Znam ja cemu sluzi ali sta je referentna slika na tvu? Koji je to sadrzaj koji gledas da bi imao koristi i potrebu da ti slika bude identicna originalu? Svi filmovi i serije su color grading pa nemas referencu....
A ako je los panel nema te kalibracije koja ce nesto popraviti....Naravno koga veseli samo naprijed al ja licno ne vidim svrhu....
Poanta je da slika bude onakva kakvu je redatelj želio. A ako je loš panel naravno da ne radiš kalibraciju, većinom ljudi to rade na skupljim tv-ima.
Ali ti ne dobijas sliku kakvu je reditelj zelio vec kakvu dobijes kad to prodje ko zna koliko proseciranja. Mozda ima smisla kada gledas originalni BR sve ostalo je oskaceno manje ili vise.....
Vidim da ides u zonu koju slabo ili nikako ne razumijes.
Filmmaker mode itd itd itd,btw ti zabrijavas da redatelj daje u kina raw sliku bez ikakve obrade....potpuno netocno.
Jedino tko ima forcan tone mapping je Samsung ako se na to referiras ali i oni se trude da ima barem jedan movie mod bude precizan.
Ukratko....imas neke modele TVa koji out of box budu vrlo precizni a sa profi kalibracijom mozes doc vrlo blizu referentne slike na dosta kvalitetnijih modela TVa.