Kako napravit pdf knjigu?

poruka: 8
|
čitano: 9.522
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

ovako imam skeniranu knjigu iz propisa što mi treba za autoškolu i sad bi to hjeo složit kao knjigu da imam na kompu

dali netko zna kak se to radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Instaliraj program PDF Creator(potraži na google),uđeš u aplikaciju s tom knjigom učitanom(ako je slika,u preglednik slika).Ideš print i kao printer odabereš PDF Creator.Kada se otvori njegov prozor samo klikneš na wait for the next i tako sve sljedeće.I na zadnjem klikneš save,odabereš mjesto i to je to!Imaš pdf.Ako trebaš objašnjenje tu sam

R.I.P EnlightenedPhoenix/////////ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2011 9:35 (Ivan_hacker).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kako napravit pdf knjigu?

da al meni je frend tu knjigu kopirao u pdf format i kao list po list moram sa kotačićem vrtit prema dolje
a ja bi si složio da mogu listat 

15 godina
neaktivan

e kak složit da listam kao knjigu uspio sam složit da mi je sve u jednom dokumentu
ja bi sad to htjeo složit kao katalog

jel mi možeš to objasnit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Kako misliš katalog?Imaš program martview koji omogućuje pravi osjećaj listanja ako na to misliš

R.I.P EnlightenedPhoenix/////////ako sam ti ikako pomagao,stisni hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moj problem je slijedeći. Imam konačno sređen rukopis knjige na Microsoft Office Wordu 2003 - u DOC formatu. Međutim, dok sam sređivao rukopis knjige, nisam pazio na postavljanje karakteristike stranica, te su mi sad one postavljene u A4 formatu. Želio bih knjigu prebaciti u PDF format - što mi nije problem, već slijedeće:

Izdao bih knjigu u formatu C4. Naravno, moguće je i to prebacivanje, ali programi to rade sasvim neinteligentno - formalno isjeku tekst na danu veličinu i knjiga više na ništa ne liči. Jasno, jedno od rješenja je da ponovno u Wordu idem mijenjati postavke stranica, ali to zahtijeva ponovno prilagođavanje izgleda teksta - stranicu po stranicu - tako da bude pogodan za tisak. Na koji način automatizirati prijelaz sa Wordovog A4 DOC formata na PDF C5 format, tako da knjiga očuva svoj oblik (recimo, da se automatski pri pretvorbi smanji veličina fontova)? Ima li netko neku ideju ili iskustvo, ili moram opet uzeti "lopatu u ruke"?

Bio bih zahvalan na relativno brzom odgovoru.

17 godina
Laszlo kaže...

Moj problem je slijedeći. Imam konačno sređen rukopis knjige na Microsoft Office Wordu 2003 - u DOC formatu. Međutim, dok sam sređivao rukopis knjige, nisam pazio na postavljanje karakteristike stranica, te su mi sad one postavljene u A4 formatu. Želio bih knjigu prebaciti u PDF format - što mi nije problem, već slijedeće:

Izdao bih knjigu u formatu C4. Naravno, moguće je i to prebacivanje, ali programi to rade sasvim neinteligentno - formalno isjeku tekst na danu veličinu i knjiga više na ništa ne liči. Jasno, jedno od rješenja je da ponovno u Wordu idem mijenjati postavke stranica, ali to zahtijeva ponovno prilagođavanje izgleda teksta - stranicu po stranicu - tako da bude pogodan za tisak. Na koji način automatizirati prijelaz sa Wordovog A4 DOC formata na PDF C5 format, tako da knjiga očuva svoj oblik (recimo, da se automatski pri pretvorbi smanji veličina fontova)? Ima li netko neku ideju ili iskustvo, ili moram opet uzeti "lopatu u ruke"?

Bio bih zahvalan na relativno brzom odgovoru.

ti daješ tu knjigu grafičarima koji ti u Adobe InDesignu pripreme za tisak u kojem ti formatu želiš.

nemoj se time zamarati.

14 godina
neaktivan

Hvala Saša na odgovoru. Pozdrav! Laszlo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice