Idealni HDD za OS?

poruka: 40
|
čitano: 7.444
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Idealni HDD za OS????

Dakle, postavlja se pitanje; koji bi bio idealni hard za stavit operativni sustav na njega? U obzir dolaze ssd-ovi ali i obicni, bez obzira na lovu mada ja mislim da je najveći izazov pogodit koji bi bio najbolji za sto manje para iliti hrvatski rečeno best buy!?!Dali uopće ići ns ssd-a ili ostati na klasičnim, nekim nabrijanijim, diskovima?

Uglavnom bi to bilo to, a sad vi skupite pametne glavice, a znam da ih na ovom forumu ima na pretek, promućkajte ih i donesite odluku!

p.s. eto čisto zabave radi stavio sam i anketu da vidim koga ćete izglasat, prilikom glasanja postavite si pitanje dali je bolje stavit os na obicni hdd ili na ssd?

pozz i tipkamo se

69 SSD
5 HDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Idealni HDD za OS????
Niti jedan hdd nemoze biti bolji od ssd-a za OS!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Idealni HDD za OS????

Logički je da će SSD biti za OS. No ovdje je vrlo teško odrediti što je isplativije jer nam ti nisi ništa rekao. Ne znamo koliko novca imaš na raspolaganju i koje su tvoje potrebe od rada na računalu. Daj nam malo detaljniji opis.

capttawish@gmail.com

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
CroVandal kaže...

s obzirom na cijenu/kapacitet - može...

zanime me što vi radite kod kuće sa PCjem kad vam brzina klasičnog HDDa nije dovoljna (oni sa 7200 0/min) - za surf, igre, photoshop???

mislim da je ovdje više riječ o nekom trendy nego stvarnoj potrebi.

15 godina
neaktivan
cassini kaže...
CroVandal kaže...

zanime me što vi radite kod kuće sa PCjem kad vam brzina klasičnog HDDa nije dovoljna (oni sa 7200 0/min) - za surf, igre, photoshop???

Neznam za tebe ali kad si ja nabavim ssd to ce biti samo za OS i jos par stvari koje mi stalno trebaju (driveri, java, adobe itd. znaci programi sa startupa),  a ostale stvari ce ici na particije od drugih hardova (po mogucnosti u raidu x) ).

Gamers Don't Die, They Respawn.
13 godina
protjeran
cassini kaže...
CroVandal kaže...

normalno

13 godina
neaktivan
Idealni HDD za OS????

Pozdrav svima,     (novi sam)

iskreno upravo si slažem konfiguraciju i zapeo sam oko HDD-a i mislim da je bezveze kupovati SSD(razlog cijena i veličina), kad si recimo mozete pristiti jako dobar HDD od 2 TB za 1000 kn koji vas neče izdati jako dugo i ima jako velike performanse.

Recimo:     WD Caviar Black P/N:WD2001FASS  CIJENA OKO 1000KN 

Moje mišljenje: jedan od bolji koji vas nece izdati kad bude FULL

Bockavis love u all...xD
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Idealni HDD za OS????

Jednom kad bootate sa SSDa nece vam biti jasno kako ste prije toga zivjeli na HDDu! {#}

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
Moj PC  
10 1 hvala 0
15 godina

Osobno iduci mjesec kupujem SSD jednostavno cijeli OS radi osjetno brze nekome to nece trebati ali nekome je bitno...isprobao sam nekoliko dana raditi na SSD-u i sad jedva cekam da svoj ubodem!

16 godina
protjeran
Idealni HDD za OS?

iskreno - volio bi probat, al ne vjerujem da bi prešao na SSD i to baš zbog cijene u odn. na kapacitet koji je još premali - ionako bi igre morale bit na nekom HDDu a onda opet ista brzina...samo otvaranje prozora za office ili nero mi ne igra ulogu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 11:57 (cassini).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Idealni HDD za OS?

Ja si gledam ovaj istina nije top klasa ali koliko citam izuzetno stabilan i dobar ssd sa malom cijenom 64gb znaci ostane 60gb formatiranog prostora! Dovoljno za OS osnovne programe i par igara koje igrem u multiplayeru za single player mi nije nesto previse bitno!na njega ide os a na wd black od 1tb ide ostalo mislim da ce biti odlicna kombinacija! Kasnije mozda ubodem jos jedan za raid 0 ali za pocetak mi je ovo odlicno...cijene jesu prilicno visoke i naravno da bi bilo odlicno da je recimo 400kn 64gb ali doci ce i do toga kad tad...Ovaj samsung sam slucajno vidio gledajuci po pcekspert forumu i vidio da ga dosta ljudi hvali kasnije sam guglao i nasao na neweggu jako puno pozitivnih komentara da sve radi kako treba za razliku agility 3 ssd-a za koji sam bio siguran da cu kupiti...kad sam bolje razmislio da nemam sata III i da je rizik od nestabilnosti prevelik odlucio sam se za taj samsung...napravit cu review kad ga kupim i usporedbu sa vertex 2 kojeg ima frend!

14 godina
neaktivan
Ja bi za ssd dao maximalno soma kuna, a htio bih da mi je na njemu OS i programi koje najčešće koristim. Potrebe rada na računalu su mi internet, multimedija i igranje, baš tim redom, a jedino sto me uvijek živciralo kod starog kompa jest cinjenica da mu treba sto godina da se sustav podigne zato sam počeo razmišljati o ssd-u
15 godina
protjeran
Bockavis-CrOs kaže...

Pozdrav svima,        (novi sam)

iskreno upravo si slažem konfiguraciju i zapeo sam oko HDD-a i mislim da je bezveze kupovati SSD(razlog cijena i veličina), kad si recimo mozete pristiti jako dobar HDD od 2 TB za 1000 kn koji vas neče izdati jako dugo i ima jako velike performanse.

Recimo:       WD Caviar Black P/N:WD2001FASS  CIJENA OKO 1000KN

a kako ti da znas da te nece izdati jako dugo?zato jer je velik?i kakve to tocno velike performanse ima?bolje da ti ne napisem koliko mi je trajao "veliki hdd sa velikim performansama"

16 godina
protjeran
inkmethod kaže...
Ja bi za ssd dao maximalno soma kuna, a htio bih da mi je na njemu OS i programi koje najčešće koristim. Potrebe rada na računalu su mi internet, multimedija i igranje, baš tim redom, a jedino sto me uvijek živciralo kod starog kompa jest cinjenica da mu treba sto godina da se sustav podigne zato sam počeo razmišljati o ssd-u

kakvo dizanje sustava??? komp radi  24/7!! tko još gasi komp kad ide u grad ili preko noći...

17 godina
cassini kaže...
 kakvo dizanje sustava??? komp radi  24/7!! tko još gasi komp kad ide u grad ili preko noći...

Netko voli štedit i energiju, to što cuclaš 24/7 torente i slično tvoja stvar. ali preko noći ako komp ništa ne radi zašto da si nabijam račun za struju ako ne moram.

Dizanje OS na SSD-u ide puno brže, a sa novim Win8 će još brže jer Win8 se neće gasiti već odlazi u hibernaciju to će biti njegovo gašenje.

16 godina
protjeran
makopos kaže...
cassini kaže...

Netko voli štedit i energiju, to što cuclaš 24/7 torente i slično tvoja stvar. ali preko noći ako komp ništa ne radi zašto da si nabijam račun za struju ako ne moram.

Dizanje OS na SSD-u ide puno brže, a sa novim Win8 će još brže jer Win8 se neće gasiti već odlazi u hibernaciju to će biti njegovo gašenje.

he he..torenti s tim nemaju veze , već čuvanje komponenata u kompu i smanjivanje mogućnosti da kod podizanja sistema aktiviram i neki virus...

samo za tvoju informaciju, jedna kuhinjska pećnica poždera više struje nego komp  tijekom 6 mjeseci neprekidnog rada...pa ti vidi koliko struje ode da bi se ti fino najeo...

14 godina
protjeran
Idealni HDD za OS?

Pratim ja već od kad se pojavio ovaj SSD OCZ 3 120 GB, SF controller 500/550/125

Kad je stigao u Protis koštao je 1730 kn, sad je kao što vidite 1336 kn.

E sad si ja mislim ?

Htio bih kupiti i novu grafičku krajem godine kad izađe nova Nvidija i AMD serija kartica. Mislim kupiti neku za 2500-2600kn. Ako dam za SSD 1300 kn ostat će mi pola novaca i moći ću kupiti nešto u rangu HD 6870 a ovako bih kupio 30 % bržu karticu od današnjih HD 6970 ili Gtx 570.

Mislim da ću s takvom grafičkom imati bolju igrivost i sliku nego netko s tim SSD i HD 6870. {#}

Si tacuisses, philosophus mansisses
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.9.2011 21:30 (Provjeren).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bugonja kaže...
Bockavis-CrOs kaže...

Pozdrav svima,     (novi sam)

Recimo:     WD Caviar Black P/N:WD2001FASS  CIJENA OKO 1000KN

a kako ti da znas da te nece izdati jako dugo?zato jer je velik?i kakve to tocno velike performanse ima?bolje da ti ne napisem koliko mi je trajao "veliki hdd sa velikim performansama"

imao sam slicnog greena od 1 TB radio je 3 god i onda je oso u prijenosni i još radi.....a ovaj dok je radio, slucajno poletio na pod hvala bogu nije mu nista.....pa ti meni reci da me je iizdao....to sto si ti imao svoga..xD

Bockavis love u all...xD
14 godina
neaktivan
cassini kaže...
inkmethod kaže...

istina, meni je isto jedno vrijeme radio 24/7 al sam ga onda kasnije slao na sleep, tako da sam ga u biti gasio jednom u dva tjedna

