Samogradnja externih SATA ili IDE diskova

poruka: 7
|
čitano: 3.425
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Koji SATA disk je najbolji izbor za kućnu izradu externih diskova, npr. za backup podataka.

Te koja ladica bi bila dobar izbor, na što moram pripaziti i koja su Vaša iskustva u sklapanju.

Također što mi se više isplati koristiti SATA ili IDE diskove te kompatibilne ladice koje će 100% raditi s diskovima.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Samogradnja externih SATA ili IDE diskova
Suicide_Boy kaže...

Koji SATA disk je najbolji izbor za kućnu izradu externih diskova, npr. za backup podataka.

Te koja ladica bi bila dobar izbor, na što moram pripaziti i koja su Vaša iskustva u sklapanju.

Također što mi se više isplati koristiti SATA ili IDE diskove te kompatibilne ladice koje će 100% raditi s diskovima.

Ako imaš matičnu ploču koja ima esata konektor, onda traži 3,5" ladicu koja ima ESATA/USB 2.0.
Isplati ti se više koristiti Sata diskove naravno npr cijena između 160Gb i 250 Gb modela je mizerna....
Od diskova preporučam Seagate, Samsung.

No naravno ni jedan disk nije 100% pouzdan, niti ti itko može garantirati iznenadni gubitak podataka
17 godina
neaktivan

Uzmes neko eSATA kuciste i disk po zelji. Slozis backup rjesenja u roku odmah. Nema puno mudrovanja. A mozes naravno i kupit gotovo rjesenje. Preporuka je naravno SATA kombinacija jer mozes slozit eSATA.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Za kučište ti preporučam Icy Box. Je malo skuplje od ostalih ali je kvalitetno.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...

Za kučište ti preporučam Icy Box. Je malo skuplje od ostalih ali je kvalitetno.

Isto preporučujem. Imam ga u IDE verziji i jako sam zadovoljan s njim.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
17 godina
neaktivan

Dečki sve za pet, ali ja ne mogu spojiti na moj laptop eSATA, ostaje mi USB i firewire.  Gdje mogu nabaviti IciBox i dali je on kompatibilan sa svim  3.5"  diskovima bez obzira na njihov kapacitet, jer načuo sam da se treba nešto pripaziti oko napajanja.

17 godina
protjeran
Suicide_Boy kaže...

Dečki sve za pet, ali ja ne mogu spojiti na moj laptop eSATA, ostaje mi USB i firewire.  Gdje mogu nabaviti IciBox i dali je on kompatibilan sa svim  3.5"  diskovima bez obzira na njihov kapacitet, jer načuo sam da se treba nešto pripaziti oko napajanja.

Kučišta sa FW+USB 2.0 su skuplja od onih bez FWirea. Ako si u nedoumici da li ti treba FWire, evo ti link sa objašnjenjem: firewire vs usb

Možeš kupiti u linksu, evo ti jedno od kučišta:

U vezi napajanja se nemoj brinuti.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice