Brojač pritisaka specifične tipke na tipkovnici?

poruka: 4
|
čitano: 3.686
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Brojač pritisaka specifične tipke na tipkovnici?

Kao što naslov kaže postoji li nekakav jednostavan način/program kojim bih mogao mjeriti koliko puta sam stisnuo Enter u periodu u kojem program radi?
Znam da je jako specifično pitanje, ali mi treba zbog posla.

 

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Brojač pritisaka specifične tipke na tipkovnic

-jednostavan? ovisi (o znanju i resursima..)

-recimo da je odgovor ne.. (kratki).

-točan odgovor je da, postoji (osim pitanja koliko je to jednostavno, koji os, koja app..) mora biti neki tsr kao servis, koji će neovisno o apps presretati unos, klasični keyloger koji obično nazivamo malware ili spy.. a nakon tog je običan brojač.

-na nivou tipkovnice možeš pratiti bilo koji scan-code keya (pritisak-držanje-otpušanje) i možeš s njim bilo što, recimo odbaciti ga, zamijeniti drugim, ili kao što želiš, brojati ga..

-jednostavno? .. ne, tj nitko ne treba, ne koristi, a ako netko treba tad je programer koji si to zna-može po potrebi napraviti + problemi osa ili antivirusa koji mogu zabraniti-blokirati takvu app no tad ti to nije problem jer imaš adekvatno znanje. Kad bi to koristili obični korisnici-masovno, kad bi postojala potreba za time, tad bi bilo jednostavno kao bilo koji soft-dodatak, npr driver za miša i macroe (dodatne funkcije). Tad bi bilo jednostavno, tj i dalje je težina ista ali je problem što nećeš naći nešto gotovo, tj google i tražiš pa možda pronađeš, no tad oprezno jer može biti svašta, ne treba vjerovati svemu s interneta..

 

enter ti je pod hex 1C.. svaka tipka ima svoj scankod-broj-tablicu. Programski jezik je manje važan, isto-slično.. vidi pod ibm-pc-at, 1c i vidi za enter na numeričkoj, različito ..

ako radiš brojač koji će brojati oba, tad moraš kontrolirati-zbrajati oba scankoda tj tipke, bez tog bi dobio pogrešan rezultat za sam enter tj rad mada i točan za konkretnu tipku, koja je fizički odvojena-različita no funkcionalno ista-jednaka i opet imaš dvostruki odgovor da-ne ovisno o tome želiš li svaki enter ili baš samo jedan..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
offline
Re: Brojač pritisaka specifične tipke na tipkovnic

Nakon 10 sekundi googlanja pronašao sam ovo. Ako ti to ne odgovara, onda sam uvjeren da ćeš pronaći nešto slično na netu. 

15 godina
offline
Brojač pritisaka specifične tipke na tipkovnici?

zgodan opis :)

KeyCounter

Description: Keep track of how many times you press any key. It falls into the “useless but kind of cool” stats category. It was originally written upon request from a friend but I fleshed it out for the NANY 2008 promotion.

.. tj to je razlog zašto takvih alata-softa nema više, ne treba (skoro) nikome... dok je ovo primjer programera koji to napravi ako želi kao verziju 1.0 .. i nakon tog ništa jer je iz 'beskorisne' kategorije koju prosječno treba 2-3 osobe u desetleću :)

-poneki programer kad/ako treba to odradi bez da izbaci neki soft (kao apps-exe za win juzere).. odnosno primarno to zanima 'hakere' i jamsebond klasu špijuna no to je tad ili malware ili filmski SF ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice