Sve o televizorima izdvojena tema

poruka: 1.785
|
čitano: 664.022
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Sve o televizorima
Posmatrač kaže...
tiki kaže...
Posmatrač kaže...

Znam ja cemu sluzi ali sta je referentna slika na tvu? Koji je to sadrzaj koji gledas da bi imao koristi i potrebu da ti slika bude identicna originalu? Svi filmovi i serije su color grading pa nemas referencu.... 
A ako je los panel nema te kalibracije koja ce nesto popraviti....Naravno koga veseli samo naprijed al ja licno ne vidim svrhu....

Poanta je da slika bude onakva kakvu je redatelj želio. A ako je loš panel naravno da ne radiš kalibraciju, većinom ljudi to rade na skupljim tv-ima.

Ali ti ne dobijas sliku kakvu je reditelj zelio vec kakvu dobijes kad to prodje ko zna koliko proseciranja. Mozda ima smisla kada gledas originalni BR sve ostalo je oskaceno manje ili vise.....

Vidim da ides u zonu koju slabo ili nikako ne razumijes.

Filmmaker mode itd itd itd,btw ti zabrijavas da redatelj daje u kina raw sliku bez ikakve obrade....potpuno netocno.

Jedino tko ima forcan tone mapping je Samsung ako se na to referiras ali i oni se trude da ima barem jedan movie mod bude precizan.

Ukratko....imas neke modele TVa koji out of box budu vrlo precizni a sa profi kalibracijom mozes doc vrlo blizu referentne slike na dosta kvalitetnijih modela TVa.

4 godine
suspendiran
Kako tv zna koje su tocno postavke za filmmaker tonove koje si je zamislio redatelj, isus mu javi? Ja nenalazim igdje da je nesto od toga standardizirano pa molim ako netko zna da obajasni.
Moj PC  
1 0 hvala 1
6 godina
MEGATAMA kaže...
Posmatrač kaže...
tiki kaže...
Posmatrač kaže...

Znam ja cemu sluzi ali sta je referentna slika na tvu? Koji je to sadrzaj koji gledas da bi imao koristi i potrebu da ti slika bude identicna originalu? Svi filmovi i serije su color grading pa nemas referencu.... 
A ako je los panel nema te kalibracije koja ce nesto popraviti....Naravno koga veseli samo naprijed al ja licno ne vidim svrhu....

Poanta je da slika bude onakva kakvu je redatelj želio. A ako je loš panel naravno da ne radiš kalibraciju, većinom ljudi to rade na skupljim tv-ima.

Ali ti ne dobijas sliku kakvu je reditelj zelio vec kakvu dobijes kad to prodje ko zna koliko proseciranja. Mozda ima smisla kada gledas originalni BR sve ostalo je oskaceno manje ili vise.....

Vidim da ides u zonu koju slabo ili nikako ne razumijes.

Filmmaker mode itd itd itd,btw ti zabrijavas da redatelj daje u kina raw sliku bez ikakve obrade....potpuno netocno.

Jedino tko ima forcan tone mapping je Samsung ako se na to referiras ali i oni se trude da ima barem jedan movie mod bude precizan.

Ukratko....imas neke modele TVa koji out of box budu vrlo precizni a sa profi kalibracijom mozes doc vrlo blizu referentne slike na dosta kvalitetnijih modela TVa.

Eto ti razumijes a ja sam spreman uciti. Sta ti je referentna slika? Tvoj odgovor ono sto je reditelj zamislio. Kako ti znas sta je on zamislio? A i da je imas kako ces doci do filmova koji su onako kako je reditelj zamislio? Streaming? Torrent? Originalni BR ako to jos ima za kupiti? Hoces reci da je streaming ili torent referentna slika?

Boris grozni kaže...
Kako tv zna koje su tocno postavke za filmmaker tonove koje si je zamislio redatelj, isus mu javi? Ja nenalazim igdje da je nesto od toga standardizirano pa molim ako netko zna da obajasni.

Upravo tako.....Ali sve nekako izokola odgovara.....

12 godina
Sve o televizorima

Gospodo draga u vase budalastine dalje ne ulazim,ovu temu sam otvorio u nadi da ce bit vise u rangu slicnih tema sa AVForumsa...i bila je.

Imate google pa googlajte ono sto ne znate.

Moj PC  
0 2 hvala 0
6 godina
MEGATAMA kaže...

Gospodo draga u vase budalastine dalje ne ulazim,ovu temu sam otvorio u nadi da ce bit vise u rangu slicnih tema sa AVForumsa...i bila je.

Googlam i nista ne nalazim tj nalazim o kalibraciji opsirne tekstova ispod kojih je redovno cjenovnik ;)

Moje pitanje je bilo koja je poenta kalibrisati televizor. Nije pitanje sta je kalibracija i zasto se ona radi vec koja je poenta to raditi na televizoru.... Niti imas originalni signal niti je pretjerano bitno je li nijansa zelena u mraku bas ona nijansa kako ju je reditelj zamislio (a i to je upitno jer color grading ne radi reditelj) ili je susjedna nijansa. A posebno čemu se zamarati time. Ako je film los ne pomaze kalibracija a ako je dobar bas me briga za to ;)

4 godine
suspendiran
Posmatrač kaže...
MEGATAMA kaže...

Googlam i nista ne nalazim tj nalazim o kalibraciji opsirne tekstova ispod kojih je redovno cjenovnik ;)

Moje pitanje je bilo koja je poenta kalibrisati televizor. Nije pitanje sta je kalibracija i zasto se ona radi vec koja je poenta to raditi na televizoru.... Niti imas originalni signal niti je pretjerano bitno je li nijansa zelena u mraku bas ona nijansa kako ju je reditelj zamislio (a i to je upitno jer color grading ne radi reditelj) ili je susjedna nijansa. A posebno čemu se zamarati time. Ako je film los ne pomaze kalibracija a ako je dobar bas me briga za to ;)

Vidiš da su odma budalaštine cim neznaju, filmaker modovi su nista drugo vec najobicniji preseti boja tamo nekog kineza  s daltonizmom, ja ih za obradu fotki imam jedno 10000, Tv upalis i amen, i ovaj gore kaj je spomenuo da vecinom ekipa s skupljim Tv-ima radi kalibraciju su jos vece budalaštine, u svojih 40+g u zivotu nisam cuo da je itko spomenuo o tome kamoli da je to radio.

4 godine
Posmatrač kaže...

No, dobro.

Vidio sam televizore koji su "kalibrirani" no što to znači ?!

Osobno želim drukčiju sliku na dnevnom svjetu,na danjem svjetlu, ne odgovaraju mi postavke nekoliko tih teveja kalibriranih na ovoj poziciji (vidjeh ih) , na onoj, sam sam si podesio kako meni odgvara.

To što je meni super je NAJBOLJE, a ostali neka pop*** 

@gkelekov Da nije bilo domovinskog rata, Hrvatska bi sada bila 3-4 godine bliže ostatku svijeta !
12 godina
Sve o televizorima

Odvratno ste zatrolali temu,pogotovo ovaj lik koji se gura svugdje a ne zna nista....odvratno.

Kao sto sam rekao,neki TVi dodju out of box izuzetno blizo referentnom uzorku dok drugi trebaju kalibraciju za to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Sve o televizorima

Najbolje lock teme,

stručnjaci su sve objasnili.. đaba se trekelja ovdje, svi po Grundige u pevex i ne zamarati se s glupostima 

možemo odma i one teme oko HiFi ugasit.. sve je to trekeljanje... šta fali Vivaxovom zvučniku isto se čuje..

itd...

2 3 hvala 0
12 godina
Sve o televizorima

Inace kad smo vec usli u temu kalibracije,novost u Mediamarktu je da od prije par mjeseci nude uslugu kalibracije u trgovini ili u vasem domu.Vecinom za primjer imaju u trgovini kalibrirani i ne kalibrirani LG oled sa istim sadrzajem da kupci mogu vidjet u zivo razliku u svijetlini i bojama te imaju istaknuta mjerenja prije i nakon kalibracije.

Takodjer je poprilicno velika novost da uz LG G2 stoji istaknuto da dolazi uz 5 godina garancije na panel/burn in....to bi moglo malo umanjit strahove kupaca sto se tice burn ina na oledima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
MEGATAMA kaže...

Takodjer je poprilicno velika novost da uz LG G2 stoji istaknuto da dolazi uz 5 godina garancije na panel/burn in....to bi moglo malo umanjit strahove kupaca sto se tice burn ina na oledima.

Imaš li link za 5g...  burn in  ?

Bio bih ti zahvalan, ali da nije ono (moje negativno iskustvo "protecto 2+3")

@gkelekov Da nije bilo domovinskog rata, Hrvatska bi sada bila 3-4 godine bliže ostatku svijeta !
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2022 12:48 (Zaporožac).
12 godina
Zaporožac kaže...
MEGATAMA kaže...

Imaš li link za 5g...  burn in  ?

Bio bih ti zahvalan, ali da nije ono (moje negativno iskustvo "protecto 2+3")

Nije link,bio sam u trgovini i vidio to istaknuto pored tva.

Sta je taj Protecto 2+3?

To je u De ili Hr?

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2022 12:50 (MEGATAMA).
4 godine
MEGATAMA kaže...
Sta je taj Protecto 2+3?

To je u De ili Hr?

Hrvatska.

https://www.partum.hr/

12 godina
Zaporožac kaže...
MEGATAMA kaže...
Sta je taj Protecto 2+3?

