Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.191
|
čitano: 3.278.087
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji SSD?
Opti kaže...

Kad govorimo o bluescreenu i mogućnosti problema sa SSD (sjećamo se svi problema sa SF3 kontrolerom i koliko se čekalo na firmware update koji to rješava) dvojim između 2:

Kingston HyperX 240GB ili OCZ Vertex 4 256GB

Koliko je dobar (pouzdan i stablian) ovaj Indilinx Everest 2 kontrolac jer SF3 je sad ispeglan i reko bi dosta stabilan?

nečeš pogriješit jedan ili drugi,na tebi je da odlučiš,ocz ima veći storage i garanciju a cijenu ti vidi

kradem mine iz minskog polja
15 godina

Gdje nabaviti neki ssd od 30gb??

Bolje ispasti GLUP, nego iz autobusa.
14 godina
neaktivan
metallic kaže...

Dvoumim se između manjeg ssd-a za sistem, i ovog cache riješenja. Što ti se ne čini dobro što ovo ubrzava rad cijelog hdd-a? Što preporučate uz moju konfiguraciju?

Ovisi o tvojim potrebama. Ja sam na SSD stavio OS i dosta aplikacija + 2 igre koje najvise igram. Ostavio sam i My Documents folder u kojem drzim aktualne dokumente. Ostalo je na klasicnom HDD-u. - mislim da je to najbolja opcija.

Mozda bi ti bila i zanimljiva opcija SSD+ http://www.pcekspert.com/articles/1005-1.html

Ubrzavanje klasicnog HDD-a ima i svoju cijenu (ili kupovina dodatnog SSD-a ili hibrida) a mislim kako to ubrzanje jos uvijek kosta previse u odnosu na ono sto pruza. 

15 godina
x18x05x kaže...

Gdje nabaviti neki ssd od 30gb??

Imas samo ovaj , no za te pare se protegnes do npr. Intela 330 60GB !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

dakle,

kupio vertex4 64 Gb montirao i instaliorao win7. Prvo benchanje odlične brojke, no sada nakon par dana mi performanse padaju a nezanm zašto. Mislim koliko vidim imam insatlirane adm kontlorer, pa neznam dali je to mozda razlog

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 17:30 (drki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ivsa kaže...

Imam ja pitanje, možda nije baš za ovu temu al eto, zanima je koje je solucija brža, HDD za "OS drive" i SSD za "cache", ili samo SSD kao "OS drive", pri tom SSD za cache mislim na one micro i na one fore sa intelovim RST-om?!

Ja si mislim uzet SSD i koristit ga koa OS drive a HDD samo storage, ali ako je ona solucija sa "cache-om" brža, možda bi se za nju odlučio!? 

Naravno da je sam SSD brži.

drki kaže...

dakle,

kupio vertex4 64 Gb montirao i instaliorao win7. Prvo benchanje odlične brojke, no sada nakon par dana mi performanse padaju a nezanm zašto. Mislim koliko vidim imam insatlirane adm kontlorer, pa neznam dali je to mozda razlog

Koji firmware?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan

Sorry nemam pojima ni gdje se ti podaci mogu dobiti, može pomoć ako nije teško

16 godina
drki kaže...

Najbolje da skinešOCZ Toolbox pa pogledaš.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
drki kaže...

Najbolje da skinešOCZ Toolbox pa pogledaš.

OCZ Tool kaže 1.5 firmware

14 godina
neaktivan
drki kaže...

dakle,

Znali netko razlog

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pronadji ranije u ovoj temi uputstva za provjeru da li SSD prima TRIM naredbu i ako ne, kako ih manualno ukljuciti.

Kolika ti je popunjenost SSD-a?

Da li si napravio optimizaciju? (iskljucio defrag, indeksiranje, system restore, hibernaciju ....) LINK

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Mislim da je bio problem u kontroleru, stavio marvelove i stanje se popravilo, možda da stavim intelove, bi stanje bilo još bolje, jer kažzu da su intelovi brzi ili bolji od marvel kontrolera. Šta mislite....

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 21:56 (drki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Stavio kontroler? Nisi stavio kontroler nego si instalirao driver ili ukljucio SSD u drugi utor (vjerojatno ovo prvo). Vidi u manualu maticne koji je kontroler gdje si prikljucio SSD i te drivere koristi. 99% sam siguran da je AMD SB950 (znaci nativni AMD kontroler na SB950 southbridgeu), 1% ostavljam mogucnost (radi reda) za Marvell a Intelove sanse da se pojavi na toj maticnoj su 0%.

Mislim da instalacijom Marvellovog drivera nisi promijenio nista (beskorisno dodan driver za nepostojeci kontroler) a da su ti se rezultati popravili jer je TRIM odradio svoje.

0 0 hvala 0
16 godina
drki kaže...

Mislim da je bio problem u kontroleru, stavio marvelove i stanje se popravilo, možda da stavim intelove, bi stanje bilo još bolje, jer kažzu da su intelovi brzi ili bolji od marvel kontrolera. Šta mislite....

sad imaš microsoftove ahci drivere i izgleda da mu bolje odgovaraju nego prijašnji amd,ne diraj više ništa,ako želiš još malo rasteretit ssd onda sa ssd fresh programom

kradem mine iz minskog polja
14 godina
Koji SSD?

Upravo sam instalirao Vertex 4 preko SATA 2

[IMG]http://i50.tinypic.com/erha8z.png[/IMG]

Je ovo dobar score?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

je, to je otprilike to.

1 0 hvala 0
14 godina
pozdravljudi kaže...

Upravo sam instalirao Vertex 4 preko SATA 2

[IMG]http://i50.tinypic.com/erha8z.png[/IMG]

Je ovo dobar score?

Ovo je jako dobar score.

Valentin
15 godina
Koji SSD?
dnl
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 13:16 (roki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Uzmi Vertexa 4 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Preporuka ssd-a za moj komp,

cijena max 900 kn,kapacitet 90-128gb.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?
Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Rispekt :)

13 godina

Ubrojao bi tu još i INTEL 330 120 GB i SAMSUNG 840 120 GB.

15 godina
Koji SSD?

šta je sa kingstonovim hyper x-om,nitko ga ne spominje a mislim a je i klasi vertexa4

na jednom drugom forumu od intela preporučuju jedino seriju 320 a od samsunga seriju 830 a ne 840,

840 jedino ako je pro verzija

dnl
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 18:53 (roki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo moja dva ssd-a ,agility 3 60GB spojena u RAID0 ,na Z77 platformi.

Nivoe u igricama puni bezobrazno brzo,a u svemu drugom su i ne osjeti velika razlika,u odnosu na jedan ssd.{#}

1 1
3 3
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 20:00 (hakixx).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

E još 1 pitanje

nešto sam čitao razlike između asinkronog i sinkronog ssd-a

pa me zanima da li vrijedi

sinkroni-ne gubi brzinu sa vremenom,ali ima manji vijek trajanja

asinkroni-suprotnost od toga

I možete li mi navest npr najpopularnije modele koji su asinkroni a koji

sinkroni npr, vertex 3 i 4,intel 330 i 520 i samsung 830 i 940 i corsair force gt

Jesam naporan :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Od sinkronih   Vertex 4 , Intel 330 , Intel 520 , Samsung 830 ... to bi bili najpreporucljiviji ! Asinkrone ne preporucujem pa ih niti ne gledam !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina
Koji SSD?

Koja je razlika između Intel 330 i Intel 520?

Kupio bih jednog samo me zanima dal vrijedi dati 300 kn više za malo razlike u brzini (ako je samo to razlika?).

Totalno nov u SSD svijetu. Hvala! :-)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Best buy od 64, eventualno 90GB?
To sam ja- sigurno JA
14 godina
neaktivan
MariusEight kaže...

Koja je razlika između Intel 330 i Intel 520?

Kupio bih jednog samo me zanima dal vrijedi dati 300 kn više za malo razlike u brzini (ako je samo to razlika?).

Totalno nov u SSD svijetu. Hvala! :-)

Osim razlike u brzini tu je i 3god vs 5 god razlike u garanciji. I jos par, prosjecnom kucnom korisniku nebitnih sitnica. ti odluci.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice