Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.198
|
čitano: 3.292.213
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Koji SSD?

Stavi najnovije drivere za matičnu/čipset; imaš ih na AMD-ovim stranicama. Ili samo googlaj AMD chipset drivers ili AMD Southbridge driver.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 1 hvala 1
16 godina
Koji SSD?

Je izasao neki novi SSD ili je jos uvijek vertex 4 nekakav best buy? Sta se moze nac najbolje do 500-600kn?

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?

kažu da je izbor između SAM 120 basic i X110 128gb sandisk,sad ne bi znao za drugo...u tom rasponu,pročitaj malo postove iza,sam češ vidjeti...samsumg je valjda malo bolji,dok x110 ima 5 godina garu,nasuprot 3 od samsunga...

12 godina
DommY kaže...

Je izasao neki novi SSD ili je jos uvijek vertex 4 nekakav best buy? Sta se moze nac najbolje do 500-600kn?

OCZ propo, tako da vertex više ne igra.

Intel, Samsung, Sandisk x110. To su best buyevi.

16 godina
johnyaces777 kaže...

kažu da je izbor između SAM 120 basic i X110 128gb sandisk,sad ne bi znao za drugo...u tom rasponu,pročitaj malo postove iza,sam češ vidjeti...samsumg je valjda malo bolji,dok x110 ima 5 godina garu,nasuprot 3 od samsunga...

Pogledat cu sada malo njuskalo ako se nade sta...hvala

Texpi kaže...
DommY kaže...

Moooolim? {#} Kako mislis propo? Ja sam ga kupio pred nekih godinu dana, vertex 4 i u kompu je, sad bi neki ssd za svoj laptop hp probook 450 buduci da skoro komp vise ne koristim (samo brat)..

Hvala!

Windows Phone FTW
15 godina
neaktivan
Texpi kaže...
DommY kaže...

OCZ je u vlasništvu Toshibe sada ako se ne varam, tako da nema problema ga izbjegavat ako im SSD-ovi imaju dobre kritike.

17 godina

OCZ firma propala. Mislim da je Toshiba preuzela.

What about Corsair LX 256GB? Recenzije ga hvale. Najbrži read - preko 550. Jedino je write mali, oko 300.

A i starijih serija sad ima na rasprodajama. Onaj crveni - Force GT ak se ne varam, ili čak onaj Neutron GTX sa 5godina gare. Mislim da su po 1200kn 240GB verzije.

16 godina
Koji SSD?

U oglasnicima nista pronasao...makar vidim novi samsung i ovaj sandisk kostaju oko 500 kuna sta je ok za 128gb govorim. 

Onda nista od ocz..odustajem pa cu sada gledati cini mi se sandisk. 

Problem je sto je kapacitet kod ssda skup, pa ako ga ugradim imat cu samo 128gb memorije na laptopu. to je malo problem. jel se moze nekako utrpat hdd, mozda umjesto dvd roma? 

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

a samsung 250 evo je 1060kn,a x110 256gb sandisk je 999ln,a pogledaj njihove rewiewe,i njihovu brzinu zapisivanja,jer je meni određena trgovina predlagala taj model po 1350kn...sve rečeno :)

predlagali su taj 240gb model,i to pored NOVOG modela koji je taman došao kod njih,po istoj cijeni tada 1350kn,prije misec..tako san posumnja da mi ne smjeraju dobro,i uzeo komp na drugom mjestu {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 22:16 (johnyaces777).
15 godina
DommY kaže...

U oglasnicima nista pronasao...makar vidim novi samsung i ovaj sandisk kostaju oko 500 kuna sta je ok za 128gb govorim. 

Onda nista od ocz..odustajem pa cu sada gledati cini mi se sandisk. 

Problem je sto je kapacitet kod ssda skup, pa ako ga ugradim imat cu samo 128gb memorije na laptopu. to je malo problem. jel se moze nekako utrpat hdd, mozda umjesto dvd roma? 

Može, ima hrpa bracketa ne ebayu namjenjena za to. Možda se čak i kod nas negdje može naći.

HTC 8X :)
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

PCB-i sve manji, manji broj komada NAND čipova za isti kapacitet, a CIJENE ISTE...  Čudno

Za sve koji planiraju kupiti SSD sada:

Ne bi bilo loše sačekati izlazak

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Koji SSD?

Evo ovako mene zanima razlika između Samsung EVO 120Gb i Corsair Neutron GTX 120Gb. Znam da je rezlika u garanciji i cijeni, cijena mi nije bitna. Nekako naginjem Corsairu jer ima vecinu stvari njihovih i prezadovoljan sam sa njima. Samo me zanima jel neka velika bitna razilka u brzini il necemu između Cirsaira i Samsunga.

http://valid.canardpc.com/2gp8dx

0 0 hvala 0
16 godina
Wuk19 kaže...

PCB-i sve manji, manji broj komada NAND čipova za isti kapacitet, a CIJENE ISTE...  Čudno

Je ali kad bude to doslo i pošto?

Windows Phone FTW
11 godina
neaktivan

imaju 4 ista sata2 utora,iste boje,označeni brojevima od 1-4. na 1 mi je dvd,na 2 stari hdd,a na 3 ssd.mislio sam zamjenit mjesta između 1 i 3 ali komp mi se stalno resetira.nema nikakavih drugih sata utora.samo ta 4.

15 godina
neaktivan
DommY kaže...
Wuk19 kaže...

Je ali kad bude to doslo i pošto?

Kao što sam gore napisao: "PCB-i sve manji, manji broj komada NAND čipova za isti kapacitet, a CIJENE ISTE", nažalost.

16 godina
Wuk19 kaže...

Kao što sam gore napisao: "PCB-i sve manji, manji broj komada NAND čipova za isti kapacitet, a CIJENE ISTE", nažalost.

ne kuzim {#}

ok cijene iste, super onda. ali zasto nazalost?

Windows Phone FTW
14 godina
DommY kaže...
Wuk19 kaže...

ne kuzim {#}

Pa Ssd je i dalje preskup u odnosu na hdd. Cijena i kapacitet.

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
15 godina
neaktivan
DommY kaže...
Wuk19 kaže...

ne kuzim {#}

Zato što bi po logici trebali biti jeftiniji jer manje komada NAND čipova stavljaju na PCB nego prije da bi popunili isti kapacitet, a brzine su jednake ili vrlo malo povećane koje je ostvareno povišenjem radnog takta kontrolera koji se sada više zagrijava te implementiraju opcije u FW da nakon povećanja temperature prilikom intezivnog rada smanji radni takt kako bi smanjio radnu temp i više manje smo opet na brzinama prošlih verzija SSD-a(primjer Samsung 850 Pro) jasno da je brzini limit SATA 3 sučelje, ali opet rade navlakušu.

Sama svrha smanjivanja proizvodnog procesa je vodila smanjenju cijena, a trenutno stagnira.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 22:50 (Wuk19).
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

sada je cijena tog EXTREME PRO 240 na amazonu oko 200+ $,otprilike 1100kn,a kod nas je obični X110 oko 1000kn 240 model,pa koliko bi onda koštao stvarno taj,nešto kao samsung 250 basic i pro s 1k kn i 1,5k kn,otprilike??koliko da se čeka,misec,šest,godinu...??

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pa vrlo jednostavno umjesto dolara staviš euro 200$ = 200€ i ispadne ti približno cijena kod nas.

12 godina
neaktivan

pa dobro,ako tako gledamo,kako bi to išlo da ipak naručuješ izvana,ali iz EU,pa nema poreza valjda,šta li??samo za garanciju treba slati ne znan gdje,zar ne postoje servisi koji mogu isto napraviti u hrvatskoj,mislim,ako uzmeš dio u njemačkoj,nečeš slati tamo na servis,ako ima garanciju,i servis bliže tebi,ili griješim,pa mora iči gore nazad u "njihov" servis??dali je uopče "isplativo takvo razmišljanje da uzimaš negdje vanka,ako bi razlika bila osjetnija??samo gleda san neke grafe,isto skoro ka ode u nas,barem za to nešto..možda nisan i najbolje gleda,i to stoji...

12 godina

Pa ovisi ako proizvod ima recimo global warranty onda bi trebalo jamstvo biti ostvarivo i kod nas, porez se plaća samo u državi u kojoj kupuješ. 

Što se tice isplativosti ne znam jer je poštarina oko 30 eura ako se ne varam i kad sve zbrojiš ništa bolje ne prođeš a samo imaš zajebanciju sa čekanjem i brige oko jamstva.

12 godina
Dachande kaže...

OCZ firma propala. Mislim da je Toshiba preuzela.

What about Corsair LX 256GB? Recenzije ga hvale. Najbrži read - preko 550. Jedino je write mali, oko 300.

A i starijih serija sad ima na rasprodajama. Onaj crveni - Force GT ak se ne varam, ili čak onaj Neutron GTX sa 5godina gare. Mislim da su po 1200kn 240GB verzije.

Corsair ssd barem kod nas ima visoke cijene a još k tome se vuku stare zalihe serija tako da taj brand treba dobiti nagradu za najneisplativost kod nas. 

17 godina
neaktivan
johnyaces777 kaže...

pa dobro,ako tako gledamo,kako bi to išlo da ipak naručuješ izvana,ali iz EU,pa nema poreza valjda,šta li??samo za garanciju treba slati ne znan gdje,zar ne postoje servisi koji mogu isto napraviti u hrvatskoj,mislim,ako uzmeš dio u njemačkoj,nečeš slati tamo na servis,ako ima garanciju,i servis bliže tebi,ili griješim,pa mora iči gore nazad u "njihov" servis??dali je uopče "isplativo takvo razmišljanje da uzimaš negdje vanka,ako bi razlika bila osjetnija??samo gleda san neke grafe,isto skoro ka ode u nas,barem za to nešto..možda nisan i najbolje gleda,i to stoji...

Evo ja sam baš jučer se raspitivao za Samsung jer je sa Amazon.de model od 512GB 300 kn sa poštarinom jeftiniji nego kod nas. Zvao sam Samsung Hrvatska i rekli su mi ako se SSD pokvari da ću ga morati slati nazad tamo gdje sam ga kupio. Pitao sam i Zel-cos jer su oni isto ovlašteni Samsung servis i rekli su mi da Samsung SSD servisira internacionalni servis (www.hanarocom.com).

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
14 godina

0 0 hvala 0
14 godina
12 godina
ROADRUNNER kaže...

Evo ja sam baš jučer se raspitivao za Samsung jer je sa Amazon.de model od 512GB 300 kn sa poštarinom jeftiniji nego kod nas. Zvao sam Samsung Hrvatska i rekli su mi ako se SSD pokvari da ću ga morati slati nazad tamo gdje sam ga kupio. Pitao sam i Zel-cos jer su oni isto ovlašteni Samsung servis i rekli su mi da Samsung SSD servisira internacionalni servis (www.hanarocom.com).

Koliko je poštarina i dali je fixna? 

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Trebi bi Best Buy SSD iz Links-a od 120 GB za laptop Asus N73SV.

Ili da mi kazete koje cu marke najbolje za uzet trenutno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cobralion kaže...

Trebi bi Best Buy SSD iz Links-a od 120 GB za laptop Asus N73SV.

Ili da mi kazete koje cu marke najbolje za uzet trenutno?

Samsung 840 EVO.

16 godina
Koji SSD?

Palo mi na pamet odjednom pa da pitam...

Ako bi se uzelo 2 SSDa cije su brzine citanja i pisanja 500mb/s svaki, ako bi se ta dva SSDa spojilo u RAID 0, brzina citanja i pisanja bi bila 1MB/s?
Ako jedan od ova dva SSDa krepa, krepaju oba zbog RAID 0. Sada ukoliko su ta dva SSDa pod garancijom, da li bi bila ostvariva ili bi bila odbijena?

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice