Evo kao što sam i rekao. Sad sam stavio da se kopira nekakav image od 4 giga. Disk je praktički nečujan (naslonio uho uz njega, kućište otvoreno). Temperatura je 38 - komp radi cca 40 sati bez gašenja i disk je u kućištu na dosta nezgodnom mjestu (skroz u vrhu kaveza).
Evo sad sam bio u linksu. Nisam ni račun imao. Dečki su po serijskom broju diska našli račun i zaprimili disk. Sada imam dovoljno prostora i vjerojatno ću za taj iznos (580 kn) + nadoplata uzeti nekakav SSD. Definitivno mi ne treba još jedan terabajtni disk a SSD bi dobro došao, visual studio mu se baš raduje
Da Links možda jest u startu skuplji (ako čovjek plaća gotovinom), ali na kraju ovakve stvari znaju
poprilično isplatiti nešto skuplju uslugu na početku. Ih da se barem meni oće pokvarit nešto iz linksa,
imam barem 4 samsunga iz njihovih "subotnjih akcija" :P
S obzirom na sve "djidje" koje je seagate naveo na strani, u pdf-u se skriva broj od 300 000 loading/unloading ramp, a mtbf ni na vidiku... Za razliku black (faex 2002) ima 600 000 i mtbf preko 1mil+, a brzine su mu dosta vece s malim (4,8,16k) file-ovima, te ima samim time bolji seek time... Da se razumijemo, to je ok disk za novce, al nije posebno trajan niti brz, seek time je mnogo bitni od par megi u read-u na vecim file-ovima. IMHO
Da naglasim, nisam fanboy i ne zelim nikakav flamewars, vec samo izbacujem cinjenice i na osnovu njih dajem realan zakljucak.
Disn na 5400 rp/m-a,
a ovo su brzine:
Za 5400 odlicni rezultati, malo visok seek, a i green serija nije bas pretjerano kvalitetna, ruku na srce, od wd entry level. Ja kod hardova volim tisinu (ono sto black nije), ali prije svega mi je bitna trajnost i kapacitet, naposljetku i brzina. Greenovi su imali problema s kvarovima radi cestog parkiranja "rampe", pa je ekipa to znala gasiti, ja sam isto napravio na black-u i blue-u, nema sleepa....
Čuj, imam tri greena, svaki iz druge serije:
2TB EARS -> radi već 430 dana
2TB EARX -> radi već 202 dana
3TB EZRX -> radi već 12 sati
Svi 100% zdravi. Tihi i hladni.
Evo screensht oba digitala, wd blue imam 5-6 godina i vrhunski je disk. Burazu su u tom periodu riknula 3 seagate-a, i sad kad si je slagao NAS s 4 diska, uzeo je napokon WD i to seriju RED... Seagate sam volio radi tisine, ali su izdrzljivost i garancija slabe strane tih diskova.
Evo ga crko nakon 2 godine. Upravo istekla garancija, naravno...
"Crkao" u smislu?
"Crkao" u smislu?
U smislu da više ne radi nego što radi i da mi SeaTools kažu "CRKO JE!". Boot windowsa mi traje 15 minuta (nekad i više) kad je uključen. Bez njega - 10-15 sekundi.