Excel

poruka: 10
|
čitano: 6.978
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Excel prob

pozz

imam tablicu radnika (recimo) u koju upisujem broj "1" kad je na poslu, a slova "B", "O", "N" kad nije (bolovanje, opravdano, neopravdano itd.). uspio sam slaziti da mi zbraja koliko je ljudi na poslu, koliko je ljudi opravdano, koliko na bolovanju   i tak to... e, sad. htio bih napraviti, ako je moguce - stupac u kojem bi se ispisali ljudi kojima bih ja stavio, recimo, "B". znaci - da bude "bolovanje" i onda ispod toga spisak ljudi koji su na bolovanju, pa onda "opravdano" itd. i da se sami izbrisu kada vise nebudu na bolovanju. koja je naradba za to - odnosno, kako da to slozim

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Excel prob

bio bi dobro da stavis "skinšot" tog excela uz post,

isto tako nisi napisao   da li se radi o necemo sto na dveoj bazi ispunjavas, za svaki dan u mjesecu, ili na kraju dana brises

i sl.

malo vise podataka je potrebno ;D

Why make something easy way, when there is hard way
15 godina

posaljem sutra, danas ne stignem...

16 godina
neaktivan
Idealist kaže...

htio bih napraviti, ako je moguce - stupac u kojem bi se ispisali ljudi kojima bih ja stavio, recimo, "B". znaci - da bude "bolovanje" i onda ispod toga spisak ljudi koji su na bolovanju, pa onda "opravdano" itd. i da se sami izbrisu kada vise nebudu na bolovanju.

Sve zavisi kako si organizirao ŠIHTERICU. Ako te zanima kako na nekom drugom sheetu povući koji radnici su na bolovanju probaj vidjeti ovaj pokušaj rješenja http://www.filesonic.com/file/1784305404/bolovanje.xls

Web tutoriali za početnike, Visual Basic, Autocad, Windows, Excel, Word, FrontPage, PowerPoint, Home Network
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 0:42 (IvanC).
15 godina

evo kako to izgleda...

17 godina
neaktivan

znaci ovako,

da bi ovo radilo kako si zamislio bilo bi najbolje napraviti macro,

ali ovo bi ti moglo pomoci

ovo je recimo za kolonu E za status "B" - bolovanje, za prvih 6 redova, pa ti nadopunjavaj ako ti se da

=CONCATENATE(IF(E2="B";B2 & ", ";"");IF(E3="B";B3 & ", ";"");IF(E4="B";B4 & ", ";"");IF(E5="B";B5 & ", ";"");IF(E6="B";B6 & ", ";""))

i to bi trebao onda prepraviti za sve ostale statuse i kolone (i naravno, ako dodje jos radnika, onda dodati nove rednove u concatenate)

puno igre malo para.

17 godina
Excel

bez VBA to ne ide baš glatko.

previše toga se veže jedno na drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Excel

Da ne otvaram novu temu..

Jel moguce napraviti da zelim napisati samo 5 brojeva/slova u celiju te da mi automatski nakon 5 slova/brojeva prebaci u sljedecu celiju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Excel

nije moguce postaviti u excelu da celija ima samo 5 znakova,

jedino sto mozes je upisati sve sto zelis u jednu celiju, pa u drugoj prikazati samo prvih 5 znakova, pa u sljedecoj drugih 5 znakova:

vidi screenshot

ako je na screenshotu to to sto zelis, onda ti je formula za celije

B1: =LEFT(A1;5)

C1: =MID(A1;6;5)

D1: =MID(A1;11;5)

itd.

s time da se u formuli kod funkcije mid za svaku sljedecu celiju mora mijenjati pocetno mjesto izvlacenja

druga varijanta je macro u vb

ScreenShot ScreenShot
17 godina
Re: Excel
dub0x kaže...

Da ne otvaram novu temu..

Jel moguce napraviti da zelim napisati samo 5 brojeva/slova u celiju te da mi automatski nakon 5 slova/brojeva prebaci u sljedecu celiju?

jura131 kaže...

nije moguce postaviti u excelu da celija ima samo 5 znakova,

U Excelu možeš postaviti ograničenje u broju znakova koji stanu u ćeliju, ali ne možeš staviti da nakon toga automatski ide u ćeliju ispod.

Ograničenje unosa u ćeliju se radi preko "Data" -> "Validation".

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice