My Passport Essential 320 GB problem

poruka: 13
|
čitano: 2.657
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav! Imam problem sa hardom gore navedenim. Kad ga ustekam na prednji USB na kucistu kompjutor ga ucita i pokrene, ali dok kopira neki veci fajl nakon otprilike minutu prekine kopiranje, javi mi da odredisni fajl vise ne postoji i otvori mi prozor kao da sam tek spoio hard na USB, dakle desi se mislim da na tren iskljuci hard i opet ga ukljuci u sred kopiranja. Ima li tko ideju kako se to moze rijesiti? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: My Passport Essential 320 GB problem

očigledno gubi napon na usb priključku. pokušaj s drugim usb utorom. ako se događa i na drugome, probaj na drugom pc-ju. ako se to događa na drugom pc-ju onda je vjerojatno hdd na putu u vječna lovišta, odnosnoo kvar je u hardwareu. taj hdd se napaja strujom preko usb utora na ploči, kada mu ponestane struje on se ugasi i ponovno uključi.

može bti da je kvar i na ploči, odnosno da zbog kvara dolazi do pada napona, ali prije da je problem u tvom hdd-u.

15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...

očigledno gubi napon na usb priključku. pokušaj s drugim usb utorom. ako se događa i na drugome, probaj na drugom pc-ju. ako se to događa na drugom pc-ju onda je vjerojatno hdd na putu u vječna lovišta, odnosnoo kvar je u hardwareu. taj hdd se napaja strujom preko usb utora na ploči, kada mu ponestane struje on se ugasi i ponovno uključi.

može bti da je kvar i na ploči, odnosno da zbog kvara dolazi do pada napona, ali prije da je problem u tvom hdd-u.

Ovako. To mi se desava samo na prednjem USB-u, na obadva prednja, na zadnjim usb prikljucima radi normalno. Probao sam kod prijatelja na njegovom kompu isto to se desava. To me najvise i buni jel ista stvar se desava na dva kompa,a da je do harda onda nebi radio ni na zadnjem usb-u vjerovatno

16 godina
moderator
prednji usb konektori daju manju snagu od stražnjih koji su ugrađeni na matičnu ploču...u tom je problem...spajaj ga iza i gotovo...
mario.bradac@yahoo.com ... mario.bradac@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ali nije opet valjda toliko manja snaga da se gasi ext hdd prilikom kopiranja? ja također imam ext wd-ov 320 gb hdd, i u 99 posto slučajeva ga priključujem na prednji usb, i nikada mi se tako nešto nije dogodilo..e pa sad, ti znaj..

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
prednji usb konektori daju manju snagu od stražnjih koji su ugrađeni na matičnu ploču...u tom je problem...spajaj ga iza i gotovo...

Stvar je u tome da ja to nisam primjetio do jucer, a prekjucer sam ugradio pci karticu sa 4 usb utora. Dali je moguce da je prednji usb izgubio malo snage zbog te kartice sto sam ugradio?

15 godina
neaktivan

Ima li tko ideju kako da se to rijesi? Radje bi da mi radi prednji usb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
robisierra92 kaže...

ali nije opet valjda toliko manja snaga da se gasi ext hdd prilikom kopiranja? ja također imam ext wd-ov 320 gb hdd, i u 99 posto slučajeva ga priključujem na prednji usb, i nikada mi se tako nešto nije dogodilo..e pa sad, ti znaj..

pa do sad sam vidio na nekim pločama da je puno manja snaga, možda čak i na pola...ovisi to o matičnoj...a možda i o napajanju...

crni11 kaže...
XXX-Man kaže...

Stvar je u tome da ja to nisam primjetio do jucer, a prekjucer sam ugradio pci karticu sa 4 usb utora. Dali je moguce da je prednji usb izgubio malo snage zbog te kartice sto sam ugradio?

neznam dal je moguće, al da nije tu prije problem s driverima? nekako mi više sliči na to...skini si program usbdeview i deinstaliraj s njim disk pa probaj onda...ako trebaš detaljnije javi se na pm pa ti objasnim korak po korak...

15 godina
neaktivan

Možda da staviš kraći kabel, nisam upoznat koji koristiš, može biti problema sa dužinom USB kabela.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
robisierra92 kaže...

pa do sad sam vidio na nekim pločama da je puno manja snaga, možda čak i na pola...ovisi to o matičnoj...a možda i o napajanju...

crni11 kaže...
XXX-Man kaže...

neznam dal je moguće, al da nije tu prije problem s driverima? nekako mi više sliči na to...skini si program usbdeview i deinstaliraj s njim disk pa probaj onda...ako trebaš detaljnije javi se na pm pa ti objasnim korak po korak...

Nije problem s driverima izgleda posto ne radi na prednjem usb-u ni na drugim kompovima. Ima jedan moj frend isto takvi hard samo manjeg kapaciteta i isto ne radi na prednjem usb-u.

15 godina
neaktivan
Scw kaže...

Možda da staviš kraći kabel, nisam upoznat koji koristiš, može biti problema sa dužinom USB kabela.

Imam orginalni kabel od mozda 30-ak cm. Bit ce da se to ne moze rijesit da radi na prednji. Spoio sam sad duzi kabel odostraga u tu pci karticu s usb-ima i ostavio tako ustekano tako da imam na sto prikljucit taj hard i fotoaparat,a da se ne moram svaki put zavlacit iza kompa. Prednji usb ce mi sluzit za memori stikove i slusalice.

16 godina
moderator
onda je valjda do matične, tj. ima manju snagu na prednjim konektorima...a moraš uračunat i oko 20-30cm kabela od matične do prednjeg kraja kučišta...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
onda je valjda do matične, tj. ima manju snagu na prednjim konektorima...a moraš uračunat i oko 20-30cm kabela od matične do prednjeg kraja kučišta...

Mozda je i taj kabel od kucista preslab jel prije na starom kucistu je radilo dobro i s prednjim usb-om

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice