Sony Bravia nepotpuno prikazuje EPG!!!

poruka: 8
|
čitano: 6.469
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima s obzirom na gašenje analognog signala u Rijeci i istovremeni start DVB-T signala; u Rijeci je pušten EPG-elektronički programski vodic .E sad na poslu imamo svakakve recivere i par LCD-ja koji uredno pokazuju novi EPG .No meni kod kuće na Sony Bravia KDL-26U2000 LCD- u prikazuje samo vrijeme starta neke emisije te kraj npr 18.00-18.15.Probao sam sve kombinacije postavki dakle promjena zemlje (sve sa popisa)auto update i slično no nisam uspio rješiti nepotpuno prikazivanje EPG-a.Napominje prije par godina dok je Croatel emitirao imao je EPG i tada je radilo u potpunosti !Znate li razlog ovakvog ponašanja Sony LCD-a?Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2010 22:45 (petric1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sony Bravia nepotpuno prikazuje EPG!!!

Sinoc sam doslovno prepičio uzduž i poprijeko lcd da natjeram EPG da radi u potunosti no bez sreće.
Danas sam zvao ovlašteni servis Sony i čovjek mi kaže da je naš DVBT u kaosu i da svaka televizija svira svoju pjesmu da je bio poslan čovjek iz Sony centrale da snimi situaciju vezano za odašiljanje DVBT-a u Hrvatskoj i da je našao niz problema i grešaka kojima je uzrok djelom OIV djelom nacionalne televizije.Dalje mi kaže čovjek kako se upozorilo i ukazalo OIV na propuste na što su oni nonšalantno odgovorili da nije problem u njima .Tipično balkanski.Još mi kaže da je za Hrvatsku najbolje na Sony -u postaviti u postavkama regiju Deutchland te da postoji mogučnost da je mozda problem i firmwareu LCD-a ali da ne vjeruje!Inače provjera ili nadogradnja softwera za Sony LCD iznosi oko 240 kuna u ATV-u Rijeka.Ps ako što znaći dok je Croatel emitirao testni i puštao EPG radilo je fantasticno i i naši dijakritiči znakovi ali i kompletan EPG.Pa si ti sad misli jel problem u Sony-ju ili pak u OIV koji očito nije niti istestirao EPG!

15 godina
neaktivan

Ma ne da ne prikazuje EPG već ne mogu ni skratiti trajanje plavog dijela (EPG) kod listanja kanala, predugo se zadrži pa onda tek sa polovice ekrana se makne....a u opcijama nema nigdje za veličinu i vrijeme trajanja tog eventualnog EPG-a. moj Sony je KDL-40U2000 ...možda postoji mogučnost da nekako izmjenim softver????

17 godina
neaktivan

Mmmm nisam primjetio meni taj  taj dio šljaka!Postavke za regiju si pretpostavljam pokusao mjenjati??

15 godina
neaktivan

Pokušao sam mjenjati...ništa...a i u meniu nemam Hrvatski jezik.....jednostavno nema nigdje opcije da smanjim vrijeme trajanja toga kad prebacujem programe ili bar da smanjim to plavo polje jer mi stoji gotovo 7sek prije nego se makne i to na pola ekrana.....

zbek
17 godina
neaktivan

Sjecam se tog problema kad sam kupio TV  ista stvar se dešavala i stvarno me živcirala nekada bi desavalo da se ne mice po 10 sekundi.Ali sa vremeno se to maknulo samo od sebe .E sad prepostavka je da je to problem OIV-a jer oni čačkaju sa EPG-om i postavkama pa eto vidi čuda meni pola EPG ne pokaze a pokaze vrijeme trajanja emisije pa si ti misli.Postoji mogucnost za nadogradnju softwera i to u ovlaštenom servisu uzmu nekih 200 kuna samo za dijagnostiku ali pitanje je postoji li novi softwer koji bi riješio tvoj problem ako uopce i je problem u LCD-u!

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 11:33 (petric1).
17 godina
neaktivan

Evo od danas napokon proradio EPG i na Sony Bravia .Izgleda da se dosađivanje i mailanje OIV-u isplatilo.Hrvatski znakovi su uredno prikazani šljaka korektno!

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.3.2010 13:09 (petric1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Imam jedan problem sa sony braviom- dok igram igre na xboxu ili sam na maxtvu cijelo vrrijeme mi stoji crna traka pri vrhu koja prekriva koju 1/5 ekrana te mi dosta smeta prilikom gledanja/igranja, dali itko zna kako to maknuti?

As I walk through the valley of the shadow of death I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.4.2010 19:52 (lucky_look).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice