Cj0KEQiAoby1BRDA-fPXtITt3f0BEiQAPCkqQXEZgghZ7JNkKHcXPYv3bg7qFpFfLDrzx-pgPpV6k5MaApxL8P8HAQ

Hvala i LP !

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.2.2016 10:44 (dxdandy).
Moj PC  
3 0 hvala 3
13 godina
dxdandy kaže...

Vidim tj. ne vidim da se spominje Firefly S6 model za koji sam zadnjih par dana gledao snimke na youtube i svi nekako su istog misljenja koji su ga usporedjivali sa SJCAM 5000x da daje Fireflay S6 bolju sliku i audio. Istog sam misljenja kao i oni ali joj dajem za manu u odnosu na 5000x model sto nema lcd.

Jel netko probao taj Firefly S6 pa da moze reci sta vise o njemu. I naravno prednost je niza cijena od SJCAM 5000x.

Evo i linka : http://www.gearbest.com/action-cameras/pp_239152.html?gclid=Cj0KEQiAoby1BRDA-fPXtITt3f0BEiQAPCkqQXEZgghZ7JNkKHcXPYv3bg7qFpFfLDrzx-pgPpV6k5MaApxL8P8HAQ

Majdo!! Ajmo, brzo nabavi jedan primjerak!

Ako je ona stabilizacija slike prava iz kamere, a ne kasnije softverski poboljšana radi reklame, onda je ovo u rangu 3-4 puta skuplje opreme.

15 godina

Svida mi se,svida :) mogao bi za mjesec dana piknuti kad bude jos na nekom discountu ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jel netko prati cijene i popuste? Ja bi isto nabavio ovo čudo, i to zadnju verziju...gdje je trenutno najniža cijena?

EUW: Mn3mica | Steam: Mn3mica
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Mn3mica kaže...

Jel netko prati cijene i popuste? Ja bi isto nabavio ovo čudo, i to zadnju verziju...gdje je trenutno najniža cijena?

Napiši na koje misliš, jer si u temi SJ5000, a govorili smo o Xiaomi i FIREFLY.

Btw, Majdo prati akcije, a ima i nekoliko kodova za popuste u rukavu!

11 godina
neaktivan

Pa, konkretno SJ5000 ili SJ5000+ me zanima...

EUNE: Mn3mic | Steam: Mn3mica | Origin: Mn3mica
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice