ovako gledao sam malo i WD ima sve diskove od 16 Mb a Maxtor 32 ? sada mi recite jel se to sto osjeti i jel se bolje ispalti uzeti WD ili Maxtor ..hvalaaaa
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
AJDE EKIPO dajte se javite ... znam da je bolje 32 Mb ali jel se to bude sto jako bolje osjetilo i jel ima razlike izmedzu Wd i Maxtora ??
Ja si isto bas gledam piknut neki novi disk za storage i mislim da cu uzeti WD 1Tb Green power... E sad mislim da je taj bolje uzeti za storage ali ako nije za storage only onda bolje black edition isto wd, par desetaka kn skuplji ali nesto brzi ali i malo glasniji... Ali u svakom slucaju prije WD nego Maxtor , Maxtor je jeftinija linija koju proizvodi Seagate...
HDD WD Caviar 1 TB, serial ATA II-300, 32 MB cache (Black Edition) WD1001FALS 879,00
HDD WD Caviar 1 TB Green Power, serial ATA II-300, 16 MB cache (WD10EACS) 799,00
oboje iz hg shrota...
WD svakako a Seagate seriju 11 zaobidji jer je nepouzdana i kvari se, kaj god uzmes iz WD serije Blue ili Black nemres fulat!!!
samo da napomenem prica se o EXTERNOM DISKU .......

Western Digital je u svakom slučaju bolja opcija za uzeti..predlažem jedan takav externi disk!
ja ti predlažem da posebno kupiš ladicu i 3,5' disk (normalan disk). Ladice imaju i e-sata povezivanje tak da će ti radit duplo brže nego usb. usput će te doć i jeftinije. ja imam AZIO ladicu i 500 gb hitachi disk i sve radi super.
ja ti predlažem da posebno kupiš ladicu i 3,5' disk (normalan disk). Ladice imaju i e-sata povezivanje tak da će ti radit duplo brže nego usb. usput će te doć i jeftinije. ja imam AZIO ladicu i 500 gb hitachi disk i sve radi super.
Ja imam Seagate FreeAgent Pro od 500 GB vec nekih 1,5 g.,zasad radi super. Međutim vidim da vecina vas vise preferira WD. Gledam u Hgspotu neki diskovi imaju garanciju 2 neki 5 godina ... postavlja se pitanje da li su ovi sto imaju duzu garanciju pouzdaniji? Iskreno jedino sto me na neki nacin odvraca od kupnje diska od 1TB i vise jest to da covjek nikada ne zna kada disk moze krepat i onda mi je najmanji problem tih recimo 1000 kn koje bi eventualno izgubio ako istekne garancija. Tko ce vratiti te silne GB podataka?
Da ne kompliciram dalje, vidim da je WD vecini drazi, pa cu gledat njega i uzet. Pitanje je da li dati jos recimo 100-200 kn i uzeti disk s duljom garancijom?
ovako gledao sam malo i WD ima sve diskove od 16 Mb a Maxtor 32 ? sada mi recite jel se to sto osjeti i jel se bolje ispalti uzeti WD ili Maxtor ..hvalaaaa
a gle to je hebeno kad uzmes od 1 T ali ako uzmes i unutarnji ili bilo koji veci na svima je to da bi mogli krepati ali mislim da nije da se to moze samo tako dog ....
Seagate Maxtor ima 5 godina garanciju ... sto je mislim hebeno do tada ce vec 1 tb biti kao 1 mb ....
Bjezi od seagate-a sto dalje, osim serverskih verzija !!!
Zanima me ima li netko Samsung F-1 jer sam čitao da su ko bonbon sa tim ukoso zapisom na pločama ali još nitko iz mog društva nije kupio neki Samsung pa da ga testiramo.
-garancija ovisi o modelu -server/raid 'edition' imaju 5g. (i o dućanu-distributeru.)
-perfomanse ... chache je proporcionalan veličini.. zato bolje 32MB.. inče nema vidljive razlike kad se koristi kao storage, da je sistemski onda bi to bilo uočljivije...