14 godina
neaktivan
Idealni HDD za OS?

dakle, sad pošto ste me uvjerili da treba uzet ssd, ja vas pitam koji ssd da uzmem do soma kuna vrijednosti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Idealni HDD za OS?

kupi definitivno ssd.......ja imam starog patriota warp ssd ...i jako sam zadovoljan bez obzira sto se nemogu uspoređivati sa ovima danasnjim ssd...kupi definitivno...

ako nema na bugu forumu onda pogledaj ovdje

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=1973715#post1973715

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
naravno, uzmimam ssd definitivno, dvoumim se izmedju ova dva intel x25-m 80gb vs ocz vertex 3 60gb, koji preporučate?

ovi ocz-i se temelje na tim sand force kontrolerima koji nisu bas kompatibilni sa intelovim driverima, iako iskreno neznam sto to znaci, nekako mi se ne svidja uzimati nesto sta nije bas u potpunosti kompatibilno, sta vi mislite o tome????
15 godina

idi na vise gb i gledaj da je sto stabilniji! Osobno bi na intel isao u normalnom radu neces osjetiti razliku jedino ako se "palis" na bencheve...

14 godina
protjeran
inkmethod kaže...

ovi ocz-i se temelje na tim sand force kontrolerima koji nisu bas kompatibilni sa intelovim driverima, iako iskreno neznam sto to znaci, nekako mi se ne svidja uzimati nesto sta nije bas u potpunosti kompatibilno, sta vi mislite o tome????

Tko ti je to slagao, reci mi !?

Bilo je nekih problema s zadnjom verzijom OCZ SSD-a i Sand Force kontrolerima, no generalizirati nije lijepo, poučno ni točno.

Si tacuisses, philosophus mansisses
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.9.2011 16:47 (Provjeren).
13 godina
neaktivan
inkmethod kaže...
naravno, uzmimam ssd definitivno, dvoumim se izmedju ova dva intel x25-m 80gb vs ocz vertex 3 60gb, koji preporučate?

Nema veze to znaci samo da alat od ocz ne prepoznaje SSD a na njemu nemas nis pametno osim secure erase i ako ti to zatreba obrisi intel rapid storage,naprevi sta moras i vrati nazad driver,inace smart i ostalo radi normalno u rapid storage(prepoznaje ssd i sve ostalo) znaci samo alat ne radi i to je to.I da zaboravih TESKO NAZAD NA HDD{#}

14 godina
neaktivan
Idealni HDD za OS?

Da se nadovežem na temu, šta mislite od Samsung spinpoint F3 i WD caviar black i WD caviar blue?

Bi li bilo osjetno poboljšanje sa sadašnjeg hitachija kad bi uzeo samsunga ili jednog od ova dva WD-a?

Uzimao bih spinpointa od 500 GB, blacka od 640/750 GB il blue-a od 750 GB :)

Svaki savjet je dobrodošao :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
AbeDomeNuS kaže...

Da se nadovežem na temu, šta mislite od Samsung spinpoint F3 i WD caviar black i WD caviar blue?

Bi li bilo osjetno poboljšanje sa sadašnjeg hitachija kad bi uzeo samsunga ili jednog od ova dva WD-a?

Uzimao bih spinpointa od 500 GB, blacka od 640/750 GB il blue-a od 750 GB :)

Svaki savjet je dobrodošao :)

od ovih koje si nabrojao, samsung f3 je definitivno best buy, cijena mu je niska, a u rangu je sa caviar blackom pa čak negdje i brži ;)

14 godina
neaktivan
Idealni HDD za OS?

Gledam sad baš i nije velika razlika u cijeni spinpointa F3 500 GB i 1 TB, sad me zanima, jesu iste brzine otprilike ili je jedan sporiji drugi brži?

Dobro bi mi došlo obrazloženje :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1654425
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Provjeren kaže...
inkmethod kaže...

Tko ti je to slagao, reci mi !?

Bilo je nekih problema s zadnjom verzijom OCZ SSD-a i Sand Force kontrolerima, no generalizirati nije lijepo, poučno ni točno.

"Slagala" ekipa iz Buga u izdanju od ožujka u kojem su detaljno obradili temu ssd-ova. Nevolim ni ja generalizirati al samo sam to istaknuo jer su ovi tak napisali. Kako god bilo ja nista ne tvrdim posto neznam puno o ssd-ovima nego samo citam u zadnje vrijeme o njima pa onda prenosim ono sto sam procitao, tako ako netko zna nesto drugo ja sam ga i vise nego voljan saslusati odnosno procitati ;)

14 godina
neaktivan
Idealni HDD za OS?

eto posto se da skuzit da gradim novi komp da vam dam do znanja sta radim sa starim komponentama

ovdje je oglas

http://www.njuskalo.hr/pc-racunala/prodajem-komponente-oglas-3576880

ak kog sta zanima samo nek pita

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice