Problem pri spajanju kompa i tv-ea

poruka: 15
|
čitano: 8.759
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Naime spojia sam komp i tv kako pise u naslovu i pojavija mi se problem sta mi se vec pri rezoluciji od 1024 kod crnih boja na tv-eu pojavljuju zelene tockice.Kako povecavam rezu to je problem izrazeniji dok pri najvecim rezolucijama slika je skoro skroz zelena.

Televizija je Philipsova,82,HD ready, kartica je 4870 a skupa su spojeni sa HDMI-DVI kabelom.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Problem pri spajanju kompa i tv-ea

osobno mi miriši na problem s driverima, probaj skroz izbrisati sve vezano uz grafičku, te instaliraj čisto nove drivere

dali ti se problem javlja kad upališ komp pa gledaš windowse ili prilikom gledanja nekog filma, jer ako je potonje, onda zna biti do overlay mixera

ja sam imao sličnih problema sa asusovom grafičkom, ali problem je bio do nekih dodanih mogučnosti koje nisu baš najbolje funkcionirale (tipa splendid), pobrisao sve i instalirao zadnje sa nvidine (ti trebaš s atijeve) i ssve radilo bez ikakvih problema.

16 godina

Zašto dižeš  toliko rezoluciju kad imaš ionako hd ready tv ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

vidio sam da tema postoji, pa sam se odlučio nadovezati na istu radije negoli otvoriti novu

naime....

imam lcd tv sony40W4000 (full hd) i laptop asusov sa ati-evom mobility radeon 9700 grafičkom karticom

spajanje preko vga ulaza nije problem...slika s laptopa se besprijekorno pojavi na zaslonu tv-a, ali.... problem nastane kad na laptopu pustim neki filmek....bilo dvd, bilo xvid....film uredno ide na laptopu dok na tv-u imam samo crni prikaz sa zvukom....dakle ne mogu natjerati film sa laptopa da bude prikazan na tv-u :(

hvala na pomoću unaprijed!!!Nevinašce

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rezolucija HD ready je 1280x720 pa podesi sliku na sekundarnom monitoru (TV) na tu rezoluciju i postavi da se reproducira ista slika na monitoru računala i TV-u. Postoje mali problemi sa LCD monitorima jer oni rade dobro samo na nativnoj rezoluciji dok je na svim ostalima slika mutna.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mam lcd tv sony40W4000 (full hd) i laptop asusov sa ati-evom mobility radeon 9700 grafičkom karticom

spajanje preko vga ulaza nije problem...slika s laptopa se besprijekorno pojavi na zaslonu tv-a, ali.... problem nastane kad na laptopu pustim neki filmek....bilo dvd, bilo xvid....film uredno ide na laptopu dok na tv-u imam samo crni prikaz sa zvukom....dakle ne mogu natjerati film sa laptopa da bude prikazan na tv-u :(

Ovo je poznato kao problem sa overlayem te je ponekad potrebno pokrenuti dvije instance istog programa npr. BSPlayer-a i onda se slika vidi OK.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2008 17:43 (yaro).
16 godina
neaktivan

Prije svega pozdrav svima jer sam novi na forumu.kako je ime teme koja se veže za moj problem otvorena,onda ću ovdje tražit za pomoć!

graf kartica je Gainward 9600GT 512Mb,tv je stari.

što se tiče same grafičke sve 5 al kad sam došao do dijela kad bi trebao sliku na tv-u,tj napraviti klon tu je zaštekalo...

prethodna grafička je imala 4 pinski izlaz za tv (i radilo je savršeno) dok ova nova ima 7 pinski,i tu se stvorio problem,a to je da kad stavim 7 pinski priključak,uopće ne vidim tv u opcijama,dok je s 4 pinskim malo optimističnije...ali...

još uvijek nema tražene slike al ga vidim u opcijama i dok sam pokušavao doći do slike na svako moje "potvrđivanje"(apply) performansi,tv samo zabljeska par puta (btw u tim bljeskovima vidim sliku s monitora) i to je sve od slike na tv-u.

ako je potrebno još kakvih informacija,napisat ću...

za onog kome to ne predstavlja problem ili ga zna riješit bio bih zahvalan na odgovoru!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hej ljudi!!!

Kao i mnoge, problem me je naveo na ove stranice, pa bih stoga molio one koji imaju iskustva koja bi mogla pomoci pri rjesenju mojeg problema, neka ih podijele samnom!

Naime moj problem, zapravo jos i nije problem, ali se bojim da bih mogao naici na njega, pa bih molio za savjet da ne srljam ko guska kroz maglu....

Radi se o tome da imam prijenosno racunalo koje ima samo VGA izlaz, a na TV-u (plazmi) imam SCART i HDMI ulaze. Zanimaju me varijacije ...kako to spojiti...?  Znam da se to moze fizicki pospojiti tako da se stavi kabel VGA na DVI i onda adapter sa DVI na HDMI, ali sam po forumima citao da to ne radi...... ima li tko konkretnih osobnih iskustava s time? Adapter VGA na HDMI sam vidio da postoji (moze i kabel), ali ga nema nigdje za kupiti, a to bi mi vise odgovaralo jer znam da cim se vise kabel spaja i nadostukava da signal slabi...!???? Ima li tko iskustva sa kabelom VGA na SCART? Jel to radi?

Nadam se da nisam previse zakomplicirao........i unaprijed pozdravljam sve ljude dobre volje i nadam se da ce mi pomoci..................  

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Poštovani,

kupio sam televizor PHILIPS 32PFL5403D/12 prije tjedan dana a uz to kupio sam i hdmi kabel koji sam spojio sa računalom tj grafičkom karticom Gainward BLISS 8600gt koja ima vga,dvi i hdmi no nastao je problem gašenje slike ali na svim rezolucijama koje su ponuđene da televizor podržava.
Pokušao sam i sa dvi adapterom i ista priča!
Raspitivao sam se i čitao o čemu je zapravo stvar i sad više ne znam što je pametno da poduzmem!

1.Ovaj model Philipsa nema 'standardu rezoluciju' 1366x768
2.Nvidia ima problem ili sa hdmi-om ili sa driverima tj. ne podžava ne sandardne rezolucije?

Molio bi da mi sugerirate kako mogu riještii ovaj problem ili ako imate za preporučiti nekakvu grafičku s kojom ne bi bilo ovakvih problema?

Unaprijed se zahvaljujem!

0 0 hvala 0
16 godina

U pravilu ATI-jeve kartice imaju bolju podrsku za HDMI, pa bi trebalo ici u tom smjeru.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i ja imam problem sa spajanjem philips 42pfl9703 na komp.tv je spojen dvi-hdmi kabelom na xfx 7800gtx.problem je dok gledam film ili igram bilo koju igru slika nestane na par sekundi pa se vrati a zvuku ostaje.u igram se se to ponavlja svakih par sekundi a dok gledam film samo jedamput i više ne.kaj da radim?????

0 0 hvala 0
17 godina

Ovo je najvjerojatnije HDMI handshake problem (vezan za HDCP zaštitu). Jedino što možeš probati je staviti nove drivere za grafiku, eventualno pokušati s drugim kabelom (iako mislim da to neće imati utjecaj), ili provjeriti postoji li možda kakav update BIOS-a za tu grafičku karticu. Drugih ideja nemam :(

KaeR
16 godina
neaktivan

e da grafa je xfx 280 gtx.stavio sam nove drivere i opet isto.znači jedino rješenje bi bilo da uzmem ati grafu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
yaro kaže...

mam lcd tv sony40W4000 (full hd) i laptop asusov sa ati-evom mobility radeon 9700 grafičkom karticom

Ovo je poznato kao problem sa overlayem te je ponekad potrebno pokrenuti dvije instance istog programa npr. BSPlayer-a i onda se slika vidi OK.

Dok gledaš filmove stavi da ti je TV primary display, a laptop secondary display i imat ćeš obrnuto stanje. Gdje se to podesi neznam jer nikad nisam imao ATI, al sam imo taj problem na staroj GeForce 440MX i rješavao ga na spomenuti način.
***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
16 godina
neaktivan

Hej Yaro!

Daj mi molim te reci kako si spojio komp i TV. Koliko sam razumio na kompu imas VGA izlaz, a koji ulaz imas na TV-u!?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice