Intel SRT - crtice o Smart Response Technology

poruka: 5
|
čitano: 5.032
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Evo dakle kako nisam našao rubriku o ovome, a polako u slobodno vrijeme slažem

stroj sa kombinacijom SSD-a za cache   i HDD za podatke u svojevrsnom raidu,

odlučih podijeliti što sam naučio dosad i updateati kako mi napreduje gradnja.

Sistem na stolu bitan za ovo mi je

1. Intel SSD X25-V 40GB

2. HDD Velociraptor 150GB

3. MB Gigabyte Z68X-UD3P-B3

4. Win7

Što sam dosad naučio od teorije:

-Hard disk i SSD bit će u nekoj vrsti Raida, dakle zajedno će tvoriti jedan volumen.

Također da bi se srt aktivirao, zato moraju u biosu biti definirani kao raid. IDE/AHCI neće moći(teoretski) aktivirati SRT.

Sam Intel uvjetuje da se prvo u BIOSu definira raid, i tek onda instalira OS. U suprotnom, potrebna je reinstalacija sistema.

U gigabyteovim uputama doduše stoji da je i to naknadno izvedivo, mnogi daju i opciju editiranja registryja.

-SSD performanse u početku neće dolaziti do izražaja, dok SRT ne nauči što se često otvara i to cacheira na SSD

-maksimalni SRT na SSD-u je 64GB. Dakle SSD veći od toga je besmislen.

- trebat ću Intel RST softver/driver.

-možda ništa od toga, jer se Gigabyte hvali da sve može riješiti sa EZ Smart Response Utilityjem za par minuta i par klikova mišem.

video: https://www.youtube.com/user/MoboTV2010#p/a/u/0/yHhCIv8GdRg

-u Intel Rapid Storage Technology opcijama postoje dva moda za akceleraciju:

Enhanced mode (default) • U tom modu podaci se simultano pišu i na hard i ssd. U slučaju da rikne ssd ili se makne, nema opasnosti od gubitaka podataka i sistema.
Maximized mode • U ovom modu se podaci koje se često čita pišu samo na ssd.
...

Pa eto, ako tko ima još koju mudru na ove preliminarne informacije, dodajte.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2011 17:32 (overhaul).
Moj PC  
1 0 hvala 2
17 godina

Evo samo mali update - instalirao sam WIn7 pješice preko RAID opcije u biosu,

nakon toga uključio akceleraciju i stavio Maximized mode opciju. Nisam još upogonio

nikakvih programa vrijednih spomena, pa ću vidjeti kako diše nakon drivera, programa

i malo rada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Super, baš me zanima kakve ćeš rezultate polučiti. Pretpostavljam da dobre, štoviše, izvrsne očekujem {#}

http://ad-infinitum.com.hr/ Hrvatska Star Trek Online Flota
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kakva su zapažanja, rezultati ?

jer si mislim uskoro nabavit jedan manji SSD i složit navedeno,

pitanje; Može li se SRT iskoristit u kombinaciji sa 2xHDD u Raidu0 + taj 1xSSD za cache ?

Ex.AMD Fanboy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

da ne otvaram novu temu bezveze, napisao bih tu svoj problem/pitanje.

Znači kupio sam laptop s HDD-om i odvojenim SSD-om (24GB), te je već na prospektu pisalo da se taj SSD ne može koristiti za samu instalaciju Windowsa nego kao Cache za HDD. Čitao sam nešto o ovoj Intelovoj tehnologiji ali nedovoljno da se sam upustim u postavljanje toga.

Situacija je ovakva: trenutno je na laptopu windows 8.1. te je SSD formatiran i u funkciji kao storage samo (također mi nije jasno kako sam ga uspio formatirati a na prospektu je pisalo da služi samo kao CACHE, jer kakvo je sad stanje, čini mi se da komotno mogu i windowse stavit gore, makar to ne želim). Ono što me zanima je na koji način mogu postaviti da se SSD ponaša kao Cache i je li će to ubrzati ovaj HDD (kao trebalo bi), je li trebam u BIOSu postavljati RAID ili nešto drugo, te sve ostale stvari koje vi znate a ja ne

http://superuser.com/questions/568674/why-is-my-hybrid-disk-not-active Ovdje sam čitao o tome ali ne želim sam ulaziti u to sve. Molio bih pomoć da što prije to postavim te vidim rezultate pošto je laptop još ''svjež'' i nema puno stvari gore instalirano.

HVALA unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice