Pozdrav! Imam problem sa hardom gore navedenim. Kad ga ustekam na prednji USB na kucistu kompjutor ga ucita i pokrene, ali dok kopira neki veci fajl nakon otprilike minutu prekine kopiranje, javi mi da odredisni fajl vise ne postoji i otvori mi prozor kao da sam tek spoio hard na USB, dakle desi se mislim da na tren iskljuci hard i opet ga ukljuci u sred kopiranja. Ima li tko ideju kako se to moze rijesiti? Hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
očigledno gubi napon na usb priključku. pokušaj s drugim usb utorom. ako se događa i na drugome, probaj na drugom pc-ju. ako se to događa na drugom pc-ju onda je vjerojatno hdd na putu u vječna lovišta, odnosnoo kvar je u hardwareu. taj hdd se napaja strujom preko usb utora na ploči, kada mu ponestane struje on se ugasi i ponovno uključi.
može bti da je kvar i na ploči, odnosno da zbog kvara dolazi do pada napona, ali prije da je problem u tvom hdd-u.
očigledno gubi napon na usb priključku. pokušaj s drugim usb utorom. ako se događa i na drugome, probaj na drugom pc-ju. ako se to događa na drugom pc-ju onda je vjerojatno hdd na putu u vječna lovišta, odnosnoo kvar je u hardwareu. taj hdd se napaja strujom preko usb utora na ploči, kada mu ponestane struje on se ugasi i ponovno uključi.
može bti da je kvar i na ploči, odnosno da zbog kvara dolazi do pada napona, ali prije da je problem u tvom hdd-u.
Ovako. To mi se desava samo na prednjem USB-u, na obadva prednja, na zadnjim usb prikljucima radi normalno. Probao sam kod prijatelja na njegovom kompu isto to se desava. To me najvise i buni jel ista stvar se desava na dva kompa,a da je do harda onda nebi radio ni na zadnjem usb-u vjerovatno
ali nije opet valjda toliko manja snaga da se gasi ext hdd prilikom kopiranja? ja također imam ext wd-ov 320 gb hdd, i u 99 posto slučajeva ga priključujem na prednji usb, i nikada mi se tako nešto nije dogodilo..e pa sad, ti znaj..
Stvar je u tome da ja to nisam primjetio do jucer, a prekjucer sam ugradio pci karticu sa 4 usb utora. Dali je moguce da je prednji usb izgubio malo snage zbog te kartice sto sam ugradio?
Ima li tko ideju kako da se to rijesi? Radje bi da mi radi prednji usb.
ali nije opet valjda toliko manja snaga da se gasi ext hdd prilikom kopiranja? ja također imam ext wd-ov 320 gb hdd, i u 99 posto slučajeva ga priključujem na prednji usb, i nikada mi se tako nešto nije dogodilo..e pa sad, ti znaj..
pa do sad sam vidio na nekim pločama da je puno manja snaga, možda čak i na pola...ovisi to o matičnoj...a možda i o napajanju...
Stvar je u tome da ja to nisam primjetio do jucer, a prekjucer sam ugradio pci karticu sa 4 usb utora. Dali je moguce da je prednji usb izgubio malo snage zbog te kartice sto sam ugradio?
neznam dal je moguće, al da nije tu prije problem s driverima? nekako mi više sliči na to...skini si program usbdeview i deinstaliraj s njim disk pa probaj onda...ako trebaš detaljnije javi se na pm pa ti objasnim korak po korak...
Možda da staviš kraći kabel, nisam upoznat koji koristiš, može biti problema sa dužinom USB kabela.
pa do sad sam vidio na nekim pločama da je puno manja snaga, možda čak i na pola...ovisi to o matičnoj...a možda i o napajanju...
neznam dal je moguće, al da nije tu prije problem s driverima? nekako mi više sliči na to...skini si program usbdeview i deinstaliraj s njim disk pa probaj onda...ako trebaš detaljnije javi se na pm pa ti objasnim korak po korak...
Nije problem s driverima izgleda posto ne radi na prednjem usb-u ni na drugim kompovima. Ima jedan moj frend isto takvi hard samo manjeg kapaciteta i isto ne radi na prednjem usb-u.
Možda da staviš kraći kabel, nisam upoznat koji koristiš, može biti problema sa dužinom USB kabela.
Imam orginalni kabel od mozda 30-ak cm. Bit ce da se to ne moze rijesit da radi na prednji. Spoio sam sad duzi kabel odostraga u tu pci karticu s usb-ima i ostavio tako ustekano tako da imam na sto prikljucit taj hard i fotoaparat,a da se ne moram svaki put zavlacit iza kompa. Prednji usb ce mi sluzit za memori stikove i slusalice.
Mozda je i taj kabel od kucista preslab jel prije na starom kucistu je radilo dobro i s prednjim usb-om