Pomoc oko dvosjlojnog dvd cd

poruka: 9
|
čitano: 2.809
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Izvinjavam se ako sam fulio mjesto gdje da se obratim ali jako mi je hitno, pa bih molio one koji znaju da mi sto prije pomognu.

Dakle nedavno je bila svadba, i kreteni umjesto da mi za 700€ lijepo snime svadbu i dostave to bar u jednom CD primjerku, ja sam dobio album sa slikama i USB od 16 GB na kojem je svadba u mp4 formatu koja je teska 13 GB . Ja sam konvertovao to u dvd sam ( video_ts folder i radi mi video ) sad taj video iznosi 5,nesto giga, i naravno kupio sam DVD sa dva layera kapaciteta 8.5 GB , sad me zanima jel treba neka posebni DVD citac da cita te dvoslojne CD-ove i ako netreba, dali cu moci gledati taj dvd sa DVD kucnog playera, buduci da cd-ove moram podjeliti kumovima i obitelji, pa nece nitko barem ne vecina to moci gledati preko racunara. Dakle zanima me dali dvd svaki moze citati dvoslojni cd i kakva je procedura da se sprzi video na takav cd, posto meni ashampoo prilikom przenja javi da je video velicine koja nemoze stati na cd , a dvoslojni mi uopce ne ucita ashampoo..  Hvala svima !!

Tko hoce nade nacin, tko nece nade opravdanje.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pomoc oko dvosjlojnog dvd cd

Svaki DVD player novijeg datuma (tj. da nije baš jedan od prvih :)) bi morao normalno čitati dvoslojne DVD medije. Preporučam samo da snimaš DVD na manjoj brzini (do 4x), radi bolje kompatibilnosti s različitim čitačima.

KaeR
13 godina
neaktivan

Znaci sto se tice DVD playera, u principu moze. A nemogu ja goste tjerati tko ima stariji tko noviji, bitno da u principu moze. E sad kako sprziti video sa racunara na taj dvosjlojni DVD, jel se moram imat neka posebna przilica ili ? posto meni trenutno ashampoo kaze da nemoze otkriti o kom disku se radi.. 

15 godina
neaktivan

Ako sam te dobro razumio..

Za početak miješaš pojmove..CD je CD,DVD je DVD..nisu naravno isti iako isto izgledaju:-)

Dakle kupio si dvoslojni DVD,i ako ti ga pržilica podržava(a trebala bi,osim ako nije jaako stara),u programu za prženje izabereš DVD-video,u VIDEO_TS mapu prebaciš fajl,AUDIO_TS ostaviš prazan i snimiš na najsporijoj ponuđenoj brzini

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Al ti miješaš DVD i CD.

Treba ti prazni dvoslojni DVD i pržilica koja može snimati na dvoslojni DVD. Ashampoo radi bez problema sa dvoslojnim DVDom. I svi DVD playeri čitaju dvoslojne DVDe.

16 godina

vidi ovdje

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

DVD koritstim * (meni laiku je sve to cd, sta je okruglo pa ih razlikujem od 700 mb , 4,7 i evo od juce od 8.5 giga) do juce nisam znao ni da postoje haha, dakle koristim DVD dual layer 8.5 GB (240 min) , znaci treba biti przilica kompaktibilna za to dual layer przenje, e sad vas molim kako to da provjerim na svojoj przilici ? Hvala vam :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne koristim Ashampoo pa nisam siguran,al vjerojatno ima negdje u opcijama da ti prikaže mogućnosti pržilice..Pa vidi dali se spomije nešto tipa DVD DL,ili slićno..

A koliko je stara pržilica?

13 godina
neaktivan

Nema u mene toga, hvala evo nasao sam error gdje pise da mi treba DVD rw + rdl a u mene je samo dvd rw, odoh do komsije , procitao mi je on ima na svojoj rdl taj dodatak na przilici , hvala vam spasili ste svadbu! 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice