SSD cijena i kapacitet

poruka: 64
|
čitano: 14.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: SSD cijena i kapacitet
naxeem kaže...

13 raznih verzija. Ajoj. :D)

Takvih stvari ima podosta, ovo gore je samo ekstrem. Iako imam tri vanjska diska, uz sve ono što nosim sa sobom nema smisla nositi i te diskove i brdo drugih stvari, osim ako nije "planirana" operacija.

17 godina
naxeem kaže...

1. Pizza, pivo, škampi, vino, kino, itd. nisu gluposti. Sve je to daleko korisnije i bolje od grafičke kartice. Tome svi mi težimo i zbog toga radimo: da bismo imali dovoljno novca da se bezbrižno družimo i uživamo u hedonističkim i ostalim aktivnostima.

(...)

Sorry, ali prijelaz sa CQ-Q6600 (Core Quad na 2.4GHz) na i7-975 (3.33 @ 4GHz) sam itekako osjetio. Kada radim sučelje u debug modu s milijardu kontrola, debug verzija renderera tih kontrola, 2-3 VS-a, Blend, stotinjak browsersa sa stotinjak tabova, 2 VM-a onda itekako vidim razliku i u desktop radu. U igrama nema tako puno razlike, ali toliko se malo igram da me nije ni briga.

Moram reći i da mi je (to skoro svakodnevno radim) konverzija/obrada HD filmova i videa općenito vremenski ne prepolovljena, već nekoliko puta brža; ono što je trajalo 2 ipo sata, sada traje 30-tak minuta.

Naravno da ću prije otići na pizzu i pivu, to sve zaliti jednim sladoledom iz Mc'Donaldsa i onda se još kasnije prežderavati čokoladom... Poanta je bila da kada kupiš CPU ili GPU, tada stari bacaš i nemaš... Hmmm, pa na neki Linux way rečeno - nemaš upgrade nego update. Ako me razumiješ...

S druge strane, kupnjom SSDa, ti već imaš kod sebe HDD, i ti zadržiš i HDD i dobiješ SSD.

A fala Alahu da se osjeti prelaz sa Quada koji radi na 2.4 na i7 @ 4.0. I to još pod opterećenjem. Napravi prijelaz sa 6600 na 920 (govorimo o stock frekvencijama) i onda mi reci da osjetiš razliku prilikom bootanja, paljenja browsera, gledanja filmova, pregledavanja slika, slušanja glazbe, crtanja u Paintu i piskaranja u Wordu (govorim o normalnim korisnicima). 

Naravno da će se prijelaz osjetiti u recimo, kopresiranju ili rendiranju, ali nekako sumnjam da je na svakom drugom računalu instaliran Blender...

Every hole is a goal!
17 godina
odjavljen
Bukva kaže...

Naravno da ću prije otići na pizzu i pivu, to sve zaliti jednim sladoledom iz Mc'Donaldsa i onda se još kasnije prežderavati čokoladom...

Ne zaboravi u tu računicu ubacit i rolu WC papira.

Bukva kaže...

Poanta je bila da kada kupiš CPU ili GPU, tada stari bacaš i nemaš

Ista stvar je s večinom stvari u životu.

Bukva kaže...

S druge strane, kupnjom SSDa, ti već imaš kod sebe HDD, i ti zadržiš i HDD i dobiješ SSD.

Osim ako imaš laptop. OK uvijek može stari disk u ladicu, ali...

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
SSD cijena i kapacitet

Ovi novi HPovi (kako se vec zovu, malo sam umoran, mozak mi ne radi) imaju mjesta za 2 diska. d7v ili kako vec...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice