Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.193
|
čitano: 3.279.922
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
roby27 kaže...

Moras prije u Bios-u prebaciti u AHCI mod i to je to, dalje imas softwer od proizvođaca ssd-a s kojim optimiziras njegov rad. 

povezano s tom temom; kod instalacije windowsa će recimo system (poznat kao C disk) bit na SSD-u a ostale particije se formiraju po želji preko HDD-a i onda je to kao storage ili se hard disk kao storage da spojit sa SSD-om u C particiji?

10 godina
neaktivan

Pozz, i ja se mislim između Patriot Blast 120gb i Adata SP550 120gb
Google ne daje recenzije ni jednog ni drugog
Dal da još pričekam ili da uzmem nekog od njih ili nekog trećeg? 
Nije mi ultrahitno.
Ps. Jeli se vidi razlika kod tih jeftinih i npr. samsunga 850 i u kojim scenarijima točno? 
Hvala!

14 godina
Sp550 ima vise manje isti ko bx100... Procijeni ako se isplati http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Samsung-850-Evo-250GB-vs-Crucial-BX100-250GB/2977vs3145
12 godina

nemoj takve bedastoce pricat, nije to nikako isto, malo provjeri detaljno PCB od cega se sastoji.

14 godina
neaktivan
Legnum7 kaže...

Pozz, i ja se mislim između Patriot Blast 120gb i Adata SP550 120gb
Google ne daje recenzije ni jednog ni drugog
Dal da još pričekam ili da uzmem nekog od njih ili nekog trećeg? 
Nije mi ultrahitno.
Ps. Jeli se vidi razlika kod tih jeftinih i npr. samsunga 850 i u kojim scenarijima točno? 
Hvala!

To je i meni čudno da nema baš niti jedan benchmark Patriot Blast SSD-a.

Isto i mene zanima razlika između njega i recimo  Samsung 850 Evo Basic.

14 godina
Koji SSD?

Mene jos uvijek zanima razlika između blasta 120gb i hyperx fury 120gb.. ak nema razlike onda cu uzet taj blast, kad je jeftiniji 50-ak kuna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Koji su trenutno BestBuy 120/128 GB i 240 GB SSD-ovi?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matozan kaže...

Koji su trenutno BestBuy 120/128 GB i 240 GB SSD-ovi?

Kingston HyperX Fury

prolistaj zadnje dvije stranice.

12 godina
Koji SSD?

Planiram vec duze vrijeme piknut neki SSD od 240+GB a max. mogu dat 800kn! Koji je best-buy za tu cifru? Trgovine koje dolaze u obzir : ADM / Futura IT ! 

Mislio sam ovaj OCZ ARC za 750kn , al ako ima netko bolji prijedlog, slusam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sandro HR Zagorje kaže...

Planiram vec duze vrijeme piknut neki SSD od 240+GB a max. mogu dat 800kn! Koji je best-buy za tu cifru? Trgovine koje dolaze u obzir : ADM / Futura IT ! 

Mislio sam ovaj OCZ ARC za 750kn , al ako ima netko bolji prijedlog, slusam...

To je po meni trenutno best buy za te novce

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Dali je bolje uzeti novi kingston HyperX Fury 120GB ili godinu dana star kingston HyperX 3K?

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Pa nisi lud polovni SSD kupovat...

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Znači ipak bolje ići na novi? U ovom slučaju cijena bi bila jako slična za oba a treba napomeniti da dosad još nisam nikad koristio SSD...

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Jolckan kaže...

treba napomeniti da dosad još nisam nikad koristio SSD...

No sikiriki, pa nećete voditi ljubav!

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
Friday kaže...
Jolckan kaže...

treba napomeniti da dosad još nisam nikad koristio SSD...

No sikiriki, pa nećete voditi ljubav!

Svi lajkaju tvoj post a nitko neće da odgovori Sreća da sam odgovor našao drugdje.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Momci, koliko cesto je preporuceno TRIM-ovati SSD? Je li ok postaviti na Daily na Windows defragmenteru?

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 1:25 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kolika je razlika između Samsung 850 Evo Basic/OCZ arc 100 i Hyperx Furya ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Buduči da uskoro mijenjam hard disk zanima me slijedeče.