To je u De ili Hr?

Hrvatska.

https://www.partum.hr/

To ne znam kako funkcionira,ja ovdje na svaki tv uzmem 5 godina garancije i to je pokrivalo i burn in,dobio sam opciju da mi vrate sav novac ili da izaberem novi tv u toj vrijednosti,naravno mozes nadoplatit na iznos koji si platio prije pa uzet skuplji model ako zelis.

Ali ovo za LG G2 sam istaknuo jer je to prvi put da isticu nesto takvo bas pored TVa.

4 godine
MEGATAMA kaže...
To ne znam kako funkcionira,ja ovdje na svaki tv uzmem 5 godina garancije i to je pokrivalo i burn in,dobio sam opciju da mi vrate sav novac ili da izaberem novi tv u toj vrijednosti,naravno mozes nadoplatit na iznos koji si platio prije pa uzet skuplji model ako zelis.Ali ovo za LG G2 sam istaknuo jer je to prvi put da isticu nesto takvo bas pored TVa.

Nemaš što znati.

Hvala bogu što nisi ima problema s garancijom 2+3, tvoja sreća...

eh, sad mi je palo na pamet, možda...

ti živiš u otadžbini mojih djedova i stričeva, Nemačka.... tamo su radili 30-35 godina 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.12.2022 13:35 (Zaporožac).
6 godina
MEGATAMA kaže...

Odvratno ste zatrolali temu,pogotovo ovaj lik koji se gura svugdje a ne zna nista....odvratno.

Kao sto sam rekao,neki TVi dodju out of box izuzetno blizo referentnom uzorku dok drugi trebaju kalibraciju za to.

zasto izbjegavas da nas prosvijetlis sta je referentni uzoraz za TV????

Ovaj to testira radi poredjenja kvaliteta panela jer zivi od toga. Kakva je korist za prosjecnog gledaoca od kalibrisanja????

Ako ja TV (LG C1) 99% vremena korsitim da gledam HBOMAX i netflix. Šta je za mene referentni uzorak????

Nauči me želim da znam. Na netu što sam našao za Tv su reklame za prodavce te usluge i kad to čitas ili kalibrisi ili baci tv....

Najalkše je reći vi nemate pojma idite i googlajte....

I ovaj gore post kako u trgovini nude kalibrisane i nekalibrisane tv. Jos jedna usluga koju će naplatiti a kupac zna tačno kako da je tv kalibrisan? Tako što slika drugacije izgleda? Je li kalibrisan ili samo malo promijenje postavke slike? Sa čime će uporediti?

4 godine
suspendiran
MEGATAMA kaže...

Zatrolali?

Evo citiram te:

Posto se ekipa u temi za preporuku televizora koji kupiti zali da moraju listat stranice i stranice da bi nasli preporuku jer pisemo o svemu vezanom uz televizore otvaram ovu temu da pisemo o svemu vezanom uz televizore 🥂

10 godina
neaktivan
Pozdrav!

Suzio sam izbor na 2 tv-a pa molim vašu preporuku.

TCL po cijeni 5400kn i LG za 5500

Specifikacije su ispod, hvala unaprijed!

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/f10f23e539

0 0 hvala 0
16 godina
Posmatrač kaže...

Ovaj to testira radi poredjenja kvaliteta panela jer zivi od toga. Kakva je korist za prosjecnog gledaoca od kalibrisanja????

Ako ja TV (LG C1) 99% vremena korsitim da gledam HBOMAX i netflix. Šta je za mene referentni uzorak????

Nauči me želim da znam. Na netu što sam našao za Tv su reklame za prodavce te usluge i kad to čitas ili kalibrisi ili baci tv....

I ovaj gore post kako u trgovini nude kalibrisane i nekalibrisane tv. Jos jedna usluga koju će naplatiti a kupac zna tačno kako da je tv kalibrisan? Tako što slika drugacije izgleda? Je li kalibrisan ili samo malo promijenje postavke slike? Sa čime će uporediti?

Al ga komplicirate. Ako želiš točnu sliku kalibriraš, ako ne želiš ne moraš i to je to.

6 godina
dejo6 kaže...
Posmatrač kaže...

Al ga komplicirate. Ako želiš točnu sliku kalibriraš, ako ne želiš ne moraš i to je to.

Koja je poenta onda foruma. TO mozes reci za bukvalno svaku temu na forumu....

12 godina
sukra kaže...
Pozdrav!

Preporucio bih ti LG ali on je samo 60hz,sad pitanje je dali ti je to bitno.

6 godina
sukra kaže...
Pozdrav!

LG je nešto bolji po specifikacijama ali ipak bi dao prednost TCL-u ako češ ikada na njega spojiti PS5....jer ima jedan 2.1 HDMI ulaz....danas inače rekao bih ipak standard....

15 godina
MEGATAMA kaže...

Inace kad smo vec usli u temu kalibracije,novost u Mediamarktu je da od prije par mjeseci nude uslugu kalibracije u trgovini ili u vasem domu.Vecinom za primjer imaju u trgovini kalibrirani i ne kalibrirani LG oled sa istim sadrzajem da kupci mogu vidjet u zivo razliku u svijetlini i bojama te imaju istaknuta mjerenja prije i nakon kalibracije.

ko mi onda garantira da oni na svakom tv namjerno ne pojebu boje tako da ti moras uzet kalibraciju?

R33mba#2892
12 godina
R3nchi kaže...
MEGATAMA kaže...

ko mi onda garantira da oni na svakom tv namjerno ne pojebu boje tako da ti moras uzet kalibraciju?

Mislis Mediamarkt,da bi prodali uslugu kalibracije?

Na svu srecu televizori se "postelavaju" u tvornicama,ali nazalost postoji ta panel lutrija pa mozes dobit tv da sve bude skoro pa perfektno ali takodjer isti taj model tva moze bit znatno losiji pa tu onda moze pomoc kalibracija da se to ustela.

Recimo Panasonic se bas trudi na top modelima da iz tvornica izlaze sto precizniji referentnom uzorku.

13 godina
Sve o televizorima

Čisto iz znatiželje, Google asistent i amazon alexa zbilja nisu dostupni u Hrvatskoj? Zakleo bi se da je kod staroga na philipsu radio gumb za Google asistenta... Jedino ako treba promijeniti regiju na Englesku npr., ali onda me ponovo traži da pristanem na njihove uvjete... Nije da mi nešto posebno treba, ali ako je već tamo, i mogu koristiti, zašto ne bi osposobio da radi... Nisam skužio ni Always ready opciju, vidio na YouTubeu da lik govori hello LG i pali se usluga, meni ne reagira...

0 0 hvala 0
14 godina
Sve o televizorima

BTW, nakon uspjesne kalibracije u kutiji sa TV-om bi trebao biti i atest sheet kalibracije...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sve o televizorima

Ovi u Samsungu nisu normalni.....

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...

Da, samo njegov je još dobio i udarac prije pakiranja.

Grdo su šlampavi u zadnje vrijeme...

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.12.2022 13:25 (Mad Ant).
15 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Jučer je bilo 15 dana kako sam uzeo Samsunga S95B.

Ja sam fan samsunga i tizen Os a ali jednostavno tv nije to to, stabilniji mi je 4 godine star Samsung 4k nego novi OLED

Tv ima dosta softverskih problema koji će se možda sa vremenom riješiti.

Na primjer , ne kompatibilan je sa dosta STB ova od raznih proizvođaća.

Od A1 STB cijelo vrijeme forsira da vrti 480p rezoluciju dok A1 stb dolazi sa 4 k.

Pošto ga TV blesira i baca u ne postojeću rezoluciju prebacuje se na Automatski mod na kojem ne želi raditi.

Kupio sam više USB stickova, brzi SSD prijenosni disk i ponekad se desi da naslov koji reproduciram u sred gledanja ode out of sync zvuk i slika, ne može se popraviti nego resetiranjem TV iz struje na 10-15 sec pa onda radi.

Često briše, TV smart hub početni postavke, pa ne zapamti da se treba upaliti i pokrenuti zadnje što se na njemu vrtilo, i obriše recimo neki app sa početnog screena.

Ma mislim to su dječje bolesti koje očekujem da se isprave sa novim verzijama firmvarea , jer kontaktirao sam support od Samsunga , rekli su da nije za nositi na servis i što sada.

A da ne kažem da je podešavanje slike jako jako bezveze, nemam bolje rijeći , doslovno bolje je na , opet, 4 godine starom samsungu sa Tizenom.

Ah još jedna "sitnica". Zvuk je bezveze pretih a ako ga stavim da nije standard već poglašnjeno, onda krišti.

Morat ću investirati u soundbar za koji nemam mjesta.

I da, opet, i zvuk je bio bolji na 4 godine i 12" manjem Samsungu...

Mislim da će ovaj Samsung kod kčeri u sobu a ja sam bio dans na pol koraka da odem kupiti C21.

Što se tiće ovih puknutih panela i ostaloga, pregledao sam podrobno mog, sve je, u gabaritima.

Ali, moram reči što sam mislio da neću nikada, preskočite novi Samsung OLED dok se te neke stvari ne riješe, ali zvuk bu iopet ostao slab.

P.S. Nema SkyShowtime app. (U pregovorima su vele jedni i drugi...) 

10 godina
Sve o televizorima

Previse zajebancije za skupi tv

3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice