Dobio sam mini dv kameru samsung vp-d381,mene zanima kako pohraniti podatke na racunalo,jer nema usb,niti ista,ima samo dv prikljucak za koji ne znam za sta sluzi,a inace snima na kazetu,pa ako netko zna kako to prebaciti neka kaze molim.I dale je moguce preko firewirea i kako?
Mini DV help
- poruka: 41
- |
- čitano: 8.148
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Možeš prebaciti jedino preko firewire-a, to ti je onaj DV utor.
A to sam i mislio,a sta trebam onda kupit za to,kablove,adaptere??di ima uze,koliko kosta i to?
EDIT:mislim spajat na laptop,tako ako vam nesto znaci zbog priklucaka
A ako nema,jel moram kupovat karticu neku,i dali postoji neki adapter,firewire na usb i slicno?
Firewire kontroler za pc imaš i u rangu je 50 kn >, a na laptopu ako nemaš, ništa od toga. Firewire na usb nemam pojima, možda i postoji, ali znam da usb kamere nisu baš neka sreća i firewire je u tom slučaju puno bolje rješenje.
evo, firewire kontroler u linksu npr, plus kabl koji košta 20-ak kuna. a ako nemaš u laptopu firewire, onda postji mogućnost da se kupi i uključi u express card utor na laptopu (ako imaš taj utor naravno). evo jedna takva kartica s njuškala za primjer.
je i jedan kratki tutorijal kako se to radi. inače, koliko se sjećam i windows movie maker s xp-a može raditi video capturing, ali s obzirom da s njime nisam nikada radio ne znam kakva je kvaliteta i kako točno radi. preporučam ti da isprobaš malo naprednije programe, kao što su npr sony vegas, adobe premiere ili premiere elements, pinacle i slično, jer osim uvoza snimke imaš i veće mogućnosti daljnje obrade tog snimka.
S tim da mora paziti jel mu na lapu PCMCI ili expres card.
P.S. Izvukao si se spomenuvsi elements ;)
elements rulz
da je čovjek popunio rubriku "moj pc" mislim da bi mogli puno brže riješiti to pitanje firewire, ali eto..
Rijec je o HP 6830S pa pogledajte,ulaz za karticu imam,al nisam siguran koja je...mislim da je PCMCI.Eto sad ako mozete rec sta mogu uraditi,i ako se moze to sa karticnom,izgleda mi najpovoljnije i najlakse.
na hp-ovim stranicama u specifikacijama kaže da taj laptop ima express card utor, dakle trebalo bi potražiti i takav firewire kontroler. malo ću proguglati pa ću ti javiti ako nešto nađem.
Ja sam kupio za prijatelja neki dan i kosta oko 35 EUR-a i na njega idu 8 pinski kabeli. Ima dva komada.
evo, tražim po trgovinama, nije baš da ih ima na svakom koraku..gdje si ti kupio?
U banja luci naruceno sam o za mene iz Cheske ;)
I kako si ti to trazi kad ja nadjoh za par sekundi ;)
hvala sto pomazete,na kameri je 4-pinski konektor tako da neznam oce li moc taj sa 8
Samo uzmes kabel koji tebi pase. Ovaj recimo.
http://www.optimum-online.hr/detalji_proizvoda.01f2b6cd58da492a820ef560a03ef80a.kabel_firewire_ieee1394a_6pin_4pin_1_8_m_icidu_v-707426_crni.aspx
Samo kupis to dvoje stavis na lap premiere elements i eto ti zabave i davljenja prijatelja sa tvojim video egzibicijama ;)
Salim se. Ako gdje zapne samo jauci ovdje ;)
ej, nisam ja 24 sata na forumu (kao neki) pa da tipkam kao munja, odnosno kao ti..ehehe pola tenike što imam sam kupio iz optimuma i na tu stranicu uopće nisam išao, pih..
edit: čestitam našao si
ako negdje zapne, samo pitaj logica, on sve zna
MA negdje kazu 8 negdje kazu 6 a negdje i 9. Taj njemu treba i taj je valjda sa 6. Ma nikad nisam brojao pinove samo znam da onaj najmanji ima 4 ;)
Ti i ja koristimo sa 4 i 6 a ovaj od 9 je za firewire 800. A 8 izgleda da i ne postoji ;)
P.S. Ne zaje...aj ;)
znaci trebam kupit ovo
i tu express karticu od 400 kn?
tako je. firewire za desktop je puno puno jeftinija..
Pa i nijebas puno jeftinija. AKo mislis na firewire karticu.
nemoj zezati, eno u linksu za 59 kuna, plus kabl 22 kune
firewire kartica za toliko? daj link.
eto dao sam ga gore u onom postu, evo ga opet http://www.links.hr/index.php?naziv=Kontroler+PCI%2C+ASONIC+Firewire%2C+3x+vanjski+%2B+1x+unutarnji&option=artikl&id_kategorija=0532&id_artikl=053.200.048
To je neko tesko smece ;)
Pa modem je skuplji ;)
Jucer bio u HG Spota,expres card adapter firewire 370 kn,i kabal 4 pin na 4 pn 59 kn,to je to dakle?
ako si dobro objasnio prodavaču što ti treba, to je onda to. spojiš kameru s laptopom, prebaciš snimku, smontiraš, spržiš na dvd i uživaš.
to je to,sve sam mu reko,jos trebam narucit ,a kakva je kvaliteta kad se prebacuje,koliko sam shvatio snimke trebam recordat sa elementsom?
tako je to se kaže kepčurirat,capturirat ili uvuč, uvlačenje.
To ti traje koliko i sam snimljeni materijal, jer se capturira u realnom vremenu.
Pazi da imaš dovoljno mjesta.
Sat vremena u Microsoft DV kvaliteti ti uzima nekih 12GB mislim.
to je to,sve sam mu reko,jos trebam narucit ,a kakva je kvaliteta kad se prebacuje,koliko sam shvatio snimke trebam recordat sa elementsom?
Snimke mozes prebaciti bilo kojim programom koji podrzava prebacivanje preko FireWirea - to su uglavnom svi programi za videomontazu, mislim da cak i Windows Movie Maker to moze. Moj favorit je besplatni WinDV 1-2-3 - pustis ga da ti prebaci sadrzaj cijele kazete na racunalo (oko 13 GB) i to je to. Kvaliteta slike je ista onoj snimljenoj kamerom zato jer se video zapravo kopira s trake na disk racunala.