Dali kod instalacije dva SSD diska u isti kompjutor moram nešto posebno podešavati U biosu

ili je sve isto kao da instaliram jedan SSD.

Znam da trebam podesiti bios na AHCI mod.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 6:08 (draž).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Almin94 kaže...

Momci, koliko cesto je preporuceno TRIM-ovati SSD? Je li ok postaviti na Daily na Windows defragmenteru?

??

TRIM nije defragmentacija, TRIM uključiš i on stalno radi svoj "posao". Defragmentaciju obavezno ISKLJUČITI

16 godina
Flue kaže...

Kolika je razlika između Samsung 850 Evo Basic/OCZ arc 100 i Hyperx Furya ?

ni blizu dovoljna da osjetis razliku. ako je gara problem, idi na onog koji ima vecu.

Steam: charmander2005
10 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav,

treba mi pomoc kod odabira SSD diska koji bi ugradio umjesto DVD przilice u laptop. Trenutno imam 1TB 5400 HDD i jednostavno za posao kojim se bavim je prespor pa bih vas molio preporuku za SSD do 1200 kn.

0 0 hvala 0
12 godina

od jeftinijih imas adata sp550 sa novim SMi kontrolerom, patriot blast, arc 100, po meni nema potrebe za davanje vise novaca od toga jer razliku neces primjetiti a novce pospremi u dzep.

na new egg ima par dojmova korisnika koji su kupili patriot blast pa baci pogled, 100% positive

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820220937

14 godina

Ja se baš gadno dvoumim između Patriot Blasta 120GB i Adata SP550 120GB.

Nekako više naginjem Adati zbog kontrolera no ni sam više neznam što bi uzeo

Ovaj trenutni Kingston V200+ 60GB mi je baš premal

EDIT:I na kraju sam uzeo Adatu SP550 120GB za 414kn sa pouzećem.
Trebao bi stići u petak pa ću ga usporediti sa V200+

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 23:51 (robimarko).
15 godina
neaktivan
Val kaže...
Almin94 kaže...

??

TRIM nije defragmentacija, TRIM uključiš i on stalno radi svoj "posao". Defragmentaciju obavezno ISKLJUČITI

Ako nisi znao da windows defragmenter radi Trim, a ne defragmentaciju u slucaju da imas ssd u pc-u.

16 godina
Koji SSD?

Evo da ovdje pitam.

SSD do 750kn, 240-250 GB.

Koristio bi se za Boot, GTA V i record gameplay-a, tako da bi bilo dobro da može brzo čitat i pisat u isto vrijeme.

Mogo bi se proteć i na nekih 800kn ako ima smisla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

patriot blast, adata sp550 moj favorit, ocz arc100, crucial bx100 izaberi jedan svaki ce biti dobar. 

14 godina
roby27 kaže...

patriot blast, adata sp550 moj favorit, ocz arc100, crucial bx100 izaberi jedan svaki ce biti dobar. 

Dali je Adata SP550 bolja od SP900 verzije govorimo o 120GB modelima?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 15:54 (3n3m1).
12 godina

Da bolja je naravno. Sp verzija 900 ima stari asink NAND i SF2281 kontroler koji su ruku na srce proslo svrseno vrijeme. Barem dok ne svane SF3xxx

14 godina
roby27 kaže...

Da bolja je naravno. Sp verzija 900 ima stari asink NAND i SF2281 kontroler koji su ruku na srce proslo svrseno vrijeme. Barem dok ne svane SF3xxx

Ok a dali SP550 može konkurirati jednom 850 Evo-u po perfomansama,prednost samsunga je 5 god garancije i odličan software dok s druge strane SP550 je jeftiniji.

12 godina

i adata ima odlican softver ako nisi primjetio, evo je mozda ali mozda marginalno nesto brzi ali to je toliko nevidljivo u realnom radu da se ne trebas s time zamarati, ipak je razlika u cijeni dost velika a SMi kontroler ima vrlo dobre real world performanse. 

Ako bas ganjas gameplayeve onda razmisli o arc100 MLC Nand-u, ili se protegni do Savage ssd iskljucivo jer kod ssd-a koji koriste TLC oni imaju SLC keš koji ima svoj limit kad se napuni onda perfomanse padaju drasticno prilikom write brzina. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice