Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.208
|
čitano: 3.344.647
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji SSD?

Koji 2TB SSD M.2 da stavim u laptop Asus Zephyrus G15 3070 TI 2022 god?

Svrha - izrada video igara (Unreal Engine).

Imao sam Kingston 2TB, NV1. Prije par dana je krepa. Zivio je ~4 godine :(

Nije imao thermal pad i radio je jako vruce. Sad sam ocistio racunalo i temperatura CPU i GPU sa 80 na 50 C... 2 godine star laptop. A jesam ga kurio...

Sad cu stavit staviti thermal pad xD. Kako da saznam koju debljinu trebam?

Gledam ova dva:

EVO 990 PLUS - https://www.protis.hr/products/details/samsung-ssd-2tb-m2-pciex4-pci-40--pciex2-pci-50-pci-gen4050-client-990-evo-plus-mzv9s2t0bw/262100

WD Blue SN5000 - https://www.protis.hr/products/details/wd-blue-sn5000-nvme-ssd-2tb-m2/258696

Citam da su ovi DRAM-less i da se jace griju. Pa ne znam sto je najbolje za lapatop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji SSD?

Da se nadovežem za temperaturu, ja  sam kupio dva 0.5 mm hladnjaka za ssd m2 2280 sa gumicama i thermal padovima i spustilo je dobrih 4 stupnja, ima i cooler aktivni za kupiti al ak nema mjesta ne staje, za proc i grafu stavljam onaj ptm compound, bolje nego mx4 

17 godina
Koji SSD?

Trazim m2 disk za storage 4tb. Jel moze preporuka koji kupiti? Gen3/gen4 nebitno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.9.2025 9:32 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Vidim da imaš 990 evo plus 1tb, ako si zadovoljan s njim uzmi 4tb, sad će uskoro prime days na amazonu...

Ja imam 4tb varijantu i skroz sam zadovoljan, kad god bacim pogled na temp je 39°C i hladniji je 8°C od 970 evo plus, oba pod hladnjakom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Koji SSD?

Kupujemo burazu za žićBo SSD od 2 ili 4 TB za AM5 kantu C-disk.

Brzina je vrlina, ali i cijena, što biste mi preporučili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Evo da se pohvalim malo sa novim Sandisk SN8100, 2TB:

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
Cele303 kaže...

Vidim da imaš 990 evo plus 1tb, ako si zadovoljan s njim uzmi 4tb, sad će uskoro prime days na amazonu...

Ja imam 4tb varijantu i skroz sam zadovoljan, kad god bacim pogled na temp je 39°C i hladniji je 8°C od 970 evo plus, oba pod hladnjakom...

Na kraju ipak uzeo 990 evo plus 4tb, 267€. 

17 godina
Cele303 kaže...

Ne znam zakajsu kod mene lošije brzine?

Stavio sam ga u drugi slot.

17 godina
zvonac kaže...
Cele303 kaže...

Ne znam zakajsu kod mene lošije brzine?

Stavio sam ga u drugi slot.

Pod Settings prebaci točkicu sa Default na NVMe SSD

Ps. Na Amazonu je sad 241€, super cijena

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2025 8:23 (Cele303).
17 godina
Koji SSD?

Ovo je rezultat i to je tu negdje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Koji SSD?

koji HDD uzeti za Synology NAS od 4TB, trenutno je unutra SSD od 1Tb i neki random HDD, pa bi ubacio nesto  bolje, a ovo prebacio u PC

Durbin d.o.o. za geodetske poslove
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Koji SSD?

Ekipa uzimam za ured 4TB ssd prijenosni za neki backup od backupa. Razmišljam se da li uzet NVME + enclosure ili baš gotovi prijenosni ssd disk. 

Što mislite što je najpouzdanije, najkvalitetnije, najbrže?

Uzimat ću za tog dečka što radi sa velikom količinama podataka ovaj laptop ako išta znači taj info.

Divide et impera!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
omeyer kaže...

Ekipa uzimam za ured 4TB ssd prijenosni za neki backup od backupa. Razmišljam se da li uzet NVME + enclosure ili baš gotovi prijenosni ssd disk. 

Što mislite što je najpouzdanije, najkvalitetnije, najbrže?

Uzimat ću za tog dečka što radi sa velikom količinama podataka ovaj laptop ako išta znači taj info.

To je gaming laptop, a ne laptop za "rad sa velikim količinama podataka".
Anyway, najpouzdanije, najkvalitetnije i solidno brzo je

https://www.nabava.net/vanjski-eksterni-ssd-diskovi/samsung-portable-t7-shield-4tb-cijena-399752831

6 godina
segregator kaže...

https://www.nabava.net/vanjski-eksterni-ssd-diskovi/samsung-portable-t7-shield-4tb-cijena-399752831

A reci mi ako se dobro kužiš u notebooke, što bi ti uzeo?

Ovaj dečko radi dosta u CAD-u i GIS-u. Htio sam nešto sa moćnim procesorom i da ima dediciranu grafiku. Može i nešto poslovnije tipa thinkpad

Divide et impera!
17 godina
omeyer kaže...
segregator kaže...

Ovaj dečko radi dosta u CAD-u i GIS-u. Htio sam nešto sa moćnim procesorom i da ima dediciranu grafiku. Može i nešto poslovnije tipa thinkpad

Kod nas na poslu ekipa koristi Dell XPS 16 za tu namjenu, al iskreno nisam imao pojma koliko to košta (država/EU fondovi plaćaju)...sad

kad sam vidio, možda će dobro poslužit i taj Legion 

Samo da nadodam da mi na poslu koristimo Orico kućišta za SSD-e, i iako služi svrsi, nije to baš pouzdano, često izgubi

kontakt pa treba otvarat i namještat disk, a i kućište je plastično

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 14:45 (segregator).
6 godina
segregator kaže...

Kod nas na poslu ekipa koristi Dell XPS 16 za tu namjenu, al iskreno nisam imao pojma koliko to košta (država/EU fondovi plaćaju)...sad

Samo da nadodam da mi na poslu koristimo Orico kućišta za SSD-e, i iako služi svrsi, nije to baš pouzdano, često izgubi

Nisam ja to bezveze linkao. Istraživao malo po benchmarkima koji je procesor visoko rangiram i nabasao na ovaj dragulj.

Što se tiče kućišta, vidim na redditu da dosta hvale Ugreen enclosure, al mislim da ću ići na ovaj Samsung portable zbog jednostavnosti. Mi smo mlada firma, kroz par godina ćemo i mi nadam se do XPS-a dogurat hehe.

Divide et impera!
5 godina
segregator kaže...
omeyer kaže...
segregator kaže...

Imam dva Orica za dva vanjska nvme m2 brza vruća SSD-a po 2TB. Jedan SSD je u prozirnom kućištu (https://iponcomp.hr/shop/proizvod/orico-tcm2f-c3-vanjski-kuca-m2-sata-usb-c-31-crno/2176798) i jedno jednostavnije, neprozirno, metalno (https://www.adm.hr/orico-vanjsko-kuciste-nvme-m2-ssd-usb32-gen2-alu-black-pwm2-g2-bk/85462/product/). Oba rade besprijekorno. Ako ti SSD izgubi kontakt kod transfera velikih količina podataka ili drugotrajnog rada (nestane iz popisa diskova), moguće je da se pregrijao. U tom slučaju ga jednostavno moraš pustiti da se ohladi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice