Excell - narudzba s dva stupca - dvije valute

poruka: 6
|
čitano: 2.230
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
excell - narudzba s dva stupca - dvije valute
citam kako sto napraviti ali mi nejde.
dakle imam gotovi cijenik gdje je u koloni A ime artikla, u B cijena u $$$ i SADA TREBAM U koloni C ovo iz $$$ automatski pretvoriti u kune nekim mnoziteljem. znaci da je na neki nacin kolona C povezana sa kolonom B. Ako i ubacim neki redak da se izracun ne promjeni.

primjer mnozitelja 5.35
A B C
proizvod 100$ 535kn

Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
Re: excell - narudzba s dva stupca - dvije valute

Jesi možda mislio na ovako nešto:

http://www.speedyshare.com/files/30207593/Book1.xls ?

16 godina
neaktivan
Re: excell - narudzba s dva stupca - dvije valute
foler kaže...
primjer mnozitelja 5.35
A B C
proizvod 100$ 535kn

@oobo ti je već dao gotov primjer

no, nešto i nauči u Excelu, kreni od osnova operacija zbrajanja, dijeljenja, oduzimanja i množenja u Excelu

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
15 godina
neaktivan
Excell - narudzba s dva stupca - dvije valute
hmmm, da ovo radi ali ja imam gotov cijenik gdje mi je kolona b vec ispunjena. kako sada automatski popuniti kolonu C? i kada ubacim neki red da se ne pobrkaju postojeci izracuni.

hvala..jos cu pogledati ovaj tvoj primjer

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Excell - narudzba s dva stupca - dvije valute
foler kaže...
hmmm, da ovo radi ali ja imam gotov cijenik gdje mi je kolona b vec ispunjena. kako sada automatski popuniti kolonu C? i kada ubacim neki red da se ne pobrkaju postojeci izracuni.

pogledaj portal kolege @IvanC, jer je puno truda uloženo! s obzirom na pitanja, sigurno ćeš jako puno naučiti.

16 godina
neaktivan
Re: Excell - narudzba s dva stupca - dvije valute
foler kaže...

Po tvojim postovima ima osjećaj da i otvorio Excel prije 10 dana ;) (bez uvrede)

Stupac B ti je popunjen sa iznosima dolara. U primjeru koji ti je dat za download imaš u ćeliji G1 vrijednost dolara (ti možeš staviti tečaj dolara i u ćeliju H5 ali tada u formuli zamjeni G1 sa H5)

u Ćeliju C2 upiši  slijedeću formulu =B2*$G$1 i KOPIRAJ (vidi link kako se to radi) ćeliju prema dolje do zadnjeg reda

Dakle sada ćeš u stupcu C imati stvarnu vrijednost dolara u kunama (za iznos u B stupcu)

Ako umećeš neki red između već postojećih ništa se neće poremetiti, samo u tom novom redu u stupcu C kopiraj ponovno istu formulu

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 11:37 (IvanC).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice