Formatiranje diska i podjela particija

poruka: 9
|
čitano: 7.024
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Formatiranje diska

Imam novi tvrdi disk koji ima samo jednu particiju C koja zauzima cijeli disk. Kada sam išao instalirati windowse htio sam dodati nove particije. Pošto je C particija zauzela sav prostor išao sam je izbrisati ali mi se onda pokazala poruka da brisanjem c particije brišem podatke i drajvere tvrdog diska. Šta da radim, je li sigurno izbrisati C particiju ili treba napraviti nešto drugo.

Super Gangsta

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Formatiranje diska

Ako se ne varam postoje programi za strvarati nove particije. Mislim da to moze paragon.

16 godina
neaktivan

sry nesto mi nije reagiralo pa se stvorio jos jedan post

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 19:54 (mitchell).
16 godina
neaktivan

...ili ovo kaj ti je napisao mitchell ili nanovo instaliraj windowse kreiranjem barem dve particije...

dakle C i D, svakoj odrediš veličinu...

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probaj sa Partition Magic

17 godina

Definitivno preko Easeus-a partition mastera, najbolji mi je

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
John_Bad kaže...

Imam novi tvrdi disk koji ima samo jednu particiju C koja zauzima cijeli disk. Kada sam išao instalirati windowse htio sam dodati nove particije. Pošto je C particija zauzela sav prostor išao sam je izbrisati ali mi se onda pokazala poruka da brisanjem c particije brišem podatke i drajvere tvrdog diska. Šta da radim, je li sigurno izbrisati C particiju ili treba napraviti nešto drugo.

Imaš li ti nekakve podatke na tom disku?

Ako je to bio disk na kojem su bili podaci ili si ga dobio od nekoga - onda bi bilo uputno sačuvati te podatke negdje, na nekom drugom disku prije instalacije.

Napisao si da je to novi disk, pa ako sad prvi puta instaliraš operativni sustav na njega, onda nemaš što drugo - nego ćeš si sam kreirati particije.

Da bi to napravio moraš obrisati tu C: da dobiješ [unpartitioned space] od kojeg krećeš praviti particije;

Particije - pretpostavljam - neće ti biti problem napraviti.

Ako jest, reci, proći ćemo i to.

Never interrupt your enemy when he is making a mistake. Napoleon Bonparte
15 godina
neaktivan
John_Bad kaže...

Koje win koristiš, ako je vista ili win7 imaju u sebi alate za SHRINK te particije. npr. ja sam prijatelju snimia win7 na particiju od recimo 300gb a moga sam shrinka negdi oko 150gb znaći dobia sam dvi particije C (windowsi) i D (podaci). ako imas xp a nisi ništa snima još najbolje reinstall windowsa i prilikom instalacija odaberi c particiju od 50gb to ti je dovoljno.

17 godina
neaktivan

evo uspio sam. Sada je sve ok hvala Smijeh

Super Gangsta
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice