Ne prepoznaje kameru...

poruka: 13
|
čitano: 9.672
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Ne prepoznaje kameru...

Sonyjevu kameru s kazeticom spojenu preku USB kabela mi ne prepoznaje ni u kompjuteru ni u laptopu. Obadvoje sa Win7... Help!

Androidaš, twitteraš, forumaš, informatičar... Administrator i urednik Geekoteke... http://www.geekoteka.site50.net/

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje kameru...

probaj updateovati drajvere na kompu pa vidi!

Zeljeznicar Za Zivot Cijeli! ----------------------------->TM'87
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Ne prepoznaje kameru...
sinta_2705 kaže...

Sonyjevu kameru s kazeticom spojenu preku USB kabela mi ne prepoznaje ni u kompjuteru ni u laptopu. Obadvoje sa Win7... Help!

Misliš na miniDV kameru? One se na računalo spajaju putem FireWire kabela, a ne putem USB-a. USB na miniDV kamerama obično služi samo za prebacivanje fotografija.

13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje kameru...

Ja imam isti problem, tj. znam da za moju kameru sony trv 355e nema usb drivera za windows 7 a na laptopu nemam firewire ulaza, e sad da se ugradi može ali košta ima li ikakve nade da se to zaobiđe odnosno da preko nekog prelaza između - wirefire na usb - povežem to dvoje. Postoji li to ?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
immo kaže...

Ja imam isti problem, tj. znam da za moju kameru sony trv 355e nema usb drivera za windows 7 a na laptopu nemam firewire ulaza, e sad da se ugradi može ali košta ima li ikakve nade da se to zaobiđe odnosno da preko nekog prelaza između - wirefire na usb - povežem to dvoje. Postoji li to ?

Treba ti FireWire kontroler. Za stolne kompjutere ih ima u obliku PCI kartica i nisu skupi (50-100 kuna). Za prijenosnike ih ima u obliku Express carda (ili PCMCIA kartica) - oni jesu skupi (tipično preko 300 kuna za Express card, za PCMCIA ima jeftinijih, ali oni su namijenjeni starijim računalima - riječ je o drugačijim utorima tako da pazi da ne kupiš krivi).

13 godina
neaktivan

Čuo sam za to, ali mi isto para dođe kao i ugradnja firewire kartice na laptop, ja sam mislio na neki jeftini adapter na usb ali sam u međuvremenu skonto da nema od toga ništa. Hvala

13 godina
neaktivan
immo kaže...

Čuo sam za to, ali mi isto para dođe kao i ugradnja firewire kartice na laptop, ja sam mislio na neki jeftini adapter na usb ali sam u međuvremenu skonto da nema od toga ništa. Hvala

Nazalost jedina opcija ako je laptop u pitanju (odgovoreno u postu MB....) je rjesenje u vidu expresscard kontrolera, ako ti treba nemas druge, obicno vec laptopi srednje klase imaju integriran 1394, ako je laptop stariji (ili easy entry klase) razmisli ima li smisla jer "zvakanje videa" nece ici (ili ces se nacekati i nacekati) bez solidne masine (citaj) brzog procesora, a ni grafa nije iskljucena iz price!

17 godina
moderator
Hardwhelper!!! kaže...

ako je laptop stariji (ili easy entry klase) razmisli ima li smisla jer "zvakanje videa" nece ici (ili ces se nacekati i nacekati) bez solidne masine (citaj) brzog procesora, a ni grafa nije iskljucena iz price!

Grafička je irelevantna, a obrada DV videa SD rezolucije nije zahtjevna - i dosta stari laptopi se mogu nositi s tim.

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Hardwhelper!!! kaže...

ako je laptop stariji (ili easy entry klase) razmisli ima li smisla jer "zvakanje videa" nece ici (ili ces se nacekati i nacekati) bez solidne masine (citaj) brzog procesora, a ni grafa nije iskljucena iz price!

Grafička je irelevantna, a obrada DV videa SD rezolucije nije zahtjevna - i dosta stari laptopi se mogu nositi s tim.

Ma jasno, islo je i na P III (Celeron 1.0 - 1.2GHz), samo neka instalira "adekvatan" software jer novije verzije nece ni pokrenuti, a da o real time preview-u tranzicija i ne govorim.

17 godina
moderator
Hardwhelper!!! kaže...

Ma jasno, islo je i na P III (Celeron 1.0 - 1.2GHz), samo neka instalira "adekvatan" software jer novije verzije nece ni pokrenuti, a da o real time preview-u tranzicija i ne govorim.

Da, tranzicije mogu biti problem (zašto uopće koristiti tranzicije?! to je amaterski!), a o efektima, korekciji boja da i ne govorimo. No sve to se, nakon same montaže, može naknadno napraviti pa se izrenderira - real-time priview ti realno gledano treba samo za montažu.

Pentium 4 na 2 GHz je već sasvim OK stroj za SD DV video. Ja sam jedno dulje vrijeme radio na Pentiumu 4 Centrino 1,6 - više se baš i ne sjećam kak je bilo, znam samo da sam osnovnu montažu mogao raditi u real-timeu, a renderiranje je bilo sporo. Dakle, sporo je, ali u globalu, ako treba, može se. Mada je bolje kupiti praktički najjeftiniji današnji laptop - za 3000 kuna - i montaža takvih videozapisa će letjeti na njemu u usporedbi s ovim starim kantama.

13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje kameru...

laptop je 2,1 ghz dualcore integrirana hd grafika mislim da ne bi trebalo biti problema ako to ubacim

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ne prepoznaje kameru...

Ja imam sljedeći problem, pa molim pomoć.

Prije sam posjedovao Laptop HP na kojem sam imao windows Vista OS i preko Firewire kartice za laptop kameru sam mogao spojiti sa njime i uređivati snimak pomoću Windows Movie Maker programa.

Laptop više nemam, spalio sam ga, napravio kratki spoj i kupio sam stolno računalo.

Danas:

Kamera je ista: Panasonic PAL

Model No: NV-GS80EP-S

Koristim mini DV kazetice.

Grafika i Procesor su ok, zadovoljavajući.

Koristim Firewire PCI karticu za stolno računalo spojeno sa kamerom Firewire kabelom.

Nisam u mogućnosti prebacivati video sa kamere iako sam sa neta skinuo Windows MOvie Maker. Pokušao sam skidati codecs za Win 7, drivere za kameru, ali nisam našao drivere. U control panelu sam tražio dodatne uređaje, ali nikako da mi prepozna kameru i u windows movie maker-u mi javlja kako nemam priključenu kameru. E sad, tek sam po potrebi neki dan ubacio PCI Firewire karticu i nisam siguran da li ju windows uopće prepoznaje. U Device Manageeru nemam ništa problematičnoga. Ali i dalje ne nalazim podatak da je PCI 1394 tamo, ili je ipak nešto drugo problem, pa ako netko ima neku ideju kako moj problem riješiti neka mi pomogne. Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo uspio sam. Stvar je bila sljedeća. Sve sam dobro spojio i priključio, ali trebalo je sačekati par dana dok windows update ne instalira drivere za PCI Firewire karticu.

Nakon toga nisam još neko vrijeme mogao capturirati film i evo maloprije sam instalirao service Pack 1 za win 7. Neznam da li je to bio isto problem, ali neka smjernica onima koji budu imali slične probleme.

Zatim sam pokrenuo Windows Movie Maker i tek onda stavio kameru na ON. Tada je Windows prepoznao kameru i skinuo potrebne drivere i sada sve radi odlično.

P.S. Ja sam sve to polako radio i čekao na windowse da on to sam odradi, i uspio sam. Naravno, ako bude netko to htio brže riješiti, neka slijedi naputak gore što mu treba i požuri cijeli slučaj uz vjeru da će mu uspjeti. Sretno!

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2012 12:22 (Turpija).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice